{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvad er du uddannet som?
  • #1   25. mar 2019 Jeg er igang med at uddanne mig som pædagog. Lige pt er jeg i praktik på et bosted for udviklingshæmmede. Jeg laver mad til borgerne, gør huset rent, tager borgerne i bad, hjælper dem med toiletbesøg, giver dem medicin, mm. smiley

  • #2   25. mar 2019 Jeg er ved at uddanne mig til pædagog smiley Pt. er jeg i min 3. praktik som foregår på en specialskole for handicappede børn. Det er utrolig spændende og det er nogle herlige unger, trods deres forskelligheder og udfordringer smiley Der er selvfølgelig noget personligpleje i form af hjælp til toilet besøg og kørestolsbrugere som skal skiftes, men det er ikke det der fylder mest med ungerne smiley Vi hjælper dem også med maden, f.eks. skære den ud, guider undervejs når der skal findes madpakker frem og at man vasker hænder og sådan noget smiley Der er meget dannelse inde over arbejdet med udviklingshæmmede, da flere f.eks. husker utrolig dårligt smiley Men det er et givende og fantastisk arbejde, desværre er det ikke noget man bliver rig af, heller ikke som færdiguddannet smiley

  • #3   25. mar 2019 Jeg er uddannet pædagogisk assistent,har arbejdet med det i 6 år og har desværre ikke haft held med fast arbejde indenfor min uddannelse så nu arbejder jeg i Imerco. Har søgt ind på pædagog uddannelse og håber jeg kommer ind på den smiley

  • #4   25. mar 2019 Se det evt også fra den anden side... Har du evt gjort dig nogle erfaringen i løbet af voksen-årene med fag du IKKE vil arbejde indenfor. smiley

    Jeg arbejder både som maler og pædagogmedhjælper for udviklingshæmmede.


  • #5   25. mar 2019 Jeg er uddannet finansøkonom, og er færdig som bankrådgiver om et par måneder. Jeg rådgiver kunder i økonomi, deres drømme (bil, hus mv), pension og investering. smiley

  • #6   25. mar 2019 Jeg er næsten færdig som pædagog smiley

    Opgaver består i meget mere end bleskift og børnepasning som mange tror.
    Vi gør en forskel for børnene vi udvikler dem, vi støtter dem og vi er der altid for dem.

    Jeg vidste heller ikke hvad jeg ville så jeg startede på pædagoguddannelsen bare fordi at jeg så i det mindste havde en uddannelse, men jeg er virkelig kommet til at brænde for mit fag. Det er simpelthen så livsbekræftende. Og man ved at man gør en forskel. Det betyder noget om du dukker op, for der er børn som venter på at specifikt du dukker op. Man er ikke bare en i mængden som nemt kan skiftes ud.

    Pædagogfaget er næppe for alle, det gælder om at finde noget man brænder for at lave, men jeg har i hvert fald fundet min vej.
    Så sent som Idag fik jeg stor ros af et forældrepar som kunne mærke jeg havde gjort en stor forskel for deres datter.

    Jeg elsker mit job smiley


  • #7   25. mar 2019 Jeg er snart færdig med en uddannelse til Film- og TV-produktionstekniker. Jeg mangler bare restpraktikken.

    Hvad man laver afhænger enormt meget af hvor man har læreplads. Jeg sidder med udlejning, tilbud, vejledning på udstyr, teknisk planlægning til produktioner, opsætning af teknik ("logistik" i signaler og sørge for at de er de rigtige steder), let lydmix, kameramand, og mange andre ting.
    Det er dog mere usædvanligt. En del af mine klassekammerater redigerer mere (klippe video), og har mere foto og historiefortælling.

    Lyssætning og lyd er også en del af det. Jeg håndterer også en del lys, fordi det er en stor del af udlejningen.


  • #8   25. mar 2019 Hahha. Læste lige de andre kommentar smiley

    Mon skæbnen forsøger at sige du skal være pædagog? smiley :D

    Håber du får flere forskellige bud smiley


  • #9   25. mar 2019 Jeg er uddannet dyrepasser med heste som speciale

  • #11   25. mar 2019 For pokker der er mange pædagoger herinde smiley
    Jeg er uddannet landmand, og har så overbygningen som produktionsleder, og er i gang med sidste led som agrarøkonom.
    Jeg har speciale i kvæg, og min hverdag er meget blandet. Malkning, pasning af dyr, kalvepasning osv osv. Det er svært at forklare fordi jeg laver meget forskelligt. I sæsonerne kører jeg også i marken smiley
    Ud over det har jeg en del med personaleledelse at gøre, og har planer om at blive selvstændig, så til det hører en del økonomi i form af budgetlægning, budgetopfølgning, forhandling af kontrakter på foder, diesel, såsæd mv, planlægning af marken for et helt år ad gangen - og sørge for nok foder til dyrene. Der er uendelige muligheder smiley


  • #12   25. mar 2019 Jeg er lige starter på uddannelsen som folkeskolelærer med drømmen om en stilling på en efterskole.
    Sideløbende er jeg selvstændig som fotograf smiley


  • #13   25. mar 2019 Jeg er social og sundhedshjælper.

    Uden intentioner om at blive assistent.

    Jeg startede med gymnasiet fordi jeg fik af vide som alle andre " du er så klog, det er godt og have " men droppede ud efter halvandet år da det boglige ikke siger mig noget og jeg aldrig kommer til at tage en uni uddannelse .

    Jeg endte på sosu uddannelsen fordi det ellers hed kontanthjælp og der vidste jeg kommunen bare ville sparke mig ud på en uddannelse, så ville jeg hellere selv vælge.

    Som sosu er det meget mere end bare og tørre røv - jeg er faktisk ret ligeglad med det og vil hellere folk skider sig op og ned af nakken end de kaster op.


    Det er at man lære alverdens forskellige folk og kende- ofte lære man dem og kende godt, man følger dem til det sidste igennem nogle gange rigtig mange år.

    Jeg oplever så mange sjove ting dagligt. Jeg elsker også det at finde årsagen til fx Hr Hansen ikke har ville ud af lejligheden i fem år også er det mig, bette mig der løser det.

    Hvad man laver er forskelligt.

    Jeg er pt i hjemmeplejen og kører rundt til folk om aftenen.
    Så der varmer jeg mad, giver medicin, psykisk støtte, hjælper i nattøj og i seng.

    Da jeg arbejde på plejecenter om dagen var det at få folk op, morgenpleje, bad, ingen rengøring hvor jeg var, få dem hen til middagsmad, ligge til hvile osv og at de var med til forskellige arrangementer på plejecenteret.

    Der er så mange spændende mennesker og andre kan slet ikke forestille sig hvad man oplever, de tror ofte at ældre mennesker alle bare er flinke og drikker kaffe hele dagen og ser tv ;).

    Og ikke at de skriger, slår og kalder en kælling eller ruller rundt på græsplænen i ble og leder efter ufoer - men det er det der gør det spændende, det forskellige.


  • #14   25. mar 2019 Jeg er uddannet farmakonom og er ansat på et apotek. Jeg rådgiver kunder omkring bl.a. medicin og sundhed - både i direkte kontakt med kunden og pr. telefon, hvor jeg også er i kontakt med andre dele af sundhedsektoren (fx lægehuse, sygehuse og hjemmeplejen). Derudover er jeg uddannelsesansvarlig for vores elever. Det er et spændende fag med mange muligheder smiley

  • #15   25. mar 2019 Hold da op, der er mange pædagoger herinde! smiley

    Jamen jeg har gjort mig flest tanker om hvad jeg bestemt ikke skal, pædagog er ret højt på den liste, ligesom social og sundshjælper også ligger i toppen. smiley

    Dyrepasser og landmand er heller ikke vejen - dette er forsøgt smiley

    Tak for jeres indtil nu, mange svar! Håber på flere smiley


  • #16   25. mar 2019 Jeg kan desværre ikke sige, at jeg er uddannet, og jeg er heller ikke igang med en uddannelse lige nu, men jeg vil da slå et slag for en bestemt uddannelse: nemlig uddannelsen som Tegnsprogstolk!

    Det er virkelig en dejlig uddannelse med mange søde mennesker, og generelt et vildt spændende arbejde også. Jeg har været ude og møde mange forskellige arbejdspladser, hvor man kan arbejde som tolk, men basically så kommer du ud et nyt sted nærmest hver gang, så det skal man kunne lide. Man skal kunne lide altid lidt at blive "midtpunktet", fordi folk altså ALTID kigger.

    Så har du flair for sprog, og elsker de ovenstående ting, så er jeg sikker på, at det kunne være et godt bud smiley

    Uddannelsen passede desværre ikke til mig, fordi jeg simpelthen lærer sprog for langsomt til at kunne følge med på uddannelsen i længden.


  • #17   26. mar 2019 Hvis man iøvrigt er god til det med at bruge kroppen og ikke har noget imod det så findes der SÅ mange erhvervsuddannelser, som børn i folkeskolen desværre aldrig hører om fordi der bare står gymnasie i panden på lærerne.

    Min far arbejder for et entrepanør firma og ville hellere end gerne ansætte en kvinde, hvis bare man gider tage fat og kan vise intativ og være selvstændig i sin tankegang.

    Jeg tror de de færreste ved hvad en Speditør eller en Struktør laver og job i entrepanør branchen er der masser og få af.


  • #18   26. mar 2019 Jeg er uddannet jordbrugsteknolog med økonomi i speciale( 2 årog uddannelse) og er pt. ved at dage en HD i Regnskab og økonomistyring oveni på deltid(mangler 1 år ud af 4)

    Jeg arbejder fuldtid på et landbocenter(Som Patriotisk Selskab, Centrovice, Sagro mv), hvor jeg laver regnskaber for landmænd, virksomhedsanalyser , budgetter, bogføring og andet materiale til generel rådgivning. Derudover har jeg også bevæget mig lidt ud i at lave løn for vores kære landmænd ??

    Så jeg er vel egentlig bare revisor med et tvist da det at arbejde med landmænd gør det lidt specielt smiley

    Jeg var også i tvivl om hvad jeg skulle vælge efter gymnasiet, men vidste det skulle have en eller anden relation til landbruget. Og da jeg ikke selv kan holde til at arbejde ude i staldene, så forsøgte jeg at prøve det næste hvilket var rådgivning og regnskab. Og jeg er den dag i dag glad for den rute jeg tog i stedet for at blive dyrlæge eller lign. smiley


  • #19   26. mar 2019 Jeg er uddannet social og sundhedshjælper og har lige fået kursus bevis som forflytnings vejleder, jeg køre ude i hjemmeplejen om aftenen i et privat hjemmepleje

  • #20   26. mar 2019 Mine uddannelser:

    - Landmand (grønt bevis) med kvæg i speciale
    - Driftsleder også inden for landbruget
    - Regnskabstekniker (sådan en som sidder på landbogården og rådgiver landmænd i alle økonomisk spørgsmål) (uddannelsen hedder noget andet i dag)
    - handelsskole
    - kontoruddannelse med regnskab og SKAT i speciale.
    - Merkonomen med økonomi i speciale
    - Kommunom (Merkonomen inden for det offentlige) med økonomi og psykologi i speciale
    - Professions bachelor, med psykologi i speciale. (bl.a. neuropsykologien)

    I dag sidder jeg på et regnskabskontor for sygehusene.


  • #21   26. mar 2019 Jeg hsr en uddannelse som dyrepasser, som jeg ikke bruger. Derudovet er jeg uddannet fysioterapeut. Det er et meget alsidigt job, hvor opgaverne meget afhænger af, hvor man er ansat. Pt er jeg i et praktikforløb, da jeg desværre ikke har fast job, hos kommunen. Mine arbejdsopgaver indbefatter træning med borgere på et rehabiliteringscenter, borgere der har en genoptræningsplan fra sygehuset eller henvist fra egen læge, diagnosehold som hjerte-kar-sygdomme eller diabetes 2, specielle hold for særlig sårbare, beskæftigelsesrettet træning, træning i varmtvandsbassin, træning i naturen og meget mere. Hvor jeg er, er det kun i begrænset omfang manuel behandling og hjemmebesøg.

  • #22   26. mar 2019 Jeg er teknisk tegner af uddannelse, en uddannelse der ikke findes mere smiley

    jeg har lavet meget forskelligt, mekaniske konstruktioner, lagt print ud (elektronik), tegnet kabelføring på skibe, testet udstyr i forhold til vand og støv (IP test).

    Lige nu sidder jeg i noget tæt på mit drømmejob, i en ingeniør afdeliong i en lille phama virksomhed.
    Jeg arbejder med vores vedligeholdssystem, struktur og opbygning. Vedligeholder vores tegninger, komponentlister og alle mulige andre opgaver der lander i min afdeling.

    Man ved aldrig hvor ens uddannelse tager en hen. Det er 35 år siden at jeg blev uddannet, og havde aldrig gættet på at jeg villle lave det jeg laver i dag.


  • #23   26. mar 2019 Jeg har ingen uddannelse, men er blevet elevskoleansvarlig på rideskolen, hvor jeg underviser både børn og voksne, samt har ansvaret for vores handicapafdeling. Det er en fuldtidsstilling..

    Jeg skal i gang med træner 1 og gerne også træner 2 kurset, samt have uddannelsen som handicap-rideinstruktør.

    Jeg har prøvet med mange start på uddannelser, og har bare måtte indse at jeg skal have arbejde mellem hænderne for at forblive motiveret. Og her har jeg et arbejde, hvor jeg efterfølgende kan tage kurser og uddannelse - i stedet for den klassiske med uddannelse først, job bagefter.


  • #24   26. mar 2019 Jeg er uddannet sygeplejerske - og arbejder nu på 10’ende år som produktspecialist/sælger i medico-industrien.
    Så jeg arbejder rigtig meget med salg, undervisning/træning i brugen af mine produkter, store offentlige udbud, kommunikation på alle niveauer i politiske organisationer - i en international virksomhed, så konsernsproget er engelsk.

    Generelt vil jeg anbefale, at man tager en uddannelse i noget som man synes er spændende - er du til sundhed så fx sosu, sygepl, læge, fysio, ergo ect. Er du til salg så business uddannelse, vil du gerne nørde/fordybe dig rigtig meget, så gå mod en kandidat på universitetet. Trækker naturen i dig, så se mod naturvrjled, forstkandidat, skovløber....så finde ud af hvad du reelt interesserer dig mest for, og så gå imod den retning.
    Det som nemlig sker efterfølgende er, at man ofte starter ud med at få erhvervserfaring i det man er uddannet som - og finder man ud af at man ikke helt er havnet på rette hylde, ja så tager man kurset, evt en kort efteruddannelse, og så finder man job i en anden retning.

    Generelt kan man sige, at de fleste job udvikler sig hele tiden - og det skal du som medarbejder også - så du skal bare udvikle dig i den retning du vil, efter du har fået en grunduddannelse indenfor et overordnet område af job du synes er spændende.
    Og generelt igen - så starter man som nyuddannet med basis job, og med tid og erfaring så kan man ende i højtspecialiseret stillinger indenfor områder man både brænder for og har talent for.

    Mvh Charlotte


  • #25   26. mar 2019 Jeg er ikke uddannet. Jeg ville have været arkæolog, men så ændrede de uddannelsen. så ville jeg være konservator (og vil det stadig) men der er så åndssvagt få steder du kan få elevplads at det er værre end dyrepasser, og jeg vil ikke til København for at tage uddannelsen på skole specielt fordi det er håndværk og ikke vil hjælpe hvis du kigger i en bog hele tiden.

    lige nu har jeg dog mit eget firma og et deltids rengøringsjob ved siden af, hvilket jeg også er ret glad for da det er selvstændigt og jeg selv bestemmer hvornår jeg tager på arbejde så længe der er efter kl 15 smiley
    Og så forsøger jeg at overtale mig selv til at blive bodycombat instruktør i fitness smiley


  • #26   26. mar 2019 Jeg er uddannet jordbrugsteknolog med speciale i kvæg, jeg kom ind med en gymnasial baggrund. Derefter tog jeg en proffessionsbachelor som overbygning til dette. jeg havde et år hvor jeg fik den praktiske erfaring hvor jeg malkede og til sidst blev kalveansvarlig på en anden ejendom. Nu er jeg ved sidste trin og ved at tage en kandidat i agrobiologi. Jeg vil gerne specialisere mig i velfærd og adfærd, især indenfor kvæg, men andre dyrearter er også spændende. jeg håber en dag jeg kan få et job ved Foulum hvor de lave forsøg i landbruget. drømmen er lige n pHD først. ud over adfærd får jeg den basale viden i foder og sundhed. så kan også gå ud og varetage andre stillinger. jeg elsker at være i landbruget da det er noget der hele tiden udvikler sig og der er masse af forskning indenfor.

  • #27   26. mar 2019 Jeg er uddannet folkeskolelærer, men vidste allerede inden jeg startede, at jeg ikke ville undervise i folkeskolen. Det lyder muligvis lidt tosset - men det er det skam ikke. smiley
    Jeg vidste, at jeg ville tage en kandidatuddannelse i direkte forlængelse - og det er jeg i gang med nu.

    Nu læser jeg en kandidat i pædagogisk filosofi. Det er ikke en uddannelse, der er rettet mod en bestemt type stilling, tværtimod giver den adgang til en bred vifte af stillinger.
    Naturligvis ville jeg kunne undervise på grundskoleniveau efterfølgende (som jeg også ville kunne bare med læreuddannelsen), det betyder ikke nødvendigvis folkeskole, men kan også være på erhvervsskoler, 10-klasses-centre, SOSU-skoler, efterskole, på museers skoleafdelinger, i fængsler, på efterskoler og mange andre steder.

    Med kandidatuddannelsen kan jeg søge mere akademiske stillinger, såsom mange almindelige AC-stillinger, konsulentstillinger, undervisning på gymnasielt niveau i filosofi, undervisning på lærer- og pædagoguddannelserne og andet. Desuden er der mulighed for at søge en PhD. smiley


  • #28   26. mar 2019 uddannet dansk tegnsprogs- og skrivetolk smiley

    Jeg tolker fra dansk tale til dansk tegnsprog, fra dansk tegnsprog til dansk tale og fra dansk tale til dansk skrivesprog smiley og jeg er alle steder: ved lægen, på uddannelsen, ved jobcenteret, ved familiefesten, ved foredraget, i retten osv. smiley

    Som Hippie siger skal man kunne tåle at være lidt midtpunkt, men kommer man et sted flere gange (som altså sker. Det er jo begrænset hvor mange steder man kan ende) - så ved folk hvad det går ud på og de er mere "nåårh ja, det er bare tolken".

    Jeg studerede i Aarhus (men uddannelsen er kun i KBH nu) og det sværreste for mig var klart starten. Når først man har fået flowet for sproget, er det okay nemt at lære nye tegn. Du skal bare være ret visuel tænkende ??
    Det fedeste er helt klart at tegnsprogsverdenen ikke er stor og man kommer ud til mange af de samme (modsat fremmedssprogstolke, som møder lidt flere) og derfor kan man hurtigt lige smalltalke med brugeren om hvad der skete sidst (fx om datteren er blevet bedre til at svømme, eller om de bestod køreprøven) smiley


  • #29   26. mar 2019 Jeg har taget en HG detail men kunne ikke få job i butik. I stedet har jeg arbejdet nogle år på fabrik hvor jeg tjente mere end min kæreste som var Souschef i en Rema 1000.
    Jeg har så uddannet mig Horse in Harmony træner, Centreret ridning instruktør, og taget islænder foreningens b-instruktør kursus (skal op til eksamen i juni) På baggrund af det har jeg fået et job som pædagog medhjælper på et opholdssted med heste og æsler.


  • #30   26. mar 2019 Jeg har en bachelor i sociologi og lige snart også en kandidat, så jeg er sociolog smiley
    Jeg arbejder i analyseenheden i et ministerium og har også arbejdet i en NGO og som forskningsassistent.
    Jeg sidder mest med kvantitative analyser. Fx laver analyser på, hvordan det går forskellige grupper i samfundet. Det kan fx være udsatte børn og unge. Jeg har adgang til en masse data og bruger så forskellige statistiske metoder til, at kunne sige noget om disse grupper. Når man så har den viden som jeg er med til at generere, er det muligt at lave politik, der kan forbedre livet for disse mennesker i en eller anden forstand. Det kan også være med til at skyde fordomme ned, hvis der er nogle antagelser om, at verden ser ud på en måde for disse grupper, men at man gennem statistik kan komme frem til, at det ikke passer.
    Men man kan lave rigtig meget som sociolog. Det er kun nogle af os der går den kvantitative vej. Det er et hårdt studie, ligesom mange andre universitetsuddannelser smiley


  • #32   26. mar 2019 Jeg er færdig som ubefaren skibsassistent til maj, mangler kun min afsluttende eksamen på nuværende tidspunkt. smiley

  • #33   26. mar 2019 Jeg har læst husdyrvidenskab i lidt mere end 1 år. Det var spændende nok men da uddannelsen er så ny er det meget åbent hvad man ender med at lave, men jeg fik indtryk af at det ikke var det jeg ville lave og hoppede fra.

    Nu læser jeg til lærer på 2. semester. Åbenlyst kan man jo blive folkeskolelærer men man kan også lave andre ting som lærer, f.eks. er min far også lærer men han underviser på VUC. Det er værd at kigge forbi UG.dk og læse mere smiley
    Jeg var ellers overbevist om at jeg ikke ville være lærer men jeg blev mentor hos MentorDanmark og kunne ret godt lide det, og måtte indrømme at der var flere ting der pegede den vej smiley

    UG har også uddannelseshjul og andre ting hvor man kan lede i uddannelser smiley


  • #35   26. mar 2019 Jeg har læst biologi og statskundskab på Århus Universitet. Derefter tog jeg en landmands-uddannelse med heste som speciale og senere læste jeg til jordbrugsteknolog med natur og miljø som speciale.
    Jeg er ansat i en kommune som naturmedarbejder. Arbejdet består bla i administration af Naturbeskyttelsesloven og Vandløbsloven. Lige nu implementeringen af statens vandplaner og sager om adgang i det åbne land.


  • #36   26. mar 2019 Det er nok ikke lige det du søger, men jeg vil gerne svare alligevel.. smiley
    Jeg har en HG2.. Som hovederhverv er jeg rengøringsassistent og resten af døgnets timer er jeg brandmand med liv og sjæl.. smiley Næste projekt er, at uddanne mig til førstehjælpsinstruktør.. Så jeg har ikke nogen fancy uddannelse, men jeg ELSKER det jeg laver.. smiley


  • #37   26. mar 2019 Jeg er Socialpædagog. Arbejder med omsorgssvigtede børn og unge. Arbejdet består i at guide, udvikle og hjælpe disse således at de bliver mest muligt kompetente samfundsborgere med hvad dette indebærer. Det er jo meget forskelligt hvad vi kan forlange af disse, alt efter hvor skadet de er. Så er der møder med sagsbehandlere, forældre, skole og evt andre behandlere. Man skriver statusrapporter, udviklingsplaner, holder udviklingssamtaler, tager de til læge og tandlæge, hjælper de med rengøring, lektier osv.. smiley
    Også har jeg også arbejdet flere år på normalområdet i vuggestuer og børnehaver smiley

    Jeg har også en tjeneruddannelse, men kan ikke holde til det i længden pga ryggen. smiley

    Mvh TT


  • #38   26. mar 2019 Jeg går snart i gang med uddannelse som pædagog. Min plan med pædagoguddannelsen er, at specialisere mig inden for udsatte børn og unge for derefter, at bygge videre på den enten i form af rideterapeut eller ridepædagog smiley


  • #39   26. mar 2019 Jeg læser en finansbachelor på 2 semester - forsøgte mig med jura sidste år, men efter at have gennemført første semester var det bare ikke for mig.. Finansbacheloren er meget åben, og man kan blive ejendomsmægler, revisor, bankansat og forsikringsrådgiver - så det gav mig lidt mere tid at tænke i.. Undervejs har jeg nok besluttet at jeg vil gå revisorvejen - det synes jeg er ret spændende, og der er tilpas lidt kundekontakt.. smiley

  • #40   26. mar 2019 Karoline der er jeg nødt til at rette dig lidt.
    Hvis du går efter "lidt kundekontakt", så er revisor ikke ligefrem den rigtige vej. Min mor er revisor, og har jævnligt møder med sine kunder, sidder med ved bankmøder, bestyrelsesmøder mv, og snakker dagligt i telefon med flere af sine kunder.


  • #41   26. mar 2019 Radiograf.

    En proffessionsbachelor (3,5 år) hvor man ender typisk med at arbejde på sygehuse for at lave røntgentbilleder, CT/MR scanne. Der er 3 forskellige studieretninger hvor jeg har valgt stråleterapien og kan dosisplanlægge strålebehandlinger og/ eller give behandling.
    Jeg valgte uddannelsen fordi det er en blanding af teknik og menneskelig kontakt - netop fordi jeg gerne ville arbejde med mennesker men ikke ville nurse i samme omfang som sygeplejersker. smiley

    Du kan blive optaget hvis du har gymnasiel eller sosu udd.


  • #43   26. mar 2019 Jeg er logistikøkonom. Det giver muligheder for alle grader af logistik, men især som indkøber, planlægger og koordinator. Jeg sidder selv i en koordinatorstilling i et stort firma og håndterer alt kundekontakt der er rundt om det endelige salg. Det er en meget alsidig stilling, hvor man skal sætte pris på dag-til-dag opgaver, brandslukning og kunde/kollega-kontakt. Jeg elsker mit arbejde, især når jeg løser de problemer kunderne henvender sig på en hurtig og effektiv måde smiley

  • #44   26. mar 2019 er ikke uddannet endnu, men vil gerne studere til tegnsprogs tolk. Jeg har et par døve i familien og har altid været fascineret af tegnsprog. Nok ikke det bedste fag at gøre sig karriere i, da tegnsprog bliver skiftet ud med CI idag. Som tolk er man meget ude og køre til forskellige steder og personer. Man ved ofte ikke hvordan ens skema ser ud for den næste uge. Den ene dag er man måske skrive tolk på en skole for en elev i en hel dag, og den anden skal man tegnsprogstolke på et hospital i en time. Jeg har dog hørt at der skulle være rimelig gode job muligheder selvom uddannelsen i sig selv er meget lille.

  • #45   26. mar 2019 Jeg bliver uddannet fotograf i slut september.

    Har også uddannelsen som salgsassistent med speciale i foto (fotohandler).

    På min fotograf læreplads fotografere og filmer jeg for virksomheder.
    I min egen fotograf virksomhed specialiserer jeg mig i fantasy og hestefotografering smiley


  • #46   26. mar 2019 Jeg har en Bachelor of Science degree with honours i Sport Rehabilitation. Det er lidt á la fysioterapeut, men går meget mere i dybden med bevægeapparatet og hvordan man kan rehabilitere folk fra skader via motion.
    Den åbner for umådelig mange professioner, men selvom du er kvalificeret til rigtig meget er der mange der hellere vil have en fysioterapeut pga. titlen fysioterapeut. Ikke nødvendigvis fordi de er bedre kvalificeret. Den har dog ikke neurologi og cardiorespiratorisk med, men er udelukkende MSK baseret.

    Jeg har med min uddannelse job indenfor den offentlige sektor på et neurooperationelt afsnit hvor jeg hjælper fysioterapeuterne med at få folk tilbage på benene, giver styrketræning og funktionelle øvelser. Derudover arbejder jeg deltid i professionel fodbold som fysioterapeut for børn i alderen 9-17 år. Det er det jeg bedst kan lide og også der hvor jeg gerne vil ende.

    Lige pt har jeg ansøgt om en kandidat i fysioterapi, der vil give mig titlen som fysioterapeut. Med min baggrund i Sport Rehab vil jeg derefter have en fordel i stort set alle MSK miljøer, hvilket er hvor jeg gerne vil arbejde. Så det har været en kringlet vej, men det er det helt rigtige for mig.


  • #47   26. mar 2019 Jeg startede med at tage grundforløbet på fotografuddannelsen, med henblik på en dag at blive portrætfotograf. Jeg var dog en af dem, der desværre ikke kunne finde en læreplads, og endte lidt ligesom dig med at tænke "NU vil jeg gerne i gang med en uddannelse, men hvad skal jeg vælge?"

    Jeg ville helt vildt gerne være pædagog, og har altid haft flair for det. Efter at have arbejdet som pædagogmedhjælper i en periode, måtte jeg dog sande at min krop ikke ville kunne klare det.

    Så overvejede jeg læreruddannelsen, og søgte da også ind på lærerseminariet.
    Endte dog med at blive optaget på bioanalytikeruddannelsen, hvor jeg startede sidste sommer smiley
    Jeg valgte mit studie fordi jeg altid har været meget interesseret i biologi, og naturvidenskab, og mens jeg søgte læreplads arbejdede jeg som medhjælper til ridefysioterapi, hvor jeg fandt ud af at jeg elsker at hjælpe andre. Ved så at vælge bioanalytikeruddannelsen kunne jeg kombinerer de to ting smiley

    Uddannelsen er en professionsbachelor, og tager 3½ år, hvor man skiftesvis er i praktik/klinik og på skole smiley
    Det er et ret bredt studie, med 5 grundspecialer: klinisk biokemi, immunologi, patologisk, nuklearmedicin og mikrobiologi.
    - På klinisk biokemi tager man blandt andet blodprøver og EKG, både i ambulatoriet og på sengeafdelingerne. Man analyserer prøverne (dette foregår typisk på specielle maskiner), og sender svar ud til lægen.
    - På immunologi tager man sig af bloddonorerne, og tjekker folks blodtyper, tapper donorerne og tjekker om der er forlig mellem donor blodtypen og patienten, såfremt nogen skulle have brug for at modtage blod.
    - På patologisk arbejder man blandt andet meget med kræftprøver. Prøvematerialet af fx. biopsier, cervix skrab (livmoderhals undersøgelse) urinprøver, diverse kropsvæsker osv. Ved væskerne laver man en udstrygning som farves og mikroskoperes, og vævspræperarterne bliver støbt ind i paraffin, skåret ud, opsamlet på objektglas, farvet og mikroskoperet. Lidt afhængigt af hvad prøvematerialet er, er det enten bioanalytikeren eller patologen der mikroskopere prøvematerialet.
    - På nuklearmedicin laver man ofte billedundersøgelser, ofte hvor man anvender et radioaktivt stof der injiceret i patienten.
    - På mikrobiologisk dyrker man blandt andet bakterier, artsbetsemmer og resistentbestemmer dem.

    De fleste får efterfølgende job på et sygehus, på et af grundspecialerne, men der er også blandt andet mulighed for at arbejde på forskningslaboratorier, fertilitetsklinikker, eller arbejde med retsmedicin eller ved en dyrlæge fx. smiley


  • #48   26. mar 2019 Jeg er uddannet bygningsmaler. Jeg laver alt fra nybyggeri til at male hjemme ved private og flyttelejligheder.
    Jeg skifter dog retning og starter på kontoruddannelse til efteråret smiley jeg havde faktisk også ambulancebehandler højt på min liste. Men jeg tror simpelthen ikke jeg kan adskille tingene. Jeg har SÅ let til tårer. Så det må vidst forbliv ønsketænkning smiley

    inden for kontor er der rigtig mange retninger at vælge. man kan sidde med løn og regnskab, man kan uddanne som lægesekretær, ved advokater. med offentlig administration er der også mange ting man kan sidde med.

    sælger har jeg også tænkt. Der er både butik, intern og ekstern sælger.

    min ene bror er uddannet vvs og energimontør. Min anden bror er uddannet landmand.
    Det findes over 100 erhvervsuddannelser. Så det er massere. Det er bare at komme ud og se.


  • #49   26. mar 2019 Jeg bliver snart student og håber virkelig jeg kommer ind på Jura. Jeg vil klart anbefale dig at tage til diverse åbenhus. Har både været på forskellige universiteter, men også til åbenhus hos erhvervsuddannelserne (ved der bliver holdt noget i Roskilde) og det hjalp en del til at få en forståelse for hvad de forskellige uddannelser indeholder. Held og lykke med det. :))

  • #51   26. mar 2019 Ida h: mulighederne for fast arbejde er absolut ikke eksisterende i øjeblikket, men går du freelance har du mange muligheder smiley

  • #52   27. mar 2019 Jeg er ved at uddanne mig som mediegrafiker smiley
    Før det var jeg grafisk tekniker.

    Som mediegrafiker designer du forskellige ting og som grafisk tekniker trykker du dem. Det er to super spændende uddannelser! Og grafisk tekniker uddannelsen er der ikke engang kvote på, så det er super nemt at komme ind og prøve kræfter med det, hvis man synes det kunne være sjovt at lære at trykke t-shirts, magasiner, bøger og meget andet. smiley


  • #53   27. mar 2019 Sara Emilie: nå okay, måske kommer det an på hvor man søger? da jeg var inde og snakke med nogle fra uddannelsen sagde de at 9/10 havde fået job.

  • #54   27. mar 2019 Ida H jeg er ret sikker på de mente som freelance smiley

  • #55   27. mar 2019 Det første jeg ønskede mig at blive, var Etnograf. Jeg ville til USA og Canada og studere indianere, men da jeg opdagede at det krævede en del bogligt, ja så droppede jeg det, da jeg havde mere krudt i måsen end lim. smiley
    Det næste jeg ville være var Styrmand på et kæmpe Mærsk skib. Men de krævede gymnasiet og igen, det der med manglende lim smiley
    Så ville jeg være Automekaniker fordi min ex er uddannet det. Men lige pludselig så jeg en Malermester søge lærling og så var det det jeg blev. Det var meget kontorbyggeri, private kunder og udvendig vedligeholdelse. I dag er jeg Fleksjobber som Maler og arbejder max 10 timer pr uge. Nu laver jeg kun "pille arbejde" lette opgaver som at male vinduer og male uden om en masse rør og ledninger, da jeg godt kan li den slags og ikke længere kan klare det fysisk hårde ved Malerfaget.


  • #56   27. mar 2019 Jeg er uddannet social/special pædagog med profil i socialt arbejde.
    Jeg arbejder i en specialgruppe i en børnehave smiley det er SÅ meget mere end bare at passe børn, og et fantastisk arbejde!


  • #57   27. mar 2019 Jeg er ikke uddannet endnu, men jeg arbejder pt. som tjener på et hotel, hvilket klart er et af de bedste job, jeg har haft! smiley Jeg regner med en dag at blive læge, sygeplejerske eller jordemoder og arbejde for Læger Uden Grænser el. en lign. organisation smiley

  • #58   28. mar 2019 Jeg er uddannet holistisk rideunderviser, har grundforløb til dyrepasser, en STX og en handelseksamen. Er lige startet i lære som landmand igen, bare med smågrise i stedet for køer som jeg startede med i 2017 :).
    Jeg sørger for den generelle pasning og medicinering af dyrene :).
    Det er ikke det jeg vil resten af livet, men synes egentlig det er hyggeligt nok. Jeg får tiden til at gå, i stedet for at gå hjemme og dandere den af som jeg har gjort alt for meget i løbet af de sidste 2 år


  • #59   28. mar 2019 Tror du skal se på, hvad du er god til, og hvad der interesserer dig. Kan du ikke lide meget teori, så kan du udelukke en del hverv der. Er du ikke så praktisk, så kan du gå den anden vej osv smiley

    Jeg har en bachelor i jura og er godt igang med min kandidat. Det er en fantastisk uddannelse med masser af muligheder, når uddannelsen er endt. Du lærer så mange ting, der kan hjælpe dig og dine kære... og samtidigt kan du få nogle udfordrende og spændende stillinger smiley der er klientkontakt - og det er enormt spændende! Og der er masser af teori, argumentation og så får man en enormt god evne til at forholde sig objektivt og faktuelt til selv situationer, hvor mennesker ofte meget hurtigt bliver subjektive smiley Du lærer at sortere i fakta... kan argumentere for hvad som helst - og nå ja at få alt på skrift smiley :) Du lærer om kontrakter, virksomheder (børsnoterede, finansielle, alle!), om erstatning, kriminalret, familie- og arveret, forvaltningsret, EU-ret.... og meget mere! Super spændende, men meget læsestof og klart en kæmpe fordel, at man er god til at formulere sig smiley Jeg er vild med det. Vil du høre mere, så smid en besked, jeg vejleder gerne og fortæller gerne lidt om mit studiejob smiley


  • #60   28. mar 2019 Jeg er uddannet Reservedelsekspedient det vil sige at jeg sidder ved en pc og kigger tekniske tegninger ud fra bilens stelnr. for at finde de rigtige dele til bilen ved siden af det plukker jeg dele på lageret, pakker ud og lægger på plads derudover er der en masse forskeligt arbejde, optælling,oprydning og tage tlf.
    som reservedelsekspedient kan du være inden for mange forskellige brancher biler, lastbiler, truck, motorcykler, på nogle fabrikker bruger de også reservedelsekspedienter og du vil også kunne blive det med indkøb da det også er en del af jobbet


  • #61   28. mar 2019 Jamen jeg læser jo til fotograf - eller, i øjeblikket går jeg ledig og søger efter praktikplads. Jeg vil rigtig gerne være produkt fotograf, da jeg kan se det spændende i at ligge lys på produkter og arbejde i bitte små detaljer. Og så er jeg bare aalt for akavet omkring levende modeller, haha.
    Det sagde jeg ellers da jeg startede på grundforløbet i 18 at det ville jeg IKKE. Jeg kunne ikke se det fede i reklamefotografering, men så fik vi en opgave med reklame i miljø, og jeg har simpelthen været fanget lige siden.

    Jeg håber på at have fundet mig en praktikplads til sommer - indtil da så skal jeg bare have et arbejde, så jeg har noget at lave. Jeg bliver kuk af at gå rundt herhjemme.
    Hvis ikke jeg bliver fotograf, tror jeg at jeg vil blive noget fotohandler ish i stedet. Eller måske salgsassistent.


  • #62   29. mar 2019 Jeg er uddannet landmand med speciale kvæg. Jeg elsker mine køer over alt på jorden, og gør mit bedste for, at de har det som blommen i et æg. Tror snart der bliver nusset og kysset mere end reelt arbejde med køerne - ihvertfald hos mig smiley

  • #63   29. mar 2019 Jeg er uddannet reservedelsekspedient hos FTZ, altså har jeg en handelsuddannelse med speciale i auto.

    Var også på totalt bar bund da jeg var færdig med min STX og det var rent tilfældigt at de tilbød mig en læreplads hos dem (arbejdede der som ferieafløser). Jeg vidste ikke ret meget om biler og slet ikke om reservedele eller om hvordan fx bremsesystemet virker, men har altid været interesseret i biler.
    Er så glad for at jeg valgte netop den uddannelse, da jeg kan bruge den til rigtig mange ting, hvis jeg en dag ikke vil arbejde med biler mere. Og det er en branche der søger arbejdskraft. Det er også en branche der er i konstant udvikling, så man lærer om noget nyt hele tiden smiley

    I dag arbejder jeg på et frit værksted hvor vi laver både lastbiler, varevogne og almindelige personbiler.
    Jeg står for vores reservedelslager samt bestilling af reservedele til de biler vi skal lave. Det kan godt være lidt teknisk svært en gang i mellem når man ikke er uddannet mekaniker, men jeg har efterhånden lært hvordan de fleste ting hænger sammen smiley
    Nogle gange kan det også være lidt af en "mandeverden" at arbejde i, så man skal nok ikke være for pylret smiley


  • #64   29. mar 2019 Ingen uddannelse... Helt almindelig syg taber..

    Jeg ville gerne have været retsmediciner... Eller bare undersøge og obducere døde.. Ville jeg stadig gerne.. Men så skal man være læge og det tager 150 år og jeg er for dum til at komme ind på medicinstudie....

    Der er godt nok mange pædagoger herinde, haha.


  • #65   29. mar 2019 Ja Melanie smiley og jeg ved at du ikke er dum! smiley

    Mvh TT


  • #66   29. mar 2019 TT - Hehe, nej, jeg er egentlig ikke dum, jeg er bare tabt når det kommer til matematik og fysik/kemi.. Så kommer man ikke så langt indenfor medicin.

    Jeg prøver nu bare at få et lille bitte deltidsjob, for det er jeg endelig klar til..


  • #67   29. mar 2019 Det ville jeg også gerne være Melanie! Men jeg er sgu også for dum og uduelig..

  • #68   29. mar 2019 Hold nu op! Det er ingen her inde der er uduelige! smiley Ikke alle kan være ligeså boglige, og det er der bestemt heller ikke brug for i samfundet. Man skal finde det man trives med, og tage den derfra smiley

    Mvh TT


  • #69   30. mar 2019 Jeg læser en diplomingeniør i Global Management and Manufacturing herefter er det planen at læse en kandidat inden for økonomi.
    Jeg har valgt denne uddannelse, da den er tilpas international, har utrolig mange retninger at følge, gode jobmuligheder og spændende udfordringer smiley


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.703
    #70   31. mar 2019 jeg er ved at læse til pædagog. hvor jeg har "speciale" i dagtilbud. dvs. vuggestue og børnehavebørn.

    det der fanger mig ved den profession, er udentvivl relationen og samarbejdet med børnene, og det at kunne være med til at skabe de bedste forudsætninger for at børn får en god start på livet.
    Der er et kæmpe arbejde i at være pædagog - hvis man vil. Og man kan gøre så meget for alle børn, uanset hvilke vilkår de kommer fra, så er der altid noget spændende at arbejde med.

    studiet i sig selv er råddent, og rigtig meget er tidsfordriv. Men det er ligemeget, det drejer sig om 3,5 år, hvor sammenlagt 1 år er ude i praksis.

    så længe at det giver mig adgang til et jobmuligheder hvor jeg kan se mig selv, og hvor jeg nyder arbejdet og udfordringerne, så er studiet det mindste af det hele.


  • #71   31. mar 2019 AMT:
    Ren nysgerrighed, hvor læser du henne af, og hvilke dele syntes du er tidsfordriv? smiley

    Jeg læser selv til pædagog og genkender ikke lige din beskrivelse, så bliver bare lige nysgerrig på om det er fordi man bare er forskellig som personer eller om det er fordi jeres studie er dårligere sat sammen? smiley


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.703
    #72   31. mar 2019 bettemus: vores studie er sat meget dårligt sammen, især i forhold til skema planlægning.

    vi har så meget studie tid, og generelt fri, at studiet uden problem ville kunne forkortes med ihvertfald 1 år


  • #73   31. mar 2019 AMT:
    Ahh okay, så er jeg med. Det er så den del jeg godt kan lide, der er ikke mega pres på hele tiden smiley

    Personligt syntes jeg praktikkerne er for lange. 4 måneder ville have været mere passende smiley


  • #74   31. mar 2019 Jeg er også radiograf, men den radiologiske retning smiley
    Jeg læste i Odense, men bor nu i midtjylland, hvor jeg også arbejder.

    Jeg tager røntgenbilleder af folk - Både dem der er kommet til skade, men også folk, som lige er blevet opereret for et nyt knæ, hofte osv smiley
    Som et sidespring til det, så går jeg også på udefoto med vores transportable røntgen - Det er typisk på Intensiv afdelingen, hvor de er for svækkede til at komme ned til os på røntgenafdelingen. Dette kan jeg også gøre til traumer (trafikuheld mm), hvor vi også står først sammen med en masse andre til at modtage patienten på traumestuen smiley

    Så laver jeg også CT scanninger - Med og uden kontrast og er i Ultralyd, hvor jeg assisterer lægen til biopsier og dræn anlæggelser.

    Mit job er teknisk ift. vores apperaturer, men jeg skal også kunne forklare pt'erne om selve undersøgelsen og være klar til at støtte dem, hvis de er bange, nervøse, utrygge eller kede af det smiley

    Så jeg skal kunne også tale med mange forskellige mennesker - Alt for helt små mennesker til gamle mennesker på næsten 100 år.

    Jeg elsker mit job og vil ikke bytte det for noget smiley


  • #76   1. apr 2019 Jeg læser til pilot hos Greybird Pilot Academy i Århus lufthavn.
    Uddannelsen består af 12 teoretiske fag, og 180 timers real life flyvning - simulator er ikke indregnet i de 180 timer.
    Uddannelsen åbner døren for muligheder både indenfor cargo og charter flyvninger. - med et CPL certifikat kan du næsten komme til at flyve lige det du gerne vil.
    Min dagligdag, lige nu, består i at forberede flyvninger, samt udførelsen af disse.
    På sidelinien har jeg så også hest og mindre model"karriere" kørende.

    Greybird Pilot Academy holder normaltvist informationsmøde den første torsdag i hver måned, hvis jeg skulle have vakt din nysgerrighed.

    MVH. CAK


  • #77   2. apr 2019 CA: Undskyld hvis det er for personligt men, hvordan har du kunne give 700.000 for en uddannelse? Kan man låne penge til at tage en udd. er bare lidt nysgerrig, og fedt at du er ved at uddanne dig til pilot. smiley

  • #78   2. apr 2019 Ja jeg var også enormt nysgerrig på prisen på at blive pilot. Det må være et fedt job smiley

  • MN Horses
    MN Horses Tilmeldt:
    jan 2015

    Følgere: 1 Emner: 3 Svar: 75
    #79   2. apr 2019 MC Mekaniker og træner. Tror det giver mere eller mindre sig selv med arbejdsopgaver smiley

  • #80   2. apr 2019 Bachelor i international virksomhedskommunikation,.med engelsk IT.
    Jeg sidder til daglig som kunde IT kundesupporter, hvor jeg hjælper kunder med vores IT-løsning, sætter de forskellige software op. Jeg står samtidig med alt kommunikation til vores tyske afdeling, og har ansvaret for vores hjemmeside. Lige pt. har jeg fået lov til, at prøve kræfter med at designe en prototype. Utrolig nørdet, men sjovt job. smiley


  • #81   28. apr 2019 Simone og ballonfisken:

    Som udgangspunkt skal man selv stille med en sjat penge, og så er banken villig til at låne en resten. Skolen har en aftale med spar Nord Bank. smiley


  • #82   28. apr 2019 Jeg tænker stadig det er dyrt smiley

  • #83   28. apr 2019 sejt, det er virkeligt et specielt job. smiley

Kommentér på:
Hvad er du uddannet som?

Annonce