{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.660 visninger | Oprettet:

Reflektioner o. Paddoc P-foredraget {{forumTopicSubject}}

...eller, som denne tråd også kunne hedde: Panik eller praktik.

Som mange andre, blev jeg også overvældet af al den nye viden og alle de forklaaringer og gode argumentationer som aftenens foredrag med Louise Bach-Holler bød på. Inden jeg skræmmer nogen væk, vil jeg starte med at opridse hvad jeg personligt blev mest inspireret af:
1. Eksemplet fra Tyskland med den meget lille fold, som viste, at man kan lave virkelig god trivsel for mange heste på et lille stykke jord med lidt kreativ tænkning.
2. Understregningen af, at heste skal holdes i gang og vandre
3. At sunde heste og viden forpligter

Uddybning:
Som så ofte før i hestevelfaerd.dk er min horisont i aften blevet udvidet. Og som så ofte før, måtte jeg 'face' en let panik i forhold til mit eget hestehold - selvom at jeg vil mene, at jeg egentlig er rigtig godt med, så er der stadig lang vej til et optimalt liv for mine heste. Men jeg tror, at nøglen til at komme over panikken er, at se på det man har, og så forbedre ud fra det - ellers kan man let blive fuldstændigt blæst ud, når man hører sådan et foredrag som vi var til i aften.
Jeg er egentlig priviligeret; jeg har 3,5 hektar til 8 heste, og jeg er egentlig ikke plaget af at mine heste står meget stille. Men det billede, Louise viste af den lille bitte tyske fold, som gav masser af vandring, var simpelthen super inspirerende. Fantastisk udnyttelse af det lille stykke! Og specielt dette billede, vil jeg mene, er et ypperligt eksempel på hvordan man udnytter de forhold man har og får det bedste ud af dem.
Vejen til 'paradise' er måske ikke så lang, når jeg kigger på de muligheder jeg har for at udvide;
Vi HAR allerede en lille sø med dræn lagt ind fra netop taget. Den kan og vil jeg nu udvide. Vores fold har tanger og systemer allerede - de er egentlig lavet for at vi kan lukke dele af folden af, så den kan få fred, men nu tror jeg da bare, at jeg åbner alle led og lader labyrinterne arbejde for mig.
Hele tanken om at lade hesten motionere sig selv tiltaler mig rigtig meget. I stedet for at løse overvægt med forskellige fodringssystemer/slow-feeders løses overvægten med naturlig motion i stedet. Genialt og logisk - når man tænker på hvordan 'vi' i forvejen arbejder meget med at løse problemerne og ikke symptomerne, er det jo nærliggende, at kigge på foderindtaget på denne måde også - altså, heste bliver for fede af at stå passivt og æde ved en høhæk hele dagen. Det bliver så selvforstærkende i en negativ retning ved at hestene også står stille og ikke bevæger sig - og i mit tilfælde, står de oven i købet efterhånden i udendørs dybstrøelse, fordi spildet af hø har været så stort over vinteren, så hestene har lavet en stor tyk madras af lort og hø. Ikke særlig fantastisk når man tænker på, at vi netop droppede halm i løsdriften til fordel for tørv, netop for at spare hestene for usund, vægtforskydende og ødelæggende halm. Vi har så bare fået problemet uden for i stedet. Samtidigt fik jeg i aften bekræftet en frustration; nemlig den, at jeg syns mine heste står for meget omkring den forbandede hø-hæk. De står passivt og hælder i låget i stedet for at vandre rundt og få bevæget sig lidt. Det må nødvendigvis gå ud over muskelsætning og blodomløb, at de står der og er så pokkers stilstående! Så fra 1.4.2011 komemr der nye boller på suppen - for der er det nemlig kun mine egne heste der står på marken, og jeg tager fra nu af kun folk ind, der forstår og værdsætter mine principper.

Nå, men tilbage til folden: Jeg tror, at pointen med denne tråd faktisk er, at jeg vil opfordre Jer til at dele med os andre, hvad JERES fold byder på at 'Paradise' og evt, hvad i ønsker at forbedre og ikke mindst, hvordan. Jeg starter gerne!
1. Jeg er super glad for, at vi allerede har badesøen.
2. Vores store vold som blev lavet i forbindelse med ridebanen
3. Vi har placeret banen midt på folden, så der er en sti omkring den
4. Vi har masser af træstammer/rødder/pinde på folden
5. Vandet står væk fra hø-skuret som står væk fra løsdriften
6. Foldene er lange og med sandet jord i den ene ende og tørvet jord i den anden
7. Vi har store grøfter som jeg er lidt spændt på
8. Vi har tørv i løsdriften


Mine planer umiddelbart:
1. hele det lavtliggende område skal omlægges til sand
2. Søen skal graves større
3. Mineralsten og saltsten skal op i den anden ende af folden
4.Store slangegange centralt på folden
5. Flere hø-steder

Det vil jeg ikke tage brug af:
Jeg holder af mit græs og græsningen. Jeg tror, at heste har brug for det friske græs - jeg tror ikke på, at alt hvad hesten har brug for, bevares i hø. Vores græs lukker langt fra tæt og bliver ikke gødet. Det er godt nok for mig - jeg vil ikke tage græsningsmuligheden fra dem, men er glad for, at vi har valgt at så spredt og nøjsomt.
Jeg vil ikke erklære mig uenig i sti-systemet, men jeg tror ikke, det vil fungere for mig. Jeg bryder mig ikke om, at hestene skal presses/pæses af mig eller artsfæller til at gå i små stier. Jeg tror der i mod på, at det er en super ting, at placere tingene langt fra hinanden, så hestene bliver nød til at vandre. Det med at de i naturen danner stier, kan jeg ikke se hvorfor de ikke kan gøre på min fold - uden at være tvunget til det. Min plan ville så være, at placere områder med sten og slid på steder, hvor de skal frem g tilbage alligevel - så som foran løsdriften og rundt om de steder hvor høet skal bo. Så alt i alt, er jeg stor tilhænger af at få hestene til at vandre mere, men ikke tilhænger af at de skal tvinges ind i mønstre og stier som jeg har bestemt. Jeg vil gerne lade dem vælge selv - men jeg er som sagt også godt stillet med de kæmpe-folde jeg har.

Men hvad mener I? Hvad har Jeres fold at byde på? Er der noget I vil ændre efter i aften? Og er der noget I ikke er enige i eller vil pille ved?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Reflektioner o. Paddoc P-foredraget
  • #2   10. mar 2011 Det var et rigtigt spændende foredrag!!!

    Og som du skriver Pauline - når man får ny viden, er ens (eller i hvert fald min...) første reaktion egentlig 'shiiiit sådan har mine heste det jo SLET ikke, pyh de må have det skidt!' (panik panik...). Og jeg synes ellers vores heste har det så ganske godt ift. mange andre.

    Alle vores heste går i løsdrift og trives storartet, de får stråfoder ad libitum og en lille portion krybbefoder 1 x dgl indeholdende deres vitaminer/mineraler/urter/olier og hvad vi ellers kan finde på, de skal have udover høet ;o)

    Men til foredraget i går var mine to store "shit"er;

    * Vores heste bevæger sig SLET ikke nok til trods for, det er løsdriftheste!!!
    * Og ja, de har deres fantastiske hø-hus, min mand har bygget, hvor de står på støbt bund og får en hel balle hø ud ad gangen, så de altid har adgang til foder, når DE ønsker...

    Rent administrativt og tidsmæssigt er det ikke realistisk for os at begynde at fodre som Louise fortalte om i går i foredraget, hvor man spreder hø ud over et stort areal (selv om jeg sagtens kunne se formålet i det og synes, det er SUPER at få hestene til at bevæge sig efter foderet, som de gør i naturen!). Men vi bliver også nødt til at se på mulighederne, vi har i vores hjem og jeg har ikke 1-1½ time hver morgen til at sprede hø ud inden jeg skal møde på arbejde kl. 7 (og jeg får så absolut ikke lokket min mand til at gøre det! Haha..)...

    Så min tanke er egentlig at lave nogle gange på vores fold, så hestene bliver nødt til at bevæge sig rundt på folden for at komme fra løsdriften til hø-huset. Ja, så står de stille, når de spiser høet, men så må det være sådan. Så bevæger de sig da fra vand til hø.

    Mht. sø-anlæg er vores folde totalt flade som pandekager og projekt sø-udgravning/rørlægning mv. er ret uoverskuelig, synes jeg! Dog har vi vores gylletank, som vi, da vi flyttede ind, fik lavet hul i (så vi kunne gå ind i den) og fyldt op med sand/grus, så jeg skulle kunne bruge den som rotunde/roundpen. Desværre er den altid fyldt med vand og dermed umulig at bruge i træningsøjemed. Men nu så jeg jo måske lige muligheden for at bruge den alligevel! Det er da et forsøg værd at åbne derind til og se, hvad hestene siger til 'søen' :o)

    Og tja, mht. græsning... Den synes jeg er svær. Der er ingen tvivl om, at vi har ALT for meget græs til vores heste!!! Vi skal virkelig være opmærksomme på i år, at de ikke får for meget og bliver syge. På den anden side synes jeg også, det er drastisk helt at tage græsset fra dem, der er jo nogle friske ting i, som forsvinder i det tørrede hø.
    Hvad synes I andre??

    I hvert fald - SUPER godt foredrag, der virkelig overraskede mig positivt og satte nye tanker i gang (ja, der er jo åbenbart altid nyt at lære, selv om jeg synes, jeg har været i 'denne del' af hesteverdenen i mange år efterhånden).

    Mange hilsner Louise


  • #3   10. mar 2011 Enig Louise - det er også min største 'Shit'er' - hestene skal bevæge sig mere, og det må jeg finde en løsning på.
    Mht hø-huset, så tænker jeg lidt.... når nu hestene selv kan lære at justere hvad de fidner på stierne i pp... kunne det så ikke tænkes, at den samme adfærd/evne til at vælge kune ske med hø-huset? Kunne det tænkes, at de bare går til-og-fra som de lyster?... Jeg ved det ikke.
    Græsset spøger i mit hoved... for meget/for lidt... årh det er svært! Men måske bliver løsningen, at åbne for græsarealerne i stisystemer alligevel - så de bliver indsluset langsomt... hmmm


  • #4   10. mar 2011 Ja, jeg tænker også noget sti-halløj med græsset måske... Noget må jeg i hvert fald gøre i år, et par af drengene kan jo nærmest ikke tåle at se et grønt frodigt græsstrå, som deres foderstand er nu! ;o)

    Jeg forstår ikke helt din tanke med hø-huset?


  • #5   10. mar 2011 Jeg synes også det var en meget lærerig og spændende aften.
    Louise kom omkring mange ting, og svarede på alle vores spørgsmål.
    Jeg kom med en forventning om, vi skulle lave folde med aktiviteter til vores heste, så de havde noget at få tiden til at gå med. Jeg så for mig, en fold med tønder, hoppebolde, store træstammer, bildæk, madrasser osv. , de kunne boltre sig med. smiley
    Jeg vil helt klart lave stier rundt på mine 3 tønder land, da vi har en kedelig firkantet græsmark nu.
    Vi har en lille skov oppe på en bakke, og to små træklynger på marken, (jeg selv har plantet, fordi det er et sandområde), hvor jeg vil føre stien igennem. Og jeg vil la` stien gå rundt om huset, indrage lidt af haven, (det ved John ikke noget om endnu smiley ), så hestene kan løbe om på den anden fold.
    De to folde vi har, er adskilt af vores markvej.
    Vi har tre løsdriftområder. Hestene kommer på stald om natten om vinteren. Det vil jeg blive ved med.
    Vores hunde nedstammer også fra vilde dyr, ulve, som lever i det fri, men hundene hygger sig inde ved brændeovnen, det samme gælder kattene. Og jeg ville ikke ha det godt, hvis jeg vidste, mine heste stod ude i storm og blæst. Jeg har kun haft to heste, som stod inde i læskuret, når det var dårligt vejr. De andre virkede utrygge ved at gå derind, som om de ikke kunne holde øje med eventuelle rovdyr, når det var mørkt.
    Vi bord tæt på Løveparken, så ofte når jeg er ude at natte hestene vinteraftener i fudlmånens skær, hører jeg ulvene hyle i kor. Også tidligt om morgenen. Så går jeg og kigger mig lidt over skulderen og kalder på mine hunde, hvis de løber lidt for langt væk. smiley
    Det græs, der blir tilbage, vil jeg lukke dem ind på en gang i mellem. Eller nogle timer hver dag. Vi har sandjord, så vores græs er ikke så "farligt" og sidste år fik vi det langt om og såede" hestegræs" i.
    Louises indgang til trimning kan jeg helt tilslutte mig. Jeg har lige snakket med vores datter i Spanien. Hun har en rigtig dygtig omhyggelig smed, som tar udgangspunkt i hele hesten, nøjagtig som Louise.
    Hestene havde "dårlige" hove, da de kom til Spanien, sagde smeden. Nanja brugte da Danmarks bedste smed, i hvert fald når det gælder konkurrencer ved Nm og Dm smiley
    Efter 2½ år har denne smed i Spanien fået rettet meget op på specielt vallakens hove. Jeg har flere gange set når han arbejder. Han forklarer og viser. En gang satte han klisterbånd på forbenene for at forklare os vækstlinjer og vinkler. Han snakker katalansk og meget hurtigt, så meget måtte Nanja gætte sig til i strarten.
    Så Nanja blev meget glad, da jeg fortalte om Louise. Det har været hendes største bekymring, ved at få hestene med tilbage til Danmark. Hvor kunne hun finde en smed.
    Men ud fra jeg fortalte Nanja om Louises foredrag, sagde hun,: "Det er lige det min smed siger" Så vi er med på at få hende herover.


  • #6   10. mar 2011 Hej Merete

    Jeg må bare lige kommentere - hvor morsomt du er Nanja's mor!! Jeg har været på kursus med Nanja (for en del år siden efterhånden...) på Hestens Akademi på Fyn med Hanna Engstrøm. Ja, lille verden :o)

    Hilsner Louise


  • #7   10. mar 2011 Ih hvor det bare lyder super spændende og at i havde en super god og lærerig aften. Øv at jeg ikke kunne komme med - igen igen.. smiley
    Jeg har nok jordens kedeligste fold set med heste øjne. Løsdrift med to indgange - dybstrøelse udenfor løsdriften, mudret flad fold og ingen aktvitetsmuligheder OVERHOVEDET og hestene står faktisk meget af dagen og hænger i og udenfor løsdriften....har altid tænkt og tænkt....hvad jeg kunne gøre for at gøre den mere spændende.... men når jeg tænker mere... så tænker jeg (hold da op hvor jeg tænker ;-))....nej det går nok ikke, det bliver for dyrt - og min kære mand synes jo i forvejen jeg bruger for mange penge på hest... Men jeg må da helt sikkert høre om foredraget fra Merete, når vi ses i morgen tidlig på vejen til Herning smiley
    - og evt. få fat i den bog der er skrevet om emnet.
    Er der nogen herinde der har købt den og kan den anbefales?
    Måske jeg skal lure efter den i Herning?


  • Lise N
    Lise N Tilmeldt:
    mar 2008

    Følger: 1 Emner: 11 Svar: 19
    #9   10. mar 2011 Hejsa

    Lyder som et ekstremt interessant foredrag.
    Jeg vil lade mig inspirere af sand på marken - har tænkt på det i flere år - specielt fordi vi har lerjord, sliksten i den anden ende af marken og grene forskellige steder på marken er helt oplagte. Søerne kommer af sig selv, når det regner... og det er vel især har om vinteren, at mangel på motion er aktuelt...

    Hvordan vil I helt konkret lave stier på marken? Ved at indhegne eller hvad?

    Hvad hedder bogen, der er skrevet om emnet?



  • #10   10. mar 2011 Hej Alle. Super fedt foredrag, jeg er også helt solgt. Hvis jeg bare havde resourserne og penge gik jge straks i gang med at indrette mine folde. Men i forvejen har jeg faktisk min egen PP fold, med en masse piletræer og graner. I dag har jeg stort set hhængt hø i alle graner og piletræer. Super fedt, så kan de vandre sammen tid og så sortere det mellem grenene.

    Mht så får min heste næsten ingen græs i forvejen, da de for det første ikke kan tåle det, og så ønsker de ikke at være på sommerfolden pga af bremser. Så så nemt er det smiley Men de har været en del på græs hele vinteren og det har fungeret fint, så det vil jeg ikke undlade.

    Men Louise er helt sikkert en fed formidler, jeg har helt sikkert ønske om en 2'er. Især om hende fantastisk oplevelse med mustang i USA.

    I forhold til trimming så kommer hun gerne til jylland hvos vi bare er 10 stk heste. Og det kan vi sagtens bakse sammen. Jeg tror på at hun kan hjælpe Tøsen af med sine sko. Jeg har tidligere brugt en barefoot trimmer, dog uden succes. Tøsen var halt og næsten uridevar i helt år. Men jeg vil give det en chance alt after prisen og hyppighed. Jeg er ikke ked af at hun er skohest, og jeg synes hun trives ganske fint, og faktisk bedre end da hun var barefoot. Men nu ser vi hvad Louise siger når hun kommer. Spændende......

    Årh Molli, var det dig vi hentede vi banegården. Det kunne du skisme da godt ha sagt, ville så gerne tale med dig om dine ønsker og evt foredrag og kaniner -:-) Og så har jeg et ønske om et foredrag om hunde,.
    Men det kan vi tage en anden dag.





  • #12   10. mar 2011 He he, kommer også til at læse min tekst igennem og sikke mange fejl.. Ups, håber det var læsbar smiley

    Glemte også helt at nævne løsdrift. Jeg har jo løsdrift nu (skur) og jeg synes ikke altid de er så gode til at benytte det. Især ikke Tøsen i blæsevejr, og hun stresser vildt meget rundt. Det skal lige siges at Tøsen er førehoppen. Vi går i gang med projekt stald med store dejlige bokse her lige om lidt. Og jeg må sige at jeg glæder mig SINDSYGT til at få en stald. Især i forhold til Tøsen, så jeg kan tvinge hende til at slappe af når vejret er slemt blæsende. Synes helt sikkert løsdrift er super for heste som trives med det, også når det er dårligt vejr. Mit formål er ikke at bruge stalden permanent om vinteren, men når det er lorte vejr, eller hvis en af hestene er syge. Smeden er også skide træt af at stå ude i dårligt vejr. smiley

    Jeg synes dermed heller ikke jeg har det fulde overblik over mine heste i forhold til trivsel og sundhed. Samt mangler jeg den mere nære kontakt med mine heste, som da de var opstaldet. Jeg har jo Björk og Max som her henholdsvis 3 og 5 år, og de har endnu ikke fået den fornødne træning, i form af at stå bundet, løfte hove m.m. Og det har jeg pt ikke ordentlig mulighed for, så det glæder jeg mig også rigtig meget til.

    Jeg blir nok aldrig en fuldtidsløsdrift menneske..


  • Lise N
    Lise N Tilmeldt:
    mar 2008

    Følger: 1 Emner: 11 Svar: 19
    #13   10. mar 2011 Tak Molli!! Har været inde og se på hjemmesiden. Det er bare rigtig rigtig interessant, og der er meget, vi skal have gjort, kan jeg se.
    Hvor ville jeg gerne have hørt det!!

    Nu kan jeg i Tinas besked se, at du har kaniner?
    Er der nogen af jer, der har erfaring med, at de får slimet afføring, der hænger fast i halerne? Ikke særlig lækkert... de får masser af hø, gulerødder, lidt æble, lidt hvidkål og lidt øko-rugbrod med kerner en gang imellem og rigtige kaninpiller. Dertil en mandel eller nød - dem har jeg skåret kraftigt ned på, og jeg ser måske en tendens til bedring nu...
    De har fået c- og d-vitaminer vinteren over...

    Hører meget gerne om jeres kanin-erfaringer?
    Skal have lavet et lækkert sommerbur til dem som det næste...


  • #14   10. mar 2011 Hey Lise., Jeg vil meget gerne ha ideer til et sommerbur, eller gerne se det når I har fået bygget. Jeg vil gerne give mine noget mere plads selvom det har god med plads nu.

  • #15   11. mar 2011 Hejsa var så ærgelig over jeg ikke kom med.. men min bil svigtede i sidste øjeblik...øv øv.. havde så mange spørgsmål..
    Jeg lavede nemlig en PP sidste sommer rundt om min mark. 3 tønder land. og jeg laver den igen til sommer, men ville høre hvor bede gange anbefalede hun??
    Jeg har lerjord og når det har regnet så blev stien rigtig træls.. har lagt sand i noget af det, men det er godt nok dyrt hvis jeg skulle have det på hele vejen rundt..
    ...Mine var glade for det og brugte den flittig, men det var lidt nærvepirrende når mine drenge tog turen rundt på stien ca 3,5 m bred. i fuld galop side om side... ha ha de skred i muddert rundt i svingende...
    Prøvede at fylde sand på der hvor det var værst, men det hjalp ikke ret meget...
    Vil også gerne høre om bogen er en god indvistering??
    Kh lisbeth


  • #17   11. mar 2011 Charlotte det har du ret i.. lidt af gangen...men jeg har mod på det og prøver igen til sommer.... :OD

  • Lise N
    Lise N Tilmeldt:
    mar 2008

    Følger: 1 Emner: 11 Svar: 19
    #18   12. mar 2011 Hejsa,

    Molli: Man kan vist kun blive forvirret på et højere plan, når man blander sig i andre menneskers samtaler - så kan jeg lære det!! smiley
    Hvorfor søger du kaniner? Hvilken uddannelse er du i gang med? Der er bestemt brug for mere viden om kaniner!!!

    Tina: Jeg har hyret min far til at lave et rullebur, som kan køres ind og ud af stalden (hvad man ikke kan få dem til, når der lige om lidt kommer et barnebarn... :-)) - det vil vil så bygge ud, så det er nemt at åbne det, så de selv kan gå direkte ned på græsset. Kom endelig og se det - jeg skal nok sige til, når kreationen er færdig....:-)
    Bevæger dine kaniner sig meget rundt? Hvor mange har du, og hvilken slags er det?
    Mine har sat meget stille her i vinter - også når de kommer ud og hoppe i hesteboksene. De gider ikke engang hoppe op og ned fra deres hus - men det har nok været kulden - de bliver bare så tykke. Har du nogle aktiviteter til dine?

    Charlotte: 5-8 meter brede gange rundt på marken - indhegnet? Jeg skal vist have læst den bog og vil som Lisbeth meget gerne vide, om den er en god investering? Kan den bruges rent praktisk? fem til otte meter sti lyder ikke af meget - specielt når man har en islænder, der ikke tolererer, at de andre kommer for tæt på, en anden islænder med kun et øje, og en shetlænder, der ikke må blive rendt over ende (hverken af den ene eller den anden) eller trængt op i et hjørne...

    Giver Louise kondulentbistand - altså kommer ud og vurderer et stykke jord og kommer med gode råd? Det kan jeg ikke se på hendes hjemmeside...

    Bedste Hilsener
    Lise

    Det ærgrer mig vildt at jeg ikke var til det foredrag, så jeg er på til næste omgang...


  • #19   12. mar 2011 Lise. Det er vist bare almindelig huskaniner, eller hvad man kalder dem. Jeg synes egentlig de hopper meget rundet, men gerne have et større bur med mere løbe plads. lige nu har de ca. 1/2 x 1 1/2 meter at boltre sig på. Men glæder mig til at se dit nye bur, så jeg kan få lidt ideer.

    Håber du har det godt, og vi glæder os til at høre om jeres nye familie medlem smiley

    Gangene på foldene skal som Charlotte skriver være mellem 5- 8 brede, nemlig af hensyn til hestene, så ingen kommer i klemme og underhesten kan komme væk. Jeg har nævnt PP herhjemme, og den faldt absolut ikke i god jord smiley Han skulle dælme ikke ha murebrokker og sten på vores marker. Måske egentlig forståeligt nok, hvis man tænker op skønhedens skyld. Så jeg må leve med mine graner og piletræer, og desuden fungere det nu også super fint.


  • #20   12. mar 2011 Jeg har tænkt meget over PP siden, Molli slog hovedet på sømmet i mine bekymringer/min mavefornemmelse. Jeg har det nemlig skidt med det med stierne og det, at de kommer til at bevæge sig i de samme mønstre hele tiden. Jeg vil helt sikkert lade mig inspirere, men jeg tror ikke, at mine heste vil trives mentalt med stierne - jeg syns, de skal have lov at lave dem selv - hvilket jeg kan se, at de faktisk gør. Men de vælger også at gå af forkellige stier og ruter hele tiden. Jeg vil helt sikkert arbejde med teorierne, og har efterhånden læst hele bogen.

    Tja, jeg skitserer i hvert fald fold nu, men jeg tror, at græsmængden på folden nok skal trække hestene rundt til sommer, her behøver jeg ikke hø - og som nogen skriver, er det jo primært her om vinteren, at hestene ikke bevæger sig nok... så et eller andet gør jeg til næste vinter, men lige nu, bliver det sommerfold og planer for den smiley


Kommentér på:
Reflektioner o. Paddoc P-foredraget

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce