277 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 1 Svar

Sophie Amalie
Sophie Amalie
Tilmeldt:
28. nov 2014
Følger: 1 Emner: 18 Svar: 97

Demokrati, samfundsfag B Demokrati, samfundsfag B

Jeg skulle skrive en forklaring på det danske demokrati og styreform. Men er der en der vil se om det egentlig er rigtigt det jeg har skrevet? smiley
I Danmark har vi demokrati, som betyder folkestyre. Dvs., at det er folket som bestemmer hver gang, der skal gennemføres noget i Danmark. Det foregår ved, at når der skal vælges nye folketingsmandater, eller anden form for valg eller afstemninger i Danmark, så er det landets stemmeberettigede befolkning, som bestemmer det. Dette gør man ved at afholde valg, lade folk stemme og tælle stemmerne op. Såfremt der er flertal lovforslaget, eller hvad grunden var til afstemning, så bliver dette vedtaget.
Hvis grundloven skal ændres, er det en mere besværlig proces, men folket bestemmer i sidste ende også, selvom der er flertal i Folketinget.
Regeringen i Danmark er en mindretalsregering. En mindretalsregering er en regering, som består af et eller flere partier, men som ikke udgør flertallet af folketingets pladser.
Den danske regeringsform kalder vi negativ parlamentarisme, det betyder, at man ikke behøver et flertal for sig, men man må ikke have et flertal i mod sig. Man kan således vælte regeringen ved at samle et flertal imod den. Sker dette, skal regeringen gå af.
Regeringen består af ministre, og folketinget består af 179 mandater. Heraf 135 kredsmandater, 40 tillægsmandater og 4 mandater fra henholdsvis Færøerne og Grønland.
Et kredsmandat er en person, som er blevet valgt til folketinget ved folkeafstemning, og et tillægsmandat er et mandat, som ikke er blevet valgt ved folkeafstemning, men som er kommet ind ved "kvote 2".
Regeringen består som sagt af ministre, men man behøver altså IKKE at være medlem af folketinget for at være med i Regeringen.


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Fjerne murbrokker og træ 500 kr.
  • Samle to Ikea Metod skabe og hænge op over køleskabet 1.000 kr.
  • Kloak i badeværelse er tilstoppet der skal bruges en maskine for at kunne åbne det på da det er s afløb uden vandlås 625 kr.
  • Assemble Ikea cupboard 600 kr.
  • Nedrivning af fliser på badeværelse 1.000 kr.
  • Fjerne byggeaffald 2.500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Demokrati, samfundsfag B
  • Nanna C
    Nanna C Tilmeldt:
    aug 2013

    Følger: 1 Svar: 10
    #1   15. sep 2015 Det er ikke befolkningen, der direkte bestemmer. Vi har et repræsentativt demokrati, hvilket betyder, at befolkningen har valgt repræsentanter (mf'ere), som tager beslutninger på vegne af os. De helt vigtige beslutninger sendes til folkeafstemning - typisk vil det være i forbindelse med grundlovsændringer eller afgivelse af suverænitet (oftest til EU). Når lovforslaget sendes til folkeafstemning, er det direkte demokrati.

Kommentér på:
Demokrati, samfundsfag B

Annonce