{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
844 visninger | Oprettet:

Respekt {{forumTopicSubject}}

Jeg er ved at gå ud af mit gode skind.

Jeg bruger rigtig meget tid på kæle, nusse jord arbejde og tilridning af min unge hoppe på 4.

men hun har absolut ingen respekt for mennesker eller hegn eller andet i almindelighed.

når man skal flytte hende fra en fold til en anden trækker hun en afsted og man kan ikke holde hende, heller ikke ved at nykke i hende, har prøvet at bakke hende rigtig meget og bakker hende måske 10 gange på en dag.

hun skubber og når hun gør dette så tramper jeg jeg i jorden eller laver en hurtig bevægelse for at gøre hende "bange" for at vise hende her er min grænse men det hjælper heller ikke, hun ikke engang så meget som rokker med et øre når jeg gør det.

så det hjælper ikke: trampe, klappe, hurtige bevægelser, bakke hende, nykken i rebet.

hvad i alverden kan jeg så gøre så hun får respekt for tingene? er rent ud sagt træt af at have et møffedyr!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Respekt
  • #2   29. nov 2012 bruger ikke rebet til bak men en meget blød finger på bringen

  • #3   29. nov 2012 hun er meget stærk og har helt sin egen vilje, det er svært at gå tur med hende hvilket vi SKAL da hun lige har haft kolik, men hun bruger sine stærke kræfter mod en, OBS. vi går i rebgrime når vi går tur og selv her er hun for stærk

  • #5   29. nov 2012 har selv haft problemer med min gamle pony, jeg fik en hms underviser ud, og hun lærte mig at lave en propell med tovet, altså svinge det rundt foran hesten, gerne hurgtigt, så hvis hesten løber ind i det, gør det jo ondt, også finder den hurgtigt ud af at det skal den ikke, så den vælger selv om den vil have smerte eller ikke, også er det også en god ide at lære den at bakke ved at svinge med rebet.
    skriv pb hvis jeg skal skrive flere detajler for hvis du ikke gider at prøve det, vil jeg ikke bruge tid på at forklare det.

    Hvis du vil bruge en anden metode, det er at holde om grimen oppe på næse rygge, det virker ved alle de heste jeg har trukket som vil stikke af, du skal bare trække ind mod dig selv, altså du holder med oversiden af hånden ned på hestens næseryg og håndfladen opad.


  • #6   29. nov 2012 Jeg er meget åben for alle muligheder, normalt er jeg imod at skulle "slå" hesten men hvis det er det der giver pote i sidste ende hvis hun får et rap eller 2 så gør jeg det gerne fordi pludselig bliver siturationen farlig jeg kan jo ikke hamle op med 400 kg hest ;o)

  • #7   29. nov 2012 stop og bak er indlært, hun kan dem uden torv men hun Møffer stadigvæk på

  • #8   29. nov 2012 nej det er jeg klar over men det jeg sprger efter er nogle hjælpe midler til at lære hende at forstå, da det er ret fustrende

  • #10   29. nov 2012 Jeg har brug for fif og hjælpe midler til HVORDAN jeg lære hende det. hvordan gør jeg?

  • #11   29. nov 2012 Hvis man ikke selv kan komme frem til løsningen plejer undervisning at være den bedste vej frem. Måske du skulle få en horsemanship underviser ud? En der har god forstand på jordtræning.

  • #13   29. nov 2012 hver gang den skubber, så råb op og bed den om at bakke nogle skridt, og den SKAL gøre det! hvis hun trækker når i går, så stop hende, og bak. og bliv ved indtil hun fatter at hun skal blive hos dig, om du så skal gøre det 50 gange i træk. det handler om at være stædig og tålmodig, især med de unge som ikke forstår det endnu smiley

    hvis hun begynder at blive farlig, altså alt for voldsom, så ville jeg dog heller ikke tøve med at give et rap i måsen med hånden. Går ikke ind for at slå, men 400-600 kg hest er IKKE at spøge med, når de får sine egne ideer - man skal vide hvor man har dem! smiley


  • #16   29. nov 2012 hvis hesten er ved at mase dig/rende dig ned, og ikke reagerer på en dyt, vil jeg hellere tænke på min egen sikkerhed, og give den et klask så den evt. lige stopper op eller i hvert fald bliver opmærksom på en. det kan godt være at den synes ejeren er ubehagelig, men så må hesten jo lære at forholde sig roligt.

    jeg gør det med min egen de yderst sjældne gange hvor hun bliver helt bims, og det virker. jeg har til daglig en utrolig rolig, omgængelig og tillidsfuld hest, som lytter til en hele tiden. Det jo ikke at banke hesten, at give den et enkelt klap når den er ved at gøre skade på en selv...


  • #17   29. nov 2012 mange tak det var sådanne indlæg jeg ledte efter, hun er meget tilidsfuld måske endda for meget hun render i røven på en hele tiden på marken (og hun har aldrig guffere på folden så det er ikke derfor) fremgangs måde i beskriver er også den jegbruger med bak osv. men jeg må nok være MERE konsekvent og ikke acceptere noget som helst på noget tidspunkt før det er hel inde på lystavlen

  • #18   29. nov 2012 Måske ligger problemet i at du generelt ikke er konsekvent nok? Det er min erfaring at det ofte er derfor den slags problemer opstår.
    I så fald er det ikke nok at træne kun når du skal trække med hesten, du skal ændre hele din måde at omgåes hesten på.
    Og et lille klask skader ikke hesten, hvis du bare tænker dig om inden. Du skal selvfølgelig ikke gøre det hvis hestens adfærd skyldes at den er forvirret eller bange.
    Heste bider og sparker også hinanden på folden. De er vandt til det, og de forstår det ofte bedre end så mange andre ting.


  • #20   29. nov 2012 LadyBlack...

    Jeg tror du har fat i noget der, jeg tror jeg skal sæte mig mere igennem og være mere tydelig så jeg bliver "flokleder" når jeg er på folden


  • #21   29. nov 2012 hun er bestemt ikke bange eller forvirret, men hun napper og skubber og møfler ned

  • #22   29. nov 2012 Husk at hesten skal respektere dit personlige rum. Den skal ikke have lov til at overskride dine grænser ved at komme hen til dig og puffe eller nappe, eller stå oven i dig. Det er vigtigt, og det er uanset om det er på folden, på trækketure eller på staldgangen.

  • #23   29. nov 2012 samtidig tænker jeg også at hun er nød til at vide at hvis hun gør det her så er det ubehageligt, fordi at bakke hende tiltage, svinge med armene trampe osv. hjælper ikke en fløjtende fis, hun står bare og glor dumt på mig

  • #24   29. nov 2012 Marie, nej, du har lidt ret. Et klask på halsen eller bringen må være mere effektivt x)

  • #25   29. nov 2012 så tænker måske snakke lidt hårdt til hende, dappe hende med hånden på siden/bringen måske ville hjælpe bedre

  • #26   29. nov 2012 hehe der var du lidt hurtigere end mig lady

  • #27   29. nov 2012 Nu har jeg jo ikke set situationen og derfor kan jeg ikke sige, hvad der er gået galt.
    Men jeg vil mene, at du skal lære hende nogle basale signaler, som har en betydning for hend - og de skal være vigtige nok til at hun lystrer dem, når hun har trang til at vade ind dig.

    Det vil sige, at du skal indlære et signal der altid virker.
    På rigtig mange heste bruger jeg godbidder under indlæringen fordi godbidder er rigtig effektive og giver dobbelt op på "ja" kontoen hos hesten. Omvendt skal hesten heller ikke have lov til at vade ind i dig uden at det har en konsekvens, fordi hesten hver gang den laver en adfærd så øver den sig på at blive bedre, og hun behøver ikke øve sig mere, hun er dygtig nok.

    Jeg vil have en rebgrime på hende - og gerne et langt tov, så du har noget spillerum at give. Ikke nøvendigvis en pisk med, hvis man ikke er vant til at håndtere end pisk fra jorden er den mere i vejen end den gaver er det min erfaring.

    Så ville jeg gå på en ride bane og gøre følgende

    1. Du står foran hende
    2. Du ligger et pres i grimen - bagud
    3. Hvis hun så meget som overvejer at læne sig bagud så slipper du ALT - og fortæller hende hun er dygtig.
    4. Du skruer langsomt op for kravet:
    - 1 skridt bagud, 2 skridt bag ud, stoppe fra skridt, fra fra trav og ned i skridt, fra trav til stop

    Hvis det ikke sker kan du gøre følgende
    - Lav noget andet end et LILLE BITTE signal bagud i grimen, der det det du vil have hende til at reagere på
    - Læg først din hånd forsigtigt på bringen, dernæst en smule kraftigere, hvis hun ikke reagerer nu bruger du enden af tovet til at daske hende med - roligt men rytmisk - og så øger du egentligt bare styrken indtil hun reager

    Når hun reagerer fjernes ALT pres.

    Når du så er i en presset situation så kan det godt et par gange være nødvendigt at skrue kraftigt op for signalerne så hun forstår, at det er farligt det hun laver.
    Derfor vil det være en god ide hvis du kender en der kan komme ud og hjælpe dig med at komme rigtigt i gang, sådan at hun ikke får lov til at blive ved med at øve sig.

    Jeg kender ikke lige dit område, derfor kan jeg ikke anbefale nogen
    Men du må gerne skrive, hvis ud har flere spørgsmål
    Jeg hjælper gerne.


  • #28   29. nov 2012 Ellers må du have en pisk med dig når du omgåes hesten. Måske er lyden af den der slår i jorden nok. Måske virker det hvis du binder noget plastik i enden af den, så den larmer mere, ellers må du give den et lille rap, så den forstå hvad du mener. Bare husk at det skal være for at hjælpe hesten til at forstå, du må ikke bruge det som afløb for din aggression. Og du skal ikke bare tæve hesten, men selvfølgelig være kort og konsekvent. Gerne bruge flere komandoer på samme til. Gør dig stor, råb og vift med armene om nødvendigt.
    Og så skal du være rigtig stædig. Bliv ved til hesten har forstået det. Også selvom den ikke fatter det i løbet af de første 10 gange. Ikke giv op.


  • #29   29. nov 2012 Petra. Nogle heste er mere audiotive end andre. Min unghest bliver alt for bange hvis man dasker til hende, men stemmen reagere hun godt på, og forstår det faktisk også bedre.
    Det er forskelligt fra hest til hest, hvad der virker bedst, og man er nødt til at prøve sig frem for at finde den bedste løsning til sin hest.


  • #30   29. nov 2012 vedholdenhed tror jeg er svaret..ikke dask hverken det ene eller andet sted smiley
    så når du beder hende om at gå væk, til side, bakke, komme mm. så SKAL hun gøre det. smiley og HVER gang hun går ind i dig så SKAL hun bakkes væk. Og der må du bruge de metoder du har fået anbefalet...svingende tov, prikkende finger, svingende arme mm. og vigtigt slip presset så snart hun reagere det mindste.
    Da vi fik hest nr 2 stod han bomstille på staldgangen, vi synes egentlig det var ok at han gik lidt frem og tilbage..men det tog bare overhånd og blev irriterende smiley så begyndte vi efter råd fra tidligere ejer at stoppe ham og flytte ham tilbage til den plet han stod på..HVER eneste gang han flyttede bare et ben, så tilbage på plads med det.. efter få gange havde vi igen en hest der stod stille på staldgangen..uden råb eller dask, men bare vedholdenhed og uden at han fik den store opmærksomhed... vi flyttede ham bare på plads og fortsatte så med det vi var ved.
    jeg ved han er nemmere end din, da han adlyder signalerne og din jo går imod dem..men mener alligevel at rådet kan bruges i en eller anden form.
    jeg har også på et tidspunkt brugt en Dually grime til en anden hest som tromlede mig ned, stak af, græssede eller hvad han nu lige havde lyst til.. det virkede efter 5 gange og efterfølgende når han begyndte på det igen, så gav jeg ham bare grimen på og så gik han som en drøm uden jeg behøvede at "bruge" grimen..
    her er et link (link fjernet)
    den fungere på den måde at den ligger et pres på næseryggen når hesten går imod, og så snart hesten følger slipper den presset...


  • #31   29. nov 2012 Marie - Mener du ikke at hesten IKKE er frihedsmotiveret? smiley Frihed er ikke = løb, men derimod = fri for pres. Derfor vil en frihedsmotiveret hest nemlig ikke have tendens til at blive en møffedyr, hvorimod en hest der ikke er frihedsmotiveret nemlig super hurtigt bliver en hest der vader ind i folk, er ligeglad med nyk i grimen, osv.
    Det er i hvert fald sådan jeg har forstået det smiley

    Udover det er jeg helt enig med Marie. Det er nok fordi du i din træning ikke har været konsekvent nok og der er opstået misforståelser i signalerne mellem dig og din hest - hesten forstår det ikke smiley


Kommentér på:
Respekt

Annonce