{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.284 visninger | Oprettet:

Kandarhest hænger på alm trensebid {{forumTopicSubject}}

Hej alle
Har denne skønne hest der hænger noget så forfærdeligt på bidet.
Han har gået med kandar i mange år, men rider nu med alm 3 delt trensebid.
I traven er den helt gal. Han lægger sig tungt på bidet, og drøner afsted. Føler jeg sidder med 200 kg i hver hånd smiley
Han kan sagtens stoppes, og han går stabilt fortil, men for pokker hvor er det hårdt for nakke og skuldre at ride sådan rundt.
Nogen der har forslag til træning eller alternativt bid?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kandarhest hænger på alm trensebid
  • #1   23. mar 2015 Udelt almindeligt trensebid - og undervisning smiley Mener at en kapsun har en god effekt på det smiley

  • #2   23. mar 2015 Min mor havde samme problem med sin oldenborger i starten. Hun stoppede den op hver gang den blev for tung fortil, lod den stå i en sekunds tid, og red videre. Gjorde den det igen, stoppede hun. Hvér gang, indtil den lærte at holde hovedet selv. Det er lidt tidskrævende og nok også irriterende at man hele tiden skal "afbryde" ridningen så mange gange i starten, men det hjælper i det lange løb!
    Jeg tror problemet med din er, at den har fundet ud af at dens hoved bliver styret helt af kandarbiddet, og den derfor ikke behøver holde det selv. Jeg ved ikke om det er rigtigt (og det menes heller ikke som en kritik), men det kunne jeg godt forestille mig smiley


  • #3   23. mar 2015 Overgange, overgange, overgange. Ikke så meget til og fra parader, men mere i hver gangarts 'gear'. Det hjælper også at stille hesten til forskellige sider. Hold den aktiv, selvom det svært i starten.

  • #4   23. mar 2015
    Et forsigtigt bud kunne være, at kandaren jo er stærk så hesten derved ikke har lyst til at ligge sig på biddet. Hvor hesten med trensebid så måske gør det, fordi det ikke er så ubehageligt.

    Hvis heste får længere tøjler, ligger den sig så også?


  • #5   23. mar 2015 husk at tryk avler modtryk ! holder du hårdt fast fordi den gør bliver det værre.. vær blød og eftergivende i hænder og arme så giver den også efter.. slip tøjlerne smiley

    Mvh
    Christina
    aut. veterinærsygeplejerske
    Fysiurgisk Hesteterapeut
    BBH Basisinstruktør


  • #7   23. mar 2015 Krikken : hvad er det for noget fis at skrive..... Et kandar der er korrekt tilpasset, og bruges korrekt er ikke ubehageligt for hesten.
    Og den skal jo ikke hænge sig på tøjlen på et trense bid, den skal være eftergiven og følsom på alle slags bid.

    Og til TS så er jeg enig med de andre, den skal vendes til at rides på en helt ny måde, nemlig at den skal holde hoved og hals selv.
    For heste der er redet meget på kandar, er det ofte hårdt at blive redet på alm trense, da den på kandaret har en højere stilling i halsen end på en alm trense, dvs. at den skal bruge nogle andre muskler når den går på en alm trense.
    Prøv at være efter given og rid en masse overgange og afkortninger/tempo skift.
    Så lære den at holde hovedet selv, og at den skal vente på dig og ikke bare bruse frem af.


  • #8   23. mar 2015 Det som krikken skriver er altså ikke noget fis, et kandar-bid brugt forkert er et hårdt bid. Så vis hesten har vænnet sig til at have x-antal kilo i munden pga den har gået med kandar, hvor der er redet på stangen og ikle bridonet. Ja så vil hesten ignorerer signalerne på et alm trensebid og blive tung fordi den opsøger de samme kilo i munden som den er vænnet til.

  • #9   23. mar 2015 Jeg tror ikke, det har noget med "styrken" at gøre. Et kandar er ikke på den måde et stærkt bid, det lægger blot trykket meget mere specifikt, hvor vores almindelige trensebid lægger trykket nogle steder, hvor signalet på ingen måde er lige så direkte. Altså har din hest været vant til at få signalerne ét specifikt sted, men hvor den nu får det andre steder som eks nakken. Kandar og trensebid må ikke opdeles i kg, men i signalstyrke. Med andre ord tror jeg, din hest er lidt forvirret, da signalerne nu kommer fra et andet sted på hovedet. Det eneste, som kan fikse et sådan problem, er træning ... smiley

  • #10   23. mar 2015 Nit bud vil være: slip tøjlerne. Er der ikke noget at hænge på, kan den jo ikke hænge.

    Jeg havde en lånehest for en del år siden, som stort set kun var redet på kandar i adskillige år og den gjorde det samme. Den var, bortset fra det "tunge hoved" ellers meget lydig osv.
    Jeg red den den første måned eller to, udelukkende for lange tøjler (som i: slet ingen kontakt what so ever") og begyndte så stille og roligt at samle op. Den første tid med lange tøjler, havde lært den at være sit hoved selv, osse når der blev redet på trensebid, og der blev trænet flittigt i den tid (der blev altså ike bare tøffet lidt rundt -helt alm dressurtræning).

    Da jeg begyndte at samle tøjlerne op igen, hændte det stadig at den lagde sig hård på, så slap jeg bare tøjlerne et par meter, og så kunne der samles op og rides videre. Det tog egentligt kortere tid end jeg havde forventet, at lære den ikke at hænge på bidet.


  • #11   23. mar 2015 Og jo, et kandar er da så absolut et stærkt bid. Det fungerer jo efter vægtstangsprincippet, så man skal altså ikke have ret meget fat i strikkerne, før det vil føles som hård kontakt for hesten.
    Det gælder jo for alle bid med stænger og skumkæde -der skal meget mindre tag i tøjlen til at opnå samme træk som med et bid uden


  • #12   23. mar 2015 Michelle, det er ikke helt dét, jeg snakker om ... smiley

  • #13   23. mar 2015 Hollaender -så må du forklare hvad du mener med "ikke et stærkt bid", for så forstår jeg dig ikke.

    Du skriver at forskellen blot er hvor trykket fra bidet lægges -det er ikke korrekt. Den helt væsentlige forskel på et bid med stang og skumkæde og et uden, er vægtstangsprincippet...
    -hvor trykket lægges og hvordan, afhænger så hvilket stangbid der er tale om. Men stangbid er ganske enkelt væsentligt stærkere end et bid uden stænger


  • #14   23. mar 2015 JEg red på et tidspunkt en venindes hest, som også have lært at hænge sig på biddet. Selvom min veninde godt bare holdt i mod gad jeg simpelthen ikke slide mig selv i stykker på det, så hver gang hesten hang sig slap jeg tøjlerne. Det betød at den snuplede de første mange gange, men den lærte at holde hovedet selv på relativ kort tid.
    Min tøjle er til for at støtte og hjælpe, den er ikke til for at hesten er fri for at holde sig selv.


  • #15   23. mar 2015 "Ikke et stærkt bid på den måde". Jeg snakker ikke om styrke målt i kg, da det er meget logisk: Vægtstangsprincippet.
    Jeg snakker om de signaler, TS' hest mon har lært, nu hvor hun fortæller, hun føler med 200 kg i hver hånd, og hesten drøner afsted. Trensebid benytter ikke vægtsstangsprincippet, altså har et langt mildere signal end stangen, hvor man kun skal vippe med en finger, og så er hesten ikke i tvivl om, hvad man lige mener.
    Vi snakker nok uden om hinanden.... For jeg snakker ikke om bidstyrke, men om signalstyrke. Logisk ville det vel være, at fordi stangens signal er så specifikt, bliver TS' hest forvirret af det mildere signal fra trensebiddet, og som reaktion (eks) løber og "bliver stærk".


  • #16   23. mar 2015
    En alm. kandar stang skal man gange signalet med 3 - også kommer det pres der ligges under kæben + i nakken oven i, så en kandar er nu ganske stærk.
    Også derfor pelham mm. fungere på heste der løber - fordi det er et stærkere bid grundet vægtstangseffekten.


  • #17   23. mar 2015 Lange tøjler! Når den har lært at bære sin hals selv, forsøg med let kontakt smiley

    Mvh TT


  • #18   23. mar 2015 TT: Så vil den højst sandsynligt bare rende på forparten og blive lang.

    Min kan også finde på at gøre det, og jeg hiver hovedet op på hende (helt op, ud af holdning) og rider den frem en 3-4 skridt.. Så vågner hun ligesom lidt igen:-) Ellers så prøv at slip den helt så den måske bliver lidt forskrækket..
    Det lyder til at være en veluddannet hest så den ved jo nok hvad det går us på:)


  • #19   23. mar 2015 Ej nu må I altså holde op.
    Et kandar der anvendes korrekt, er ikke et stærkt bid.
    Det er klart at man skal ride med lettere og finere signaler på kandaret, end man skal på et alm trensebid.
    Og netop derfor skal ryttere som rider med kandar, være meget sensitive, pg er de ikke det, så ender hesten med at blive som TS beskriver det.


  • #20   23. mar 2015
    Man kan ride med lettere signaler, netop fordi det pres man ligger i tøjlen mærker hesten med x 3 inde i munden :o). Det kaldes stangeffekt og er som sagt det samme på pelham, tre rings, islandske stangbid, hackamore osv.

    Og i og for sig også det samme, der sker med et koben. Man kan brække noget op, meget lettere med sådan et :o)

    Har ikke sagt et kandar er ondt og forfærdenligt, men blot at det er stærkere end et alm. trensebid - grundet stangeffekten.




    profilbillede
  • #21   23. mar 2015 schabrackoholic -bidet bliver altså ikke mere eller mindre stærkt alt efter hvem der holder det.
    Bidet ER stærkt, længere er den sådan set ikke. Man kan så godt tillade sig at ride med et stærkt bid, såfremt man kan finde ud af at ride med lette signaler (og dermed ikke påføre skade/smerte).

    Jeg har intet problem med at der rides med kandar i dressur, eller med stærke bid i det hele taget -men at påstå at bidet ikke er stærkt/skarpt, er da at gå med bind for øjnene.


  • #22   23. mar 2015 Krikken -3-rings er faktisk lidt undtaget fordi det ikke har skumkæde. Altså har man ikek helt den samme effekt med øget pres på lader/tunge. Selvom stængerne står vandret, er presset på tunge/lader ikke hårdt (tilgengæld løftes det så i munden på hesten og øger pres på mundvig og nakk, men det gør et gag-bid osse og det har slet ikke vægtstangseffekten)

  • #23   23. mar 2015
    Nej 3 rings er lidt anderledes, heller ikke et bid jeg foretrækker hvis jeg skulle vælge et stærkt. Men stadig et stærkt bid :o).

    Et gag bid virker på en anden måde ja, Christina fra hestemund.dk har forklaret det på et tidspunkt og hvorfor/hvorfor ikke det duer til hvad.


  • #24   23. mar 2015 -schabrakoholic: Uanset hvordan du vender og drejer den så er et kander et skarpt/hårdt bid netop fordi de kilo du ligger i stangen ganges med 3. Derfor skal man netop kunne ride med meget fine signaler.
    Og korrekt i de rigtige hænder kan et kander ingen skade gøre, men i de forkerte vil bidet være meget voldsomt for hesten.


Kommentér på:
Kandarhest hænger på alm trensebid

Annonce