2.130 visninger
|
Oprettet:
Øget fremdrift.. Gode råd ønskes. {{forumTopicSubject}}
Hej Hg.
Jeg kunne rigtig gerne tænke mig at Tindur fik mere fremdrift og var meget mere selvgående på banen under springningen. Hvad/hvordan kan jeg træne? Jeg træner allerede temposkift og overgange i skoven, og der er der intet problem.. Men på banen skal man drive ret meget på ham...
Mvh TT
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.543
Mvh TT
nov 2008
Følger: 69 Følgere: 65 Heste: 4 Svar: 2.349
Ellers har jeg lavet en masse galoparbejde på springbanen, hvor jeg skifter mellem kort galop og fuld gas. Det gør det lettere for mig at opnå en lidt øget fremdrift, når der springes bane, da hun herefter reagerer lettere for fremadsignalet.
jul 2008
Følger: 46 Følgere: 67 Heste: 2 Emner: 38 Svar: 298
Et lille råd kan jeg komme med, og det er at lade vær med at sid og prik hele tiden, hvis du gør det. Giv den nogle hårdere og hurtigere tryk med schenklen, så den svarer frem, og når den så går tilbage igen, så gør du det samme. Så giver du i hvertfald dit signal tydeligt.
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.543
Jeg tænker at træne med at holde galoppen nogle runder på banen med et par bomme på hver side hvor jeg rider en almindelig runde over begge bomme, så efter bom nummer to så laver jeg en volte og tager den en gang til, så fremad til næste bom og så volte. Også er tanken at have et højere tempo rundt på banen end på volten selvfølgelig hvad tænker I om det?
Mvh TT
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.543
Mvh TT
maj 2007
Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.703
maj 2007
Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.703
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.543
Vores underviser tager meget hensyn og lytter til de tegn han viser
Mvh TT
maj 2007
Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.703
bøjlernes længde er alfa omega for korrekt indvirkning på hesten.
man kan pgså lytte for meget til hesten. nogle gange så skal den presses lidt længere for at udvikle sig
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.543
maj 2007
Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.703
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.543
Mvh TT
maj 2007
Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.703
Og for at hesten udvikler sig, og får bedre fremad drift (hvis vi antager at der intet er galt),så skal man have flere træningspas hvor hesten yder mere, og presses mere en normalt. Ellers vil form og energi blive i de samme. Hvis du så samtidig har så stor fokus på at alt skal foregå i langsomt tempo, for at skåne hesten mest muligt, jamen så bruger du bare rigtig lang tid på intet - og højst sandsynligt også længere tid end hvad der er nødvendigt, uden at hesten skades.
Det er imo svært at give det rigtige svar på, hvordan manglende fremaddrift skal trænes uden at man kan se hesten i aktion.
Jeg har erfaret, som jeg også skriver længere oppe, at travere har en tendens til at galoppen ikke er en nærtliggende gangart (også selvom at de ikke har gået løb), og får at man bare kan få en nogenlunde galop, med en nogenlunde fremaddrift, så skal der lægges rigtig, rigtig, rigtig meget arbejde i det. Og en god springning, som gør det lettest for hesten, kræver en stabil og god galop.
Du skal huske på at træning i skoven, og træning på en ridebane ikke kan sammenlignes. Heste vil generelt have en anden fremaddrift i skoven, både pga. underlag, men lige så vel også fordi at stierne i skoven, ikke kræver sammen bøjning mm. som på en ridebane - generelt er ridning på ridebane hårde og mere krævende.
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.543
Mvh TT
dec 2006
Følger: 77 Følgere: 107 Heste: 5 Emner: 202 Svar: 4.229
At hesten ikke er selvgående nok, kan være tegn på at den ikke svarer på fremaddriften, derfor skal det trænes meget. Jeg gjorde engang det at jeg have en pisk med, hvor jeg dappede hende de steder hun ikke var vant til, og dermed svarede bedre end de “dovne” steder. Det kan være foran bagbenet, bag skulderen men det ved du nok bedst selv.
Det kan også være fordi hesten ikke er i god nok form, hvormed det skal trænes. Altså hvis hesten er i god form kan den også sagtens springe en bane på op til 5-6 spring, selvfølgelig meget små spring når det er en begynder.
Det kan også bare være fordi den gode galop ikke er trænet godt nok, og derfor skal den trænes med en masse temposkift osv. Men du kan også gøre noget for at motivere den, hvilket springningen umiddelbart ikke virker til at gøre, siden du skal drive sådan på ham. Men det der motiverer ham kender du nok også bedst selv til
Dertil vil jeg lige nævne at dine bøjler altså sagtens kan komme længere op end det, hvis det er fordi du mener at dine knæ ryger ud over sadelklapperne vil jeg mene at sadlen er for lille. Men jeg tror nu heller ikke at de vil ryge udover, for så sidder du altså bare ikke korrekt med dine ben
Gør dig lidt inspiration og kig billeder af profspringryttere, og læg mærke til hvor deres ben sidder.
sep 2007
Følger: 69 Følgere: 270 Heste: 3 Emner: 1.740 Svar: 37.031
Det burde underviseren vel kunne hjælpe dig med - det er derfor man har dem.
Fremadsignal er et spørgsmål om negativ forstærkning og om man er i stand til at time tingene ordentligt samt at man lader være med at gøre hesten døv for benene, ved at smølfesparke konstant, ikke får rettet hesten og selv udtvære signalerne.
Det kan også ske, at hesten bare finder banen røvhamerende kedelig.
jul 2015
Følger: 4 Følgere: 10 Emner: 92 Svar: 1.643
Det er også helt fint, hvis bare det så virkede for dig. Men det gør det tilsyneladende ikke.
Der er et ordsprog som hedder: at rigtig mange mennesker bliver ved med at gøre det samme og samme, men de forventer et andet resultat.
Hvis man ønsker et andet resultat, så skal man gøre noget helt andet, end det man plejer. Men hold ad op, for er forandringer ubehagelige. Ved det godt. Hjernen elsker at gøre som den plejer, og modarbejder alt nyt.
Du har haft dette problem oppe mange gange
- du vil ikke ændre fodret
- du vil ikke ændre din ridestil
- du vil ikke have en ny underviser
Så er jeg ligesom løbet tør for ændringer som kan føre til at Tindur, får mere energi.
Jeg skriver ikke dette for at genere dig, men for at bede dig om at tænke over, hvilke parameter i din ridning du ønsker at ændre, hvilke overbevisninger om din fodring, ridestil, underviser mv, som du lettest vil kunne ændre på.
Eller om det er accept af, at Tindur, bare er en lettere doven traver, som bare ikke gider. (sådan en fjoller har jeg også haft) Også nyde at du har en hest, som bare har andre kvaliteter.
Min gamle fjoller blev bare aldrig fremadgående, der skulle den ondelynme drives, når han skulle igennem i LA4, og det var med alt sæde, ben, spore. Men han var det mest stabile selv, der var intet (ud over et æsel) der kunne sætte ham ud af kurs. Jeg har redet ham inde i Aalborg C til optog lige bag Aalborg garden flere gange, været på langtur med fuld oppakning på hesteryg. Jeg havde så mange andre gode oplevelser, pga. hans stabilitet.
For mig at se, har du 2 muligheder, ændre nogle af dine overbevisninger, eller acceptere at Tindur er som han er.
dec 2006
Følger: 77 Følgere: 107 Heste: 5 Emner: 202 Svar: 4.229
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.543
Han blev sat på et andet fodertilskud for 8-9 uger siden..
Ridestil - hmm vidste ikke rigtig jeg havde en der skildte sig meget ud..
Ny underviser - jeg fik ny underviser i August..
Jeg har intet problem med hans energi mere, det har desværre været eksplosivt på vej til undervisning og bane de sidste 3 uger hvor han tripper afgårde og er pludselig bange for alt (vinterkulder) men det endrer ikke på at han ikke har den ekstra fremdrift på banen. Det har blevet vildt meget bedre end da vi startede op i august. Min underviser er ikke bekymret over det mere.
Det er ikke sådan at jeg skal drive hele tiden, men ønsker han var lidt mere selvgående. Ikke sikkert det er muligt.. Men jeg giver ikke op uden at have prøvet at træne mere fokuseret på det.
LM & C - Ja i trav.. Vi traver dog ikke så meget når han springer da han foretrækker galoppen og har nemmest ved det
Mvh TT
aug 2008
Følger: 65 Følgere: 57 Heste: 6 Emner: 583 Svar: 3.975
Udnyt hans energi på tur, og spring så meget som muligt i naturen, hvor han gerne vil trække mere mod spring.
Al form for bomarbejde er godt, da det er med til at udvikle hans sikkerhed på "springbanen". Tænker at din ide med bomme og øgninger er udmærket.
Tænker at drivkraften kommer lidt af sig selv, i takt med at han bliver mere sikker på sig selv, og ikke "tænker" så meget på vej mod springet. Altså når det bliver mere rutine for ham (og dig) at springe, så tror jeg at tempoet kommer (næsten) af sig selv
mar 2014
Følger: 7 Følgere: 16 Heste: 3 Emner: 35 Svar: 101
Måske kunne det hjælpe? Du skal jo ikke piske ham afsted, men nogengange så virker det bare at have den i hånden, jeg oplever ihvertfald at hesten springer med meget mere overskud når jeg har pisk ved hånden. Bare man ikke misbruger den.
jul 2015
Følger: 4 Følgere: 10 Emner: 92 Svar: 1.643
Du bestemmer selv, om du tænker, der er måske noget om snakken, i det hende wendelboen siger, eller om du tænker, hun er da helt gal på den.
- gør du kun det du plejer - får du kun det du plejer.
Personlig vil jeg sætte mig ned og ride hesten frem med sædet, og lære hesten at det er mit sæde som styre tempoet, men du vil ikke drive med sædet. Du vil holde dine bøjle helt inde på foden, hvorved du afskære dig fra at bruge over og underschenkler korrekt. Hvilket hæmmer din måde at påvirke Tindur på og jeg kan forstå på ovenstående, at det ikke er nogle ting du ønsker at ændre.
Husk det er dig og ikke Tindur der skal ændre sig. Tindur er et spejl på dig. Når du ændre sig, ændre Tindur sig også.
mar 2014
Følger: 7 Følgere: 16 Heste: 3 Emner: 35 Svar: 101
Som AMT også skriver så kan man nogengange lytte for meget til hesten, nogle heste er også gode til at 'løbe uden om' opgaven. de ved præcis hvad de skal gøre for ikke at lave for meget Og jeg tror det ville være godt at presse hesten, og tvinge den lidt til at øge galoppen. Når hesten har øget galoppen til ønsket tempo bliver du ved med at holde den i det tempo.
dec 2006
Følger: 77 Følgere: 107 Heste: 5 Emner: 202 Svar: 4.229
dec 2006
Følger: 77 Følgere: 107 Heste: 5 Emner: 202 Svar: 4.229
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.543
Mvh TT
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.543
Mvh TT
maj 2007
Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.703
og hvad rr træners vurdering af problematikken?
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.543
Mvh TT
dec 2006
Følger: 77 Følgere: 107 Heste: 5 Emner: 202 Svar: 4.229
Hvis det kun er ved springning han mangler energi, så er det nok motivationen og lydigheden vil jeg skyde på.
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.543
Mvh TT
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.543
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.543
Men sådan fungerer det ikke.. Også må man jo forsøge at finde det der dugger i træningen
Mvh TT
dec 2006
Følger: 77 Følgere: 107 Heste: 5 Emner: 202 Svar: 4.229
Jeg synes nu heller ikke at lidt over en times ridning er ligefrem hård træning, og ikke når det kun er 3-4 gange om ugen, så skulle det være 6 gange om ugen før at det var hård træning, og så tænk på de heste der bliver redet 2 gange om dagen, eller bliver redet 1 gang og laver anden form for træning (skridtmaskine, vandbåndstræning, longering osv) på en dag også.
https://www.brogaarden.eu/Da/R%C3%A5dgivning/Vidensbase/Hvor-h%C3%A5rdt-arbejder-din-hest--#.WfI7svV5OEd
Bare noget man kunne overveje som grund til manglende overskud
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.543
Mvh TT
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.543
Mvh TT
dec 2006
Følger: 77 Følgere: 107 Heste: 5 Emner: 202 Svar: 4.229
Nej har ikke skrevet noget med foder, jeg aner jo ikke hvad han får i foder og hvor meget. Jeg viste dig bare artiklen for at forklare let og hård træning. Men jeg har skrevet en del ting som kunne hjælpe, så du kan bare scrolle op hvis det er
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.543
Mvh TT
dec 2006
Følger: 77 Følgere: 107 Heste: 5 Emner: 202 Svar: 4.229
sep 2007
Følger: 69 Følgere: 270 Heste: 3 Emner: 1.740 Svar: 37.031
Spørg en distancerytter hvordan man måler puls.
Ture på mange kilometer, gør ikke at hesten arbejder hårdt - det er ret energibesparende for hesten at galopere og kræver ikke særligt meget, især ikke når der ikke ligger samling og øvelser i. De fleste heste i ganske gennemsnitlig kondi vil fint kunne gennemføre 20-25 km til distanceløb.
Og det er heste i let arbejde.
sep 2007
Følger: 69 Følgere: 270 Heste: 3 Emner: 1.740 Svar: 37.031
Men ja som Dorthe så fint siger, gør man det man altid har gjort, så får man det man altid har fået.
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.543
Mvh TT
sep 2007
Følger: 69 Følgere: 270 Heste: 3 Emner: 1.740 Svar: 37.031
Spændende. Har du ændret træning? Det er da nyt :o) Hvad er nyt under solen?
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.543
Mvh TT
sep 2007
Følger: 69 Følgere: 270 Heste: 3 Emner: 1.740 Svar: 37.031
Jeg spørger ganske oprigtigt, da jeg såmænd ikke har bemærket det. Jeg ved godt du er uenig i hvordan jeg har ændret tingene, men der er altså ingen der har sagt at du skal gøre det samme :o). Så den kommentar var måske også en anelse flabet om at jeg ikke havde mere tålmodighed....
Jeg spurgte egentligt bare, om noget var ændret, fordi det kunne være du havde prøvet forskellige træningsmetoder til at gøre noget ved den manglende energi du har snakket om siden foråret, men der kom ikke rigtigt andet end et personangreb ud af svaret og fred være med det.
Havde det været min hest, havde jeg daffet den en i bagdelen og bedt den lytte til benene eller accepteret at bane ridning ikke er noget den er fan af.
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.543
Ift Tindur kan du tro han får en i bagdelen hvis han ikke lytter. Jeg beder først om galop med stemmen, sæde og ben. Og reagerer han ikke prompte kommer pisken. Også når vi er i lige linje imod springet så presser jeg og beder om øgning, efter springet så skal jeg holde ham igang. Dette skyldes nok også at vi ikke har sprunget så meget bane, men mere enkelt spring, så han skal også lære at vi ikke skal stoppe op efter springet men fortsætte
Mvh TT
okt 2010
Følger: 18 Følgere: 8 Heste: 1 Emner: 7 Svar: 395
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.543
Mvh TT
maj 2007
Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.703
okt 2010
Følger: 18 Følgere: 8 Heste: 1 Emner: 7 Svar: 395
jeg ved ikke helt hvad du spørger om, men da jeg fik undervisning på hende, så gik hun næsten i stå, når hun havde sprunget, man skulle drive hende hen til springet og der manglede energi, efter jeg begyndte at træne som min underviser sagde med trav hen til springet og galop bagefter i et pænt tempo, så virkede det som om at energien før springet blev meget større for min hest, som om hun ligesom trak mod springet. Det var virkeligt rart i forhold til det andet.
aug 2008
Følger: 65 Følgere: 57 Heste: 6 Emner: 583 Svar: 3.975
Har i prøvet med en bom på jorden en galopafstand efter springen? Så hesten bevarer sin opmærksomhed fremad hen over og efter springet?
Eller som jeg tror jeg har nævnt tidligere, noget a-tempo, så Tindur bliver nødt til at søge frem?
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.543
Mvh TT
Øget fremdrift.. Gode råd ønskes.