{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
867 visninger | Oprettet:

Slet ikke samarbejds villig!?! HJÆLP! {{forumTopicSubject}}

Jeg laver lidt horsemanship på Minka fx når jeg siger "stå" skal hun blive stående, når jeg siger "gå" skal hun gå, og når jeg løber skal hun løbe... Det går okay, men det føles slet ikke som om at Minka synes det er sjovt, hun synes at sandet under hende er sjovere, eller hunde der går forbi, og når jeg klapper hende ligner hun ikke en der ved hun har gjort noget godt, hun snuser bare til sandet eller går over imod stalden... Altså nogen gange går det selvfølgelig okay, men hun ligner ikke en der synes det er intresant... Hvorfor ikk?!?

Håber i kan hjælpe smiley

Knuzz Karoline/


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Slet ikke samarbejds villig!?! HJÆLP!
  • #1   6. sep 2010 Ja okay, men har kun lavet det med hende to gange smiley
    Hun er slet ikke intresseret smiley



  • #2   6. sep 2010 Okay tak smiley

  • #3   6. sep 2010 Prøv at motiverer hende? Det hjalp på min, hun "gad" heller.

    Kan se du bor på fyn men hvor på fyn? Da jeg tilbyder undervisning i hms.
    Får selv undervisning af Laura schumann


  • #4   6. sep 2010 motivation er godt

    det at hun ikke gider er fordi hun ikke ser den mindste grund til at gøre det
    heste gør enten ting fordi de ser noget positivt komme ud af det eller fordi de vil undgå noget ubehageligt

    ting heste vil opnå: pauser, afslapning, mad og fri
    en ide kunne være at når hun gjorde som du ville have det så fik hun straks en pause

    hopper er generelt ikke så gode at arbejde sammen med før man har vundet deres tillid og "venskab"... min hoppe er utrolig glad for mig og elsker at træne så for mig er det nemt. Andre ignorere hun fuldstændig medmindre de har en grime og snor i hende - men selv der er hun møgbesværlig


  • #5   6. sep 2010 Bor i en lille by der hedder Ullerslev imellem Odense og Nyborg... smiley


  • #6   6. sep 2010 Det ikke så langt fra mig faktisk bor lidt uden for langeskov mod odense smiley

  • #7   6. sep 2010 Okay smiley
    Altså har Minka sammen med en anden pige, men hvad koster det og hvor lang tid er det? smiley


  • #8   6. sep 2010 50kr for en halv time ca måske mere, kommer lidt an på hvad hesten kan klare. plus 1kr/km tur/retur

  • #9   7. sep 2010 Højst sansynligt er der fordi du ikke fanger hendes fokus korrekt.
    Enten fordi du ikke indlærer hende signalerne korrekt eller fordi du direkte forvirre hende.


    Jeg ville gribe en bog om lærings teori og prøve at lære lidt mere om dette begrab, før jeg ville lege med HMS....


  • #10   7. sep 2010 Citere;
    "hopper er generelt ikke så gode at arbejde sammen med før man har vundet deres tillid og "venskab"... min hoppe er utrolig glad for mig og elsker at træne så for mig er det nemt. Andre ignorere hun fuldstændig medmindre de har en grime og snor i hende - men selv der er hun møgbesværlig"


    Man kan ikke vinde en hests tillid eller venskab.
    Hesten fungere bare ikke hjerne mæssigt som mennesket. Det er simpelthen ikke eksisterende i hesten det her tillids begreb.

    Det handler om at skabe sikkerhed for ens hest.
    Sikkerhed handler om at den er i sikkerhed for fare, både udefrakommende pumaer og for dig. Dernæst er sikkerheden for at hesten har mad og vand, virkelig afgørende for om den føler sig sikker, er sikker på den kan overleve nu og her, eller om den bør flygte til et sted med sikkerhed.

    Hesten lever og handler udlukket ud fra instenktive "sanser", som ikke er noget den hverken "tænker" over eller "overvejer", den handler simpelthen i NUET, nu og her, instenktivt.

    Dette gør mennesker også i ekstrem tilfælde. Moderen som ser sit barn blive kørt ned og løber hen og løfter en bil så barnet kommer fri.

    Dette eksempet er meget kendt. Grunden til mennesker kan dette, bunder i fascierne, som er en hinde omkring alle muskler, knogle osv. i menneskets - såvel dyrets krop.
    Fascierne trækker sig sammen og giver os ualmindeligt styrke, netop denne styrke kommer frem når hesten flygter eller kæmper.

    Alle blodkar indsnævres og der pumpes kun blod til den store muskler i kroppen. Hele kroppen er centreret om en ting = FLUGT eller KAMP!


    Info om fascier:
    Fascien er meget kompakt væv, der omgiver og er inde i alle muskler, knogler, nerver og blodkar, så vel som vores indre organer incl hjertet, lunger, hjerne og rygsøjlen. Det mest interessante ved fasciesystemet er, at det ikke kun er et system af separate hinder. Det er faktisk en struktur, der eksisterer fra hoved til fod uden afbrydelse. På den måde kan du begynde at se, at hver del af hele kroppen er forbundet til en anden del af fascier, ligesom masker i en sweater.
    Fascien spiller også en vigtig rolle som støtte for vores krop, da den omgiver og hæfter på alle strukturer. Disse strukturer ville ikke være i stand til at sørge for stabilitet uden det konstante træk af fasciesystemet. Faktisk kan vores knogler sammenlignes med teltstænger, som ikke kan støtte strukturen uden den konstante støtte af de ledende tråde (eller fascier) for at holde en tilstrækkelig spænding for at holde teltet (eller kroppen) oprejst med ordentlig balance/ligevægt.
    Når ens helbred er i orden, er fascierne afslappede og bølgede i formen. Den har evnen til at strække og bevæge sig uden begrænsninger. Når vi oplever et psykisk trauma, får et ar eller en betændelse, vil fascien miste sin smidighed. Den bliver stram, spændt og en kilde til spændinger i resten af kroppen. Trauma, som f.eks. fald, piskesmæld, operation eller bare almindelig dårlig holdning i lang tid og forskellige stress skader har en sammenhængende effekt. Forandringerne i fasciesystemet har indflydelse på velvære og vores krops funktion. Fascien kan udøve et usædvanlig stort tryk, der kan udløse smerter eller begrænsninger i bevægeligheden. De påvirker vores fleksibilitet og stabilitet og er en afgørende faktor i vores evne til at udholde stress og anstrengelser.




    Altså man kan ikke vinde noget ved en hoppe, eller en hingst eller en vallak.
    Men man kan skabe dem sikkerhed og struktur, så de får en tilværelse i SIKKERHED for fare og ikke behøver aktivere flugt eller kamp systemet.

    Ønsker en hest ikke at følge en, stoppe ved siden af en, eller i det hele taget samarbejde med en, så er det jo på ingen måder heste skyld eller fordi den ikke gider.

    Det er højst sandsynligt fordi den ikke ANER hver der forlanges af den og ikke føler sig i sikkerhed.

    Ved mange hesten kan selv den mindst forvirrende signaler, som udvises af dens menneske og træner, gør at hesten ikke føler sit i sikkerhed ved dette menneske. Så vil det lærings mæssige blive svært fordi hesten hele tiden ligger på en vippe mellem ikke at vide om den bør flygte eller kæmpe, eller være i sikkerhed ved dette menneske.

    Det hele er så simpelt og lige til, men en kunst at mestre fordi det kræver at man som menneske smider alle sine mennesklige ord og betydninger og tør føle og bruge sine instenktive sanser.
    Mennesker er meget glad for at dømme, sammenligne og finde ligheder mellem alt som skaber forvirring i vores hjerne.
    Dette kan man ikke i et arbejde med en hest. Her skal man lære at smide alle de her tillærte ting fra sig og bare være til stede i Nuet uden at dømme.



  • #11   7. sep 2010 nu har du fået mange gode svar af de andre så jeg gider ikke skrive noget smiley men en ting jeg lige faldt over var at du siger stå når hun skal stå stille, og gå når hun skal gå efter dig. vil råde dig til at ændre den ene kommando for hesten har ikke en chance for at høre forskel

  • #12   7. sep 2010 Anne, du er simpelthen fantastisk! Tror lige jeg gemmer dit indlæg (: Det er vildt så meget man altid lærer af at læse dine indlæg - hvor får du dog al den viden fra? smiley

    Til trådstarter; jeg lagde som Vilsøe også mærke til at du bruger kommandoen 'stå' når den skal stoppe og 'gå' når den skal gå frem, men som sagt bør du ændre dette - du kan evt. sige 'frem' eller bare bruge den der 'g-lyd', så hesten kan høre forskel på kommandoerne (:


  • #13   7. sep 2010 Anne
    præcis
    derfor jeg lavede gåseøjne over venskab

    jeg mener heller ikke vi kan være hverken venner eller fjender
    eller være ledere for vores heste

    men nu er det bare rimelig meget nemmere at forklare kort, end som med dit lange indlæg smiley


  • #14   8. sep 2010 Suz

    Nemlig, he det er bare så "farligt" fordi vi så gerne vil have og føle det hesten føler og vi vil så gerne lave de her ligheder, så vi bedre kan føle empati og forstå vores heste.

    Men forståelsen ligger bare ikke i at kunne forstå hesten via vores menneske adfærd og sprog, men at turde sætte sig ind i hestens adfærd og hjerne funktion og acceptere at vi bare er forskellige på rigtig mange punkter.


    Tanja


    Jeg syntes det er interessent at vide en masse om det jeg går og arbejder med. Jeg kan ikke kun nøjes med det jeg lige hører hist og her, jeg bliver bare nødt til at vide.

    Jeg er for eks. helt vildt facineret af traumer og dets mysterium, både hos mennesker og dyr. Netop fordi denne traume tilstand er tillært hjælpeløshed og en masse andre ting, som mange arbejder komplet forkert med, fordi det ingen fokus er på dette hos dyr.



  • #15   12. sep 2010 Hvis jeg også må give dig et godt råd, så kæl og gnub istedet for at klappe (; I naturen klapper heste heller ikke hinanden (jo de gør, men så er det med hovene, og det er ikke venligt ment ;b).. Den bedste ros, mener jeg, er en pause, lys rosende stemme og en venlig gnubning (a'e/kæl u know ;b) (; Så forstår hun nemlig lettere, at hun bliver rost (;

  • #16   12. sep 2010 Lazzia

    Det kommer jo an på hvad betingelser du har medlært bevægelsen "at klasse hesten".

    Har hesten lært det via noget positivt eller negativ.

    Man må aldrig sammenligne sig selv med hesten i naturen, det er en af de største fejl. Vi kan aldrig indtage en hests plads i denne verden.

    Mennesket er desuden et rov dyr, og rent faktisk en fjende for hesten, så vi vil aldrig være i stand til at sætte os i hestens sted. Men vi er i stand til at lade vær med at sammenligne og lege heste og i stedet bruge vores sunde fornuft .


    Det er virkelig forskelligt hvordan en heste opfatter et klap på halsen.

    Det hele handler jo om indlæring.



  • #17   12. sep 2010 Det har du ret i (; Men der er self. også forskellige måder at klappe på - nogen klasker deres heste meget hårdt, mens andre gør det blidere.. Det er jo forskelligt, jeg mener bare, at hesten lettere kan misforstå det, at blive klappet, end det at blive nusset (;

Kommentér på:
Slet ikke samarbejds villig!?! HJÆLP!

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce