{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
749 visninger | Oprettet:

Bid vs tidløs {{forumTopicSubject}}

Hej alle!

Jeg er westernrytter.
Jeg har lagt mærke til at når jeg rider min hest med snaffle-bid har han en tendens til at være meget mere ivrig, anspændt og "døv" om man vil. Han farer mere lyst til at løbe og han er sket ikke så afslappet og lyttende som man ser andre westernheste være under rytter.
Jeg har så til gengæld lagt mærke til at han er helt rolig og afslappet når jeg rider ham i rebgrime, hvilket har fået mig til at tro han bare befinder sig bedre uden bid i munden. - Det er jo meget fint.

Når Jeg rider alene er han ingen problem, han lytter når jeg taler til ham og gør hvad jeg beder ham om. Mit problem opstår når jeg rider ud i større flokke. Han er samtidig islænder så vi rider med på langture med sommetider 50 andre heste og her er det så jeg får et problem.

Jeg har ganske vidst aldrig reddet ham ud i flok uden bid så jeg ved det ikke med sikkerhed, men umiddelbart når man rider ud i stor flok så har hestene lidt en tendens til at gearer hinanden op og de laver ofte lidt flere løjer end de normalt ville. Med tanke på at han jo i forvejen er anspændt med bid i munden gør det det ikke bedre i stor flok.

Ideelt set vil jeg gerne være i stand til at ride ham ud i stor flok, bidløs, men jeg er simpelt hen i syv sind om hvilken form for alternativ jeg skal vælge. Jeg vil jo gerne kunne bibeholde kontrollen over ham uden at det har trælse konsekvenser.

- Kan I anbefale noget, frem for noget andet?

Der skal selvfølgelig træning til i ekstra lydighed, når jeg vælger at efterkomme hans behov.

håber i gider tage jer tid til at rådgive en fortvivlet rytter smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Bid vs tidløs
  • #1   7. sep 2018 Måske bosal var en mulighed?
    Og så vil jeg nok starte med (efter tilvænning) at træne ham sådan med først een hest på tur, så han kan lære det i små portioner af gangen smiley


  • #2   7. sep 2018 hvordan adskiller bosal og rebgrime sig fra hindanden?

    Det er muligvis et dumt spørgsmål, men jeg ser ikke den store forskel på dem. De begge har tøjlerne bundet fast under kæben og er reb/råhud rundt om mulen med trykknuder på?
    - eller har jeg misforstået det smiley


  • #3   20. sep 2018 Jeg kan anbefale bosal (som Chucky har på, på billedet). min egen rides dog skiftevis på snaffle, stang, bosal eller cordeo. Kan godt lide at skifte.

    dog kræver Bosal tilvænning, men synes dog ikke den fungere ligesom rebgrime. bla. Kan en Bosal ikke glide rundt på hestens hoved og hjælper hesten meget mere end en rebgrime. dog skal hesten kunne reagere på det anderledes tryg der giver i forhold til bid, grime eller sidepull.

    Chucky (på 5 år) er redet for ben og på neck reining, derfor kan kan rides på det meste.
    Det tænker jeg også kommer med jer med tiden. smiley spørg endelig hvis du vil vide mere eller have uddybende svar.

    Vh Louise


    profilbillede
  • #4   20. sep 2018 Louise,

    Tusind tak for tilbagemeldingen!
    Fedt at du kunne forklare forskellen mellem Bosal og rebgrime.

    Gandur er omskolet fra islandsk ridning til western, og er i 80% af tilfældene ridelig for pres på siden af halsen ligesom i neckreining, men det er dog ikke en disciplin vi er trænet i. Han kan også sagtens rides kun for ben.

    Mit problem er at i de 20% af tilfældene, hvor hamsteren på sit løbehjul inde i hans hoved, kører alt for stærkt og han enten er nervøs eller meget ivrig (såsom ridning i en stor flok). Da er jeg bange for han muligvis vil trække igennem et bidløst alternativ og dermed skide lidt højt og helligt på hvad jeg siger, hvilket jo kan blive potentielt farligt ,:D

    Han er en meget lydig hest i langt de fleste af tilfældene, og når jeg nu har måtte sande at han bare ikke befinder sig godt med bid i munden, så vil jeg bestræbe mig på at ride ham uden så ofte som muligt.
    Derfor er jeg begyndt at implementere stop og bak segmenter i vores daglige ridning meget oftere end førhen, i håbet om at det kan hjælpe. Træning skulle jo gerne være vejen frem.

    Jeg ved ikke rigtigt hvordan jeg rider med en Bosal, men planen er at anskaffe mig en og så må vi se om det kan lykkedes for os at indgå et kompromis smiley
    Hvis vi skal have det bedst mulige resultat, har du så evt, nogle gode råd eller fif til at få startet rigtigt op? smiley

    MVH Camilla


  • #5   20. sep 2018 Han vil brase igennem, om det er bid eller uden bid. bid føles bare mere sikkert for mennesket.
    Jeg rider 90 procent af tilfældene i Bosal på tur faktisk.

    hmmm. hvor er du fra? Jeg bor pt. I Fredericia, men hesten er opstaldet i Silkeborg så kommer tit den vej, hvis det er.

    Jeg vil sige at den første del er du godt igang med. masser af stop og gerne bak. Samt øv han at trække vægten bagud og at reagere på når du beder om at sænke tempoet. Så vil jeg mener du er godt på vej lige der smiley

    Jeg rider med Bosal som når jeg rider med bid faktisk. men ved ikke om vi sidder / rider ens. mine hænder hænger jo nærmest ude på siden af min krop og og dressur, spring eller islænder rytter kan nemt komme til at lige kigge lidt ekstra på en ??
    Og så forstår han det egentlig bare meget godt tror jeg. Så jeg selv har ikke lavet noget om. men givet ham plads i alle gangarter til at finde ud af hvordan og hvorledes og selvfølig startet op i skridt så han ved hvad han skal.

    Og så er det ligesom med hvilken som helt anden hackamore (en Bosal hedder i western verdenen også en hackamore, men det engelske folk kender den bare som Bosal ?? bonus viden! ) at der ikke nå konstant pres på tøjlen. der er meget med kontakt/ koordinering og skip for presset.

    Jeg har noget video af hvor jeg rider i Bosal og noget hvor jeg rider på stang, kan uploade her på Hestegalleri så du kan se det? smiley


  • #6   21. sep 2018 CAK , jeg har lagt en video op hvor vi rider i stang og en hvor vi rider i hackamore/ Bosal. Den er dog lidt svær at se, da jeg forsøgte at filme mens jeg var selv en dag. smiley

  • #7   21. sep 2018 Hesten står i Hornslet og jeg selv er fra randers :).

    Jeg har selvfølgelig været vant til at have hænderne samlet foran mig men det er blevet pillet næsten helt afg mig igen. trækker til hoften hvis jeg bruger tøjle.

    Når jeg får anskaffet mig en bosal vil jeg følge dit råd med at starte langsomt og roligt op, måske starte fra jorden?

    Jeg prøver at tage et kig på din video smiley


  • #8   21. sep 2018 Louise,

    Han går godt, din lille hest smiley

    Jeg tror jeg forstår det nu, efter at have set din video, mange tak for din hjælp smiley


Kommentér på:
Bid vs tidløs

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce