{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
617 visninger | Oprettet:

Thumbs up til DRF! {{forumTopicSubject}}

Fandt dette på Hn som jeg syntes i skal læse :).

Brevet er sendt ud til alle officials;

<i>"Kære official i Dansk Ride Forbund
Dansk ridesport er på det seneste blevet kritiseret fra flere sider om, at ridningen i Danmark er blevet mere hårdhændet de sidste par år, og at Dansk Ride Forbund ikke tager kritikken alvorligt. Kritik skal altid tages alvorligt og det er vores ansvar som forbund og som official at gøre dette.

Langt de fleste af vores ryttere rider i harmoni med deres heste, men i vores sport er der - ligesom i alle andre forhold - nogle som ikke forstår at trække grænsen for, hvad der er korrekt ridning, og hvad der ikke er rigtig samt korrekt brug af hjælpemidler herunder sporer og pisk. Det ses både til heste- og
ponystævner.

Udendørssæsonen er gået i gang og vi vil derfor indskærpe overfor alle Dansk Ride Forbunds officials at det er jeres pligt - både som official, men også som hestemenneske i det hele taget - at gribe ind og påtale eller sanktionere i de tilfælde, hvor der ikke bliver redet i harmoni med hesten.

Det er Dansk Ride Forbund meget magtpåliggende at slå fast, at vi mener vores officials gør et godt job, og I er en af hjørnestenene i udviklingen af sporten. Derfor skal vi også have jer til at være med til at løfte hestevelfærden på stævnepladserne. I har den direkte kontakt til rytterne på stævnepladserne og derfor den direkte indflydelse og ansvar for hvad der sker på pladserne.

Dansk Ride Forbund har i de seneste år indført en række tiltag for at lette jeres muligheder for at agere på stævnepladserne herunder blandt andet røde og gule kort, som giver jer en umiddelbar og hurtig sanktionsmulighed.

TD uddannelse er ligeledes startet op og for at styrke denne med det hestevelfærdsmæssige perspektiv holder forbundet i den nærmeste fremtid møde med Heste Praktiserende Dyrlæger for at indlede et samarbejde for blandt andet at fastlægge retningslinjer for harmonisk træning og ridning af heste, og
iværksætte faglige undersøgelser om dette.

Retningslinierne herfor kommer til at danne basis for efteruddannelsesprogrammer for alle vores officials.

Indtil retningslinierne er beskrevet nærmere, skal I være opmærksomme på reglerne for påtale, advarsel og bortvisning (AB 178.2), hvorefter en rytter kan gives påtale, advarsel eller bortvisning ved voldsom ridning og ved misbrug af pisk/sporer.

<b>Pisk og sporer er ikke - og må ikke anvendes som afstraffelsesredskaber. Det er hjælpemidler som kan anvendes til understregning i forbindelse med brug af rytterens hjælpere.</b>

Hvis I har spørgsmål, er I velkommen til at kontakte mig pr. tlf. eller mail(...).
Dansk Ride Forbund har modtaget et åbent brev fra Dyrenes Beskyttelse - og har svaret dem.
Både brev og svar er vedhæftet denne mail til orientering

Med venlig hilsen

Dansk Ride Forbund
Jens-Erik Majlund
Sportschef" </i>

Håber virkelig at officialsne evt. så nu tør ranke sig op, nu hvor de har fået en udtagelse om at det bare ikke er okay de ting der foregår :).


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Thumbs up til DRF!
Kommentér på:
Thumbs up til DRF!

Annonce