{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.227 visninger | Oprettet:

At styrke hestens selvtillid {{forumTopicSubject}}

Min pony, har en meget meget lavt selvtillid.
I skoven er det altid hende der vil gå bagerst, igennem vand er det altid hende der skal følge den anden hest, på en springbane finder hun altid den letteste vej udenom springet, med mindre der er en hest foran hende der springer først.

Hun er til daglig en nervøs pony, der er bange for mange ting, bare en overgang fra asfaldt til grus kan være farlig(På de dårlige dage).

Det har fungeret fint, her de sidste år, med bare at være den der går bagerst - så gør hun jo bare hvad den forreste hest gør.
Når vi er selv på tur, er hun altid rigtig dejlig, men og nervøs. F.eks. skal jeg bare holde mig til den store vej i skoven, hvis vi er selv afsted. Så er der intet.

Når der er noget hun ikke vil, så bakker hun bare væk fra det, eller nægter at gå derhen(Drejer væk). Det er ikke noget med hun stejler eller noget som helst!

Engang da vi var ude på tur, prøvede jeg at få hende til at gå forrest. Og der løb hun af med mig.
Men ind imellem er det ligesom hun prøver at 'tage sig sammen'(Hvis man kan sige sådan??) Hvor hun ligepludselig tager styringen og går om foran?

Så jeg tænkte.. Hvis man vil styrke sin ponys selvtillid - skal man så bare træne de situationer hun er utryg i?
Eller har i nogle andre øvelser? smiley

Mvh. Julie


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  At styrke hestens selvtillid
  • #1   30. okt 2011 følger lige med smiley

  • #2   30. okt 2011 Jeg præsenterer altid min hest for nye "farlige" ting fra jorden, for det kan jeg bedre styre. Inden jeg lærer hesten ting, har jeg nøje indlært de kommandoer jeg kan få brug for, fx. 'gå frem', 'stå', 'bak', 'touch', 'trav', 'galop' osv., således at jeg er sikker på, at hesten lettere forstår hvad jeg vil have den til.
    Hvis det er "farlige" ting i naturen forsøger jeg så vidt det er muligt, at få hesten til at gå helt hen til den "farlige ting" og undersøge den. Han må gerne røre ved den med mulen. Først derefter, kan vi gå videre.

    Når man møder nye ting fra ryggen af, kan det være en god idé at få en modig hest til at gå forbi først, og så følge efter. Næste dag, kan du så prøve alene. Nu har hesten været forbi én gang og set det farlige, så burde det ikke være ligeså farligt næste gang.
    Bed hesten kom at gå forbi, og bliv ved med at give kommandoen, til den gør det rigtige. Lad vær' med at skifte strategi. Nogle vælger efter nogen tids prøven, at få hesten til at gå en anden vej, gå i siksak forbi, eller hvad ved jeg. Hold dig til én kommando, og afvent den korrekte reaktion (de kaldes negativ forstærkning.)
    ROS ved at slippe trykket når hesten gør det korrekt, evt. ros den med din stemme, hvis den er vant til det.

    Mht. springning har jeg ikke så meget erfaring, men jeg har løssprunget min egen hest.
    Jeg starter altid med noget meget nemt, så hesten lige fatter hvad det går ud op.
    Når jeg så sætter udfordringen op, sætter jeg det lige op så det er en udfordring. Hvis hesten har svært ved det, vil jeg kun kræve én, velgennemført runde. Derefter ville jeg sætte springene ned til babyspring igen, lade hesten springe over en enkelt gang, og så stoppe.
    Hvis hesten viser noget mere overskud, ville jeg lade hesten springe de svære spring et par gange, sætte springene ned, lade hesten springe over de lave spring en enkelt gang, og så stoppe.

    Det er vigtigt at slutte med noget nemt, så hesten får en følselse af overskud og selvtillid. Hesten vil huske det sidste spring bedst, og hvis hesten har en god følelse af det spring, vil den få mere selvtillid næste gang.

    Så mht. spring, så brug mindre tid pr. træningssession, men brug den mere komprimeret, og stop når hesten gør det godt smiley Den største ros for hesten, er at få fri, så den vil hurtigt finde ud af, at når den gør et godt stykke arbejde, får den hurtigere fri.
    Start med udfordringer, du ved, den kan klare, og sæt små delmål. Husk at gå tro skridt frem, og ét tilbage. Dvs, du kan sagtens tage en nem træningsdag, for du kun laver ting hesten kan i forvejen, hvis du har trænet hårdt de andre dage.



  • #3   30. okt 2011 Man kan sige at ved at du lader hende følge den forreste så fordre du egentlig bare hendes dårlige selvtillid... Du skal præsentere hende for de ting hun tror hun ikke kan og så rose hende,,, start på et lukket område en en pilates bold eller en pressening eller bare en plastikpose alt efter hvor nervøs hun er... og så ros hende når hun gør fremskridt, og husk at bare det at tage hovedet nærmere er rigtig godt... Hun behøver ikke have den kørt rundt på kroppen i løbet af den første time.... Det er noget som tager tid, men jo mere du viser hende og roser hende for at kunne, jo mere kan hun også......

  • #4   30. okt 2011 En god måde at give en hest selvtillid på, er ved ikke at få den til at føle sig straffet i specielt ridningen.

Kommentér på:
At styrke hestens selvtillid

Annonce