{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.901 visninger | Oprettet:

Hvad fodre I med? og hvorfor? :-) {{forumTopicSubject}}

Godaften smiley

Jeg går efterhånden rigtig meget op i korrekt foder, og synes derfor det kunne være spænede at høre hvad I fodre med, hvad I bruger Jeres heste til, hvilken hest det er, og hvorfor I bruger lige præcis dette foder.

Jeg har selv en Dansk Varmblods vallak på 8 år som bliver brugt 6-7 dage om ugen i hvert fald mindst 5 gange om ugen), hvoraf 4-5 af dem er dressur (2xundervising om ugen), 1xspringtræning og 1xlongering el. lig.n. og han bliver pt. fodret med Pavo All sports, Equsana Compete, lidt Power Flakes og Equsana Alfa Omega lucerne, og derudover får han hørfrø, hvidløg og elektrolyt og selvfølgelig massere hø, og dette bliver han desuden fodret med tre gange dagligt. Og det fungere han OK på.

Før blev han fodret med Brogaarden, Spillers og St. Hippolyt, hvilket han også fungerede godt på.

Så ja. Hvad fodre I Jeres heste med..... og hvorfor? smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvad fodre I med? og hvorfor? :-)
  • #1   4. aug 2013
    Jeg finder det bedst at holde fodring så simplet som muligt, så man ikke skal blande alverdens produkter og derved også kan risikere at hesten får for meget af mineraler og vitaminer. Også går jeg ind for, at størstedelen af hestens kost, skal bestå af strå/grovfoder fordi det er mest sundt for hesten at holde maven igang hele tiden.

    Så hun kommer til vinter til at få enten Horselux Easy, som hun skal ha' 400 g af - de skal ha' 100 g pr. 100 kg hest også fordi hun kommer til at gå i løsdrift, skal hun have hø ad libitum.

    Har også overvejet Regulator Complete, da der også skal en meget lille dosis til at dække ind og det ligesom Easy er meget økonomisk og fodre med.

    Jeg er bare ingen fan af 117 tilskud og fodre produkter blandet sammen ;o).
    Keep it simple her fra.


  • #2   4. aug 2013 Ligesom krikken tror jeg på at størstedelen af hestens kost skal være grovfoder, så i vinterperioden får han 12-15kg hø og equifirst robust. Derudover bruger jeg microvital-kur fra hippolyt ved behov.

  • #3   4. aug 2013 Hesten har været skadet, men ellers bliver han redet 5-6 gange om ugen.

  • #4   4. aug 2013 Selvfølgelig er det godt nok at fodre simpelt men der er jo også forskel på hvilken hest det er og hvor meget den bliver brugt, med hvilket foder den så får, og med hvilke tilskudsprodukter den også får. Min fungere fint på det han får f.eks. smiley og han bliver jo brugt ok meget.

  • #5   4. aug 2013 Lige pr får min kun havens mash og roepiller.
    Til vinter får hun enten havens basis sportsbrok, eller eggersmann horse&pony, byg og vitaminer. Derudover roepiller og mash. smiley

    Og selvfølgelig hø og wrap. smiley hun er en 4 års pony, bruges til dressur.


  • #6   4. aug 2013 Står opstaldet hos en dyrlæge hvor de får Equifirst Basic Omega-3. De bliver fodret 3 gange om dagen med det og wrap:) I Equifirst Basic Omega-3 er der ikke havre så hestene bliver ikke så lette "varme" i hovedet;)

    http://www.egelund-hestepension.dk/velfaerd.htm


  • #7   4. aug 2013 Equsana Champ + Roepiller/lucernepiller efter behov. Naturligvis opblødte. Bliver for det meste givet som tilskud om vinteren.

    Og så gerne 10 kilo hø pr hest, vis de kan æde det. smiley


  • #8   4. aug 2013
    Dyret bliver iøvrigt motioneret på tur alle dage om ugen, ind imellem longering også. Når jeg får fat i en sadel, vil der komme noget mere dressur på skemaet ligesom der vil komme mere tempo på ridningen. Pt. skridter vi mest 4-8 km.

    Jeg er heller ikke fan af stivelse, så derfor indeholder Easy også under 10%.
    Derfor er jeg heller ikke fan af foderprodukter, hvor man ikke kan se indholdet på hjemmesiden i %. Når man vælger foder, så det det jo af stor betydning.


  • #9   4. aug 2013 Salvimin Grøn og stråfoder. Hun bliver ikke brugt voldsomt, og skal derfor kun dækkes af vitaminer/mineraler, hun har rigeligt med energi og fungerer super på det.

  • #10   4. aug 2013 Har en 9årig amerikaner. Som primært bliver brugt til de bløde klasser inden for western, vi er dog så småt begyndt at tage fat i fart disciplinere. Han bliver brugt 5-6gange om ugen

    Han får 100g salvana mineral Brix. Har valgt dette fordi det dækker ham ind og ikke koster en formue


  • #11   4. aug 2013 jeg har jo pt kun foldbumser her og ingen at ride på. om vinteren bliver de fodret med fiberpiller. strukturmix og mash nogle gange om ugen udover får de wrap ad lib på fold og i boks også, når jeg som til vinter har føl at fodre så får de fiber piller og noget føl/plagfoder,hvis det er nødvendigt mht huld. jeg har ikke fundet ud af hvilken jeg vil bruge endnu.

  • #13   4. aug 2013 Vi skal til at fodre de 'gamle' med HorseLux Easy, og min plag skal have HorseLux Grow smiley

    Vi har fodret med Equsana, men alle vores heste fik skæl af det foder. Vi har nu skiftet, og de har ikke skæl mere smiley


  • #14   4. aug 2013 Har altid fodret med spillers og har været rigtig glad for det, men da jeg vandt en palle ultimade power flakes til hingstekåring fodre jeg med det.. hvilket jeg er MEGET positivt overrasket over så nu får vallakken på 7 år power flakes han ser super godt ud og har energi. Hoppen har også fået det og det fungere også super på hende hun er ikke blevet mere varm af det.. hun er 5 år og er lige blevet ifolet.. følle har fået stud flakes og hun ser så fin ud. Og regner med at jeg vil fortsætte på dette foder det er nemt og enkelt. Har så tilført lucerne for længere tyggetid og bufferlag i mavesækken. Self har mine heste fri adgang til hø/wrap på foldene og rigeligt med det i boksen. Der ligger altid minimum 2 kg tilbage hver morgen.

  • #16   4. aug 2013 jeg fodrede Apache med lucerne (horselux), vit/min (racing mineral) og hø (over 10 kilo om dagen)

    han var en DV og egentlig overraskende nem at fodre på - når han fik hø nok! jeg forstår ikke folk der fodrer deres varmblodsheste med produkter som st. hippolyt, spillers og andre produkter som er fyldt med melasse, stivelse og andet skidt og kanel... det er slet ikke lavet til heste efter min mening... og de tillader sig sågar at brokke sig over vilde heste der hopper rundt og "styr dig dit vilde dyr"

    ligeledes forstår jeg ikke når folk ikke vil have at hesten spiser halm.... hvis de havde sat sig ind i hvor vigtigt træstof er for hestens tarmsystem og krop, ville de juble når hesten åd lidt halm smiley men nej... en slank hest er vigtigere, koste hvad det koste vil.. om det så er mavesår eller forfangenhed - det er ligemeget.. vi køber bare en ny smiley

    Hjalte bliver også fodret med vitamin/mineral, lucerne og hø, og så går han selvfølgelig på græs, ligesom apache også gjorde smiley

    hvis man har en hest som ikke har mulighed for halmstrøelse i boksen, er det jo en mulighed at ligge lidt halm ud på folden eller i et hønet... smiley

    det er virkelig essentielt at man tænker over hvad hesten lever af i naturen - der får den ikke hurtig energi fra müsliblandinger, pelletteret foder fra pavo eller mash... heste og deres maver er lavet til at spise størstedelen af døgnet.. det være sig græs, buske, bark, frugter, bær, træer, og hvad de ellers finder... og den måde vi bedst imødekommer det som hesteejere er ved at tilbyde masser af grovfoder, både hø, halm, græs, lucerne og endda affaldsprodukter som fiberpiller hvis nødvendigt... vi leder efter den langsomme og fornuftige energi som vi kan bruge og arbejde med i arbejdet med hesten - ikke den hurtige som svarer til en marsbar smiley

    så mit bud på den perfekte foderplan er en hvor hesten er på fold mange timer om dagen, gerne med adgang til halm, masser af hø i boksen så hesten ikke løber tør om natten, og halm er også vigtigt at have adgang til der... hesten skulle gerne rent huldmæssigt være dækket ind på den måde... dertil kommer vitamin og mineral som er vigtigt fordi hesten ikke kan finde det på folden i de mængder de skal have, som de kunne det i naturen... her putter jeg lucerne i - igen for at give hesten noget at tygge på... hvis man så ønsker mere energi, så skal man gå efter en langsom kilde.. her bruger jeg selv fiberpiller fordi de giver maven noget at arbejde med, og hesten er lang tid om at fordøje og optage proteinerne, som giver den langsomme energi jeg skal bruge i ridningen smiley

    håber mit indlæg kan bruges smiley


  • #17   4. aug 2013 nårh ja, og så kigger jeg på min hest smiley intet computerprogram kan fortælle dig præcist hvad din hest har brug for... ikke engang dyrlægens blodprøver kan du regne med 100% smiley

    så kig på hesten.. flot pels, friske blanke øjne, god, forholdsvis fast afføring, tis i normal farve, lyserøde slimhinder og gummer som hurtigt får den rigtige farve igen når man har trykket på dem, god hornkvalitet i hovene, overskud, og så videre.. det er alt sammen indikatorer for hvordan hesten har det, og når først man er begyndt at ligge mærke til den slags ting, så opdager man ret hurtigt hvis hestens pels forandrer sig, hovene ikke vokser som de plejer, hesten virker træt, eller for frisk...

    kig på din hest med lidt kritiske øjne, og så kan det være du bliver overrasket over hvad du finder smiley


  • #18   5. aug 2013
    Har du ikke en kilde, undersøgelse, artikel et eller andet til det med at heste har behov for så meget halm? Så vidt jeg har forstået, så har de ikke på den måde behov for halm.

    Jeg vil heller ikke fodre med halm kun på folden, det giver ikke samme energi som hø, det kan give en oppustet mave. Min går også i løsdrift og skal til vinter, hvorfor det er vigtigt for mig at det er hø og ikke halm hun har og spise.

    Jeg har hørt om behov for træstof, men ikke så meget da der jo også er noget i hø vil jeg mene.


  • #19   5. aug 2013 Min står rigtig godt på Icelandic power fra brogaarden, og bliver kun suplmenteret af fedtfattigt "light" lucerne (også fra brogaarden) og evt. hvidløg da han nemt bliver forkølet og småsnottet. Det er fuldfoder der både har energi, uden at have aaalt for store mændger af stivelse i. På samme tid er det nemt at regulere med hans vægt da han svinger meget smiley

  • #20   5. aug 2013 selvfølgelig er der også træstof i hø.. jeg siger heller ikke at hesten skal proppes med halm smiley jeg siger bare at det er vigtigt med adgang til halm.. hvis den kun har halm - ja så bliver den oppustet.. men både Hjalte og min gamle hest Apache oplever jeg ofte at de spiser noget hø, drikker noget vand, tager en mundfuld halm, og spiser så hø igen... heste er egentlig ret selvregulerende hvis man giver dem lov, og hvis de har adgang til både hø, halm og græs vil man i større omfang kunne se at de rigtig gerne vil skifte lidt imellem de forskellige emner..

    halm giver ikke den samme energi som hø, det har du ret i, og derfor skriver jeg jo også at der skal være masser af hø.. det er det de spiser mest af, selv med adgang til halm... grunden til at jeg siger at der også skal være halm på folden er at der ikke er ret mange steder hvor hesten har mulighed for at skaffe træstof på folden - det er jo alment kendt at halm er sværere at fordøje end hø og græs... græs spiser de jo på folden, og det er der ikke meget træstof i, så derfor er muligheden for halm noget som også er vigtigt for mig.. om vinteren vil jeg også gerne have hø på folden, da der jo heller ikke er græs nok til hestens egentlige forbrug...

    alt med måde smiley jeg siger ikke at hesten skal æde så og så mange kilo halm om dagen - jeg siger at hesten skal have muligheden for at vælge... vi kan også godt mærke om vi har brug for rugbrød eller bøf hvis vi lytter efter vores krop.. det samme gælder for heste, og vi kan jo ikke mærke det for dem, så derfor synes jeg at hesten skal have muligheden for at gøre det som kroppen har brug for, hvad enten det er halm, hø eller græs...

    jeg har endnu til gode at se en hest som bliver stående og æder halm hvis der er græs, men jeg oplever dem ofte gå hen og tage en tot halm, for så at vende tilbage til græsset eller høet smiley

    så for at opsummere skal hesten have mulighed for at vælge mellem græs, hø og halm for at opretholde balance og blodsukker i systemet, ligesom vi mennesker skal have mulighed for at vælge imellem rugbrød, frugt eller bøf - groft sat op smiley


  • #22   5. aug 2013 jeg har desværre ikke artikler der skildrer det - jeg har dog set at et eller andet hestemagasin havde en artikel om hvorfor halm er vigtigt for hestene, på lige fod med græs, hø og det man nu ellers putter i sine heste smiley

    jeg har min erfaring fra dyrlæger, foderspecialister, sund fornuft, observation og den lokale foderstof smiley

    jeg har også et eksempel på en hest der ikke fik halm - min egen Apache - som stod på træpiller en overgang, og det fungerede bare ikke.. han var på flere måder utilpas, on/off ugidelig og der var bare et eller andet galt... der var dog lidt halm på folden, men en dag hvor der ikke var fik han kolik og måtte indlægges på ansager dyrehospital med vindkolik og begyndende tarmslyng... jeg spurgte dyrlægen om det kunne have noget at gøre med at han slet ikke havde fået noget halm den dag, og dyrlægen svarede at hvis han var vant til at få halm, så var det ikke utænkeligt at det havde noget at sige... lad os bare sige at jeg ikke eksperimenterer med at tage halmen fra min hest nogensinde igen.. Apache kom på halm i boksen igen, og siden har der intet været... det var første eneste og sidste gang han havde kolik, og jeg var bare heldig at han ikke døde af det.. de var noget bekymrede for ham på ansager i hvert fald. og ud fra at han hverken havde haft kolik før, eller siden, så tillader jeg mig at tro at halmen havde et eller andet med det at gøre..

    så jeg tør slet ikke fodre halmfrit smiley


  • #23   5. aug 2013 Jeg har netop haft den modsatte effekt med halm med 2 af mine ponyer, de fik det begge dårligt af halmen, den jeg har nu kan dog tåle små mændger men ikke ret meget. Havde også en multi allergi der jo så derfor ikke kunne få det heller, og den jeg har nu har udviklet lettere astma pga. dårligt halv og tørt hø.

    Mine heste har dog adgang til både træer og buske, og min er specielt vild med træer! Min fungere dog udelukkende på spåneboks, og fungere ikke særlig godt uden nogen form for suplement foder mæssigt, hvor de tør før den har fungeret bedst på stråfoder, uden nogen form for foder suplement andet end deres vitaminer selvfølgelig.

    Min allergi hest levede mest af vandet hø/wrap, dens medicin og lucerne, da den også var utrolig følsom når det galt foder, alt den fik kunne give den et allergi anfald.

    Men ja, ville dog sige at hvis man kan få sin hest til at fungere på et så naturligt fodermiljø som muligt ville det jo bare være perfekt! Ikke nok med at det er sundere for hesten, men det gør også dens tarmflora stærkere, og kan derfor evt. tåle mere og så udvikle mindre kolik. Mange heste i dag bliver sarte, og der har vi som altid en finger med i spillet smiley


  • #24   5. aug 2013 Mine heste fik tidligere musli og hø, men jeg går over til slowfeeding med hø ad libitum, vitaminer og epona olie smiley
    Derudover får de en omang b-vit kur, når de begynder at tabe vinterpels smiley


  • #25   5. aug 2013 Jeg fodre kun med St Hippolyt.
    Han får Struktur E, da han er en hest som ikke har energi fra naturen side, så han skal hjælpes igang. Og det fungere utrolig godt, og da min hest er nem at fodre på og har en provokerende fordrøjelse, er det godt der er noget han skal tykke på.
    Så får han også EquiGuarden fra st. hippolyt, da han mave er meget sart. Og den hjælper ham til at holde den i ro. og den tør vi næsten ikke tage fra ham. Den bidrager bla. også meget struktur af wrap-agtigt, så der skal også tykkes godt for at den kan komme ned. Oven i det, så er der jo alverdens gode ting og vitaminer + mineraler i deres foder, så det eneste vi giver ham ud over er nogle elektrolytter, da han kan svede meget i varmen og under træningen.
    "Alt det her foder" får han ikke særlig meget af, da han er let og fodre på. Og så er det nok også det som er billigst for os faktisk at fodre med, vi har kigget på en masse andre løsninger, og prøvede også nogle, men der skulle ca dobbelt, hvis ikke tredobbelt gange så meget mad til at han fik samme energi, og så var det alligevel ikke samme energi, de var lidt for flade og langsomme i virkningen.

    Ja, så får han aaaalt det wrap han kan æde, og det wrap han får er gødet minimalt. For det er noget af det som gør at hans mave slår helt ud hvis det er bare lidt stærkt. "Heldigvis" får han tynd mave, og ikke kolik.


    og så nogle gange køber vi noget lucerne, får at han får lidt ekstra og noget so også forlænger tykketiden. smiley og danne mere, mere, mere spyt til maven, smiley

    Desuden står han på halm, så den smager han også lidt på, når al wrappen er ædt. Det har jeg heller intet i mod, for hellere at han har lidt at nippe til, som sætter gang i spyttet og maven, end han står og glor og danne mavesår.


  • #26   5. aug 2013 Min 19 årige NF vallak
    Får Natur Musli fra St. Hippolyt og Lucerne fra Gunner Larsen det funger han virkelig virkelig godt på. der hvor han stod før foderet de med foderpiller eller såden noget med 13% sukker i. Der blev han tyk og havde halm mave Pga. De stod på halm.
    nu er han blivet fin igeng de kommer på fold 8 timer i døgnet og om sommern så 1-2 af timerne går de på græs smiley


  • #29   5. aug 2013 Vi har en pony med mavesår som er meget sart og nemt bliver syg s den får sit dodder blandet i spande som den får 3 af om dagen:)
    1 spand opløste græspiller fordelt til 3 spande:)
    En lille sjat soya olie:)
    En halv spand Ecusana alfa omega lucerne
    1 kop byg
    1 kop havre
    Og 1 kop vitaminer fordelt til 3 spande:)
    Og så alt det hø den kan spise:)


  • #30   5. aug 2013 Vi fodre med St. Hippolyt Naturmüsli, b-vitamin, dagligt tilskud af husk(de står primært på sandfold), og somme tider lidt olie. Og så, så meget som hun kan æde smiley
    Jeg har en oldenborg hoppe på 14 år, hun går som junior springhest smiley


  • #32   5. aug 2013 Cecille jeg kan se at du skriver at du blander 3 slags kraftfoder/fuldfoder sammen (Pavo All sports, Equsana Compete, lidt Power Flakes ) er det fordi de ikke er gode nok i sig selv, at det er tre dårlig produkter, som ikke er gode nok til sports heste, jeg kan se at der er andre der gør det samme ????
    Jeg kan forstå at man bruger et kratffoder/fuldfoder og tilføre lucerner, ropiller, elektrolytter, div. urter og miniraler og vitamintilskud, alt efter behov, men det kan også bare være mig......
    nå men min ung hest får face2 fra brogaarden og lucerner og min hoppe får pavo liga ( er lige skiftet, da jeg ikke lige har fundet et foder hun kan lide at spise uden at slå sig fra foderet smiley og er blevet forslået pillefoder, ellers har hun fået ice land fra Ecusana og build up fra brogaarden og lucerner on /of i foderet)


  • #33   5. aug 2013
    Esther - Hvis din hest har mavesår, så skal den da slet ikke i nærheden af stivelse altså havre og byg?


  • #34   5. aug 2013 Tjah, jeg fodrer sådan set efter hvad der virker for mine heste, 3 års unghest igang med ryttertilvænning og 1 års plag.. De skal ikke have en masse sukker og stivelse, men jeg går op i at de får en masse forskellig struktur, som de ville i naturen smiley

    Pt får de Pre Alpin NaturMineral som er fra Hippolyt og en håndfuld Horselux lucerne, de går på græs i løsdrift, og får wrap derud også, de står på halm i boksen når de er inde for at få deres "krybbefoder", men det rører de aldrig..

    At hesten spiser lidt halm er fint, de har brug for de ufordøjelige fibre som halm indeholder, men da man ikke ved hvor meget de reelt set har behov for, vil jeg mene man skal give halm med måde, og deres primære stråfoder indtag skal komme fra hø-wrap-græs smiley


  • #35   5. aug 2013 Jeg fodre også efter hvad jeg synes passer på min hest. Jeg har prøvet et hav af forskellige produkter igennem årene, både med og uden stivelse. Jeg bruger det jeg synes virker. smiley

  • #36   5. aug 2013 Bare lige noget at tænke over...

    Jeg boede tæt på en byggelegeplads med heste fra jeg var 4-17 år. Der fodrede vi med æbler, brød, gulerødder og hvad der sådan lige var i den dur.... + at de fik tilført vitaminer og så fik hø og stod på halm. Den ene lever stadig og er midt i 30 års alderen....De fejlede yderst sjældent noget smiley



  • #37   5. aug 2013
    Michelle T - Rideskole ponyer bliver tit over 30 og er ikke tit syge. De lever ofte af en del stivelse alla havre eller byg, meget lidt hø, går på jordfold med kun halm og tygge i eller slet ikke på fold eller få timer, bliver redet dårligt, har en sadel der ikke passer osv.

    Så det må vel være opskriftet på et hesteliv når de lever lang tid?

    Bare fordi en hest ikke er syg, eller lever længe, vil jeg ikke mene at man kan bruge det som argument for at det er godt. Der er også en del rygere der lever længe fx.


  • #38   5. aug 2013 fodre viktor med:
    mineraler
    1 håndfuld havre
    glykosamin
    msm

    Hø adlibitum

    fodre på denne "diæt", fordi han er en smule overvægtig, og tager hurgtigt på.
    Han går også med mundkurv pt. og får glykosamin og msm fordi han har spat.


  • #39   5. aug 2013 Du behøver ikke skrive sådan til mig!

    - Det var jo ikke det jeg skrev... Og dit eksempel hvor du hev dårlig ridning, sadel, kun halm på jordfold osv , ingen eller lidt hø osv havde jo intet med mit indlæg at gøre - det var ikke tilfældet ved de heste jeg omtalte, så det ser jeg ikke nogen sammenligning i.

    Synes du ikke det er tankevækkende at de bliver over 30 år og sjældent er syge alligevel?

    Vi kan hurtigt blive enige om at mht gener så kan man altid være heldig eller uheldig - både mht dyr og mennesker..

    MEN, jeg tror stadig på vi i et stort omfang er med til at gøre dem skrøbelige.. Og det var det jeg egentlig tænkte da jeg skrev mit indlæg..

    Jeg tror ikke at man nødvendigvis holder en sund hest ved at nøje afveje det "dyre" pelleteret eller musli foder på foderstoffen og ej heller ved at tilføre 2-4 ekstra ingredienser... Uden at have belæg for det så tror jeg vi har nogle heste der render rundt konstant med for mange fedtopløselige vitaminer på trods af foderplaner osv.. Om det er sundt? Tjaa..

    Er det sundt at hesten får det præcise antal gram hver dag og det samme foder dag ud og dag ind? Der har jeg nok en anden mening end de fleste, for det tror jeg ikke :)Eller det samme hø (fra samme mark) hele vinteren igennem? Det tror jeg ikke - Jeg har desværre ikke nogen forklaring på hvorfor, og kan ikke som sådan argumentere for det.. Tænker at kroppen må indrette sig meget efter det og derfor blive mere skrøbelig ved foderskift osv _ Men igen jeg har ikke noget teoretisk på det, det er bare mine tanker smiley



  • #40   5. aug 2013
    Det var slet ikke ondt ment, så tag det slet ikke personligt :o).

    Det har noget med dit og gøre, rideskole livet er langt fra optimalt i hverken fodring eller ridning men alligevel bliver hestene gamle.

    Ja, vi er med til at gøre dem skrøbelige, men vi er også blevet klogere. Mit gæt er at hvis man for mange år siden havde kigget ind i maven på heste, så gætter jeg på man ikke havde fundet en sund mave. Men fordi man ikke den gang havde den viden man har i dag, så var det ikke noget man vidste.
    Ligesom jeg gætter på at mange heste fysisk ikke havde det godt - men vi er blevet klogere og kender nu til kiopraktik mm.

    Det er netop vigtigt at hesten får en bestemt mængde foder i fx fuldfoder blandninger, så man ikke giver for mange vitaminer da hesten kan blive syg af dette.

    Jeg ser ingen grund til at gå imod undersøgelser - fx. at stivelse er noget skidt, eller at det er bedst at hesten har noget og tygge i hele tiden. Jeg syntes det er fedt at videnskaben har givet os muligheden for at blive klogere og giver os det hver dag.
    Og den videnskab ser jeg ingen grund til at smide ud til højre fordi " sådan har vi altid gjort og det virker " eller " hesten døde ikke af det ".


  • #41   5. aug 2013 (Og lige for ikke senere at blive beskyldt for at fodre mine heste sådan, så fodre jeg med hø to forskellige slags, en der er meget næring i og en hvor der er mindre i, den er mere grov + vitaminer og mineraler som første priotet - Kan de ikke holde huld fodre jeg med en blanding af roepiller, grønpiller, lucerne og korn ( ja ja det er stivelse..)

    Derudover så går jeg mindre op i om de den ene dag får 50 gram mere af noget eller 50 gram mindre af noget.. Det er ca (jeg ved hvor meget 200 gram er på mine bægere fx men går ikke så højt op i at ramme stregen ovenover eller under fra gang til gang)

    Kigger mest på hesten smiley - Det lyder måske mærkeligt og er egentlig ikke så nemt lige at skrive smiley

    I perioder kan jeg finde på at tilføje noget (det kunne være roer, gulerødder, brød osv)


  • #42   5. aug 2013 smiley

  • #43   5. aug 2013 Jeg synes stadig det er mærkeligt at så stor en del som ikke bliver "passet korrekt.... efter nutidens holdninger til fodring" klarer sig så fint og bliver rigtig gamle...

  • #44   5. aug 2013
    Det bliver heste, der bliver redet efter roll kur metoderne også :o).
    Men derfor, gør det ikke roll kur til en god trænings metode.

    Folk har ofte varme heste - men skænker ikke foder eller miljø en tanke, det er bare sådan hesten er. Ligesom jeg tror det er forskelligt hvornår man ser en hest "klare sig fint" da heste jo kan have mange problemer, som er relateret til foderet.
    Hudproblemer, muk osv. kan komme af foder - men folk forbinder det bare ikke særligt tit med foder fordi hesten jo ellers ser fin ud.


  • #45   5. aug 2013
    Også render mange heste rundt med mavesår, uden det ses - netop fordi vi ikke har kigget ind i deres mave og undersøgt det nærmere.


  • #46   5. aug 2013 Stivelse er lige så meget noget skidt, som alle de biprodukte der somregel bliver puttet i foder uden stivelse feks. Fiberpiller. Hesten har faktisk lettere ved at omsætte stivelse frem for de biprodukter, så længe de er varmebehandlet.
    Der var en stor tråd om det på hn på et tidspunkt.


  • #47   5. aug 2013 Den bedste fodring er helt klart hø/wrap og vitaminer..

  • #48   5. aug 2013 Kunne godt tænke mig at se den tråd? smiley Har du evt link

    Ja hø og vitaminer er at foretrække også i min verden, det kan bare ved nogle heste være svært at holde huld kontra det vi forlanger af dem..



  • #49   5. aug 2013
    Her står der ihvertfald lidt om, hvad det er der gør stivelse svært for heste og fordøje :o)
    http://www.hestemagasinet.dk/viden/blog.asp?m1=1&m2=0&vis=traad&iid=892&urlinfo=J%F3run+Sumberg%2DOlsen-Mangler+din+hest+energi%3F


  • #50   5. aug 2013 Tråden fra HN , basseret på fiberpiller.
    http://www.heste-nettet.dk/forum/6/222531/222531/



  • #51   5. aug 2013 http://www.brogaarden.eu/OLD_Artikelarkiv---Heste.23/Stivelse---Hvorforhvorfor-ikke.25.aspx

    Den her artikel synes jeg også god, hvis man gerne vil fodre med korn. smiley


  • #52   5. aug 2013 Min Belgier plag kommer til at skal have alt det hø han kan spise og så får han vitaminer/mineraler. Og for at give ham lidt ekstra får han noget Horslux Easy da der er meget lidt stivelse og sukker i. Planen var at han skulle ha Horselux grow men det er ikke nemt når han ikke kan lide det hehe. smiley

  • #53   5. aug 2013 Tak for alle Jeres svar. Synes simpelthen det er så spænede at hører, hvor vidt forskelligt folk de fodre smiley

  • #54   7. aug 2013 Har en fjordhest på 20 år som får dette:
    Sommer;
    Græs har hun adgang til 24 timer i døgnet + halm hvis hun lukkes på jordfold, f.eks. hvis græsset giver for meget. Når jeg er ude ved hende får hun så vitamin/mineral blanding, HippoBas Basis foder, og noget mod hendes tidligere hoste (timian, hvidløg og en sliksten fra dyrlægen)

    Om vinteren udskifter jeg blot græsset med 1/3 småballe hø


Kommentér på:
Hvad fodre I med? og hvorfor? :-)

Annonce