{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.365 visninger | Oprettet:

opskrifter... {{forumTopicSubject}}

Hej alle

Jeg har en masse gode opskrifter liggende, som både er sunde, velsmagende og nogle forholdsvis lette at tilberede, andre en smule mere komblicerede.

Her er et par emner jeg gerne komme med, men der er for meget til at jeg ligger alt ind, så kan ikke ikke "bestille" hvad i gerne vil høre nærmere om?
-Kyllingeretter
-Thairetter (både stærke og mere milde)
-Spændende salater (som du får manden/kæresten til at bede om en ekstra portion af smiley
-Kødretter
-Slankeretter
-Gode super

Generelt for alt hva jeg laver af mad, bruger jeg tilpas mængde krydderier, som passer til retteren, jeg bruger masser af grøntsager, og jeg mixer gerne lidt nyt engang imellem. De fleste retter kan man tage nogle ingredienser ud og erstatter med noget man bedre kan lide, f.eks. grøntsager (hvis man ikke lige er til Squash, kan man måske bruge champignon istedet).

De fleste af salatterne kan man både bruge som tilbehør til aftensmad, eller tage med som frokost.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  opskrifter...
  • #1   27. nov 2008 Okay, pænt mange stavefejl smiley hehe... gik lidt hurtigt. Håber i kan tyde mine heroglyfer smiley

  • #2   27. nov 2008 Okay, jeg ligger nogle opskrifter ind lidt senere.

    Er din kæreste meget til GOD mad smiley Såsom bøffer, oksesteg osv?
    Eller hvordan kræsen?

    Jeg skal nok finde på noget smiley


  • #3   27. nov 2008 Jeg har nogle retter som er ret enkle og lette at lave. Noget som smager af noget, og ikke for kedeligt.

  • #4   27. nov 2008 Karrysuppe med rejer
    (ret enkelt, når man har lavet den et par gange, tager det ca. 30 min at tilberede).

    5 forårsløg i tynde skiver
    1 rød peberfrugt i tern
    1 stor dåse syltede ferskner skåret i tern (gem saften)
    1 dåse flåede hakkede tomater
    1 L. hønsebouillon
    1/4 madlavningsfløde
    1 dåse kokosmælk
    lidt olie
    2 spsk. karry
    300 g. rejer (tigerrejer kan også bruges)
    1 tsk. karrypasta (MUST) står generelt sammen med kokosmælk m.m. i butikkerne

    Afbrænd karryen i lidt olie, og svits løg og peberfrugt heri.
    Tilsæt flåede tomater, bouillon og saften fra de syltede ferkner.
    kog ved svag varme.
    Tilsæt madlavningsfløde, kokosmælk og ferskner. kog op igen.
    Tilsæt karrypasta efter smag. Det bliver satans stærkt med mere end 1 tsk.
    Tilsæt rejerne tilsidst og lad ikke suppen koge op, da rejerne bliver seje.
    Server med brød.

    Her er der mad til 3 personer, og så er der rigeligt.

    Det er ikke den mest fedtfattige ret, men den er god, og ok sund


  • #5   27. nov 2008 kokossuppe med kylling/tigerrejer
    Heller ikke den mest fedtfattige, men det er ikke så slemt.

    250 strimlet kyllingekød eller tigerrejer (jeg tager lidt på "Gefülle")
    2-3 dl. vand eller bouillon
    2 spsk galanga eller friskrevet ingefær
    2 tsk presset hvidløg
    10 sorte peberkorn eller bare alm peber
    1 stilk citrongræs fintsnittet
    2 skalotteløg
    2 kaffir limeblade hele alm. limeblade kan også bruges
    2-3 røde chili
    1 ds. kokosmælk
    2 spsk. fiskesovs (står også sammen med kokosmælken)

    Krydderierne hakkes og stødes grundigt i en morter, til de er blevet til en pasta. En lille blender kan også bruges, brug lidt vand for at lette processen.
    Vandet eller bouillonen opvarmes til kogepunktet i en gryde, og pasta (krydderierne), kyllingekødet (kun hvis man bruger kylling) og limeblade blandes i under omrøring.
    Når kyllingekødet er gennemkogt, tilsættes chillierne og kokosmælken under omrøring.
    Lad suppen simre uden låg og under opsyn i ca. 10 min.
    smag til med lime eller citronsaft.
    Hvis der bruges rejer, kommes de i nu.

    Pynt evt med chiliringe.

    Den største udfordring her er altså at handle ind smiley


  • #6   27. nov 2008 tror godt du kan bruge kyllingekød til karrysuppen. Men har aldrig prøvet det. Dog har vi snakket om det, så tror ikke det er helt umuligt.

  • #7   27. nov 2008 Er man til fisk, så køb et par laksesteacks (de er dog liddt dyre).
    små nye kartoffler
    Græsk youghurt eller cremefraiche (gerne 9%) Mængde efter behov
    Presset hvidløg
    Chili
    Persille
    Lime
    Olie
    salt og peber
    Paprika

    tag to lime, skær dem på midten og pres dem i en skål. Ligeså meget limesaft, skal der olie i. Pres et par hvidløg, skær chili ud, og hak noget persille i. Blandes godt
    Kartofflerne renses og ligges i et fad.
    Marinaden ovenover hældes over og fordeles godt.
    Skal have en time i ovnen ca. Røres jævnligt.
    De pressede hvidløg, salt peber og lidt paprika blandes i den græske youghurt og smages til.
    Steg laksesteacks på panden. De er færdige når benene let går fra hinanden. De må ikke steges ved for hård varme. De må ikke være for lyserøde i midten, så er de rå.
    Lav grøntsager til efter smag.


  • #8   27. nov 2008 Jo, er på jobs lige nu,derfor lige de hurtige og nemme for mig. Der kommer andre senere. smiley

  • #9   27. nov 2008 Taz, ja, det er også super lækkert.

  • #10   27. nov 2008 supperne er ikke særlig dyre og du kan få det hele i en Føtex, Superbest m.m. Man kan ikke få det hele i en netto, men meget af det kan man

  • #11   27. nov 2008 Jeg kunne RIGTIG godt tænke mig opskrifter på lækre salater! smiley Noget af det, jeg har allersværest ved (selv om jeg tvinger mig selv dagligt til at spise lidt) er nemlig at få spist nok grøntsager. Er frygtelig kræsen, når det gælder rå grøntsager, så har du nogle opskrifter, der kan gøre dem mere appetitlige, så er jeg glad modtager! smiley

    Dog er rå tomater og agurk NO GO uanset hvordan, man så end forsøger at camouflere dem! *gg*


  • #12   27. nov 2008 rå tomater og agurk smiley
    Hehe... Ellers normalt noget af det nemmeste at spise smiley
    Jeg har så mange salatopskrifter. Må det være varme salater også? Men de kommer først senere, da jeg har dem hjemme.

    Louise: kan jeg ikke få dig til at kigge på min hjemmeside? Jeg har bimse-killinger smiley

    Hva siger i forresten til forskellige wok-retter?
    Super nemme, og hamrende sunde?


  • #13   27. nov 2008 !!Team Ellemose!! ** Meget udstyr sælges* *:
    Er det til wokretterne du vil prøve?


  • #14   27. nov 2008 Louise: Jeg går ud fra tilberedte tomater er ok? Altså stegte eller kogte? kan du slet ikke lide smagen af tomat eller er det konsistensen af de rå tomater, eller hvordan?

  • #15   27. nov 2008 Jeg finder lige på noget når jeg kommer hjem engang. Grøntsager skal du bare handle et billigt sted, Netto, Rema 100 el. lign.
    Rema 1000 har forresten super grøntsagsudvalg, og i god kvalitet. I hvertfald her hos mig.


  • #16   27. nov 2008 Er i til hvidløg, chili osv?

  • #17   28. nov 2008 <b>Camilla S:</b> Jeg elsker ALT, hvad der er lavet af tomater (ketchup, tomatsuppe, tomatsovs osv.), men hele tomater kan jeg bare ikke få ned, hvadenten de er rå eller tilberedte. *rødmer*

    I øvrigt har jeg lige luret på din hjemmeside - sikke nogle bedårende bimselinger. smiley Jeg er især vild med Bumble Bee og Bacardi - sikken et par fine, typede drenge, og Bumble Bee har det mest bedårende look. smiley Men skønne er de alle sammen... jeg bliver helt skruk; jeg har ikke haft birmakillinger i huset i evigheder! smiley


  • #18   28. nov 2008 Ps. Chilli skræmmer heller ikke mig - tværtimod - men hvidløg er jeg desværre allergisk overfor,... og ja, det er altså rigtig nok! Jeg bliver drønsyg af at spise hvidløg; det går lige direkte i min mave! smiley

  • #19   2. dec 2008 NU er det vist på tide jeg får lagt noget mere ind, so sorry. Jeg været til eksamen igår, så der har bare været eksamensræs hele weekenden.

    Louise: Alt hvad der står med hvidløg, det undlader du bare.

    Wok:

    1 kg. Grøntsager efter eget valg, jeg plejer at bruge:
    Tomater
    Peberfrugter
    Squash
    Champignon
    Gulerødder
    Broccoli
    Minimajs
    Bambusskud
    3-4 stilke Forårsløg
    Bouillon
    3-4 fed hvidløg
    1 frisk chili, udkærnet og hakket
    1 ds kokosmælk (light)
    300 g kyllingeinderfilet (alm. kyllingefilet kan bruges)
    1 tsk rød karrypasta (kan også bare smage til med chili, men det giver altså en helt anden smag).
    3 dl ris (til 2 personer)

    Rens alle grøntsager og skær dem ud.
    Svits hvidløg og chili i en wok eller på en pande. Kom forårsløg på, og lad dem svitse.
    Kom kyllingekødet i, og lad det stege indtil du er sikker på det er gennemstegt. Kom derefter tomaterne i da saften giver en god sauce.
    Kom ris i en gryde med 6-7 dl vand, og lidt salt, kog op, og rør jævnligt mens det koger. (Skrues ned på lavt blus når det koger)
    Derefter resterende grøntsager i wokken/panden.
    Når alle grøntsagerne er svitset, hældes kokosmælken i og koges op.
    Kom bouillon i, kog op, og smag til med karrypasta.

    Serveres med ris når vandet er kogt fra risen.

    MEGET let ret at lave.


  • #20   2. dec 2008 Louise: ja, de er virkelig dejlige elsker at have killinger i huset. Bumble Bee er meget typet, og Bacardi ligner sin store søster Abby fra A-Kuldet.
    Det er også nogle dejlige bimser du har, er helt vild med din "nye" hankat. Han er da for dejlig.


  • #21   2. dec 2008 Wok retten ovenover kan også laves uden kokosmælk, men med bouillon i stedet, så kommes 0,5 L. bouillon i istedet for, men retten bliver noget tynd.

Kommentér på:
opskrifter...

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce