{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.675 visninger | Oprettet:

Mangler hjælp fra kloge mennesker! {{forumTopicSubject}}

Heej alle.

Mig og min bedste veninde skal fremlægge om immunforsvaret og blodet og vacciner!!! Det skal fremlægges for 2,3,4 og 5 klasse.

Vi mangler nogle gode forsøg som de kan være med i håber i har ideer!

og til jer som siger vi selv skal finde på noget hold jeres mund vi haqr et par selv men det kan jo være der er nogle der har fede ideer!!

M.V.H Line og Amanda:D


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Mangler hjælp fra kloge mennesker!
  • #1   3. maj 2010 a) Forklar kort hvad der sker, når et antigen sprøjtes ind i organismen første gang
    Et antigen er betegnelsen for de små organismer, som sidder på en fremmed mikroorganisme. Hver gang fx et menneske får noget ind i kroppen, som ikke er noget, som kroppen ved, passer til kroppen, reagerer immunforsvaret på dette. Det kan være alt fra virus til en piercing med nikkel i, som kroppen også kan reagere på (allergi fx). Antigenet, som kommer ind i kroppen, består oftest af proteiner, kulhydrater eller glykoproteiner.
    Når en celle bliver angrebet af antigener, tager cellen et antigen og udstiller det, så makrofagerne kan komme og hjælpe. Dertil bruges MHCI og MHCII. MHCI findes i alle celler i hele kroppen, mens MHCII kun findes på overfladen af makrofager og B-lymfocytter. Derved fortæller MHCI hvad der foregår inde i den pågældende celle, mens MHCII flyder rundt i blodet, vævsvæskerne pg lymferne og tjekker, om der findes antigener ude i det flitflydende uden for cellerne.
    Når et fremmed antigen slipper igennem kroppens ydre forsvar, som består af hud og slimhinder, og det uspecifikke forsvar, som består af en række forskellige celler, granulocytter og monocytter, der kan dræbe de indtrængende mikroorganismer, typisk ved hjælp af nogle kemiske forbindelser, komplement, interferon og defensin, sættes immunsystemet igang.
    Når immunsystemet sættes igang, sker der en hel masse inde i kroppen. Vi forestiller os, at en virus har angrebet en celle; cellen, som har MHCI på overfladen, udstiller et antigen fra virussen ved hjælp af MHCI, hvorefter der sker en sammenkobling med en T-dræbercelles T-cellereceptor og dræbercellens CD8-molekyle. Det hele gør, at T-dræbercellen dræber hele den virusinficerede celle og dermed også virussen. Hvis et makrofag finder et antigen fx ude i blodbanerne, bliver dette fanget og udstillet på MHCII, hvorefter der ankommer en T-hjælpecelle og kobler sin T-cellereceptor til det udstillede antigen. Disse kobles sammen ved hjælp af et CD4-molekyle. Hjælpecellen sender så signal til nogle B-lymfocytter, som begynder at producere antistof, som er passende til det antigen, der er kommet ind i kroppen, hvorefter B-lymfocytten deler sig til plasmaceller, som fortsat producerer antistoffer, og B-huskeceller, som husker ”koden” til antistoffet til næste gang antigenes opdages, og det er netop dét, vi vil opnå ved at få vaccine; Antistofferne, som bliver produceret, kaldes også immunglobuliner, som bliver forkortet Ig. Immunglobulinerne består af to lange og to korte kæder af proteiner, som får det til at ligne et Y, som er specielt tilpasset det antigen, som den skal opfange. Proteinkæderne bindes sammen af svovlbroer, som også kaldes disulfid-bindinger. Der findes flere forskellige former for immunglobuliner; IgA, IgD, IgE, IgG og IgM. IgM findes i blod og væske og det er det antistof, der dannes, når man bliver inficeret første gang IgM er en pentamer og har derfor 10 bindingssteder til de fremmede antigener. IgG findes derimod i blod og vævsvæske og bindes bedre til antigenet end IgM. Hvis kroppen inficeres igen, produceres IgG meget hurtigt. Desuden kan dette immunglobulin G trænge igennem moderkagen til fosteret, som herved opnår beskyttelse de første måneder af sit liv. Når immunsystemet reagerer med et antigen første gang, produceres der antistof meget langsomt og danner først IgM og senere IgG, men da B-huskeceller husker det fremmede antigen, kan immunforsvaret hurtigt stimuleres til at producere de pågældende antistoffer.


    Forklarer rimelig godt, hvad immunforsvaret går ud på samt vaccine, da det jo er antigener, der bliver sprøjtet ind, så vi kan "vænne" os til det smiley


  • #2   3. maj 2010 vi skal bruge min 30 min

Kommentér på:
Mangler hjælp fra kloge mennesker!

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce