{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Salka Valka fra Bymosen 2017

570 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Berit *Gyldenlysten*
Kvinde | 44 år | Oprettet: 23. maj 2023


Islænder Salka Valka fra Bymosen

Fødselsår:
2017
Højde:
Højde: 138 cm

Salka føles mindre, måske fordi jeg altid har været vant til at ride fjordheste :-)
Temperament
Salka er en utrolig rolig Islænder.
Man kan virkelig gør alt ved hende og hun vil sine mennesker alt.

Jeg har i den tid jeg har haft Salka ikke oplevet noget hun sådan set er bange for.
Gangarter
Salka er 4-gænger

Salka har nogle fantastisk gangarter i skidt, trav og galop når hun løber frit ude på marken. Når man ser hendes gangarter skulle man tro hun var en mini araber og ikke en islænder :-)

Jeg har fået oplys af hende jeg købte Salka af, at Salka har været i professionel ridning med henblik på gangsætning i oktober 2023, hvilket gik super fint. Salkas tölt er helt fantastisk. Salka skal stadigvæk træns og støttes i tölt. Hun gør heldigvis fremskidt hver eneste dag :-)

I øjeblikket bliver Salka kun træne i tölt for at blive bedre til det :-)

Galop har vi ikke trænet med rytter i nu.
Efter vi har træne lidt i galop med rytter, har jeg opdaget hvor en dejlig galop Salka har.

Tölt er Salka fortrukken gangart og vælge selv helst tölt
Stævner
Nej og jeg tror heller ikke at Salka og jeg kommer til at starte stævner.

Da jeg ikke er stævnerytter og Salka skal bruges til hyggeridning og Salka skal også bruges som terapi hest til mig.

Jeg drømmer da om på et tidspunkt at prøve at starte et tölt stævne på hende, men det bliver ikke nu.
Stamtavle
Salka har rød pas med fuld stamtavle

Salka Valka fra Bymosens stamtavle:

F: Hvinur fra Fogedgaarden DK2010100359 - En fantastisk flot tölt video af Salkas far kan ses på dette links:
https://www.youtube.com/watch?v=rJxUEvI8To8

Og en anden fantastisk flot video af Salkas far kan ses på dette links: https://www.youtube.com/watch?v=7Mu7EVB2jis

FF: Dár fra Kjatansstöðum IS1998187341
FM: Vala frá Fjalli IS1994257639
FFF: Tývar frá Kjatansstöðum IS1993187336
FFM: Vænting frá Kjatansstöðum IS1985287034
FMF: Orion frá Litla-Bergi IS1985135002
FMM: Sandrós frá Fjalli IS1984235512
FFFFF: þokki frá Garði IS1976157005
FFFM: Terna frá Kirkjubæ IS1974286107
FFMF: Vaka frá Ytra-Sköðugili IS1977257545
FFMM: Rökkvi frá Kirkjubæ IS1981186152
FMFF: Blika frá Vallanesi IS1967257570
FMFM: Arður frá Sjeðja IS1979135828
FMMF: Háðung frá Hvítárbakka 1 IS1975235508

M: Björk fra Bymosen DK2011200166
MF: Prður fra Gl. Ladegård DK2004104560
MM: Hrafnhetta fra Gl. Ladegård DK2005202985
MFF: Skaði frá Syðra-Skörðugili IS1988157266
MFM: Ósk fra Bakholm DK1993206570
MMF: Skaði frá Syðra-Skörðugili IS1988157266
MMM: Hosa fra Bakholm DK1995202936
MFFF: Glaðrur frá Sauðárkróki IS1983151001
MFFM: Hnallþóra frá Syðra-Skörðugili IS1978257500
MFMF: Assa fra Hejelte DK1973200059

Jeg drømmer om på et tidspunkt ude i fremtiden at få et eller 2 føl på Salka :-)
Køn
Hoppe

Bemærkninger
Salka Valka fra Bymosen er min nye hest (Islænder) hun er købt som afløser for min fjordhesthoppe Oblings Annemone, der desværre måtte aflives d. 30. juni 2024.

En fortælling om hvordan jeg fik Salka Valka fra Bymosen:-)

Da der stod klar at der kun vil gå en vej med min fjordhest Annemone:'( https://www.hestegalleri.dk/galleri/389019-fjordhest_oblings_annemone

Begyndte jeg at kigge efter en ny hest. På en måde havde jeg lyst til en fjordhest igen, men på den anden side havde jeg også lyst til at prøve en anden hesterace f.eks. de islandske heste.

Jeg begyndte at gå på opdagelse på hvad der var til salg af fjordheste, de islandske heste og haflinger. Jo mere jeg tænkte over hvad for en race det skulle være, kunne jeg godt mærke helt inde i mit hjerte det skulle være en islænder.

Jeg begyndte at kigge efter islænder på gul og gratis, den blå avis og isfaxi:-)

Inde på isfaxi faldt jeg over en annonce med en utrolig smuk og rolig hoppe på 7 år. Pga mit autisme diagnose og hørehæmmet ringet min mor til hende der havde Salka til salg.

Samme dag som Annemone blev aflivet d. 30. juni 2024 gik turen til Hirtshals for at se Salka. Da jeg kom til Hirtshals, mødte jeg en utrolig venlig, sød og forstået sælger. Sælger var sød og forstået fordi hun tog hensyn til mit hørehæmmet og til min autisme diagnose.

Først tog sælger en tur på Salka. Og bagefter fik jeg lov til at ride Salka. Det stod hurtig klar at sælger og min måde at ride på er i samme stil:-) Salka var så sød, rolig og kærlig selvom hun kun er 7 år.

På vejen hjem fra Hirtshals til Aabybro kunne jeg tydeligt mærke at jeg ikke havde behov for at komme ud og se flere heste (islænder) Vi havde lige en aftale med se flere heste ved Pandrup og ved Fårup sommerland.

I alt stilhed havde jeg sådan set tage beslutningen om at jeg gerne vil købe Salka. Efter vi havde prøve de to islændere ved Pandrup og Fårup sommerland sagde jeg til min mor og bonusfars det var Salka jeg gerne vil købe.

Min bonusfar kontaktede sælger til Salka og at vi gerne vil købe hende. Sælgeren sagde til min bonusfar at Salka og jeg passer perfekt til hinanden.

Onsdag d. 17. juni 2024 kl. ca. 11.30 fik jeg Salka hjem.

Salka går sammen med min fjordhesthoppe Fresia på 24 og sammen med en anden islænderhoppe på 23 der hedder Dimmalim. Dimmalim ejers af min tidligere kontaktperson, men nu min ledsager. Dimmalim kom hjem til mig dagen efter Annemone blev aflivet.

Salka er sådan en rigtig dejlig Islænder. Som jeg glæder mig at få masse gode og dejlige eventyr sammen
med.

Salka er den mest stille og rolig hest jeg længe har mødt.

Jeg fik at vide af hende jeg købte Salka af, at
Salka har været i professionel ridning med henblik på gangsætning i oktober 2023.

Salka skal primært bruges til hyggeridning og terapihest. Om jeg nogensinde skal deltage i islænder, stævner på Salka må fremtiden vise.

I øjeblikket handler det kun om at Salka og jeg lærer hinanden at kende.

Jeg synes det går rigtig godt med Salka og jeg i dag d. 18. juli var vi ude og ride for første gang. Godt nok på marken, men Salka giv virkelig som en drøm.

Jeg drømmer da om at få føl på Salka, men det bliver ikke nu.

Skrevet d. 19. juli 2024:
I dag har vi været ude og ride sådan rigtig. Og hun var helt fantastisk, når jeg tænker på at hendes tidligere ejer pga. hendes manglende ridning det sidste stykke. Er Salka helt fantastisk. Dog skal Salka lærer mig at kende og jeg skal lærer hende at kende.

Salka skal også lærer hvor grænserne går, men det arbejder vi på. Selvom hun gerne vil prøve en af en, et hun en fantastisk islænder alligevel.

Skrevet d. 20. juli 2024:
Salka er en labrador i forklædning. Salka tror mere hun er labrador. Hun opfører sig virkelig som en labrador.

Hensyn til ridning går det bedre og bedre. Salka er begyndt at finde ud af hvor grænserne går. Vi har stadigvæk meget vi skal lære sammen. Men vores eventyr er jo også først lige begyndt.

Skrevet d. 29. Juli 2024:
Den 31. juli er det 14 dage siden jeg købte Salka. Jeg syntes vi er noget lang sammen. Salka er stadigvæk en dejlig Islænder.
Vi har da også vores kampe om hvem det bestemmer. Nogle gange skal Salka afprøve grænserne. Der er intet ondt I hende overhovedet. Salka har brug for støtte. Også sommetider en tydelig en, men når først hun er kommet i gang, og hun har lært, hvor grænsen går, så er hun FANTASTISK.

Salka er jo kun 7 år, hun har meget hun skal lære i nu.

Skrevet d. 2. august 2024:
Nu har jeg haft Salka i lidt over 14 dage :-)
Salka gør virkelig fremskidt hver eneste dag :-)

Hun har desværre den idé med pludselig vende til venstre, men vi arbejder på hver eneste dag det ikke er okay at pludselig vende til venstre. Hun bliver også bedre og bedre til det hver dag :-)

Hun har også den idé med at stadigvæk skal afprøve en, det vil sige at hun nogle gange ikke vil den vej jeg vel. Så "snakker" vi lidt om hvem der bestemmer, uden at slå Salka. Salka er på nuværende tidspunkt ved at lære hvor hvor grænserne går. Og jeg syntes også Salka bliver bedre og bedre til det :-) Med ROS kommer man lang :-)

Jeg har på nuværende tidspunkt ikke redet Salka på vejen eller i skoven :-) Det vigtigste for mig er hun inde på ridebanen (Marken) lærer hvor grænserne går. Og det er først når hun har lært det vi begynder at ride ud i naturen om det så er i skoven eller på vejene :-)

Skrevet d. 3. august 2024:
Verden bedste stjerne. Salka har virkelig været en drømmehest i går. Efter 14 dags arbejde hvor jeg har skulle lære hende hvor grænsen går også sommetider tydelig. Har hun idag lært hvor grænsen går. Det er virkelig rigtig når hun har lært hvor grænsen går, er hun en FANTASTISK islænder. I går gik hun som en drøm 14 dags arbejde med ros og godbidder har jeg noget Salka og mit første mål siden jeg købte hende. Salka har dog stadig brug for støtte i tölten. Selvom jeg de sidste 32 år kun har redet fjordheste, har jeg alligevel støtte Salka i tölten, da jeg har lært at ride tölt da jeg var på island og når jeg har lånt en hest fra Krabbesgaard islænder. Og jeg har læst en del om træning med de islandske heste. Og da jeg tilredet andre folks heste til, var der også islænder jeg havde i træning der skulle lært tölt, og en af de islænder jeg havde i træning rider i dag stævner i tölt. Med støtte i tölten gik Salka som en drøm. Udover alt det ridetræning, arbejder vi også på at Salka ikke skal være så bange for den pisk som hun er. I min verden er pisken en forlængelse af ryttere arme og benene Salka er heldigvis blevet bedre til det. Salka mener også at insektspray er noget islandske heste kan død af Insektspray træner vi også. Hun er heldigvis blevet mere rolig når hun får insektspray på. Salka er virkelig en stjerne.

Skrevet d. 9. august 2024:
Salka har været en rigtig dejlig Islænder i går. For første gang siden jeg købte hende red vi uden sadel og med bidløs trense. Efter lidt hygge ridning, gik vi i gang med at øve i går ude på deb trafikeret landevej. Igen vise Salka sig fra sin bedste side. Der blev klappede med lånet på postkassen for at vente Salka til mærkelige lyde. Stort set var Salka total ligeglad med jeg larmede med lånet på postkassen, selvom der kom både busser og store lastbiler forbi os. Jeg kan ikke være andet end stolt af min Ismul (islænder) på 7 år. Salka skal nok blive en god turhest på de store trafikeret veje, som jeg bliver nød til at ride på for at komme hen til de små veje.

Skrevet d. 18. august 2024
I går var det lige præcis en måned siden jeg købte Salka.

Salka og jeg er noget lang sammen og Salka har vist store fremskridt.

Salka og jeg arbejder stadigvæk med at man ikke lige pludselig skal dreje til venstre.
Og vi arbejder også hvor grænserne de går. Jeg synes at Salka gør det godt.

Udover ridetræning bliver Salka også arbejder med miljøtræning. Og det er alt fra at larme med postkassen til at gå over presenningen. Vi træner også at blive trafiksikker. Salka er mere eller mindre ligeglad med busser og lastbiler.

Alligevel træner vi at gå på den store trafikeret hovedvej. Jeg har ikke travlt med at kunne ride i naturen med Salka, for det vigtigste for mig er hun er 100 % styrbar og hun ikke pludselig går til venstre.

Om jeg kommer på landevej med hende i år gør ikke så meget, for landevej skal vi nok komme ude i fremtiden.

Jeg kan ikke være med stolt af min ismul (islænder) Salka idag.

Salka gik virkelig som en drøm i dag. Ikke en eneste gang forsøgte Salka pludselig på at gå til venstre.

I dag viste Salka sig fra den bedste side. Og jeg skulle hellere ikke på nogen måder vise Salka hvor grænserne går.

Salka var virkelig en FANTASTISK ISLÆNDER i dag.

Træningen gik endelig ud på at Salka fik en god oplevelse med rytter på ryggen, og det må jeg sige hun fik.

Skrevet d. 2. september 2024:
Nu har jeg haft Salka over en måned og jeg må indrømme at hun gør store fremskidt hver eneste dag :-)
Fra d. 23 til d. 27 august havde hun en ferie, da jeg selv var på ferie :-) Da jeg kom hjem var jeg meget spændt på hvad hun vil sige til at blive redet på eller om jeg skulle vise hende hvor grænserne de gik, men det skulle jeg slet ikke :-) Jeg kunne bare sætte mig op og ride på hende :-)

Skrevet d. 3. september 2024:
I går har Salka vist den fantastiske islænder hun er. I går vise Salka mig at alt det træningen jeg har lagt i hende siden jeg købe hende har give positive resultater i går. Da vi havde varme op på den mark jeg bruge til ridebane gik Salka automatisk over i tölt. Først i en lidt langsom tölt og bagefter igen lidt hurtigere tölt. Efter vi havde tölte fik Salka lov til at gå over i galop. Efter et par runder i galop, fik Salka lov til at slutte ridetimen for lange tøjler. Slet ikke den eneste gang skulle Salka forsøge at pludselig vende til venstre. Salka er virkelig blevet meget mere styrbar og hun er snart ved ar være klar til at komme med på nye eventyr ude i naturen. I naturen skal hun lærer at ride på meget meget trafikeret hovedvej, før vi kan komme over til nogle små veje, men jeg er ikke tvivl om at Salka nok skal lærer det, når tiden kommet.

Skrevet d. 4. september 2024:
Her d. 17. september er det 2 måneder siden jeg købte Salka:-) 2 måneder er gået, hvor Salka og jeg skulle lære hinanden at kende og Salka skulle lære mig som rytter og jeg skulle lære Salka at kende:-)
Salka og jeg er blevet de bedste venner:-) Og vi er kommet utroligt med hinanden på bare 2 måneder :-)
Salka har lært mig en del inden for islænder verden;-) Og vi har støttet hinanden og vi har fundet vejen frem i sammenarbejde:-)
Kommentér på:
Islænder Salka Valka fra Bymosen
Annonce