{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
973 visninger | Oprettet:

h.c andersen stil læse den. {{forumTopicSubject}}

her er noget af min h.c.andersen stil jeg har skrevet! bare kretik! den er ikke færdig det er bare lidt af den jeg har skrevet idag !!


h.c. Andersen.


Den 2. februar 1805 blev H.C. Andersens forældre, den 22-årige Hans Andersen og den ca. 36-årige Anne Marie Andersdatter gift i Odense i Sct. Knuds Kirke. Dette skete ca. 2 måneder før h.c.Andersen
blev fødet I 1805.
Det er uklart, hvor H.C. Andersens mor Anne Marie to måneder efter brylluppet fødte sin søn Hans Christian.
Først omkring 1805 fik de fast bopæl . i 1805 var odense en lille provinsby med ca. 6000 indbyggere.
De boede i et lille hus ”hans Jensens Stræde nr. 43-45”
men så flyttede familien til Munkemøllestræde 3 i Odense. Forældrene flyttede ind i lejligheden i maj 1807 og der havde Hans Christian sit barndomshjem i ca. 12 år.
der boede de i årene 1807-1819.
Andersens forældre, var et meget lykkeligt harmonisk forældrepar og barndomshjemmet var et propert hjem,
Hans Andersen var født i 1782 i Rørup sogn og var lille og blond med rundt ansigt og ca. 165 cm høj. Han var et begavet menneske, en rar og klog mand, der læste bøger og den lokale avis.
Han var meget knyttet til skomagerfaget, som var det største håndværkerfag i Odense på det tidspunkt.
han havde sin egne butik i deres hus (Munkemøllestræde 3 i Odense)
farens værksted var inde i deres stue, så der blev ikke mere plads når han arbejdede der. Han døde i 1816, kun 33 år gammel.

Annemarie andersdatter var en frodig og køn kvinde, der var bondeklædt og gik med hue. Hun havde store brune øjne og var født i perioden 1773-1775 i Bogense, hun var kromand Rasmus Ibsens tjenestepige i Gråbrødrestræde. Hun døde i 1833.
H.C. Andersen blev konfirmeret i Odense Domkirke, 1. søndag efter påske i 1819.

h.c. Andersen gik på 6 forskellige skoler:
Pogeskolen i Odense 1810 : H.C. Andersen gik ganske kort tid i pogeskole hos en "læremor".
Carstens' drengeskole i Odense 1810 - 1813 : Derefter kom han i en privat oprettet drengeskole oprettet af Fedder Carstens 1810. Skolen som især var for jødebørn somlå lidt længere nede af Munkemøllestræde , skolen blev nedlagt allerede efter ca. et år d.v.s 1811 .fattigskolen i Odense 1813 – 1819 : Da drengeskolen blev opløst blev H.C. Andersen overført til den skole der i 1804 var blevet indrettet i en fattiggård. Der lå i overgade 19.
Latinskolen i Slagelse 1822 - 1826 : H.C. Andersen kom til at gå i Slagelse Latinskole , som lå i Bredegade 4-6 i Slagelse. Han anbringes i skolens 2. klasse mellem 11-12 årige drenge, selvom han selv er 17 år på det tidspunkt.. Han blev placeret i 2. klasse fordi han manglede kundskaber i de fleste fag.. Opholdet her var ganske forfærdeligt og et stort martyrium for Andersen, som oplevede nedrigelser, latterliggørelse og verbale overfald fra den brutale rektor Simon Meisling.
Latinskolen i Helsingør 1826 – 1827 : H.C. Andersens situation forværredes , da han i 1825 blev indlogeret hos rektor Simon Meisling. H.C. Andersen flyttede fra Slagelse til Helsingør sammen med Meisling-familien , men de nye og livligere omgivelser forberede ikke Hans Christians skolegang bl.a.fik han dårlige karakterer. I 1827 stoppede Andersen på latinskolen. Han havde gennem længere tid sendt et brev til bl.a. Jonas Collin og Christian Høegh-Guldberg i Odense, og klaget sin nød over forholdene på skolen.
Studentereksamen 1827 – 1828.

h.c. andersen tog kun til københaven få at få sin drøm opfyldt at blive skuespiller.
H.C. Andersen rejste i 1819 kun 14 år gammel alene til København og han ankom til hovedstaden den 6. september 1819. Andersen havde rejsepas og ikke mange penge med og håbede på, at uanmeldte besøg hos indflydelsesrige københavnere ville bringe ham penge og en kontakt til Det Kongelige Teater, så han kunne fuldføre sin drøm om at blive skuespiller (sanger eller balletdanser) en 3 årig periode forsøgte han gang på gang , men uden held at at komme ind på Det Kongelige Teaters scene. Men har var stærk i troen på at det ville lykkedes, og håbet gjorde at han ikke gik til grunde i de svære år i København. H.c. andersen boede i 5 huse i København.

Han boede først i Kvistkammeret efter at være blevet taget ud af latinskolen i Helsingør. Kvistkammeret lå på Vingårdsstræde 6 i København. Kvistkammeret var Andersens studenterhybel, da han forberedte sig på at tage studentereksamen. Han var 22 år, da han den 18 april 1827 flyttede ind og han boede der i et år til 1828.

H.C.Andersen får bolig i Holmensgade 8. Det oprindelige navn var Bremernes Boder, senere kom det til at hedde Ulkegade og til sidst Holmensgade .Gaden er en snæver smøge berygtet for prostitution helt frem til 1930. Huset som H.C. Andersen boede i blev nedrevet i 1932. Navneændringerne skyldtes krav fra gadens beboere på grund af gadens dårligt rygte.

H.C. Andersen boede 1834-1838 til leje i nr. 20 i nyhavn.der var 2 værelser på 2. sal.

h.c andersen boede også I ejendommen Nyhavn nr. 67 på 2. sal boede H.C. Andersen i 3 værelser fra 1848 til 1865.

H.C. Andersen flyttede ind i Nyhavn 18 i 1871 . Huset lå ved siden af det hus, hvor Andersen tidligere havde boet i 1830’erne samtidig med at han skrev sine første eventyr og romaner. Andersen fik 3 møblerede værelser og det betød , at han blev nød til at skaffe sig at med de få beskedne møbler han havde i forvejen. De 3 af de 4 år han tilbragte i nr. 18 var han syg af og derfor omtalte han denne bolig ellers gode og hyggelige bolig som ”det gamle sygehus ”
h.c. andersen og famillien collin :
H.C. Andersen havde tæt kontakt med Jonas og Henriette Collins børn. Han var ofte på besøg og der var en stor brevveksling mellem H.C. Andersen og børnene. Edvard Collin var han nære ven og en stor støtte og rådgiver i gennem mange år. Døtrene Ingeborg, som blev gift Drewsen og Louise, som blev gift Lind havde han store følelser overfor . Louise var hans ungdomskærlighed . For hendes døtre fungerede H.C. Andersen som en god og rar "onkel", der kunne klippe og tegne billeder, fortælle eventyr og fremstille billedbøger . h.c. andersen elskede familien collin, han havde det næsten som om at det var hans familie.
h.c. andersens rejser :
H.C. Andersen var mere rejsende end andre kulturpersonligheder i samme periode. Andersen begyndte på rejserne, da han var 25 år og sluttede, da han var 68 år. Han rejste ofte i længere perioder end andre og rejste ikke kun i de traditionelle rejselande i Centraleuropa, som f. eks i Italien, England, Frankrig, Spanien, og Schweiz, men besøgte også mere ”oversøiske” steder som Skotland, Tanger i Afrika, Portugal og Balkanlandene. Andersen rejste ikke kun i det sydlige udland, men også i Sverige. Danmark gennemrejste han fra Skagen, Åbenrå, Amager til Falster samt mange andre steder. Andersen vurderede altid om han havde penge til at gennemføre rejserne og desuden blev der lagt nøjagtige planer og ruter for rejserne. H.C. Andersen hentede stor inspiration på sine rejser. Hans første Italiensrejse fandt sted 1833-1834. Formålet med rejsen var en stræben efter udvikling og modenhed og den findes blandt menneskene ude i verdenen, mente Andersen.. At rejse er ikke kun for at leve, at elske, men også for at lære. Andersen var en skarpsindig iagttager af naturen og folkene og hans rejseprojekter gik ud på at undersøge, hvor grænserne for naturen går i mennesket og dets nære og fjerne omgivelser. Andersen havde det nemt med andre folkeslag, religioner, kulturer og politiske systemer. Vi ved dog fra Charles Dickens familie, at hans sprogfærdigheder i bl.a. engelsk ikke var store, men han klarede sig alligevel.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  h.c andersen stil læse den.
Kommentér på:
h.c andersen stil læse den.

Annonce