hesten har muligvis EMS {{forumTopicSubject}}
Jeg læste igår i St. hippolyts matriale om forfangenhed. og der var også en pjece om EMS. Og ja klendetegene for det var:
Hjerteformet numse - Det har min haft altid
Fedtlager ved halsen - Min Islænder har altid haft en stor hals.
Fedtlager ved gjorden - Jeg opdagede dette for en uge siden men bed ikke vider mærke i det.
Men Röskva har været forfangen for 2 år siden. Det er dog holdt i skakt med diverse foder type rog pulver og træning osv.
Men jeg er i tvivl råd om jeg skal få en dyrlæge ud og se på det og tage blod prøver. for hesten er ikke forfangen nu. da jeg ved hvad jeg skal se efter.
Men dette EMS er nyt for mig og jeg aner intet om det og er ved at læse mig selv ihjel om det. Og bliver mere skræmt over at min hest har det D:
Hvad hulen skal jeg gøre, og er der nogen der har erfaringer med EMS?
dec 2006
Følger: 43 Følgere: 49 Heste: 7 Emner: 36 Svar: 268
okt 2006
Følger: 18 Følgere: 34 Heste: 1 Emner: 221 Svar: 3.096
St. hippolyts folder
http://hippolyt.dk/files/EMS.pdf
lidt mere info
http://videnskab.dk/miljo-naturvidenskab/fede-heste-far-livsstilssygdomme
brogaarden
http://www.brogaarden.eu/Artikelarkiv.70.aspx?recordid70=41
dec 2006
Følger: 43 Følgere: 49 Heste: 7 Emner: 36 Svar: 268
okt 2006
Følger: 18 Følgere: 34 Heste: 1 Emner: 221 Svar: 3.096
Men jeg får en dyrlæge ud så kan jeg ligeså godt få raspet tænder og vaccination.
Men nøj det er nerve prriende. for jeg magter ikke en omgang forfangenhed igen. Det tog hårdt på mig at se min hest krympe sig ved vært et skridt.
dec 2006
Følger: 43 Følgere: 49 Heste: 7 Emner: 36 Svar: 268
Eller hvad?
okt 2006
Følger: 18 Følgere: 34 Heste: 1 Emner: 221 Svar: 3.096
Jeg er hysterisk med forfangenheden. Men det er med foder, og jeg er ikek typen der tilkalder dyrlæge over små ting. Men dette, det tør jeg ikke lade gå bi.
maj 2008
Følger: 44 Følgere: 43 Heste: 10 Emner: 105 Svar: 810
vores "plan" er at se hvordan det går om en måned.. får hun det markant bedre så bliver hun, men sker det ikke det store må hun sove på kløver marken.. vil ikke byde hende at stå på ridebanen næste sommer..
hun er også en ældre dame, som ikke altid har haft det godt i sit liv.. hun har lært mig at de små SKAL holdes igang.. så vores unge shetter hoppe er nu sat i træning, får slanke kost og bliver nøje overvåget
krydser fingre for dig og din hyp..
okt 2006
Følger: 18 Følgere: 34 Heste: 1 Emner: 221 Svar: 3.096
Röskva har været forfangen hele 2 gange med ca 5 mdr mellem rum. Hov benet havde rykket sig en smule ved første omgang. Men idag er hun ren gående som man kan være som grisse passende islænder Og hun har ingen tegn på forfangenhed, Så jeg er spændt på hvad dyrlægen vil sige at jeg er hysterisk eller om jeg havde ret i min mistanke.
mar 2007
Følger: 17 Følgere: 20 Heste: 3 Emner: 66 Svar: 1.330
Et højt niveau af insulin er en direkte årsag til forfangenhed.
Min vallak kom på alvorlig skrump. Han levede af roepiller, halm, frøgræshalm og vitaminer og mineraler.
For at få dem til at tabe de der fedtdepoter er man nødt til at få dem til at tabe sig mere end man ellers ville. Og derefter skal man lade dem være tynde i en periode. Hvis man gør det, kan man i nogle tilfælde "nulstille" produktionen af de stoffer der giver rod i insulin/blodsukker systemet.
Min islænder har været tynd, på grænsen til mager og han var så langt nede i slankekuren at han var begyndt at nedbryde muskelvæv. Vi holdt øje med ham ved hjælp af blodprøver.
Det har taget et år, hvor han ikke er blevet brugt til andet end skridtture og foldbums, men nu er han tilbage i normalt stofskifte og kan gå på græs uden at der er nogle tegn på puls eller varme i hans ben. Han er 100% rengående og kan rides i alle gangarter. Det tager selvfølgelig noget tid før hans muskelmasse er oppe på normalt niveau igen, men han er sund, frisk og glad - og ikke mindst, så kan han nu igen være sammen med sin flok når de kommer på græs. Men han skal ALDRIG igen blive tykkere end meget slank, for så er risikoen for at han igen får rod i sit stofskifte meget stor.
Jeg ved ikke om det ovenstående giver mening, men min point er, at der altså er noget at gøre for at stoppe EMS, men det tager tid og kræver at man kan holde ud at se sin hest som skind og ben.
okt 2006
Følger: 18 Følgere: 34 Heste: 1 Emner: 221 Svar: 3.096
Men det glæder mig at din smule har fået det bedre. Men mange tror at dte er godt at hesten bare får lov at gå og blive fed. Jeg har sådan ondt af den shetter vi har på folden som bare går og laver ingen ting. Da han er i riskogruppen også
hesten har muligvis EMS