{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
752 visninger | Oprettet:

vigtig info fra HN: {{forumTopicSubject}}

Helikoptere over Midt- og Vestjylland
Her kommer en advarsel om forestående helikopteroverflyvninger i Midt- og Vestjylland: Vi vil gerne informere alle hesteejere i tre områder i Viborg, Ringkøbing-Skjern, Herning og Hostebro Kommuner, om at grundvandet skal kortlægges. Det betyder, at der bliver fløjet med helikopter ca. 50 m over jordoverfladen. Kortlægningen udføres for Miljøcenter Ringkøbing. Se de præcise områder her på kortet.


Støjen kan virke skræmmende på nogle heste, og hvis overflyvningen vurderes at skabe problemer, bedes man kontakte firmaet SkyTEM ApS ved Sara Thofte på 25108272 (eller efter 30. juli, Solvej P. Trautner på tlf. 25108265) inden målearbejdets start.


Målearbejdet opstartes ca. 4. august og fortsætter 3-4 uger frem, hvis der er gode vejrforhold. Overflyvningen sker i områderne omkring Viborg: Ørum, Rødding, Klejtrup, Møldrup, Skals, Hald Ege, Finderup og Skelhøje. Derudover overflyves et større område i Vestjylland mellem Videbæk, Ulfborg, Aulum og Vildbjerg. Der flyves også i weekenderne og ved blæsevejr kan målearbejdet blive forsinket.


Info: Målingerne skal give et detaljeret kendskab til grundvand og jordlag de tre områder i Midt- og Vestjylland. Kortlægningen er et led i en række undersøgelser, der skal danne grundlaget for den fremtidige beskyttelse af grundvandet. Med den helikopterbårne måling kan man "kigge" ned i ca. 150-200 meters dybde og få information om placering og tykkelse af vandførende lag, som f.eks. sand, grus og kalk. Desuden får man et bud på, om der er beskyttende lerlag over grundvandet.


Måleudstyret hænger under helikopteren og består af en ramme, der omkredser et areal på ca. 400 m2. Helikopteren flyver 40-50 km/t i ca. 50 meters højde med måleudstyret i 25 - 30 meters højde. Hvert område overflyves kun en gang, langs linjer med 200-250 meters mellemrum.


Resultaterne af kortlægningen kommer til at indgå i kommunernes arbejde med indsatsplanlægning for beskyttelse af grundvandet. Resultaterne kan også bruges af vandværkerne til at vurdere, hvor en fremtidig indvinding af drikkevand kan foretages.


Yderligere info:

www.blst.dk/Grunddrikkevand/ Grundvandskortlaegning eller geolog Jens Demant Bernth, Miljøcenter Ringkøbing på telefon 7254 8712.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  vigtig info fra HN:
Kommentér på:
vigtig info fra HN:

Annonce