{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.262 visninger | Oprettet:

Bid eller bidløs? {{forumTopicSubject}}

Jeg er ved at være godt træt af den store bid/bidløse diskussion!!

Jeg tænkte at vi skulle have en lille snak om de positive side ved de forskellige hjælpemidler. Det med at bid er dyreplageri osv. er ikke acceptabelt!!!
Og ja, Bidløse hovedtøj kan skade ligeså meget hvis man bruger dem forkert.

Jeg bruger f.eks. både og bid og bidløse hovedtøj, og jeg mener det er vigtigt at hesten lære at have bid i munden, for HVIS hesten skal sælges engang dur det ikke at den aldrig har haft bid i munden.

Jeg vil gerne kunne lære min hest at give efter for så mange former for pres som muligt, og dette indebære også bid, hackamore, sidepull, rebgrime, kandar, kapsun og hvad jeg ellers kan finde på.
Jeg har dog en form for hovedtøj jeg fortrækker alt efter hvad jeg skal lave.
Dressur: kapsun, bid eller kandar. (alt efter hvilken øvelse, samlings grad osv)
Spring: sidepull eller hackamore.
Tur: Rebgrime, sidepull eller hackamore
osv osv.

Hvad tænker i om dette emne, og hvorfor tror i at det er blevet kritiseret så meget?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Bid eller bidløs?
  • #1   18. okt 2012 Jeg har også haft en meget stor diskussion med min træner, om hvordan man bedst er et godt eksempel. For jeg ser jo hver dag folk der træner deres heste helt uhensigtsmessigt. Men ved at jeg konfrontere dem og sige, at det der er ikke særlig smart, og du kan gøre det og det i stedet for.
    Derimod mener min underviser og jeg at vi bare skal holde lav profil og være et godt eksempel i stedet. For vi får ingen ting ud af at prædike og være bedre videne end andre.

    Hvis de mener der er behov for at ændre tilgang, og de har fået nok problemer, vil de selv opsøge et alternativ.


  • #2   20. okt 2012 For 37 år siden da jeg startede på rideskole i en alder af 5 år blev jeg sat op på en islænder uden sadel uden trense kun grime og grimeskaft.Begrundelsen var lær at rid med din krop før du lære at bruge dine hænder.
    Det har bevirket at jeg i dag er tilhænger af begge dele.
    For den måde har gjort at jeg lærte at give den rigtige hjælp i form af vægt og ben samt sæde.
    Der er mange der har rejst spørgsmålstegn ved denne måde at lære at ride på men i mine øjne er den optimal fordi man lære at det ikke er tøjlen og bidet det drejer sig om men rytteren.
    For når jeg tænker tilbage hvor mange rideskole heste / ponyer har man ikke set med sår i munden fordi en nybegynder ikke har vidst hvordan tøjlen og bidet skal bruges. Dette er ikke sagt/ skrevet for at nedgøre nogen overhovedet, men blot mit syn.
    Så jeg rider både med og uden bid



  • #3   20. okt 2012 Uhh, glæder mig til at læse tråden ordentligt senere, har ikke fået læst smiley

    En grundt til jeg konsekvent smider bid på er at mange foreninger kræver hovedtøj med bid til kåringer, det er også det jeg helst ville bruge på dyrskue, selvom bidløs er accepteret på de dyrskuer jeg kender til.

    Men jeg synes også det er fantastisk at arbejde uden unødvendigt udstyr, eller udstyret er for mig ligemeget, hvis jeg arbejder med stemmen, vægten og kropssignalerne. Men hesten er jo smukkest som naturen har skabt den, og det er facinerende at se dem uden diverse remme, tæpper mm.

    Men jo mere vi udsætter dyrene for af udstyr og diverse ting, jo lettere tror jeg de får det i deres senere færden, også selvom arbejdet så kommer andre end os selv tilgode, som ved salg.


  • #4   22. okt 2012 Jeg har en lidt underlig holdning til det.

    Mund er følsom, næseryg er følsom.
    Mund kan give efter, næseryg kan ikke give efter.

    Hvis min hest siger fra når jeg rider med bid, kan jeg ikke nødvendigvis se hvad der er galt; om biddet er for stort/småt, tyndt/tykt, går op i ganen/ned i tungen, om tænderne er problemet, eller andet. Med et næsebånd kan jeg bedre se om det strammer, er for løst, om materialet er for hårdt så det gnaver + jeg kan lægge plys på hvis dette er tilfældet.

    Jeg har nogle rigtigt dårlige erfaringer med bid. At "være nødt til" at hive og flå for at få hesten stoppet - ja jeg skammer mig stadig. Så jeg har bare gået over til bidløst med min unghest. Min shetlænder fatter ikke bidløst, men hun går strålende med bid. Så hun går med bid hvis jeg skal køre med hende eller hun skal mønstres eller andet.

    Jeg har hørt ganske lidt om at der er noget kernemuskulatur i tungen, men jeg ved slet ikke særligt meget om det. Nogle gange har jeg slet ikke lyst til at give min hest udstyr på, for alt kan gøre ondt... Jeg gør bare mit bedste og forsøger ikke at genere ham mere end "nødvendigt".

    Nogle gange føler jeg mig helt forkert fordi jeg bare sådan har sagt NEJ til at lægge et pres på det bløde væv som kan give efter, for at lægge pres på den hårde næseryg som ikke kan give efter.

    Men jeg foretrækker sidepull og kapsun. Til min shetlænder, træner jeg ofte bare i en alm. staldgrime (longe, løsspring, gåtur i skoven, etc.)

    Det gode ved sidepull er at den minder om en ganske almindelig trense. Det gode ved kapsunen er at den egner sig til dressur. Det gode ved staldgrimen er at den ikke er særligt hård, men man kan give gode signaler.


  • #5   22. okt 2012 Og så synes jeg at det er helt genialt at lære at ride uden tøjle smiley super fedt.

    "Desværre" startede jeg også på rideskole, altså helt almindeligt og traditionelt gåsegang rundt i cirkler i 45 minutter ad gangen, hængende på tøjlen i stolesæde... Øv øv.


Kommentér på:
Bid eller bidløs?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce