1.153 visninger
|
Oprettet:
Mormormad - hvad er det bedste? {{forumTopicSubject}}
Ja, som overskriften siger handler emnet om mormor mad.
God gammeldags mad.
Min mor, er opvokset med mormor mad, og hun hader det, så vi har altid spist let og smart mad, for det meste uden kartoffler. Og jeg elsker kartoffler.
Jeg sidder her og skal finde på aftensmad, og har besluttet at det skal være mormor mad, med kartoffler.
Hvad er jeres yndlings mormor mad?
Hos os spiser vi ofte karbonader, skipperlabskovs, forloren hare.
Og sønderjyske retter som kålbûttel, og skidende æg.
aug 2016
Følger: 20 Følgere: 28 Emner: 30 Svar: 3.470
Stegt flæsk med persille sovs...
Flæsk, kartofler og frisk persille fra haven til at smage sovs til med.
aug 2016
Følger: 20 Følgere: 28 Emner: 30 Svar: 3.470
Jeg tror at svarene afhænger af, hvad ens bedstemødre lavede, for den bedste mad er for mig, den mad jeg husker fra deres køkken...
apr 2008
Følger: 243 Følgere: 566 Heste: 10 Emner: 400 Svar: 1.407
Ja, som du nævner hænger det sammen med kærligheden, og uanset hvordan det bliver tilberedt, er det aldrig det samme som hos dem.
mar 2007
Følger: 10 Følgere: 72 Heste: 8 Emner: 70 Svar: 1.143
panerede skinkesnitzler
frikadeller med sovs kartofler og rødkål
mar 2011
Følger: 145 Følgere: 1640 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.475
Mvh TT
feb 2013
Følger: 6 Følgere: 7 Heste: 3 Emner: 494 Svar: 3.196
jeg ved ikke om det er samme ret, men de laver også noget i en " gammel form" hvis nogle har en idé om hvad jeg snakker om
aug 2009
Følger: 48 Følgere: 78 Heste: 4 Emner: 479 Svar: 4.399
hakke bøf med løg
skibber labskovs
biksemad
svensk og fynsk pølseret (om det er mormor mad ved jeg ikke, men det er nogle gamle retter)
medister
flæskesteg
gullach
det var bare lige nogle af dem jeg kunne komme i tanke om. men min farvorit er hakke bøf, og stegt flæsk
maj 2008
Følger: 4 Følgere: 4 Heste: 2 Emner: 3 Svar: 168
Og så på denne årstid en rigtig hjemmelavet oksekødsuppe kogt på oksebryst og kraftben og med masser af gode grøntsager i
aug 2016
Følger: 20 Følgere: 28 Emner: 30 Svar: 3.470
Eller brunkål? (brun en ribbed tegn, flæsk eller hvad du vil have som basis i en stor gryde. Snit et hvidkål fint, hæld det over stegen. Lad d det simre under låg. Hele huset lugter af kål, men det smager godt...)
okt 2012
Følger: 9 Følgere: 9 Heste: 1 Emner: 8 Svar: 376
Gammeldags oksesteg med kartofler, brun sovs og asier.
Uha der er jo mange gode retter
apr 2008
Følger: 243 Følgere: 566 Heste: 10 Emner: 400 Svar: 1.407
Det er kål og kød i en form, der enten bliver lavet i ovn, med eller uden vandbad
apr 2008
Følger: 243 Følgere: 566 Heste: 10 Emner: 400 Svar: 1.407
nov 2006
Følger: 42 Følgere: 885 Heste: 16 Emner: 75 Svar: 1.780
Men også merdister med brun sovs kartofler mm
Dansk bøf med løg og spejlæg er bestemt heller ikke det der bliver rynket på næsen af her..
Æggekage faktisk også en klassiker
Jeg laver en masse mormor mad her
VH Annette
mar 2009
Følger: 9 Følgere: 7 Emner: 7 Svar: 264
Hjemme hos os får vi gerne "mormor" mad. vi kan god lide en god kraftig brun sovs og kartofler
jul 2015
Følger: 10 Følgere: 123 Heste: 2 Emner: 76 Svar: 1.753
Men jeg er glad. Jeg elsker kartofler i alle afskygninger.
Dog er karbonader noget af det bedste man kan servere til :kr
jun 2007
Følger: 8 Følgere: 8 Heste: 1 Emner: 116 Svar: 1.415
Og grøn salat med mormor-dressing.
Jeg hader kogte kartofler, så hos os får vi også mange af de retter I har nævnt, men med væsentlig anderledes tilbehør. Så er der ikke så meget mormor over det, men det smager himmelsk alligevel.
okt 2010
Følger: 1 Følgere: 9 Emner: 34 Svar: 1.244
Frikadeller med stuvet spidskål og kartofler
Flæskesteg med sauce, hjemmelavet rødkål og agurksalat, og BRUNE kartofler.
Og ren luksus, hjemmelavet forloren skildpade, det han jeg ikke fået siden at jeg midstede min Mormor.
Jordbærgrød, det fik jeg altid hos min Mormor.
aug 2008
Følger: 54 Følgere: 64 Heste: 6 Emner: 124 Svar: 9.496
sep 2009
Følger: 62 Følgere: 83 Heste: 23 Emner: 63 Svar: 7.254
Flødekartofler med skinke.
Wienersnitzel med brase kartofler (smør sovs eller bernaise)
Hakkebøffer med kartofler (ellers kartoffelmos) bløde løg og brun sovs
Mørbragryde med kartofelmos eller bar kartofler. (bruger også ris nogle gange)
Er total vokset op på den go gammeldag mad. =D og ELSKER DET
nov 2009
Følger: 85 Følgere: 100 Heste: 10 Emner: 225 Svar: 5.276
For mig har mormormad altid været stegt flæsk med persillesovs, millionbøf, koteletter i fad, hønsekødssuppe m. kød- og melboller (det hele er selvfølgelig hjemmelavet
feb 2013
Følger: 6 Følgere: 7 Heste: 3 Emner: 494 Svar: 3.196
synes begge retter siger mig noget
sep 2011
Følger: 5 Følgere: 18 Heste: 1 Emner: 9 Svar: 598
Men her er lidt flere jeg husker, og også somme tider laver selv:
Småkød eller kylling i karry med ris
Osso buco eller benløse fugle med kartoffelmos og masse af grønsager som porrer, gulerødder og blomkål.
Høns i asparges med enten kartofler eller tarteletter
Rullesteg med persille, brun sovs og kartofler
Stegeben med den bedste brune sovs og kartofler
Min skønne farmor var en haj til bagning, og syltning af alt fra deres kæmpestore urtehave. Så efter bærsæsonen stod den som regel på rødgrød med fløde, eller jordbærgrød med fløde osv. Dessert var der altid.
Hendes roulade var legendarisk og søndags-kaffebordet for familien bugnede af hjemmebag. Behøver jeg at sige hun er savnet?
Mormormad - hvad er det bedste?