{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.082 visninger | Oprettet:

Dyrlægetjek inden tilridningen ? {{forumTopicSubject}}

Hej derude,

Jeg har en rigtig skøn unghest fra april 2011 (3 års) som er ved og være utroligt stabil i jordarbejdet. Han er afsindigt cool med omgivelserne og har egentligt lært alle de ting jeg mener han skal kunne inden tilridning - vi er i gang med finpudsning af tingene men det kører bare smiley

Jeg går lidt og leger med tanken om at begynde ryttertilvænning over sommer og så bare arbejde med skridtarbejdet det næste års tid et par gange om ugen (jeg har ikke travlt, skal bare have mig en stabil ridehest smiley )

Men det åbner for et nyt spørgsmål - træningen har jeg styr på og har været med til en hel del tilridninger (både fra jord og ryg) og føler mig egentligt ret sikker herpå.

MEN dette er første gang jeg står med min egen hest og jeg vil gerne være sikker på at han rent kropsligt også er med.

Han har selvfølgelig dyrlæge når der er behov for det og min dyrlæge er sådan en som går dem grundigt igennem ved den årlige vaccine. Endvidere har han for under en måned siden fået lavet en blodprøve som havde fine tal over hele linjen (Y)

Så nu til mit enegyldige spørgsmål (undskylder den lange omvej smiley ):

<b>Hvor meget får i gjort (dyrlægemæssigt) inden i sætter jer op på hesten og begynder en tilridning?</b>

Jeg tænker at han 100 % skal igennem en kiropraktor - men kan dyrlægen lavet andet, mere grundigt for at se hvordan hesten fungerer?
Tænker røntgen (umiddelbart af ryg og ben) men det er der ikke råd til på stående fod (overvejer at få det taget lidt inde i forløbet eventuelt inden vinter) - men måske der er andet som er vigtigere (eller ligeså vigtigt) at få taget billeder af?

Glæder mig til at høre lidt om jeres erfaringer!
(Jeg kravler ikke op på nakken af ham inden han på den ene eller anden måde er tjekket af dyrlæge - uanset hvor meget det kribler smiley )

- Frederikke


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Dyrlægetjek inden tilridningen ?
  • #1   21. jun 2014 jeg får ikke gjort en disse, jeg går i gang med tilridningen når jeg fornemmer på min hest at den er klar til det, jeg bruger dyrlæge til dyrene når der er noget galt, jeg gør det ikke bare fordi jeg vil ride på dem.

  • #2   21. jun 2014 Har lige været igennem et ret hård år med min hoppe som - på trods at at hun fungerede fint under ridning, i longe osv. - havde en del rygproblematikker. Har fået en vis respekt for kroppen og ønsker derfor at give ham den bedst mulige start.

    smiley


  • #3   21. jun 2014 Min bliver tjekket igennem af osteopat, for at være sikker:0)


  • #4   21. jun 2014 Jeg vil altid få min hest tjekket igennem af en massør/kiropraktor, for at være sikker på der ikke er noget der spænder/sidder forkert eller noget.
    Dette vil jeg gøre for ikke at risikere at give hesten en dårlig oplevelse første gang den fx får vægt i sadlen, og det så trykker så meget at hesten stejler/bukker, og forbinder det med smerte hver gang hesten ser sadlen (:


  • #5   21. jun 2014 Ingen af de heste, jeg har tilredet, er blevet tilset af hverken dyrlæge, kiropraktor, fysioterapeut eller osteopat.
    Jeg er af den holdning; er der noget galt med hesten, udover den naturlige skævhed, så vil det kunne mærkes - enten ved jordarbejdet eller når jeg kommer på ryggen af den smiley Og indtil videre har den teori holdt for mig.

    Du kan jo sagtens tjekke den i hoved og r*v og være sikker på, at der ikke er noget, inden du starter - men du kan aldrig vide dig sikker på, at der ikke opstår noget smiley Så personligt vil jeg sige, at det er penge ud af vinduet at hive den i gennem alle de tjek.


  • #6   21. jun 2014 Tusind tak for alle jeres svar smiley

    Jeg er af den holdning at kroppen altid har godt af opmærksomhed fra fagkyndige hænder - så selv når de ikke finder noget på hesten så har hesten nydt det og musklerne har godt af den (oftest) dybe afspænding. Jeg føler aldrig at mine penge er blevet spildt - kan se at hestene nyder det og selv når de kun har overfladiske spændinger kan jeg mærke det på dem når jeg træner fremadrettet smiley

    (Ja, læser selv til behandler - blot men mennesker, og har endnu ikke mødt et menneske som ikke havde godt af en behandling eller som havde perfekt spændingsbalance. Jeg er ikke syg men har ondt i min ryg - og det er dælme rart at få musklerne løsnet og arbejde med de spændinger selvom de ikke har nogen større betydning smiley )


  • #7   21. jun 2014 Man går jo ikke selv altid til massør fordi man har ondt - nogle gange er det ren selvforkælelse. Det tænker jeg også, at jeg kommer til at gøre for min hest. Der vil fordelen selvfølgelig være når jeg selv er uddannet behandler, hihi!

  • #8   21. jun 2014 Mine får også en tur af mig i ny og næ - kan fint bruge teknikkerne men har bare ikke den anatomiske viden om hest til at kunne konkludere på noget som helst smiley

    Men de nyyyyyder at få strukket i musklerne =D


  • #9   21. jun 2014 Uh, spændende!
    Hvad vil du gerne uddanne dig til? smiley Eller er du igang?


  • #10   21. jun 2014 Er i gang med at uddanne mig til psykomotorisk terapeut - så håber jeg at der kan komme en hesteuddannelse eller to på senere smiley

  • #11   21. jun 2014 Mine tjekkes i røngten af ben inden eller kort efter tilridningen er sat igang.... Simpelthen for at sikre der ikke er "noget", og er der noget kan man agere ud fra det smiley
    Min nu 4 års, havde en lillebitte my ocd fra føltiden i v.b udenfor koden, aldrig været halt og ville højst sandsynligt heller ikke være blevet det, men fik det fjernet for en sikkerheds skyld... Koster ikke ret meget at få dem røngtenundersøgt i stalden, gav 1200 for den ene og 1800 for den anden (anden dyrlæge der er kendt for at være dyr) smiley

    Og så bliver de tjekket af dyrlæge/kiropraktor osv efter tilridningen er sat igang, lige for at tjekke om alt er ok smiley


  • #12   21. jun 2014 Tak for svar jeanette - kan desværre ikke få lavet røntgen hjemme smiley

    Men snakker lige med dyrlægen om en pris smiley


  • #13   21. jun 2014 Lyder spændende! smiley

  • #14   21. jun 2014 Du har ikke en dyrlæge i nærheden med transportabelt røngtenudstyr? smiley

  • #15   21. jun 2014 Jo men min stald er ret ringe - spurgte dyrlægen om det var muligt men det mente hun ikke smiley

  • #16   21. jun 2014 Det eneste det kræver er strøm og et plant sted hesten kan stå og sove på? smiley

  • #17   21. jun 2014 Dem som jeg lejer af har lagt sand i munden af boksene - så "plant" er svært at opfylde smiley
    Men overvejer at få ham hen til en veninde over en weekend hvis det skulle være, så kan vi gøre det der smiley


  • #18   21. jun 2014 Sand i bunden*

  • #19   21. jun 2014 I har ikke en staldgang??? smiley

  • #20   21. jun 2014 Nope - har tre bokse ud til folden.

  • #21   21. jun 2014 Hahahaha ja okeyyy... Så er det lidt svært at stille den et plant sted smiley

  • #22   21. jun 2014 Jep smiley

  • #23   21. jun 2014 Ville få tager røngten af ben og ryg og evt blodbillede for at sikre den ingen vitaminer mangler smiley hvis det er... Men ville ikke nødvendigvis gøre det men hvis det var smiley

  • #24   21. jun 2014 Blodbillede?

    Altså har lige fået taget en blodprøve som viste at han ingen vitaminer manglede - lever og nyefunktion var lige i skabet også. Han havde et lidt lavt antal hvide blodlegemer - intet alarmerende eller bekymrende, men han får pulver nu for at få det rettet helt op smiley


  • #26   21. jun 2014 Tak stald jacobsdal - tandlægen havde jeg faktisk helt glemt og nævne: han er blevet tjekket hvert år men har ikke fået ordnet noget; det skal han dog i år da han har et par tænder der skal ud. Men der skal selvfølgelig ordnes inden han skal i gang med ridningen, tak for reminder! smiley

  • #27   21. jun 2014 Dyrlæger har deres fordele og ulemper. De gode til sår sygdomme diverse skader. Er kroppen ikke helt lige eller andet skjult. Er min erfaring desværre at man skal bruge en specialist og dyrlæger er så brede i deres evner at de ikke kan disse ting. Ligesom med vores læger, har du ondt i ryggen. Fys eller kiropraktor har du ondt i halsen sender de en vider til hals læge. Samme med dyrlæger, desværre siger erfaring mig, de har svært ved at henvise til specialister, og derfor ofte prøver selv. Så er hesten ikke syg, så ville jeg ikke kontakte dyrlæge. Er hesten din egen, og der ingen problemer er med tilridning andet. Hvorfor så betale for røngten. Hvis der opstår noget så syntes jeg det er super at få det undersøgt. Men ser ingen grund til at man på egen hest laver dette. Min personlige mening. Du kender din hest og ved hvis der er noget med den. Tænk hvis du får lavet røngten af det hele og 3 måneder efter laver han et og andet på folden. Men nu udelukker du så røngten fordi dine billeder ligger jo og siger han er fin. Men han har måske rullet hen over en sten, og lavet et og andet dumt. Så ville nu på et billed kunne vise der var gået en flig af en knogle. Bare princippet i, når man har billederne kan man få en falsk tryghed, for der kan altid opstå noget, og så hellere have pengene der til at få taget billederne smiley tænker jeg. Held og lykke med din hest, og tilridning, lyder til et hygge projekt.

  • #28   21. jun 2014 Tina: Min dyrlæge er specialiseret indenfor kiropraktik og laver (så vidt jeg har forstået) primært kiropraktik for den klinik hvor hun er ansat smiley

    Tænker egentligt også at røntgenbillederne er gode ifht at kunne sammenligne med nogle billeder mens han er ung - i tilfælde af at der sker noget senere. Så har man nogle tidligere billeder at sammenligne med. Tror ikke han har nogle problemer - dyrlægen sider altid at han er utroligt pæn i kroppen og han fungerer som enhver anden unghest - fuld fart fremad og massere af leg.

    Røntgenbilleder er heller ikke den del jeg tænker at jeg bare MÅ og SKAL have, men tænker at jeg gerne vil have dem taget eventuelt når tilridningen er godt i gang. Inden han skal springe med rytter og inden han får styrke til samling - så der er jo da lige et par år endnu smiley


  • #29   21. jun 2014 Jeg starter tilridningen af Tindur 11. August og Osteopaten kommer 30 Juli og går han igennem smiley Ligesom Jeanette og Kaliber mfl. så vil jeg være sikker på at alt er ok når vi går i gang smiley Røntgen koster jeg på hvis der på trods af klarsignal fra Osteopaten er en uhensigtsmæssig reaktion da jeg ikke har røv.. fyldt med penge, og når november kommer har jeg brugt 24000kr i forbindelse med tilridningen så det må holde medmindre noget er galt. smiley

    Mvh TT


  • #30   21. jun 2014 TT: Håber ikke at jeg er for fræk nu: men hvordan har du brugt så meget? Er det udstyret som har været dyrt?

    Indtil videre har jeg ikke brugt én øre - jo til den almindelige hverdag og dyrlægebesøg selvfølgelig men har ikke brugt penge direkte på tilridning endnu smiley


  • #31   21. jun 2014 Osteopat 1100.
    Underviser: 6000. 2 mdr. undervisning i forbindelse med tilridningen.
    Sadelmager: 850
    Sadel umonteret: 9500
    Stigremme: 600
    Stigbøjler: 1100 (da jeg vil investere i bow balance da jeg nogle gange har lidt ondt i knæet)
    Gjord: 1500.
    Hovedtøj: 800
    Lån af sadel de første mdr. 1000.
    Tandlæge:?? (alt efter om han har fået nye Ulvetænder)

    Ja udstyret koster kassen men jeg går ikke på kompromis med min hest sit velvære ift. udstyret. Så må jeg selv bare slide røven ud af bukserne og købe billigt udstyr til mig selv da jeg ikke er mærkefikseret. smiley Det vigtigste er at han har det godt og komfortabelt smiley

    Mvh TT


  • #32   21. jun 2014 Aah kan se at det løber op når der er så meget til undervisning gennem tilridningen (fantastisk at sætte så mange penge af fra starten - så kommer man da rigtig godt i gang!)

    Jeg har sadel osv liggende - ikke hans endelige udstyr men godt, nyt udstyr som passer ham, så derfor skal jeg (heldigvis!) ikke ud og bruge penge på det. Men ja det løber hurtigt op - især hvis man skal ud og købe det hele smiley

    Godt ham og mulemor er meget ens, puh! smiley


  • #33   21. jun 2014 Ja jeg mangler desværre 3500kr men må så vente med stigbøjler og gjord. Sadelen kommer nok først til November så forhåbentlig vis har jeg nået at arbejde de ind smiley + så går tandlægen fra budgettet da det er en årlig udgift smiley

    Mvh TT


  • #35   21. jun 2014 Ja det er jo ikke helt billige når først man går i gang... Drømmesadlen står også til 14.000 kr og "konen" er studerende på SU, puh den kan jeg vist godt kigge langt efter smiley !

  • #36   21. jun 2014 Stald Jacobsen: Bruger bomløs og har en som ligger til UG på ham - så håber vi kan blive fri for alt for meget sadeldrama. Men bliver det nødvendigt må vi selvfølgelig til det smiley

  • #37   21. jun 2014 Jeg arbejdet røven ud af bukserne ekstra for at spare op. Startet for over et år siden smiley Der gik mange weekender med smiley Jeg er desværre arbejdsledig smiley

    Mvh TT



  • #38   21. jun 2014 Vi starter også i bomløs de første mdr. Så kommer sadlen som sadelmager tilpasser inkl. i prisen. Og efter justeres inden 6 mdr. gratis smiley

  • #39   21. jun 2014 Ja det er jo det - ærgerligt at det er så dyrt smiley
    Sidste måned arbejdede jeg knapt 60 timer ved siden af mit fuldtidsstudie - og hestene står i selvpas. Nogle gange kunne jeg godt ønske at det var noget billigere, det må jeg altså indrømme smiley


  • #41   21. jun 2014 Alle vores tjekkes inden tilridning af dyrlæge . Der tages røngten af ben ryg og nakke, og tænderne ordnes.
    Vi rider dem aldrig inden der er taget røngten da der kan ske fatale skader hvis de har mus der sidder i ledet smiley


Kommentér på:
Dyrlægetjek inden tilridningen ?

Annonce