{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Alfa *Solgt 20.02.2012*

649 visninger | Oprettet:

Fødselsår: 2000

Højde: 145 cm

Temperament: Rolig og omgængelig fra jorden, men er temmelig tændt under rytter.. Hun har ikke altid tid til at vente på rytteren..

Gangarter:

Skridt; middel

Trav; middel

Galop; middel


Stævner:

Med mig;
Klubstævne på Bøgelund Rideklub (Børk)
ULX med 8 fejl
ULD med 4 fejl

Med Maiken;
Områdesmesteskab 2009 BØRK
ULD-Hest
LD-Hest 2. plads


Stamtavle:

Alfa er flyttet til anden særlig race efter jeg har mailet med knabstrupperforeningen om hvorvidt hun kan kaldes knabstrupper eller ej pga det brogede.. Eftersom det brogede gen ikke kan godkendes indenfor knabstruppere, kan hun ikke kåres og er heller ikke race-typisk.. Det er på trods af at hendes far er kåret knab og hendes mor er kåret i F1.. Så hun må jo være knab.. Men for at undgå brok er hun under anden særlig race.. Men det gør hende bestemt ikke mindre dejlig.. Hun er den samme dejlige og charmerende hest uanset..

F: Bjørnhøjgaard Fidus

Mf: Apollon


Køn: Hoppe

Bemærkninger:

Alfa er en skøn lille hoppe som jeg har brugt meget tid på jorden med inden jeg begyndte at ride hende. Hun var meget utryg ved bidet da jeg fik hende. Så jeg begyndte at træne tillid med hende. Det gik rigtig godt og vi fik hurtigt et unikt venskab.

Al ridning med bid gik absolut ikke det første lange stykke tid. Så jeg gik ud og investerede i en bidløs trense og en hackamore. Læste alt jeg kunne komme til om hvordan sådan noget skulle bruges og så måtte vi igang. Hackamoren var meget svær til at begynde med, da der skal rides meget med sæde og ben. Og i Alfa's verden betyder benene fart. Hun flyttede sig ikke for benene. Hun løb stærkere og stærkere uanset hvad jeg gjorde. Men efter noget tid begyndte hun at forstå hvad det gik ud på.

Grunden til jeg forsøgte at træne Alfa uden bid er efter den enorme succes jeg havde haft med min anden hoppe Marlou.. Og det virkede sørme også på Alfa.. Alfa er dog noget mere tændt end Marlou, så det har været noget sværere da hun ikke rigtig har tid til at vente.. Men det går bedre og bedre..

Hun kan dog godt rides med bid nu, men en gang imellem bruger vi hackamoren..

Alfa er en meget stærk pony og hun ved det godt selv.. Derfor er hun ikke en pony alle og enhver bare kan sætte sig op på og forvente at det går super med at styre hende.. Hvilken retning hun skal i er aldrig et problem, men farten kan være ret svær at styre.. Alfa er meget fremadgående og vil gerne løbe rigtig stærkt hvis hun får lov..

Hun er primært til spring da hun ikke rigtig har den store tålmodighed til dressur.. Og med hendes kærlighed til fart duer dressuren ikke altid så godt.. Farten er aldrig et problem i spring da hun altid får bedømt afstanden rigtigt.. Hun springer alt så længe rytteren er sikker på at ville over.. Begynder rytteren at tøve, stopper hun..

Jeg har sprunget 110 cm på hende.. En trippelbarre på terrænbane.. Ret godt klaret af mig der absolut ikke er springrytter og synes det er noget af det mest væmmelige der findes.. ;) Alt over 70 cm synes jeg jo er mega voldsomt højt.. ;)

Alfa er kommet hjem igen d. 8 juni efter at have været udlånt i 3 måneder med henblik på køb.. Så nu får hun sommeren på græs og så må jeg se om hun skal blive hos mig eller have en ny ejer.. Hun er jo en lidt stor mundfuld med temperament.. :)

Alfa har været lånt ud i en periode med henblik på køb.. Det gik rigtig godt i begyndelsen, men så begyndte de at snakke hver sit sprog og var ikke enige om noget som helst.. Alfa slog fra i alt og begyndte at småstejle og være meget uregerlig så snart hun blev forlangt noget af.. Så hun er nu kommet hjem igen.. Hun har stået på sommergræs i 2 mdr så hun kunne få lidt ro i sit hoved og er nu begyndt at blive startet en lille smule op.. Dog primært på ture og uden nogen former for krav til hende endnu udover at hun skal gå i det tempo hun bliver bedt om..

Er blevet kontaktet af Alfas gamle ejere som fortalte at de havde købt hende som helt rå uden menneskekontakt som 3 års.. Og de døbte hende Ronja da de først fik papirerne på hende 3 mdr senere.. De havde byttet hende væk for en oldenborger, men havde fortrudt og ville gerne have Alfa tilbage.. De fik at vide hun var sendt til udlandet og kunne derfor ikke købe hende tilbage.. Tilfældigt så en bekendt hende til et stævne i foråret 2011 og så gik deres søgning igang.. I forbindelse med et muligt køb af en anden hest ved min veninde fik de nummeret til mig efter de var faldet i snak omkring Alfa.. De kom og hilste på hende og prøvede hende.. De fotalte mig hvor meget de havde savnet hende og fortrudt salget af hende.. Så nu er køb aftalt og de henter hende hurtigst muligt..
Alfa kunne ikke få et bedre hjem end ved de første mennesker hun lærte at kende og som kender hende og hendes sind.. Alfa har været en super dejlig pony for mig og har lært mig rigtig meget tålmodighed.. Vil savne hende.. Men ved hvor hun er og kan komme og sige hej til hende.. Er glad for at kunne glæde hendes gamle familie ved at give dem muligheden for at få hende hjem igen.. :)

D. 20.02.2012 blev Alfa solgt tilbage til sine gamle ejere..

D. 05.03.2012 er hun rejst til sit nye (gamle) hjem..

Heidi
Kvinde | 46 år | Oprettet: 8. aug 2007


Kommentér på:
Alfa *Solgt 20.02.2012*
Annonce