{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Bidløs Ridning - Opdates jævnligt

12.031 visninger | Oprettet:

Har været nødt til at fjerne alle billeder. Vil se om jeg kan få taget en masse billeder, da jeg har største delen af trenserne selv. :) Vil ikke slette fotoalbummet, da den er til god hjælp. Hold on..

Mange ryttere tror det er nødvendigt at ride med bid for at kunne holde hesten. Men bidet, og rytterens tøjleføring er ivirkeligheden årsagen til at mange er svære at holde.
De fleste bliver overraskede over ændringen i deres hests adfærd når de skifter til bidløs optømning. Pludselig slapper hesten af og kampen mellem hest og rytter ophører – den onde cirkel er brudt.

MEKANISK HACKAMORE
Funktion:
De mest brugte/kendte hackamores er Tysk hackamore & Soft hackamore, hvor den ene har korte stænger og den anden har lange. Når du tager fat i tøjlen som er tilkyttet til stængerne forvirker det næsebåndet, således der danes pres på næseryggen. Jo mere du tager fat = Jo mere pres kommer der pånæseryggen

Position:
2-3 fingre under ’knoglen’( http://images.hestegalleri.dk/uploads_alb_large_wm/1618697_l.jpg )

Ulemper:
Mange ryttere lægger hackamoren forkert, altså for langt nede, hvilket resultere i ubehag for hesten og i visse tilfælde, smerte. Hackamoren kan også i nogle tilfælde lukke mere eller mindre for luftpassagen i næsen i tilfælde af hård tøjleføring/forkert placeret.

Fordele:
Hvis den bruges korrekt, vil den kunne hjælpe ved hjælp af meget små signaler at lægge hesten korrekt frem og ned og op med ryggen. I nødstilfælde er det en ’god bremse’

Min anvendelse:
Jeg rider remonter ridning med min hackamore få gange iløbet af et år, hackamoren er god i dette tilfælde, da du knap nok har fat i tøjlen.

OBS: Anbefales ikke at bruges for tit eller af urutinerede ryttere.. eller heste. Anbefaler KUN at anvende ’soft’ modellen. Hackamore er tilladt at springe med til stævner som hest.


BITLESS
Funktion:
I stedet for som med bid og hackamore hvor presset er ét sted, giver bitless’en et blødt tryk og store dele af hovedet. Trensen er lavet således at tøjlen og kæbestykket er i én. Når du f.eks. tager i højre tøjle, giver det et blødt tryk på venstre side af hovedet og en smule i nakken

Position:
2-3 fingre under ’knoglen’( http://images.hestegalleri.dk/uploads_alb_large_wm/1618697_l.jpg )

Ulemper:
Igen, mange ryttere lægger den for langt nede, så den får den forkerte effekt.

Fordele:
Denne bidløse trenser, lægger ikke pres på næseryggen eller lukker for luftpassagen (hvis den lægges korrekt)

Min anvendelse:
Jeg bruger den udelukkende til dressur, men det er en god allround trense

OBS: Jeg har ladet mig fortælle at nogen trenser har svært ved at give efter på tøjlen, dette skulle ikke være et problem hvis man anskaffer sig en rundsyet. Jeg har aldrig haft et problem med min dog.


SIDEPULL
Funktion:
Der findes mange forskellige sidepull, de mest kendte/brugte er; den originale (fås kun i brun, westernlook, snor over næsen) & den moderne (minder mere om en almindelig trense, læder og næsen) Denne trense fungerer ikkeret meget mere anerledes end en almindelig lædergrime. Udover den kan være noget hårdere mod næseryggen. Trensen kan kendes på sine ’3kanter’ som er lavet for at mindste presset. Den har et stiv næsebånd enten af 1-2 snore eller læder

Position:
2-3 fingre under ’knoglen’( http://images.hestegalleri.dk/uploads_alb_large_wm/1618697_l.jpg )

Ulemper:
Kan være noget hård mod næseryggen, specielt hvis den lægges for langt nede. Det er vigtigt den ikke kommer til at lægge for lav, idet den kontant vil lægge på det følsomme område omkring næseborene, som vilføre til at det bliver vanskeligt som hesten at trække vejret.

Fordele:
Den er tilladt at starte spring med for hest, dog er INGEN klubber klar over det, så få det sort på hvidt fra Bent Shulst, skriv en e-mailtil ham,og tag den medtil stævnerne.

Min anvendelse:
Jeg bruger min Originale sidepull til let western og ture. Min moderne bruger jeg til konkurrence springning.

OBS: Der anbefales at lægge et lammeskind på næsebåndet. Jeg råder jeg IKKE til at ride dressur i sidepull pga.luftpassagen. Brug hellere en bitless.


BOSAL
Funktion:
Bosalen minder lidt om rebrgimen, men bosalen er stiv og er en seperat næsedel, der fæstnes på et hovedtøj. Tøjlerne er fæstnet under hagen med en special knude. (skriv hvis i vil ahve en guide på hvordan man laver knuden) Rebet/tøjlerne kaldes en mecate og er typisk lavet af hestehår. Den bruges mest indefor western-verdenen

Position: 2-3 fingre under ’knoglen’ ( http://images.hestegalleri.dk/uploads_alb_large_wm/1618697_l.jpg )

Ulemper:
De koster RITGIG mange penge specielt mecaten/rebet.

Fordele:
Den er meget mild og uden noget form for mekanisk effekt

Min anvendelse:
Har ikke en, men ville nok bruge den tillet western og turridning.



REBGRIME
Funktion:
Rebgrimen virker nogenlunde som en bosal, med tøjlerne knyttet under hestens hage. Rebgrimen er blød og let og derfor behageligt for hesten at have på. Rebet,rebgrimener lavet af, er forskelligt- men somregel ganske tynd, således man får en skarpere effekt, end hvis man f.eks. red med lædergrime. Knuderne er sat ved et meget sensitivt sted.

Position:
2-3 fingre under ’knoglen’( http://images.hestegalleri.dk/uploads_alb_large_wm/1618697_l.jpg )

Min anvendelse: Jeg bruger min kun til træning fra jorden, i nogle tilfælde ture.

OBS: Jeg anbefaler IKKE at hverken ride dressur eller springe med rebgrime. Man holder jo rebgrimen mere eller mindre stram hele tiden, hvilket på ingen måde er hensigten med denne. Dens små knuder er sat præcis hvor hesten er meget følsom og derfor reagerer ved tryk fra knuderne. Men når du holder rebgrimen så stramt, trykker knuderne konstant, plus at rebgrimen er meget smal hvorfor det må gøre rigtig ondt på næseryggen. Det er jo slet ikke meningen at der skal ligge et konstant tryk på næseryggen.
Rebgrimen er lavet ud af ét tov,og kan derfor ikke gå i stykker. Hesten må ikke bindes eller gå på mark med denne grime.


CORDEO/STRING/NECKROPE
Funktion:
en cordeo er en form for snor man har rundt om hestens hals. Den har ikke nogen helt vild snor funktion udover små tegn til hvis hesten skal stoppe/bakke/dreje whatever...

Position:
en string skal IKKE sidde midt på hesten hals, dette gør kun skade. Cordeoen skal lægge og hvile lige over hestens skuldre.

Ulemper:
Mange forstår ikke hvor vigtig det er at den ligger korrekt, og at hesten ikke skal ’rides’ i den. Stringen er der kun til små signaler, ikke for at kvæle hesten.

Fordele:
Der findes intet bedre end at ride frit xD

Min anvendelse:
Fri dressur, tur, spring, western, jordtræning. Det er det eneste jeg bruger under min ridning, da jeg ikek længere rider med tøjler.

OBS: Mange spørger hvilket reb jeg bruger, jeg bruger en string fra min carrot stick.


LG Bridle
Funktion:
Når der tages i tøjlen trykker det på næeryggen og i nakken –men minimalt. Dette ’bid’ er en mix mellem mekanisk hackamore og en sidepull.
Position:
2-3 fingre unger ’knoglen’.

Ulemper:
Prisen er meget høj – desværre.

Fordele:
Den har en rigtig god effekt på de rigtige steder, men på ingen måde voldsomt eller smertefuldt.

OBS: dette ’bid’ er forholdsvis nyt



Indian hackamore
Funktion:
Når der tages i tøjlerne strammer det om mulen bagfra.

Position:
2-3 fingre unger ’knoglen’.

Ulemper:
Visse reb har svært ved at give efter igen, hvis du har haft fat i tøjlen.

Fordele:
Den er billig og fås i ALLE farver.

OBS: Jeg anbefaler ikke at ride med en indian hackamore hvor der er tøjlekontakt. Hvis der skal rides med tøjlekontakt anbefaler jeg at den købes i nylon,da den har lettere at give slip igen



Dette lavede jeg da jeg tit bliver spurgt til råds om bidløse trenser...
.. ulemper, fordele, funktion m.v.
så nu kan jeg bare sætte dem til at læse dette.

Informationerne er ikke min mening. Det er fakta.

tinna rønn .
Kvinde | 33 år | Oprettet: 1. jan 2008


Kommentér på:
Bidløs Ridning - Opdates jævnligt
Annonce