{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvad foder i med??
  • #1   16. jul 2012 Jeg har brugt Dodson & Horrels lesiure mix, da min hest let tager på og ovenikøbet ikke har brug for korn, da det giver ekstra energi.

  • #2   16. jul 2012 Vi fodre vores med sådan noget mysli (staves) mix vi fodre med det da det er godt for deres pels og de er i god form smiley

  • #3   16. jul 2012 cool mix with herbs fra saracan.
    Synes mærket er godt, har læst flere undersøgelser der er lavet på lige netop mit foder, og mængden af coolmix er mindre ved saracan end ved andre, men har samme virkning.

    Har valgt ligenetop det foder fordi jeg har en hest der er meget varm i hovedet. Og det har virket super godt smiley


  • #4   16. jul 2012 Foder med noget Pavo. Anbefalet af min underviser og jeg kunne få det til rimelig penge. Har dog kun fodet med det siden lørdag. så er spændt på resultatet.

  • #5   16. jul 2012 Valset havre, Equsana compete, bio majsflakes, vitaminer og olie oveni smiley Valset havre fordi det giver lidt energi og feder. Compete fordi det giver energi. Majs flakes fordi det feder og er godt for pelsen. Vitaminer er generelt bare rigtig sundt! Olie fordi det feder og holder pelsen fin og klar. smiley

  • #6   16. jul 2012 Jeg fodrer med Semper Min fra st. hippolyt og valset Byg, jeg har rigtig gode resultater. smiley

  • #7   16. jul 2012 Masser af super godt hø - alt hvad de kan spise.... derudover 1-1½ kg lucerne samt salvimin grøn. Til dem, der er i arbejde tildeler vi mindre mængder hel havre, højkvalitetsolie samt specifikke tilskud efter behov. Fx elektrolytter efter hårdt arbejde eller et bredspektret biotinprodukt til dem med langsom hornvækst.

    Men grundfodring er græs efter årstid, MASSER af hø, lucerne og salvimin grøn.


  • #8   16. jul 2012 Hold da op alt det forskellige foder man kan få smiley Overvejer at skifte foder når min hest skal flyttes, selvom han fungere fint (og ser fin ud) på havre og müsli fra st.hyppolyt mener jeg det er de får der hvor han står. Men det kunne jo være der var noget der var bedre smiley

  • #9   16. jul 2012 Christine S: Uha der er noget, der er meget bedre - GROVFODER smiley Heste har meget bedre af maximale mængder grovfoder og minimale mængder kraftfoder. Dvs masser af godt hø, wrap, græs, lucerne og kun ganske lidt byg, havre, majs og lign....

    Hvis du fodrer med fri adgang til kvalitetshø samt giver et godt organisk mineraltilskud, så er det meget langt af vejen. Der er mange fordele i at fodre max grovfoder og min kraftfoder...de fleste er nok hestens idet dens fordøjelse fungerer bedst ved stort set konstant at æde og en god fordøjelse sikrer max optag af nødvendige stoffer og ikke mindst tilfredshed og trivsel....


  • #10   16. jul 2012 Vi står i en stald med meget forskellige heste med forskellige behov. Derfor består deres foder primært af wrap (i vinters fik min pony ca 15-20 kg/døgnet), og deres vitaminer får de fra vit/min pulver fra Salvana, sammen med havre og horsespeed. Havren og horsespeeden er let at "skue op og ned for" så deres energi og huld kan passes individuelt, uden at det går ud over deres vitaminer/mineraler. Synes det fungerer rigtig godt, og så er det billigt!

  • #11   16. jul 2012 fra første maj til omkring november lever mine af græs og vitaminer fra esquarna fra november til maj får de wrap, hø oh halm alt hvad de gider æde, derudover får de 2 gange dagligt opblødte roepiller (fordi de er sunde for deres maver, samt giver en god bund) i roepillerne får de en lille håndfuldmysli (islændermysli, til at holde lidt hul men også for smagensskyld) også får den en stor håndfuld lucerne med olie (god tyggetid og godt for fordøjelsen) også får de travosport vitaminer i også (for at være sikker på deres vitamin behov er dækket)

  • #13   16. jul 2012 Jeg er ret glad for tjørnehøj mølle.. God foder til helt fair priser..

    og ellers warp og græs og lucerne


  • #14   16. jul 2012 Line P: Ja, det kan de stort set....når de kommer over udviklingsalderen (efter deres -6 leveår), så kan de. Min hvide hest levede af foldens græs, fri hø (mindst 20 kg i døgnet), lucerne, salvimin grøn, MAX ½ kg hel havre samt 30 ml Omegaolie, da han gik konkurrence i MA og PSG dressur. Dertil har han så altid fået en lavdosis af farriers formular, hvilket er et bredspektret produkt, der gavner hornvækst/kvalitet.

    Nu er han ikke konkurrencehest mere, men rides 3-4 gange om ugen a ca 30 minutter stadig på M-S niveau i dressur. Han lever stadig af ovenstående, dog kun den halv havre dosis.

    Alfa omega er HØ...jeg ser så mange heste stå og æde tomme kalorier i form af halm. Halm er ikke hestemad - de skal have hø i mængder, hvor de altid levner...Får de ikke hø nok, ja så kommer de i underskud og man må fylde dem med grovfoder. Jeg har altid lært, at heste skal have alt det kvalitetsgrovfoder de kan spise - og er det ikke nok, kan man tilsætte lidt kraftfode ri form af kornprodukter. Man altså får de tilstrækkelig hø i en ordentlig kvalitet, så er det minimalt, hvad de har brug for af korn.

    Jeg køber aldrig alle de der fancy blandingsprodukter...eller dvs jeg prøvede engang sct hippolyt med helt katastrofale konsekvenser smiley Jeg tror, at enkel, simpel og naturlig fodring er meget bedre end alle de der fine og flotte indpakkede og total opreklamerede blandingsprodukter, der koster en formue.


  • #15   16. jul 2012 i ved godt havre ikk er godt for heste .. der er lige lavet en undersøgelse . at det går lige igemme hestene og kan give mavesår

  • #16   16. jul 2012 godt hø for de selvfølgelig og ellers så foder jeg med derby foder, der er ikke havre i, de skal kun hav en lille mænget foder for at være dækket ind og så har jeg aldrig haft så fin og blød pels før plus deres hove er bare tip top...
    Og så er det smart at jeg er fri for at giv E-vitamin ved siden af til min ride hest da det allerede er i foder.


  • #18   16. jul 2012 vi fodere slet ikk med havre ... for mange tror det er byg der er farligt . det er lige omvendt . næsten ingen hvor vi står brugere havre

  • #20   16. jul 2012 Line: Jeg "overgav" mig for mange år siden og gik med på sct hippolyt-moden. Jeg fik en af deres konsulenter til at lave foderplaner. Jeg fik heste med diarre, uro og nogle enkelte (min hvide hest bla) fik store ophævede hudområder, der kløede helt ekstremt. Dyrlægen var der af flere omgange og alt blev endevendt. Jeg mistænkte tilsidst foderet, og fik en uvildig konsultent til at genenmgå foderplanerne - og godt for det smiley det viste sig, at min hest nærmest var forgiftet med D-vitaminer og proteinindholdet var mangedoblet...!! Jeg smed det "møg"foder ud - mange sække lige i containeren, og gik tilbage til den gamle plan som skrevet lægere oppe...3 uger efter var hestens symptomer væk.

    Hvis du ser på sct hippolyts egen vejledning, så er de 800-1000 g kun vedligehold til en stor hest. Derudover skal den have mere, alt efter hvor meget den arbejder....og min arbejdede jo en del på et rimelig højt niveau dengang.

    "Problemet" var, at mine heste fik så meget grovfoder. Sct hippolyts konsulent mente, at jeg skulle skære ned og kun bruge max 4 kg hø, væk med lucernen og halm for resten - sammen med deres stivelsesrige produkter samt havre i kilovis...sig mig, står der IDIOT på ryggen af mig?? Tænk sig, at man rådgiver folk til at fodre heste sådan.....

    Nå nok om Hippolyt - mig får de aldrig som kunde igen.

    Men altså HØ - alt det de kan æde...en minibig balle holder ca 8-10 dage i vinter halvåret til ham den hvide....


  • #21   16. jul 2012 Fareed får HorseLux Plus fra Miljøfoder.
    Det får han fordi der er masser af lucerne og olie i, samtidig med der er alt hvad han skal have af vitaminer og mineraler og hvad han ellers skal have brug for. Desværre kan det ikke gå i foderautomaterne så skal ud og fodre ham to gange dagligt -.-'

    Grunden til han får det er at han er mavesårshest. Derfor må han ikke få foder med stivelse, og faktisk alle kraftfoderpiller er der rigtig meget stivelse i for at holde det sammen i pilleform, og det kan han ikke tåle med mavesår. Samtidig sagde dyrlægen det optimale vil være at der er masser af lurcerne i da det giver god tykketid og holder sig længe i maven så den ikke bliver tom.

    Min dyrlæge har set sammensætningen af HorseLux Plus og den eneste ting han havde og løfte lidt finger af, var at der er tilsat milasse, men vi blev enige om at mængden er lille og fordelen ved fodersammensætningen går langt foran ulempen ved milasse smiley

    Nå ja og så får han i hønettet alt det frøgræshalm han absolut kan spise. Pt. er han på døgngræs og får alt det græs han kan spise i stedet, og om vinteren giver stalden ham wrap ved siden af det frøgræs jeg selv giver ham smiley


  • #22   16. jul 2012 Da jeg arbejdede i stald fodrede vi med müsliblanding fra Marstall og havre, også blandet med gulerødder engang imellem.

    På efterskolen fodrede vi med kraftfoder (kan ikke lige huske hvad det hed, men noget med Pluss), havre og betfor + hø/wrap i rigelige mængder.

    Personligt vil jeg helst fodre med müsli, betfor og lucerne ... Müsli fordi det var nemt at holde huld + hun ikke vidste tegn på at mangle noget, betfor fordi det har nogle gode egenskaber, lucerne og hø/wrap for tyggetiden så mavesår undgåes smiley .

    Men er ikke ekspert på emnet, og der er altid plads til at lære nyt smiley .


  • #23   16. jul 2012 Havre = stivelse. derfor er det ikk godt for heste som har mavesår og kan i store mænger give det men der skal altså en del til..



  • #24   16. jul 2012 Line: Hvis du kun fodrer med vedligeholdelsesmængden til dine heste i hårdt arbejde - får de så det, de skal have af vitaminer og mineraler? Salte osv?

  • #25   16. jul 2012 Hey jeg hopper lige på her.. hvis jeg skal fodre min trunte, hvordan gøres det så bedst, gerne så stivelsesfrit som muligt, da hun om sommeren hurtig bliver rund - og ved at det så kan hjælpe at fodre stivelsesfrit! Jeg er med på at hun skal have fri adgang til hø, halm og wrap, men hvad skal tilskuddet bestå af? Hun skal jo også have noget energi, bare helst ikke fra fx. havre.. kan fiberpellets sammen med en müsli være en løsning?

  • #26   16. jul 2012 Jeg blir nødt til at styre mængden af frisk græs til min hvide hest - ellers ligner han en, der har slugt en hel rundballe i løbet af en uge smiley Så jeg stribegræsser på hans mark og så får han sit elskede hø som vanligt! Han gamle selskabspony mangler bestemt heller ikke noget.....

    De andre heste går på masser af græs og får kun suppleret med vitaminer og mineraler.


  • #27   16. jul 2012 Line: Ja, så er der jo også der, noget helt galt mellem sct hippolyts egne fodervejleninger og virkeligheden...... Men det er da fint, det fungerer for dig smiley

  • #28   16. jul 2012 Line P: vil lige sige at det faktisk er meget vigtigt at hesten også spiser halm smiley
    6-7 kg. halm om dagen er optimalt smiley Og så kommer wrap, græshø, lucernehø osv. jo oveni smiley halm giver hesten tyggetid, beskæftigelse og så er det lave energiindhold jo rigtig godt til de heste der evt. er nøjsomme, men som skal have noget at tygge på smiley



  • #29   16. jul 2012 Min får også hø ved siden af, og er på en fold hvor jeg kan styre lidt hvor meget hun indtager smiley Spørgsmålet er mere hvad hun skal have om vinteren, udover grovfoderet altså.. hvis jeg skal fodre stivelsesfrit??

  • #30   16. jul 2012 Lisette B: Undskyld jeg blander mig, men altså halm er ikke hestemad. 6-7 kg er total overflødigt og på ingen måde vigtigt. Vi har heste, der ikke har spist èt enste halmstrå de sidste 5 år, og det er de heste, der har det bedst....det er nemlig dem, der får hø nok smiley

  • #31   16. jul 2012 Imens hun går på græs, får hun: 750 g natur musli fra st. Hippolyt, og 500g linamix. Linamix er for at mindske risikoen for kolik, og fordi hun har det med at blive for tynd. Derudover får hun græs.

    Når hun kommer på boks: 1000 g natur musli fra hippolyt, og lidt lucerne (ved ikke hvilket mærke jeg vil bruge endnu) samt 10-12 kg wrap.

    smiley


  • #32   16. jul 2012 det er da helt ok smiley Men halm er vigtigt, naturligvis ikke som primær kilde til grovfoder, men det er vigtigt at hesten konstant har adgang til stråfoder og vand.. og er hesten nøjsom er hø rigtig godt.. de fleste heste får hø der kun holder nogle timer, så er det spist.. hvad så med resten af den tid de står inde?? selvfølgelig kan hesten leve uden, særligt hvis man er god til at tildele grovfoder, og det rigtige af slagsen (udover halm) Men det er vigtigt for de fleste heste, afhængig af race, brug, opstaldningsform og hvad den ellers får.. Mette Boas har bl.a. skrevet nogle artikler om det smiley

  • #33   16. jul 2012 SiK: ok smiley når du siger naturmüsli, går jeg ud fra at der er vitaminer, mineraler osv. deri? Men fodrer du så med pellets, havre, byg eller andet ved siden af? (ud over lucernen) eller er det i blandingen?

  • #34   16. jul 2012 hov når jeg skriver "er hesten nøjsom er hø rigtig godt.." mener jeg jo halm smiley

  • #35   16. jul 2012 Lisette B: Jamen det er jo netop min pointe - at man i stedet for at fylde hesten med halm og kraftfoder, der har hver deres ulemper for hestens sysstem, så skal man fjerne begge dele og erstatte med hø. Mine heste - også dem der arbejder på MA og PSG niveau lever af hø....de får ikke halm og kilovis af kraftfoder. De får hø, og min hvide hest står på spåner (han vander al strøelse - også det han ikke spiser...og det er ikke godt for hovene, for forbruget eller for møddingens størrelse...) mangler aldrig stråfoder. Det er jo pointen - masser og altid tilstrækkelig hø, så er halm og diverse kraffoderprodukter næsten overflødige smiley Og hesten er altid beskæftiget....

  • #36   16. jul 2012 Af det cool mix min får, får hun 750g morgen og aften. Derudover hø og wrap så meget som hun kan spise smiley Hun holder vægten perfekt, selvom hun før var svær at fodre på.

  • #37   16. jul 2012 det er jeg helt med på smiley min får altid wraphø, hø, og så kun minimum af kraftfoder smiley det kommer også an på hvilken hest du har.. nu har jeg en oldenborghoppe, som er meget nøjsom, hun bliver fed bare hun kigger på et strå.. dvs. jeg ikke kan lade hende få ubegrænset adgang til wraphø og hø, men må supplere op med halm resten af tiden smiley Hun bliver heller ikke redet hårdt til daglig, og det er jo også af stor betydning.. jeg er med på at man naturligvis ikke bare skal fylde hesten med halm og kraftfoder, hvis man gerne vil undgå forstoppelse osv. - men som supplement er det nødvendigt til en hoppe som min (hellere det end at hun får luftkolik af ikke at få nok tyggetid)

  • #38   16. jul 2012 jeg fodre med Lucerne fra Dangro.
    natur müsli fra st, hippolyt
    Havre
    Roepiller som natmad.
    og stort set alt det hø de kan æde.

    Min lille pony får fiberlux og roepiller.

    Havren for jeg gratis, Havre og müsli er min altid blevet fodret med og det fungere rigtig godt, luceren er i for at give lidt længere tykketid. smiley
    i fuberluxen er der alle de vitaminer de har brug for , også feder det ikke alt for meget til min lille pony.


  • #39   16. jul 2012 Mine ponyer får græs og hø efter årstid samt mineraler og vitaminer. Ellers får de ikke andet. Om vinteren plejer min ridepony at få lidt Equsana Active, alt efter hvor meget han arbejder, men i år vil jeg prøve kun at fodre med grovfoder og mineraler og vitaminer, da det fungerer rigtig fint om sommeren, lige meget om han står stille, eller bliver brugt dagligt. Min anden pony, som er ved at blive tilkørt og rides lidt af min lille kusine, får heller ikke andet end grovfoder og vitaminer og mineraler, og det fungerer også fint. Jeg kan godt finde på engang i mellem at købe lidt godt til hestene i form af f.eks. mash, men det er kun til forkælelse smiley

  • #40   16. jul 2012 mine får:
    avlshoppen: 1200g Suregrow +vitaminer +olie ogca 30kg hø +græs om dagen
    shetteren får 5-7kg Hø 200g horselux plus + vitamin+olie

    den anden opstaldet ude
    får: 100ghavre, hø/wrap græs og fiberpiller (meget tyk)


  • #41   16. jul 2012 Som alle nok kan læse er der rigtigt mange måde at foder på... Alle heste og forskellige og det er ejen også... Jeg vildog sige at min ridehest som går på døgn fold.dog uden særlig meget græshar alt det hø hun kan spise og selvomhun bliver trænet lidt igen så for hun og de andre to kun vintamin kiks. Andet synes jeg ikke hun/de har behov for før dekommer ind i stalden igen.
    Her for hun 1,5 kg derby dressage om dagen og det kører hun perfekt på selvom hun er i hårdt arbejde. De andre to for noget andet fra derby da den ene er en 2årsog den anden en kat. 3pony som ikke laver så meget.
    Alt ialt foder jeg 3 heste for 1700kr. incl hø om mrd. når de er i stald.
    Hvis man også skal til at tænke på prisen


  • #42   16. jul 2012 Wow... tror jeg skal have vejledning, hvis jeg skal skifte foder. Vil jo helst ikke foder ham med noget forkert, men kan godt se at han nok burde få noget andet foder, end det han får.

    Nogle der kender en go foderkonsulent omkring skive egnen??


  • #44   16. jul 2012 Jeg har i mange år fodret efter at minimere indtagelsen af stivelse og sukker i krybben, og istedet skrue max op for grovfoderet...

    Jeg har super gode erfaringer med Horselux Easy, deres lucerne og deres Fiberpellets...

    Pt fodrer jeg med det optimale produkt i min optik, Travo Performance fordi dagsmængden er så lille, han kan holde huld på dette, og så er det med organiske mineraler (næste gang jeg indkøber er det blevet til Equsana Perform Vit) og så går han på døgngræs.... Han får tørt hø i boksen, når han er inde og spise hver dag, det er super sundt med forskellige stråfoder sorter hele året, da det minder om naturen, hvor de heller ikke kun går på et stykke græs =)

    Om vinteren supplerer jeg op med fiberpiller, hvis der mangler huld, trods ad libitum grovfoder...

    Jeg har fået taget blodprøver de sidste par år hvor alt var super fine tal, og har fodret på alt fra stor DV ridehest, til fuldblods rideheste og plage/føl...

    Min plag får pt dette HVER dag:

    200 gram Travo Performance
    Tørt hø
    Ad libitum græs (flere hektar græsfolde)

    Og han er absolut lige som han skal være i huld, pels og hove!

    Jeg forstår ikke dem der gider bruge penge på alt det korn, men det er heldigvis et frit land, og jeg kan prise mig lykkelig for at have sat mig ind i hvordan hestens tarmsystem virker og hvordan det bestemt ikke virker!

    Alle heste skal have vitaminer/mineraler HELE året, ikke kun om vinteren...


  • #45   16. jul 2012 Der er heldigvis et foder til alle typer og der er dem der er glade for Hippolyt og dem der ikke er.. smiley
    Det er IKKE Hippolyts concept at fodre med lidt grovfoder og meget kraftfoder tværtimod... Hellere fodre med 90-95% grovfoder og så 5-10% af hestens daglige foder i kraftfoder.. De foderkonsulenter, der er ansat hos Hippolyt i dag er bl.a. uddannet Agronomer og Dyrlæger og arbejder netop for Hippolyt, fordi det er et af de eneste foder på markedet, hvor produkterne testes på heste i videnskabelige forsøg således at der evt. forebygges problemer med anvendelsen eller der optimeres på produkterne så de fungerer bedre.
    Jeg har selv brugt Hippolyt til alle mine heste i mange år og har aldrig i mit liv haft så flotte heste, så kan kun anbefale det... og jeg undgår mange problemer med mine heste, fordi jeg har en velafbalanceret fodring.
    Hippolyt er ikke for alle det ved jeg, men der er bestemt en meget stor andel af danske heste, som fungerer fantastisk på det foder på trods af det kommer i fine sække smiley


  • #46   16. jul 2012 Jeanette: Det lyder interessant det du skriver, og giver go mening.. jeg har tidligere fodret med horselux, både müsli, lucerne og fiberpellets, og det fungerede fint smiley I vinters var hun dog opstaldet et sted hvor der indgik foder i prisen, så der har hun været fodret lidt anderledes, og med knap så meget stråfoder som jeg før gav.. og med meget wrap, så hun havde ofte dårlig mave smiley Der hvor hun flytter ud får hun wraphø, hø og halm, og så skal jeg selv have kraftfoderet med.. og leder her efter den løsning der er mest sukker - og stivelses fri smiley (selvom det jo altid er dyrere... )

  • #47   16. jul 2012 Min hest får pavo basic plus og havens coolmix. Det er billigst for mig, og godt for ham da ikke tåler for havre eller for meget sukker. smiley om vinteren får han også fiberpiller, og hø. smiley

  • #48   16. jul 2012 Jeanette H: Meget enig! Simpelt og nemt og GROVFODER smiley Ikke alt det andet fis....

  • #49   16. jul 2012 ok smiley Hun skal bestemt også have mest muligt stråfoder smiley men det er lidt en jungle med alle de mærker hvad angår kraftfoderet, omend det kun er en lille del af fodringen! men kan høre at fiberpellets ikke er helt af vejen smiley

  • #50   16. jul 2012 Christina P: En blanding som fx naturmuslie fra hippolyt består hovedsageligt af bygflager, majsflager, sukkerroemelasse og klid.... = masser af stivelse. Det foder kan mine heste godt være foruden.......Men ja, jeg ku da komme det på min yougurt, for JEG synes da, det dufter dejligt og ser indbydende ud....og det er nemlig, hvad jeg synes, hippolyt udnytter - at vi mennesker synes, det ser lækkert ud og dufter (stinker af mynte) dejligt........

  • #51   16. jul 2012 Lisette: Det er netop der det går galt, for det er IKKE dyrt at fodre stivelse og sukker fattigt... Du er ikke den første der siger det og jeg fatter ikke hvor folk får det fra? =)

    Jeg giver knap 600 kr for en 25 kg sæk Travo Performance f.eks, den holder i 4 måneder.... Da jeg fodrede med Easy, gav jeg 125 kr for en 15 kg sæk, og da en stor ridehest i fuld ridning kun skulle have ca 700 gram om dagen, var det også en meget billig løsning.. Fiberpiller giver jeg 99 kr for for 25 kg, og der har jeg max været oppe og give 1 kg om dagen til en hest...

    Travo Performance har lig nul i stivelse og sukker, så at sige, det er lavet på organiske mineraler, dvs letoptageligt for hesten, behandlet korrekt og super i sammensætningen i forhold til den danske jord der er fattig på selen, kobber osv...

    Det dyreste har for mig de sidste mange år været grovfoderet, fordi jeg kun køber god kvalitet og så giver ad libitum... Nu er jeg så heldig at jeg endelig har hest stående et sted hvor der er masser af god, varieret græs på fugtig bund, så grovfoder er i princippet ikke nødvendigt i små 7-8 måneder om året dette sted, og den smule tørt hø han får i boksen om dagen her om sommeren, regner jeg ikke med, da jeg får de små baller gratis af en ven =)

    k a: Præcis, det kan gøres SÅ simpelt og alligevel kan man holde alt fra føl til M heste på den måde =)
    Hvor du giver små mængder havre, giver jeg fiberpiller... Men ellers er det helt samme principper vi kører efter! =)


  • #52   16. jul 2012 og Jeanette mht. hø om sommeren.. jeg tilbyder min hø, men hun gider ikke spise det (selvom det er godt tørt, grønt hø som hun jo normalt elsker) hun får vitaminer og mineraler og græs derudover..

  • #53   16. jul 2012 Okay så, det er bare hvad folk siger smiley Men måske også fordi man mange gange kan få havre for en slik hos landmændende (jeg selv får det nærmest smidt i nakken) men det får mig nu ikke til at ville fodre min hest med det smiley

    synes det kan være svært at finde "det gode" foder, for mange gange er det noget værre skidt de stopper i foderet.. lidt ligesom med hundefoder, hvor man giver en halv jetjager for noget, der i bund og grund er noget skidt! Så rart at høre nogle erfaringer, og at du lyder til at have styr på hvad der reelt er i foderet.. hvis du nu skulle stemme for og imod - ville du så vælge pavo eller horselux?


  • #54   16. jul 2012 rettelse: ikke pavo med travo performance smiley

  • #55   16. jul 2012 Lisette: Jeg ER fodernørd, til fingerspidserne, ligeså vel når det gælder foder til mine hunde og katte... De fodres IKKE med "affaldsprodukterne", såsom Royal Canin, Hills, Eukanuba osv.. De får Orijen, hvor jeg ved at det ER kød og ikke bare "affalds-biprodukter" og tilsætningsstoffer... Sidespor =)

    Hvis hesten ikke vil spise høet om sommeren, er der ikke behov for det heller... Så det er super du tilbyder det, men også helt ok hun ikke vil have det..

    Hvis hun har nemt ved at holde huld, så ville jeg klart vælge Travo Performance ( Nok Equsana Perform Vit nu, medmindre butikken har restlager af Travo P, tjek udløbsdato i så fald).... Hvis hun sagtens kunne bruge lidt ekstra fedt, ville jeg vælge Easy.. Til begge vil jeg supplere med fiberpiller, hvis det bliver nødvendigt med ekstra energi og huld... Fiberpillerne indeholder den sunde langsom frigivende energi, kontra havre som er den hurtige og usunde, pga blodsukkeret får voldsomme udsving, som hos mennesker, er dette ikke hensigtsmæssigt i længden...

    De fleste fodrer med et musli produkt oveni havren, og fordi havren er mega billig, tænker de at de fodrer billigt... Men nej, mange musli produkter koster 200+ for en sæk, hvor de tilmed skal have flere kg om dagen for at være dækket ind.. Tsk Tsk... Så løber det hurtigt op...


  • #56   16. jul 2012 Det er jo kun fornuftigt at sætte sig ind i hvad man propper i sine dyr smiley Vores vovser får HIKE foder fra en privat, som selv fremstiller smiley

    Min basse har nemt ved at holde huld, hun er generelt meget nøjsom, og har faktisk tendens til at blive godt rund (særligt om sommeren) har dog aldrig været forfangen, da jeg passer godt på med ikke bare at smide hende ud på de grønne enge smiley Så vidt jeg kunne forstå på en foderkonsulent jeg snakkede med, er horselux easy god til de nøjsomme heste?? men kan forstå på dig at det er det samme med travo?


  • #57   16. jul 2012 Det er lidt noget pjat at Easy er godt til nøjsomme heste, for der er olie osv i.. Men jeg tror det sammenlignes med andre musli produkter hvor de netop skal have noget mere i krybben om dagen, og sammenlignet med dette, ER det jo godt til nøjsomme typer.. Men der er Travo P det endnu bedre, pga den minimale mængde.. Så hvis jeg var dig, ville jeg vælge Travo P, så du har endnu mere at gøre med i forhold til at byde hende grovfoder/græs =)

  • #58   16. jul 2012 Det er rigtigt at NaturMüsli indeholder Bygflager (varmebehandlede) og Majsflager smiley men både byg og majs er super gode proteinkilder også, så det mener jeg ikke er skidt. Jeg er helt enig i at vi skal minimere den stivelse hesten skal have, men hvis anbefalingerne følges får en stor hest dagligt lige omkring 200g stivelse.. Og hvorfor så stivelsesforskrækkede? Hvis I holder jer under 1g/kg kropsvægt/dag så ved man gennem forskning at hestens fordøjelsessystem kan håndtere det uden problemer. I gamle dage gav man hestene 6-8kg havre om dagen uden at blinke og i dag er det et problem at give 200g... Det er som om vi har bevæget os over den modsatte grøft.. Hvor er gråzonen? Hvis vi skal være lige så kritiske med resten af hestens fodring. Hvor mange har analyser på grovfoderet som i princippet kunne indeholde mere end 20 % sukker uden nogen ved det smiley der er også stivelse i græs… Hvor mange har styr på hvor mange forskellige urter der er på folden som måske dufter/lugter forfærdeligt.. Lancetvejbred står på de fleste marker i DK og er på dopinglisten over præstationsfremmende urter….

    Jeg giver mine heste ad libitum grovfoder i form af hø og wrap (m. analyse ?) og så får de under et kg kraftfoder om dagen. Det fungerer super godt for mig ? Jeg bruger Hippolyt fordi kvaliteten af råvarerne er i top og fordi de går op i kvaliteten af de mineraler, der er i foderet. Det er ikke bare billige tungtoptagelige mineraler, der er i de fleste andre produkter på markedet. De forsker i produkterne og udvikler hele tiden nyt, så de følger med i det behov der er ude i staldene gennem dialog med kunderne. De urter de lægger i foderet har alle en funktion og det kan godt være det lugter af mynte og det kan måske godt opfattes som billige salgstricks, men det er det på ingen måder ?
    Vi behøver ikke alle være enige om en god og korrekt fodring, og det er i orden at have en mening om et specifikt foder, men argumenter som for meget stivelse og at det lugter af urten pebermynte (som har gavnlige effekter på fordøjelsessystemet) kan ikke overbevise mig om at det er et dårligt foder.
    De erfaringer du har med foderet er jo bestemt ikke gode og jeg vil give dig ret i at hvis det du skriver er rigtigt så er du ikke blevet rådgivet korrekt i det tilfælde, men det er på ingen måder normen hos Hippolyt tværtimod.
    Jeg skriver ikke dette for at starte mudderkast eller på anden måde starte en kæmpe diskussion, men der er så utroligt mange aspekter af korrekt ernæring af dyr og min erfaring gennem min uddannelse er at jo mere jeg ved jo mere ved jo større bliver udfordringen. Intet er sort og hvidt heller ikke ernæring og derfor er jeg åben overfor at bruge et foder hvor nogle fantastisk dygtige forskere har brugt meget lang tid på at udvikle et foder hvor den forskning der i dag er tilgængelig fra hele verden bliver brugt


  • #59   16. jul 2012 Jeanette: Okay så, der blev jeg klogere smiley forhandles travo i land og fritid, eller miljøfoder? var lige inde og kigge din mr. big.. vældig fin hest må man sige smiley

  • #60   16. jul 2012 Christina P: det handler jo også i høj grad om hvilken hest du har og hvordan den bruges.. min olde-bolle som tager 50 kilo på når hun spiser et strå, har bestemt ikke godt af stivelse, samtidig med at jeg ikke træner hende så sveden springer hver dag, men mere arbejder fra jorden, og træner akademisk med hende.. selvfølgelig kræver det kraftfoder, men med omtanke.. og hvorfor fodre med stivelse i det hele taget, når man kan fodre hesten så naturligt som muligt og stivelsesfrit?

  • #61   16. jul 2012 Jeanette: nu siger du olie i easy.. er der ingenting i travoen? for vil gerne at hun får lidt at smøre leddene med smiley Men er det evt. ikke et spørgsmål om at give horselux´s lucerne m. olie sammen med travoen?

  • #62   16. jul 2012 Helt enig i at det afhænger i aller højeste grad af hestens aktivitetsniveau Lisette B smiley
    Der er efter min mening intet galt med at give lidt stivelse og faktisk kan wrap, hø og græs sagtens indeholde mere stivelse totalt i dagligt indtag end den kraftfoder vi giver i krybben.
    Jeg mener ikke det er forkert at fodre uden kornstivelse, men der er heller ikke noget forkert i at gøre det. Hesten har som alle pattedyr et behov for glukose til alle kroppens celler samt centralnervesystemet og derudover glykogendepoterne i leveren og i musklerne. Væddeløbsheste og heste i hård træning har stor gavn af kornstivelsen fordi den fylder glykogendepoterne op hurtigere og mere effektivt end VFA den får fra grovfoderet. Dermed ikke sagt at de skal have flere kg om dagen.
    De fleste kornsorter indeholder også nogle af de vigtige aminosyrer så man får en god proteinkilde samtidigt.
    Så hvorfor bruge stivelse? Fordi du uanset hvilken fodring du har ikke kan undgå det men også fordi det faktisk er en rigtig god energikilde til hestens celler.. Man har nu fastsat at 1g stivelse/kg kropsvægt/dag er den maxgrænse hestens fordøjelsessystem og man er nu på videnskabeligt plan på vej væk fra alt det her stivelsessnak og fokuserer lidt mere på variation i grovfoderet i stedet for de 5-6 forskellige sorter man har i diverse blandinger i dag og på vej i retning af urteblandinger osv.
    Egentlig burde vi fokusere lidt mere på kvaliteten af godt grovfoder da den nu engang udgør omkring 90 % af vores daglige fodring og ikke fokusere på de forskellige kraffoderblandinger der findes hvor den udskældte stivelsesdel udgør under 1% af hestens daglige foderindtag smiley


  • #63   16. jul 2012 Christina - kan ske det lyder dumt det her, men når du siger stivelse er godt for en hest i hård træning eller lignende, hvad gør en som jeg så? jeg har en hest plaget af mavesår og derfor skal jeg gøre alt for at undgå stivelse (hvilket er pisse svært!) men hvad gør jeg så? vil jo gerne sikre min hest får den energi han skal, især da min datter gerne vil på højt konkurrence plan med ham smiley

  • #65   16. jul 2012 Tina L: Det gælder om at hente energi et andet sted fra end den hurtige energi (stivelse), dette kan du få fra f.eks fiberpiller eller lign og Christina, der er oftest en stor andel stivelse og sukker i vores græs og grovfoderet, derfor ser jeg personling ingen grund til at tilføre endnu mere i krybben =)

    Lisette: Der er alle de aminosyrer du kan tænke dig i Travo P, derfor er olie ikke nødvendigt... Heste har ikke en galdeblærer og det er stor debat om hvorvidt de overhovedet kan optage al den olie vi gerne bruger i dagens DK... Og giver man mere end 2 dl om dagen, anbefales det at tilføre ekstra E vitamin osv osv.. Nå også lidt et sidespor....
    Du kan sagtens give en håndfuld Horselux lucerne ved siden af Travo P, den lille mængde burde ikke rykke noget særligt, men så får du lidt af det gode fra lucernen =)
    Og tak, Big er et pragt ekssemplar på korrekt fodring fra føl, ingen forskudte kryds/manker, ingen haltheder/ømheder i forbindelse med for hurtigt vækst... Han er en smuk hest, med et ligeså smukt indre smiley


  • #66   16. jul 2012 Tina L. I dette tilfælde ville jeg holde mig fra kraftfoder som indeholder korn og finde et produkt, der er kornfrit, men med mange letfordøjelige fibre i og så ville jeg give hesten hørfrøolie samt noget gærkultur til stabilisering af maven/tarmfloraen. Gærkultur påvirker de gode bakterier i hestens system.
    Jeg bruger selv Hippolyts Pre-alpin som er et fiberprodukt der energimæssigt næsten er på højde med havre, bare i form af fibre og så er der mange urter i. Men der findes også andre græs/fiberpiller på markedet, som kan bruges. Gå efter græsfibre, eller roefibre (hvis du kan finde et roeprodukt uden jord i).
    Så ville jeg måske tage en snak med dyrlægen om hvor slemt mavesåret er og om hesten kan klare at blive redet på det niveau, mest fordi det kan forsinke ophelingen af såret.
    Derudover kan græs gøre underværker for mavesårs heste fordi heste på græs sjældent er stressede og så mener man at udover fibrene i græsset, så har græs en mavesårshæmmende effekt.
    Mavesårsheste vil jeg holde helt væk fra korn også dem der går på højt niveau, og kommer de sig helt vil jeg efter længere tid introducere det langsomt, men kun i det omfang der er behov for det. Fungerer hesten godt uden er der ingen grund til at give det. smiley


  • #67   16. jul 2012 Lisette: Travo P forhandles i Land og Fritid ja, de har alle Equsanas produkter, som den hører ind under fremover ved navnet Perform Vit =)
    Horselux er lavet af Miljøfoder og forhandles kun ved udvalgte forhandlere, men dem har de en liste over på deres hjemmeside =)


  • #68   16. jul 2012 Christina - Tak for svaret smiley
    som skrevet længere oppe får han Horselux Plus. Grundlaget for det var at der er meget lidt stivelse og masser af lucerne i smiley
    http://www.vja.dk/multimedia/Plus1.pdf
    Det er indholdet i det. Det eneste problem dyrlægen havde var at der er tilsat milasse, det kunne han ikke se nogen grund til.
    Men tak for det om græsset! Har for leden været i diskution med en på vores rideskole om at jeg ikke mente der var græs nok på folden og jeg ikke ville have hans mavesår kom frem igen når han nu endelig er fri for medicinen. Hun mente at for meget græs ville give ham mavesår pga syre og derfor burde jeg være glad for der ikke er så meget græs på folden. Jeg synes bare den begrundelse lyder helt hen i vejret, da for lidt græs giver tom mave og tom mave giver mavesår -.-'


  • #70   16. jul 2012 Pt. bare vitaminer, og en håndfuld lucerne.

    I vinters: TM balance. Fordi..
    - Intet korn
    - meget lav dosering (6-800 gram)
    - billigt
    - dækker ind, uden at fede.

    Til vinter regner jeg indtil videre med at give ½ vitamin, ex travo, og ½ mængde TM balance. Fordi:
    - Plagen er udvokset, og skal ikke bruge så meget til at vokse, og har mindre behov for ca-p og protein, hvis hun da ikke skal rides jævnligt. smiley

    De får 8 kg hø/wrap, men overvejer, om jeg skulle købe en høballe selv også, til lidt ekstra tidsfordriv, da det er det eneste, mine har brug for. smiley


  • #71   16. jul 2012 Mikael - de på rideskolen bruger de også Nobel Food Sport. Der er rigtig meget stivelse i det foder og det har været medvirkende til at Fareed har fået mavesår smiley
    Ikke at det ikke fungerer for jer, men vil bare sige det så du om ikke andet ved det smiley


  • #72   16. jul 2012 Tina L:
    Forskningen siger det modsatte mht. græs og faktisk kan heste som får for lidt grovfoder (f.eks. græs) have større tendens til mavesår fordi de udskiller syre 24 timer i døgnet og derfor er det meget vigtigt at de hele tiden har noget at tygge på da deres spyt medvirker til at buffe syren i mavesækken.
    Stivelse kan medvirke til udviklingen af mavesår hvis de får for meget i længere tid eller får noget smertestillende medicin som f.eks. metacam (NSAID-Medicin). Men de største årsager til mavesår i DK er jordfolde og stress smiley og derefter store mængder stivelse.


  • #73   16. jul 2012 Jeg fodre ikke her om sommeren. Eller det vil sige at de får da alle vitaminer fra Equisana sommer vitaminer.

    Men til vinter bestiller jeg foder hjem Pavo grow. Det passer nemlig med at alle mine heste kan køre fint på det.
    - Dog har jeg lidt havre/lucerne tilbage fra sidste sæson, det skal de to gamle heste have lov til at udrydde inden de hopper på Pavo vognen med de andre.

    Sidste år var et helvede at fodre. Min gamle hoppe tabte sig voldsomt, og jeg kæmpede, med dyrlæger og foderkonsulenter. Tilsidst lykkes det mig at få huld på hende med St. Hippolyt Senior.

    Men det vigtigste foder næste år er selvfølgelig det kanone wraphø som jeg har fundet en leverandør af! Grovfoder er det vigtigste!


  • #74   16. jul 2012 Lisette B: Ja, der er alle de vitaminer og mineraler i som hesten skal bruge, hvis man fodre i korrekt mængde.
    Jeg supplere ikke med andet end Müslien og lucerne til vinter, hun må ikke få havre og alt hun har brug for er i den müsli smiley


  • #75   16. jul 2012 Christina - det gør mig utrolig glad at høre det der! For det beviser jeg ikke er et fjols som dem derude gerne vil have mig til at tro, men at jeg rent faktisk har ret smiley
    De har en ide på vores rideskole at selvom de er græsset godt ind må de stadig ikke få for meget græs, helst så lidt som muligt, fordi de ellers bliver alt for tykke og det kan ødelægge deres maver og give kolik og tyndskid. Min kæreste og jeg mener derimod de bør have masser af græs, især nu de går på døgnfold. Men de andre derude siger det kun er os der har det sådan og det bare er fordi Fareed kræver noget særligt pga han lige har været syg. Jeg har bare et ønske om at han ikke skal blive syg igen og at de andre heste heller ikke skal blive syge...

    Den eneste grund til han får foder her til sommer og ikke kun vitaminer og mineraler, er at han som sagt har mavesår (eller forhåbentlig er det væk nu) og han den sidste måned har været på medicin. Den stoppede han med i går men vil ikke tage foderet fra ham nu hvor han er vant til at få det smiley


  • #76   16. jul 2012 Nå jo tænkte om du, Christina, evt. har nogle link til den forskning? for de er så sære derude at alt skal dokumenteres på skrift ellers kan jeg ikke få dem til at høre på hvad jeg siger -.-'

  • #77   16. jul 2012 Jeg har fodret med St. Hippolyt i snart 5 år og har altid været meget tilfreds!
    Har brugt det til både ponyer og heste og til både hygge og konkurrence heste.
    Desuden har jeg prøvet en masse deres produkter og altid været tilfreds smiley

    Lige pt. fodrer vi med Struktur Energetikum og Vollwert Pellets, samt en lille smule korn i stævneperioder. Har tidligere også brugt Naturmüsli som også var super!

    Fordelen ved Hippolyt er, at de ikke skal have så meget foder for at være dækket ind. Min Holstener kan nøjes med 1400 g Struktur E dagligt og bliver redet hver dag og er til stævne 2 gange i måneden smiley Selvfølgelig får den MASSER af hø!


  • #78   16. jul 2012 Tina L:
    Du tager ikke fejl hvad angår mavesår og huld der er græs absolut det bedste smiley
    Men der kan jo være andre årsager til at de andre ikke vil have deres heste på mere græs. Måske har de heste der er overvægtige =EMS og dermed større risiko for forfangenhed..
    Den med tyndskid bør ikke på nuværende tidspunkt være så stort et problem fordi der ikke er så meget krudt i græsset mere som der var i april/maj/juni måned, men derfor kan det jo godt ske for nogen.
    Græs er nu engang det hestene er lavet til at æde og selvom vi ofte får alt for tykke heste så kan langt de fleste heste godt tåle det smiley
    Mht. mavesårs problematikken så har jeg flere gode kilder på det, jeg sender det til dig...
    Er der andre der gerne vil have det så sig til... smiley


  • #79   16. jul 2012 Jeanette: Tusind tak, så har jeg lidt og gå ud fra smiley

  • #80   16. jul 2012 Lisette: Velbekomme, håber du kan bruge det til noget, ellers er du velkommen til at skrive en privat besked =)

  • #81   16. jul 2012 Takker smiley

  • #82   16. jul 2012 Fordi jeg vil udenom stivelse og give heste så grønt og naturligt foder som muligt. Jeg har en hest som er god til at udnytte hvad han spiser og korn og stivelse giver ham dårlig pels og hove. vitamin & mineral af SALVAMIN GRØN. har jeg givet alle mine hesten. Her er hesten dækket ind og så kan man nøjes med lucerne og roer. EVT fiberpiller. Ja eller noget helt tredige tilskud/fyldestof. Til heste i træning skal man tildele mere salt.

    Salvamin grøn.
    Pony 50 g. om dagen.
    hest 100 g om dagen.
    Ungheste & heste i hårdt arbejde ca 150 g om dagen.

    Min får 120 g om dagen.
    1½ l lucerne
    300g roer "tørt mål" (uden sukker)
    Biotin: for opbygning og ekstra boost af hovkvalitet og pels.
    ALT det wrap han kan æde...



Kommentér på:
Hvad foder i med??

Annonce