{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg Alexia af Vodagergård [Himmelhest] 2002

1.785 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Oldenborg Alexia af Vodagergård

Fødselsår:
2002
Højde:
167 cm. ved kåring som 3 års.
Blev senere målt til 171 cm.
Temperament
Meget rolig og god i hovedet.
Gangarter
Fik følgende karakter til kåring:
Skridt: 7
Trav: 8
Galop: 8
Beskrivelse: "Bevægelsen ret god i skridt, god i trav med god haseaktion, god i galop."
Stævner
Hun har aldrig gået ridestævner, men har i stedet været til en del skuer samt kåring:

***

Ved følskue i Vallensbæk 2002 gik hun på fløjen og fik 8 i helhed. Hun blev udtaget til eliteskue i Ikast, hvor hun igen gik på fløjen, fik 9 point i helhed og bronze medalje.

Hoppe kåring 2005 på Hovmarkens Ridecenter, gik hun som nr. 2 ud af 13 og blev kåret med 9 i helhed. Endvidere blev hun udtaget til Eliteskue i Fredericia d. 6. august.

Til eliteskuet gik hun nr. 4 ud af 6 hopper. Konkurrencen var hård, og det var marginaler der skilte hopperne. Karakterene forblev som til kåringen.

***

Hun har været på Roskilde Dyrskue som føl, 2 års og 3 års. Som 2 års plag fik hun 22 point og gik som nr 5. Som 3 års fik hun også 22 point og gik som nr. 4. (Af en eller anden grund har dommerne på dyrskuet ikke være lige så vilde med hende, som dommerne ved oldenborg- og Gørlev-skuerne.)

***

På Gørlev føl og plagskue, har hun gået fløj alle 3 gange. (som føl, 1 og 2 års plag. (Hun kom ikke afsted som 3 års, da vi ikke kunne den dag.)
Stamtavle
Far: Laban af Kloster OLH 724 OL DK

Mor: Bessie af Bækkeskov OL 8732 OL DK


Farfar: Møllevangs Orkan OLH 675
Farmor: Laika Stensbjerg OL 7564 efter Claudie Damsgård

Morfar: Thor OLH 659
Mormor: Bella OL 7977 efter Fux

87,5% Oldenborg
Køn
Hoppe
Bemærkninger
NB! Alexia er oprettet under ejerne her på HG. Jeg har kendt hende siden føl, passet og trænet hende siden hun var 2 år, og i en periode på 9 mdr. havde jeg hende udlånt som min egen hest.

***

Alexia blev desværre kun 6 år. Hun blev kørt ned i en voldsom trafikullykke d. 10. november 2008. Hun er savnet hver evig eneste dag ♥

***

Beskrivelse fra kåringen:
Passende stor hoppe af særdeles god type. Passende dybde og bredde. Typisk hoved. Velformet, velrejst hals. Lidt stejl skulder. Lidt kort manke. Muskuløs overlinie. Lemmerne passende føre og tørre, indfodet højre for. Bevægelsen ret god i skridt, god i trav med god haseaktion, god i galop.

Karakter: 9978 78 788 9

***

Alexia er en skøn hoppe. Hun blev redet til i foråret 2005, hvilket hun tog meget pænt. Sommeren 2005 blev hun brugt til en masse tur-ridning samt en smule let dressur, derefter holdt hun en velfortjent pause. Fra september 2006 - juli 2007 var hun udlånt til mig. Jeg brugte hende primært til let dressur og skovture, hvilket hun var rigtig god til.

I dressuren er hun nem at arbejde med, men hun mangler lidt energi. På tur er hun skøn. Det er sjældent hun bliver bange for noget, eller man møder noget, hun ikke vil forbi. Hun er dejlig frisk at ride, og hun går i et skønt tempo, hverken for langsomt eller hurtigt. Springning har hun kun prøvet to gange med rytter, men hun springer fint ved løsspringning.
Kommentér på:
Oldenborg Alexia af Vodagergård
Annonce