Dine overbevisninger ift heste. Dine overbevisninger ift heste.
Hej igen
Ja jeg synes det kunne være sjovt at høre hvad jeres overbevisninger er ift heste og management. Det er IKKE noget der skal være forskning på! Kun dine egne overbevisninger. Og der skal ikke kommenteres negativt på folk sine overbevisninger.
Så lad mig høre hvad du tror om diverse heste ting
Feks.
Så tror jeg, at vi skal være forsigtige med at være fuldstændig stivelses forskrækket. Jeg har i de seneste 4 år fodret med produkter der indeholder lidt stivelse og sukker. Jeg har dog udfordringer med at Tindur sine hove vokser for langsomt (det negative) og han manglede energi i efteråret (sygdom som jeg ikke var klar over) så han fik et tilskud med meget stivelse. Gæt hvad.. De hove han havde sko på havde vokset meget mere end normalt.. og min plag fodres ligeledes med lidt stivelse, og hans hove vokser også langsomt.. Så jeg tror at stivelse er med til at hove vokser hurtigere.. De bliver dog dårligere da de flækker mere.. Så jeg går og undrer mig over hvordan jeg finder den perfekte balance mellem hurtigt voksende hove(stivelse) og stærke hove(ikke stivelse)
Mvh TT
apr 2008
Følger: 244 Følgere: 566 Heste: 10 Emner: 400 Svar: 1.408
Hvis man ser på tarmensfunktion, har tarmen rigtig godt af cellulose. Det findes i skaller, og stængler. Hvorfor er korn så, så forbudt?
Jeg kan godt se, at har man en hest der har sukkersyge eller andet, så skal man selvfølgelig vælge det rigtige.
Men mange produkter, der er sukker og stivelses fattige, indeholder slet ikke korn.
Jeg mener også, at man skal fodre ordenligt - at man er sikker på, at den tildeling man giver, dækker hestens behov, både for næringsstoffer, men også energi, så hesten har nok til at holde varmen, nok til at kroppen fungerer og arbejder, og nok til at kunne arbejde. Jeg tror ikke, at selvom man har en nøjsom hest, der er let at fodre på, kun kan leve af en håndfuld dit, og en sjat af dat. Kroppen har derfor brug for stivelse, og sukker, for at det hele kan løbe rundt.
Jeg tror så på tilskud, både af den ene og den anden slags. Jeg tildeler f.eks hyben. Der har påvist at have mega gode indvirkninger på f.eks gigt. Men samtidig tilfører det en hel masse antioxidanter. Det gælder både heste og mennesker. Jeg tildeler også frø, solsikke, fordi skallen er godt for tarmene, cellulose, og fordi kernen indeholder olier.
Og så mht til hestens træning, og forhold til mennesket.
Du skal arbejde med din hest, du skal træne, du skal bruge tid på, at være omkring den. Strigle, gå sammen med den på fold, observere og kigge, vise den hvad den skal, kræve noget af den, før din hest vil dig. Tror simpelthen ikke på, at hesten kan ''danne/have et forhold'' til sit menneske, hvis man intet foretager sig, med eller hos den.
- min første pony, lukas, begyndte efter kort tid, ikke at ville fanges på folden, ville nogen gange under ridning ikke skridte, når jeg bad om det, og lavede hele tiden små numre. Jeg begyndte så, at ændre min omgang. Når han var fanget, skulle han stå bundet, om han ville eller ej, og så tog jeg én uge, hvor jeg longerede ham dagligt, i 15-20 minutter, hvor jeg tydeligt lagde tryk på mine ord, så han vidste, at nu var det skridt, og nu var det trav osv. . Gad han ikke, drev jeg med stemmen, og bad ham fortsætte bare i to skridt, og jeg ''vandt'' ved at have drevet ham to skridt længere, end hvad han gad. Jeg forlangte at han gjorde som jeg bad om, selvom at det ikke var meget, og efter en uge, kom han mig i møde på folden, og vidste godt, at løjerne ikke gik. Og var herefter så samarbejdsvillig, at man skulle tro det var løgn.
Der er sikkert mange holdninger, om hvor vidt, det var rigtigt, men det fungerede med tydelige grænser og tydelige opgaver.
Der hvor jeg vil hen er, at man ikke skal regne med, at hesten bare opfører sig, og gør hvad den skal, hvis ikke man viser den det. Man kan ikke bare komme, og sige hej og farvel, og så en måned efter tro, at den bare behager dig.
okt 2010
Følger: 1 Følgere: 9 Emner: 34 Svar: 1.244
Men jeg tror ikke på at det er godt for hesten at vil hælder alle mulige mærkelige tilskud på dem. En enkel, simpel foderplan og hesten er dækket ind.
Jeg er heller ikke stivelseforskrækket, men jeg har lært at på visse typer heste, kan det være en fordel at reducere stivelse = hesten bliver mere fornuftig at arbejde med.
Min hest fodres med et foder med relativt meget stivelse, han får også meget wrap. Hesten er i fin form, holder huld, er blank i pelsen, sunde hove og masser af god energi.
Jeg har selvfølgelig nogle ideer om hvad jeg tænker der er bedst for min hest, men det nytter ikke noget at låse sig fast på det – kig på hesten – trives den? – trives den ikke? Så må man handle ud fra det.
Nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er fra en tid, hvor en hest fik havre, roer, hø og stod halm, men de klarede den alligevel.
mar 2011
Følger: 145 Følgere: 1641 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.477
Mvh TT
mar 2009
Følger: 9 Følgere: 7 Emner: 7 Svar: 264
sep 2007
Følger: 69 Følgere: 270 Heste: 3 Emner: 1.740 Svar: 36.972
At hestefolk generelt skal lade være med at tro de er guds gave til enten deres egen eller andre heste.
jun 2010
Følger: 2 Følgere: 8 Heste: 1 Emner: 46 Svar: 1.583
Derudover er jeg af den overbevisning, at heste ikke selv ved hvad der er godt for dem, og sagtens kan finde på at spise usunde eller decideret skadelige ting (har tit hørt påstanden om at hesten selv ved hvad der er sundt for dem).
Sidst men ikke mindst, så er det min overbevisning at alle heste kan trænes med godbidder, men det er ikke alle hestetrænere der kan træne med godbidder
Har ikke forskning på nogle af dem, kun personlige erfaringer
jun 2009
Følger: 53 Følgere: 34 Heste: 2 Emner: 26 Svar: 547
Det kan godt være min hest er i løsdrift, dækkenløs, barfods, får stortset stivelse fri foder samt bidløs og bomløs pt. Men det er fordi det er rigtigt for min mule, men ved udmærket at ikke alle heste ville trives på den måde
mar 2011
Følger: 145 Følgere: 1641 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.477
Mvh TT
dec 2006
Følger: 77 Følgere: 107 Heste: 5 Emner: 202 Svar: 4.219
De gange hvor jeg er fuldstændig afslappet og i et med hesten, der sker nærmest aldrig noget.
Men det er jo bare nemmere at sige “min hest er kiggen” i stedet for at se ind ad og begynde at arbejde med sig selv, og erkende det. For du træner bare dig selv i at sidde og være nervøs eller bange (sikkert ubevidst), og så bliver du god til at være nervøs
Så som der også tidligere er nævnt er min overbevisning nok også bare at næsten alt hesten gør skyldes enten rytteren eller instinktet. Men selvom det kan skyldes instinktet er det altså muligt at påvirke det i en anden retning. Så fejl = rytterfejl (9/10 gange)
maj 2007
Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.680
også er jeg af den overbevisning at der er en særlig målgruppe af rytter som tror at de kan en helt masse, og udgiver sig for at være dygtig, men når man så ser deres billeder eller videoer, så ligner det nybegyndere på hesteryg.
maj 2008
Følger: 20 Følgere: 24 Heste: 1 Emner: 203 Svar: 3.451
Frøgræs skal ikke være dyrere end godt halm.
Og så kan mange hesteejere(= stalde) ikke finde ud af at have noget ordentligt værktøj. Der er fandme aldrig en ordentlig kost eller kniv i en hestestald. Og så den nyeste variant i den stald jeg er i nu: Noget så simpelt som en almindelig 4-5 tandet greb af metal er der kun én af. Nogle gange.
sep 2013
Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 13 Svar: 466
okt 2010
Følger: 64 Følgere: 80 Heste: 4 Emner: 237 Svar: 1.763
mar 2011
Følger: 145 Følgere: 1641 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.477
Jeg får (underligt nok) 90% bedre træninger hvis jeg lægger hånden på Tindur sin hals og mentaliserer hvad vi skal lige før jeg hopper i sadlen
Mvh TT
dec 2006
Følger: 77 Følgere: 107 Heste: 5 Emner: 202 Svar: 4.219
Er ret sikker på at det har mere med jeres eget “mindset” at gøre, end at i tror i fortæller hesten noget. Ikke for at skuffe, men jeg tror i fortæller jer selv mere end i fortæller hesten. Men synes det er en god ting hvis det hjælper jer og gør noget godt for jer, man skal jo hver især finde ud af hvad der virker, og positiv energi er helt klart noget af det
mar 2011
Følger: 145 Følgere: 1641 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.477
Mvh TT
mar 2011
Følger: 145 Følgere: 1641 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.477
Mvh TT
jul 2015
Følger: 4 Følgere: 10 Emner: 92 Svar: 1.640
Ved at du for dit indre blik danner billederne af hvad i skal den dag, kan din hest læse disse billeder, og derved fortæller du din hest, hvad den skal, så den er forberedt. Det giver tryghed og ro i sindet hos din hest. Hvilket gør at chancerne for at det du ønsker skal lykkes, øget gevaldigt.
Det er punkt 1. på min liste over gode råd til rytteren, når jeg har telepateret med heste som er snot forvirret. (og dem er der desværre en del af).
Bliv ved med det.
jul 2015
Følger: 4 Følgere: 10 Emner: 92 Svar: 1.640
- at vi ryttere elsker vores heste,
- at vi ryttere er stolte af vores heste,
- at vi ryttere er nærværende, når vi er sammen med vores heste, altså at opmærksomheden er på vores heste, og ikke alle andre steder i tankerne
- at vi ryttere behandler som om de er det dyrebareste vi har
- og det vigtigste, at vi ryttere får dette kommunikeret ud til vores heste.
- at vi ryttere har styr på vores egen sind, at der er ro på vores eget indre, så hestene kan finde bare lidt logik i de billeder vi viser for vores indre blik
Så vil det være lettere at være hest.
okt 2010
Følger: 64 Følgere: 80 Heste: 4 Emner: 237 Svar: 1.763
Haha rosa man kan bare ikke lade vær’
jul 2015
Følger: 4 Følgere: 10 Emner: 92 Svar: 1.640
Fordi andre ikke "tror" at man kan kommunikere med sin hest via sindet, betyder jo ikke, at man ikke kan. Det betyder kun, man ikke har opfundet måle instrumenter som kan måde den energi, som vores hjerne udsender.
Lidt på samme som dengang lægerne ikke troede at bakterie var noget man skulle alvorligt, da de ikke havde instrumenter som kunne måle og dyrke dem. Bakterier gjorde deres indtog og gjorde deres virke længe inden mennesket kendte til dem.
feb 2008
Følger: 1 Følgere: 5 Emner: 20 Svar: 2.867
Dine overbevisninger ift heste.