{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.166 visninger | Oprettet:

Mistet mod på miniature avl. {{forumTopicSubject}}

Ja efter de nye regler som de vil indfører i DMHF har jeg mistet modet på at avle miniature. Jeg købte for nogle år tilbage en shetlænder/miniature ja kald den hvad du vil, som jeg fandt ud af jeg ville stille til kåring i DMHF bare for at se hvad de siger til hende, så regner slet ikke med at hun bliver kåret, men man skal da aldrig sige aldrig.
Så nu leger jeg med tanken om at blive mere seriøst inde for denne verden, men det satte de nye regler lige en stopper for. Da jeg ikke synes DMHF er klar til avlsmæssigt til at lave de regler ang hingstene. Men ved da ikke om det bare er mig.

Så nu er beslutningen taget jeg gider ikke avle miniature, da ville skulle bruge alt for mange penge på det, som man ikke har når man er studerende også kan jeg lige så godt avle en anden race som man kan bruge til lidt mere end miniature hesten.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Mistet mod på miniature avl.
  • #1   6. mar 2009 Jeg forstår dig godt og er helt enig. Foreningen er slet ikke moden til at lave de regler endnu. Det kommer til at ramme rigtig mange avlere og har talt med flere der vil holde hvis det bliver godkendt:(
    Men men det skal jo lige stemmes ind først og det er jo op til medlemmerne - så intet er sikkert endnu:-)


  • #2   6. mar 2009 Ja det er rigtig, håber virkelig ikke det bliver indført. Så nu sætter jeg mit mål om at avle miniature i bero også må vi jo se.

  • #3   6. mar 2009 Der er jo heldigvis andre udveje:-) Har du læst denne tråd??
    http://www.hestegalleri.dk/html/for_messageDetail.asp?MSG_ID=412746


  • #4   6. mar 2009 Ja det har jeg smiley

  • #5   7. mar 2009 jeg forstår dig godt når du siger at det bliver mange penge osv. men hvis ikke DMHF går ind for de nye regler, så bliver man ved med bare at kunne stille en shetter f.eks til kåring. så hele ideen med det nye avlsmål er jo at forædle hestene.
    men som sagt så forstår jeg dig godt i det. jeg har selv Ziva som er med 1 leddet afstamning.
    vh. katja


  • #6   7. mar 2009 KatjaBager - du har vist misforstået noget smiley
    Det vi har tilbage, hvis det bliver godkendt er kun shettere og udenlandske heste. Shettere har lange stamtavler og dermed de 3 led, der skal bruges:)

    I forbindelse med ansøgningen om den ministerielle godkendelse bliver avlsarbejdet for Den Danske Miniaturehest bombet et årti tilbage – hovedparten af de registrerede heste og deres fremtidige afkom gøres værdiløse (i avl) – det er hvad du stemmer om på den ekstraordinære generalforsamling.


  • #7   7. mar 2009 jaer okaj (:
    der er ikke særlig mange DMHF'er tilbage med 3 leddet stamtavle. men for at forædle hesten, sætter du jo ikke en shetter på ? men en AMHA, fordi de er finere (:


  • #8   7. mar 2009 He he nej, men nogle mennesker har f.eks. ikke råd til AMHA bedækning:)

    Næsten samtlige af de kårede avlshopper er af ukendt afstamning eller de er F1 hopper – hvorfor de ikke kan levere hingsteafkom med avlspotentiale – for uanset hvor godt et hingsteføl hoppen kvitterer med, uanset om føllet er faldet efter den bedste AMHA-hingst, så vil moderens manglende led på stamtavle betyde at hendes hingsteafkom ikke kan kåres.


  • #9   7. mar 2009 Efter hvad der blev fortalt på medlemsmødet, er det et fåtal af alle de hingsteføl der fødes som stilles til kåring!!
    Så hvad enten det bliver EU eller ej, har vi en stak hingsteføl der skal findes på noget til og derfor er det jo netop super dejligt at DMHF arbejder på at få agillity mm. til dem, så de også kan bruges til noget. smiley


  • #10   9. mar 2009 Ja vi må vente og se resultatet:)

  • #11   9. mar 2009 Nu kommer min mening lige også smiley

    Jeg må ærligt sige at jeg synes det er godt at DMHF har søgt eu-godkendelse, da jeg egentlig ikke tror den vil overleve længere frem hvis vi ikke får den? Fordi så får den nye forening den, og den vil med tiden overgå DMHF med den?

    Vi har selv en stak hopper som ikke har en lang nok afstamning, så hvis de får et hingsteføl er det også bare ærgeligt?
    Men når de så til gengæld søger den dispentation? Du har din et-leddet hingst og kan avle på ham indtil 2012? og to-leddet til 2016 og tre-leddet til 2017?
    Og som Marie siger så er der jo ikke særlig mange hingsteføl som egentlig bliver stillet??

    Og AnneGrethe og Søren har jo også selv hingste som de lige så godt kan sælge så? Men de er bare villige til at ofre noget for at få avlsfremgang i vores forening? Vores to hopper er lige blevet ifolet med amerikanere, og den ene kostede altså 7500 kr. og hvis det er hingste, så er de bare ude? Self. er det møg ærgeligt, men lige nu er det bare den eneste mulighed? Synes jeg..


  • #12   9. mar 2009 Hi hi Pernille, kan du så ikke lige informere folk ordenligt??
    Fra og med 2017 må der kun bruges 3-leddet hingste.
    Som du skriver det, tror man det er 4 led fra 2018 he he.


  • #13   9. mar 2009 Okay så har jeg da vist misforstået noget? Er det ikke 4 led når vi kommer til 2018?...

  • #14   9. mar 2009 ikke ifølge hvad de skriver i oplæget:-)
    Der står: fra og med 2017 må kun bruges 3 leds hingste.


  • #15   9. mar 2009 Nå for søren. Jamen det bliver det jo bestemt ikke værre af. Synes bare jeg havde hørt at efter 2018 var det 4-leddet... Uuundskyld misforståelsen!!! smiley


  • #16   9. mar 2009 Her er lige en rettelse på både mit og Susans oplæg.....

    Oplægget er nemlig sådan at frem til og 2012 kan kåres avlsgodkendes og anvendes 1 leddet hingste. frem til og med 2016 kan kåres og avlsgodkendes hingste med 2 led. (Disse hingste forbliver avlsgodkendte og kan fremadrettet bruges i avlen, såfremt de som nu består materialprøve og deres endelige kåring.)
    Fra 2017 kan kun hingste med 3 led frmestilles til kåring og avlsgodkendes.



  • #17   9. mar 2009 Jeg er helt enig med dig Pernille, jeg syntes også vi skal se det som avlsfremgang.... smiley
    Jeg syntes også det er utroligt flot af Anna Grethe og Søren (Katrinesminde) at de er så åbensynet og ser fremad, selvom de nok er nogen af dem der mister allermest, nemlig deres avlshingst (og DMHF's eneste) guldmedalje hingst Willie og i 2012 Mr. Bean, samt en stab af deres hopper......

    Så hatten af for dem og selvfølgelig også de andre avlere der er lige så åbensynet og ønsker avlsfremgang i foreningen... smiley

    Pernille jeg har set jeres Herningshow herinde på nettet, hvor var i dygtige.... smiley


  • #18   9. mar 2009 Pernille, først vil jeg sige flot show i Herning - det var rigtig fedt at se, selvom jeg så det på nettet:-)
    Tillykke med sejren he he

    Avlsfremgang er noget man avler sig frem til, man køber ikke produktet færdigt!?!
    Sjovt nok var det enormt vigtigt i efteråret, at det ikke skulle ende som en indkøbsforening og det gør det nu.
    Personligt bliver jeg ikke ramt, har både 3 leds hoppe og hingst, men tænker på alle dem der ikke har.
    Heldigvis har man jo ret til hver sin mening hi hi. Dejligt med en debat, hvor vi holder kammertonen:-)


  • #19   9. mar 2009 Hemmm,jammen Susan hvad er det så du har ? Er det ikke en indkøbt hingst du har fået i din stald,er han ikke til at avle med ? Skal han kun bruges til at kikke på ?
    Dmhf er ikke en indkøbsforening eft.man er kommet af med en hvis herre.
    Selvfølig er man nød til at købe noget metrejale udefra så man kan forædle sine sjættere el.vore 1-2 leds hopper el.man kan betale i dyre domme ved en AMHA-hingst.(Nogle koster kassen andre ikke).


  • #20   9. mar 2009 Jo Muddi købt til "forædling" til de danske hopper. Som skrevet ovenover man AVLER sig frem til et resultat og har aldrig sagt noget om man ikke skulle forædle, det er da helt naturligt. Jeg har jo ikke købt 3-4 AMHA hopper også. Forøvrigt har jeg ikke købt den, for jeg er netop ikke rig. Jeg er til gengæld rig på venner og derfor er jeg nu ejer af sådan en dejlig hingst. Ja skal da self gøre noget den anden vej, men skal ikke af med en krone. Sådan et tilbud får man kun en gang i livet og det er så en helt anden sag. Hingsten var også min inden der var tale om godkendelser mv.
    Nu drejer debatten sig ikke om hvad jeg har i min stald og personlige angreb - kan man ikke bare sige sin mening??
    Har nu aldrig ladet mig gå på af de små ting - så god aften til alle:-)


  • #21   9. mar 2009 Så så nu koldt vand i blodet lille du ikke så hisig. Her er lige hvad du selv har skrevet ! : <b>Avlsfremgang er noget man avler sig frem til, man køber ikke produktet færdigt!?! .</b>
    Din nye hingst har du da på en måde købt,du har købt den v.at fremvise nogle hopper i shows/skuer .
    Du skriver også på din hjemmeside at EAMH er under EU,hvordan kan de være det,når de så vidt jeg er infomeret,inu ikke har søgt ?
    Du skriver også at <b>din hingst</b> ikke skal kåres i DMHF men i EAMH,
    Hvorfor kåre ham ? Når han er født m.bedækning fra fødslen ?.


  • #22   9. mar 2009 Er dødsyg, så har slet ikke krafter til at være hidsig smiley
    Nej det gør jeg jo ikke, jeg skriver "sandsynligvis" skal den kåres der, og som sagt vil jeg forædle med ham og kåre afkommene i DMHF. Jeg skriver jo også hvorfor, men du fremstiller det som noget helt andet.
    Ligger lige det ind fra min hjemmeside:
    "Dandy bliver sandsynligvis kåret i en ny forening der hedder EAMH, da han ellers skal gennemgå 2 kåringer og en matrialprøve. Så bliver han først færdigkåret som 16 års og det synes jeg er lidt sent. I den nye forening er den kåret for livstid 1 gang og matrialprøven er frivillig og det synes jeg passer bedst til min lille skønne dreng."

    EAMH er en søsterorganisation til den EU-godkendte miniaturehesteforening i Belgien , står der på deres hjemmeside og så er den jo EU godkendt.

    Jeg vil gerne alve et afkom der er avlet af mig med mine dk hopper, så afkommet engang stiller i DMHF og derfor stiller jeg jo netop ikke Dandy der, for ham har jeg ikke avlet:)

    Hvis jeg sætter Dandy på f.eks. Pippi, kan jeg jo ikke kåre afkommet i DMHF, uden han er godkendt i forbund under EU, derfor kårer jeg ham selvfølgelig.
    Og tænker først og fremmest på Dandy og så er jeg egentlig ligeglad med hvad navn det er under, ville jo til Holland, men desværre nåede han ikke hjem til det.


  • #23   9. mar 2009 God bedring Susan

  • #24   10. mar 2009 Tak Muddi hi hi

  • #25   10. mar 2009 Jeg ved ihvertfald bare at jeg ikke vil bruge min tid på at avle miniature vhis den regl bliver indført

  • #26   10. mar 2009 I øvirgt er det måske også værd at nævne at en hoppe med 1 led, kan være hingstemor til og med 2013, da hendes evt. hingsteafkom vil have 2 led og dermed kan kåres i 2016, når den er 3 år og dermed have avlsgodkendelse fremadrettet. Det kræver selvfølgelig at afkommet er god nok til at blive kåret.


  • #27   10. mar 2009 Marie Iseling H

    Hehe vi ser det fra meget samme side kan jeg høre smiley Og tusind tak for rosen til showet!

    Susan C

    Tak for rosen til showet også smiley

    ---- Jeg svarer på det andet om lidt, er lige ved at lave mad smiley


  • #28   10. mar 2009 Susan her er hvad du skrev længere oppe.

    <b>EAMH er en søsterorganisation til den EU-godkendte miniaturehesteforening i Belgien , står der på deres hjemmeside og så er den jo EU godkendt.</b>

    Hvorfor vil EAMH så også søge EU-godkendelse ? ?


  • #29   10. mar 2009 Muddi
    Det vil de så de også kan være selvstændige.


  • #30   10. mar 2009 Selvfølig er det det de vil,men det Susan skriver lyder bare som om de alerede nu er EU godkendte,mener bare så er der da ingen grund til at de søger den her og nu.

    <b>• Camilla - Team Kærslund •</b>

    Er du blevet medlem af DMHF ? ?
    Hender der var og fortælle til medlems mødet kommer igen d.21


  • #31   10. mar 2009 Tja Muddi, det må du jo spørge EAMH om!?!
    Kan se Pernille har svaret hi hi


  • #32   10. mar 2009 Muddi

    Nu har jeg hørt det fra EAMH´s side også, og de står under Belgien, så ligegyldig om de får eu-godkendelsen eller ej kan de kårer heste som bliver eu-godkendte. Forskellen er bare at hvis de ikke får den så kommer hestene til at blive kåret under belgien og hvis de får den vil de blive eu-godkendt i EAMH...

    Men jeg håber at det er DMHF der løber af med den må jeg sige


  • #33   10. mar 2009 Det håber jeg så sandeligt også.

  • #34   11. mar 2009 <b>Pernille</b>

    Ja dansk EU-godkendt ikke.


  • #35   11. mar 2009 Muddi

    Hvad mener du?


  • #36   11. mar 2009 Når de nu er EU-godkendt gennem Belgien er det en,lad os sige en alm. Eu-godkendelse.Men en dansk EU-godkendelse skal gennem fødevarediktorratet her i landet og det er den de vil have også.
    Hvis de har den kan de udstilde på de store dyrskuer her hjemme.
    Bare se på haflingerene der er også 2 foreninger den ene er under LU og har EU status fra danmark gennem fødevarediktorratet,den anden har EU status gennem Tirol og må ikke udstilde deres heste her i DK på de store dyrskuer.
    Bare for at tage et eks.


  • #37   11. mar 2009 Kom miniaturer = Muddi :
    Nej, jeg vil ikke bruge penge på et medlemsskab hvis det alligevel bliver indført.


  • #38   11. mar 2009 Muddi

    Nårh nu er jeg med igen smiley Ja det er det de vil .


  • #39   14. mar 2009 https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=6677&rg=15&exp=1
    Her kan læses om EU og ministreriel godkendelse:-)


Kommentér på:
Mistet mod på miniature avl.

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce