{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
692 visninger | Oprettet:

BEHØVER vi alle være lige? {{forumTopicSubject}}

Jeg er igang med en aflevering i samfundsfag, og er støt på spørgsmålet:
"Er ulighed negativt i samfundet?" og jeg synes det ligger op til spændende eftertanker.


Er det vigtigt for os, som samfund, at vi alle er lige?
Eller er ulighed en god ting?


Der er jo flere partiers syn på det, men jeg vil gerne høre JER.

Venstre mener jo for eksempel, at ulighed er med til at skabe dynamik i samfundet. Desuden skal man, hvis man kan, da bare blive rig og succesfuld - det skal ikke hæmme en på den måde, at man skal give mere. Så længe at de dårligere stillet i samfundet også får nytte af denne dynamik, og bliver hjulpet med de sociale ydelser vi nu har.


Jeg synes, at det er vigtigt vi alle har de samme muligheder, i forhold til uddannelse for eksempel. Men hvordan vi vælger at bevæge os op i de sociale grupper efterfølgende synes jeg ikke er noget regeringen burde røre ved - Jeg synes, at man skal have ret til at kunne bestemme sin egen skæbne.
Jeg synes, at staten skal hjælpe de borgere som ikke kan klare sig selv. Men jeg synes det virker forkert, at man skal tage fra de borgere som godt kan, for at give til de lavere rangeret i samfundet.


Uha, det var en del - gad vide om der overhovedet er nogen der gider sluge den kamel : o)



Men jeg vil godt høre jer - Behøver vi alle være lige?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  BEHØVER vi alle være lige?
  • #1   26. dec 2014 Jeg mener ulighed er en god ting.
    Man har mål at stræbe efter og når man disse bliver man belønnet.
    - Således er jeg af den holdning at mådenholdenhed, stræben og arbejde giver belønning
    Mens det modsatte også giver det modsatte. Og sådan mener jeg det skal være.
    Hvis alle var lige ville der ingen pointe være i hårdt arbejde, og slid.

    For mig handler det om at alle har lige og samme muligheder, men derfra, hvordan man udnytter disse muligheder og hvorledes man opnår succes eller ej skal ikke nødvendigvis være lige.

    Men ja, det handler jo meget om ens politiske overbevisning


  • #2   26. dec 2014 Så ja, jeg er meget enig med dig smiley

  • #3   26. dec 2014 Ulighed ser jeg som en naturlig del af samfundet.
    Jeg kan ikke se, hvordan det nogensinde kan blive lige og stadig fungere smiley


  • #4   26. dec 2014 Du kan se, hvad marxisme eller kommunismen gjorde. Hvis alle er lige, er der ikke noget at stræbe efter og dermed ikke noget incitament til at blive bedre, hurtigere, dygtigere. I et vedfærdssamfund som vores, har vi fået dækket så mange ting i forhold til behovsparamiden, at det nærmest kun er vores ego tilbage, der kan styrkes og hvis vi alle skulle være lige, ville det betyde, at vi alle skulle have samme værdier, etik, arbejdsmoral osv. Jeg mener at vi lever i en skstrem beskyttet version af Darwins lov og det er jo især godt for de svageste.

  • #5   26. dec 2014 Jeg er enig med jer. Og det er udelukkende derfor jeg sætter spørgsmålstegn - For jeg må sige, at jeg ikke altid kan følge den socialdemokratiske tankegang. Det med, at spændet mellem rig og fattig skal indsnævres. Og jeg tænkte derved, at det kunne være super interessant at høre nogen forskellige tanker og holdninger i forhold til dette lighed. smiley

  • #6   26. dec 2014 Puha, ja der er jo RIGTIG mange emner at tage fat på, når man snakker ulighed.. generelt, ja, så skal vi alle være lige. Ment på den måde, at vi alle skal have samme muligheder. Jeg kan fra start af lige så godt sige, at jeg er tilhænger af blå blok. Groft sagt vil man som liberalist mene, at ulighed som du siger skaber dynamik i samfundet. Og det synes jeg også, at det gør - til en vis grad. Man skal selvfølgelig se på, hvad der er fair. Men jeg synes altså også, at socialister skaber ulighed og ér altså med til at forhindre, at alle har samme muligheder; som barn af en far, der tjener lidt mere end gennemsnittet (før skat), føler jeg, at jeg bliver straffet fordi min far jo bare er "rig" - på det punkt har mine veninder langt bedre muligheder mht. uddannelse og flytning end jeg har.

    Jeg føler, at der fra rød blok er en holdning til, at vi alle skal være lige, og derfor skaber de en mur mellem "staklerne der knokler" og "dem der sidder på sin fede røv og tjener en masse penge" - og derfor skal den helt almindelige middelklasse egentlig "straffes" for at have en god indkomst.
    Jeg synes faktisk, at rød blok gør meget ud af at skabe denne mur mellem de såkaldte "arbejdere", der fortjener penge, og "direktørerne", der bare bliver stemplet som svin. Eller måske er det bare sådan, det er i min omgangskreds - jeg bliver i hvert fald ked af, at man ikke kan have et realistisk syn på verden, men absolut skal gøre dem, der tjener over gennemsnittet, til nogle grådige svin.


  • #7   26. dec 2014 Jeg fandt en artikel, hvor der blev perspektiveret til fodbold, og jeg synes lige jeg ville dele det herinde. Udelukkende fordi, at jeg finder det møginteressant:


    "Vi anerkender endvidere, at held og uheld er en del af spillets karakter, og vi ville bestemt ikke billige, hvis dommeren midt i en kamp pludselig holdt op med at dømme efter reglerne til fordel for et mindre heldigt hold, der egentlig 'fortjente' at vinde kampen. Eller hvis dommeren annullerede et heldigt, men fuldt lovligt mål. Selvom vi godt kan finde på at kalde et sådant heldigt mål for 'uretfærdigt', så mener vi dog ikke, at dommeren skal blande sig i den slags forhold. Dommeren skal altså forholde sig upartisk og ikke intervenere til fordel for den ene part. Spillet skal afgøres af forskelle i de to holds boldkundskaber, samspil, fightervilje og held i en lige dyst. Her betyder 'lige', at man er lige for loven eller - i dette tilfælde - spillets regler."




    Det kan godt være, at det er svært at sammenligne et samfund med en sport. Men jeg synes, at den overordnede tanke har fat i noget.


  • #8   26. dec 2014 Hov, og ja - der skal selvfølgelig være en pointe med at arbejde. Selvfølgelig skal man have noget ud af sit arbejde. Ikke dermed sagt, at fysisk/psykisk syge, der vitterligt ikke er i stand til at arbejde, ikke skal have noget. Men på mange punkter kan det i vores samfund bare LANGT bedre betale sig ikke at tjene nogen penge, selvom man vel at mærke sagtens kan og vil; jeg synes fx. det er fuldkommen vanvittigt, at det bedre kan betale sig at have gæld og ikke spare en eneste klinke op til sin pension.
    For lige nu forholder det sig jo sådan, at man rent faktisk bliver "straffet" for at være påpasselig og spare op, mens dem der bliver belønnet egentlig blandt andet er dem, der går ud og bruger alle sine penge uden at skænke opsparingen en tanke smiley


  • #9   26. dec 2014 "Her betyder 'lige', at man er lige for loven"
    - det minder mig om diskussionen om, hvorvidt bøder skal være reguleret efter ens indkomst (NEJ tak). Så er man NETOP ikke lige for loven, men begynder at diktere efter, om det er mere synd for Lise, at hun får en bøde på kontanthjælp, end det er for Dorthe, der er tandlæge. Jeg synes det er møgærgerligt og uretfærdigt, hvis man skal begynde på sådan en lovgivning. Så skal skolebøgerne pludselig også koste mindre for børn med forældre med lav indtægt? Sådan nogle ting synes jeg begynder at køre helt af sporet smiley


  • #10   26. dec 2014 Vi er alle lige. Der er forskel på vores arbejde, indtægter, muligheder osv. Men egentlig er vi jo lige alligevel. Ikk? smiley

  • #11   26. dec 2014 Ulighed er noget vi aldrig vil kunne undvære i et samfund. Siden helt fra starten, har der altid været de fattige, og de rige. Gennem tiden har denne grænse rykket sig, og i dag er det svært at se hvem der har penge og hvem der ikke har. I sidste ende bør alle have en lige ret til uddannelse osv.

  • #12   27. dec 2014 JGR - Interessant spørgsmål. Men er vi det?
    Disse forskelle som du selv nævner der eksisterer er jo med til at danne en ulighed, er det ikke?
    For hvis vi alle var lige, ville vores muligheder, indtægter, mm. ikke være de samme?


Kommentér på:
BEHØVER vi alle være lige?

Annonce