{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
997 visninger | Oprettet:

Spg til bidløse {{forumTopicSubject}}

Hej alle

Jeg har lige et hypotetisk spørgsmål. Så spørgsmålet handler hverken om min hest eller andre heste jeg kender, det er bare et nysgerrighedsspørgsmål.

Hvis I red bidløst og det viste sig at jeres hest ikke var til at stoppe i skoven bidløst, ville I så
a) skifte til et blidt bid
b) Skifte til hackamore

Dvs mere træning er ikke et gyldigt svar smiley Er interesseret i om I ville vælge hackamore eller bid, hvis I skulle vælge det ene eller det andet.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Spg til bidløse
  • #1   3. apr 2011 Mere træning! Haha x)

    Ej, jeg tror jeg ville prøve en hackemore, der sidder rigtigt. (:


  • #2   3. apr 2011 Bid. Et hackamore skal blive hængende hjemme i stalden.

  • #3   3. apr 2011 Miza:
    Teknisk set betegnes hackamore som et bid. Med det er en længere diskussion, som må tages i et andet oplæg end dette smiley


  • #4   3. apr 2011 Havde valgt hackamore smiley

  • #7   3. apr 2011
    Hmm.. Tror egentligt det ville komme lidt an på situationen om hvorfor den løb og hvordan og hvorledes.

    Hvis den stak af når andre heste satte i galop eller i det hele taget fik pludselig udbrud af "løb" så hackamore.

    Er det mere noget.. "hele tiden" små løben og generelt spændthed så blidt bid.

    Siger mig der selv rider i hackamore smiley


  • #8   3. apr 2011 Når du nu tvinger en til ikke sige ttræning... Hvilket jeg ville sige hvis jeg måtte. hehe

    Så ville jeg bruge Bid, da jeg ved at det er blidere i mine hænder / på min hest end en hackamore ville være....


  • #9   3. apr 2011 DISTURBIA:

    "..Et hackamore skal blive hængende hjemme i stalden."

    Jeg bliver simpelthen nød til,at høre hvorfor, ikke fordi jeg vil diskutere - for jeg har absolut ingen erfaring med hackamore, bare af ren nysgerrighed - og rart nok at have en begrundelse for at lade være, hvis jeg af en eller anden grund en gang skulle få den idé at ride i skoven med hackamore.


  • #10   3. apr 2011 Ingen af delene da xD Beklager men mere træning er den eneste rigtige løsning på ALT! At skifte til et skarpere bid er ALDRIG I LIVET NOGENSINDE en god løsning! EVER! Okey? smiley

    Men okey, hvis jeg nu skulle lege med og vi sagde at det var min hoppe Ofeig vi snakkede om, så ville jeg vælge hackamore da hun stresser over bid og jeg desuden er vandt til at ride med hackamore og sagtens kan håndtere det pænt.
    Til andre vil jeg dog anbefale et blødt bid. Eller det ville jeg ikke, jeg ville anbefale træning, men hvis jeg ikke må det såe...


  • #11   3. apr 2011 <b>HELT KLART BID! (:

  • #12   3. apr 2011 a) skifte til et blidt bid X
    b) Skifte til hackamore


  • #13   3. apr 2011 Træning min ven, træning smiley

  • #14   4. apr 2011 Ingen af delene. Bid og hackamore er de to ting jeg IKKE vil bruge på mine krikker. Kan godt ride andres heste med bid, men bryder mig ikke om det, men vil aldrig ride med hackamore, pga den skade den kan påføre. Et bid kan også gøre skade, men jeg kender til biddet, og ved hvordan jeg skal bruge det korrekt, selvom jeg helst vil undvære det.
    Jeg rider med sidepull, og det er nok det jeg altid vil bruge. Kan hesten styres i grime eller rebgrime, så kan jeg godt finde på at bruge det, men tror altid jeg vil have det bedst med en sidepull på dyret.
    Undtagelsen er lige min shetter, Donna, dengang jeg havde størrelsen til at ride hende, der var det altid med grime, og når jeg en sjælden gang imellem lige tager en lille tur på hende, så er det også i grime. Skulle jeg nogensinde få en hest der er så nem at ride som hende, så vil den helt sikkert også kun blive redet i grime.

    Og så skal det nok lige tilføjes, at jeg udelukkende rider ture. Rider ALDRIG i hal eller på bane, heller ikke under tilridning eller andet. Alt foregår på ture, og jeg mener ALT.


  • #15   4. apr 2011 Til jer som har valgt at ignorere mit "mere træning er ikke et gyldigt svar" smiley
    Hvis I nu skulle træne en virkelig temperamentfuld fuldblod. Hvad så?
    Det er jo ikke alle heste, der er nemme at håndtere.

    Jeg synes det er alt for nemt at svare "Der skal bare mere træning til".
    Jeg er af den overbevisning, at der altid er undtagelser og selvfølgeilg findes der heste, som end ikke med al træning i verden vil kunne gå skovtur i en sidepull smiley


  • #16   4. apr 2011 Signe, jeg er af den opfattelse at du tager fejl smiley Det er bare et spørgsmål om at have de rigtige metoder. Jeg selv er ikke så dygtig endnu at jeg kan trylle enhver umulig rideskole pony om til en bidløs, men jeg ved at det kan lade sig gøre.
    Nøgleordet er tålmodighed.
    Hvis jeg skulle træne en virkelig temperamentsfuld fuldblod, så ville jeg starte med tillidstræning og jeg ville give mig ufatteligt god tid med det. Træne de samme ting om og om igen. Så ville ejg træne det der som de gør med quarter hestene hvor de gør dem sikre i farlige situationer. Sådan noget med plastik om benene og gå hen over en bro. Igen skal man give den al den tid i verden den har brug for. Det kan godt være at denne del af træningen vil tage et halvt års tid med en besværlig hest, men det kan lykkes, og man får langt det bedste resultat i sidste endne..
    Når hesten begynder at reagere på mit signal til at slappe af vil jeg arbejde med den fra jorden, i longe og dressur fra jorden hvor jeg hele tiden har fokus på at hesten skal være afslappet hele tiden. Derefter vil jeg begynde at trække den ud på ture og se verden, her skal den have lov at kigge, men så snart den viser tegn på anspændthed stopper jeg og begynder at arbejde med mit groundwork så den koncentrere sig om mig..

    Som du kan se er det en langsom proces at gøre det på den optimale måde med nogen heste, derfor er der heller ikke mange der gør det. Og jeg synes også selv man skal arbejde med sig egen hest. ikke sende den i træning. Jeg tager aldrig en hest i træning, jeg tager hest OG rytter i træning, for det handler meget om samarbejde og forståelse at få hesten til at blive god..

    Uf det blev langt smiley så fik du lige hele min filosofi xP Sorry!


  • #17   4. apr 2011 Jeg synes bare det er for nemt at sige "alle heste" for ingen heste er ens.

    Og ved sådan en som min er det no problem, for han er nem at træne, så jeg kan sagtens sidde og sige "alle heste kan" , men nej ikke alle heste er som min.
    Men fx min veninde har en hest fra sydamerika, som er tilredet der. Han har fungeret som cowhorse og det han kan og vil er at løbe stærkt. Han hader banetræning og er 14 år gammel. Hvis han skulle lære at gå bidløs og slappe af, ville det kræve en total omskoling, hvilket ville tage mange år. Så var han måske klar til at blive redet i skoven bidløst, når han var 18-19 år gammel. Og skal man så nægte en heste, som lever for at løbe stærkt i skoven, at gøre dette i mange år blot fordi man selv mener at den da skal omskoles?


  • #18   4. apr 2011 Jamen det er jo et helt andet spørgsmål Signe.. Om det er smart at gøre det er jo ikke det.. Ja, jeg har aldrig ment at bidløsvar den rigtige løsning for alle heste, og det er det nok heller ikke i din venindes tilfælde.. Men om det kan lade sig gøre.. Bestemt..

    Men i dit første indlæg går vi jo ud fra at det er en person der har valgt at ride bidløs og så pludselig får problemer med nogle signaler. Vi må jo gå ud fra at hun inden hun valgte at ride bidløs har tænkt sig grundigt om og besluttet at bidløs er den rigtige vej for hende og hendes hest..
    Det ville din veninde jo nok ikke komme frem til med sin smiley


  • #19   4. apr 2011 Det er også hendes holdning. Altså hun er bidrytter og det er det der er bedst til dem smiley

    Men, hvis vi så vender tilbage til mit oprindelige spørgsmål.

    Hva så hvis, hendes hest var min. Jeg er jo bidløst, så hvis jeg besluttede mig for at den hest altså skulle være bidløs, og det gik fint, men i skoven løber hesten med mig og jeg kan ikke stoppe den og omskoling ville tage for lang tid/ville stresse hesten. Bid eller hackamore? smiley


  • #20   4. apr 2011 Så ville ejg tænke at du var egoistisk at ride bidløs på en hest der egentlig ikke egner sig til det, og spørge dig om du nu var sikker på at det var det rigtige for dig og din hest at være bidløse..
    For hvis det var meget vigtigt for jer at ride bidløs ville jeg forslå træning. Hvis du kun red bidløst på den "for sjov" ville jeg nok anbefale at du red med bid på tur..
    Hackamore ville ikke virke bedre i den hest tilfælde og man skal passe på når man bruger hackamore, den har stangeffekt og skal håndteres ligesom et stangbid.

    Stangbid bruges til at forfine hjælpere, gøre signalerne mere usynlige for tilskuerne, det samme med hackamore, derfor skal disse kun bruges når hesten fungere godt, IKKE når der opstår problemer smiley


  • #21   4. apr 2011 Forresten kommer det også an på hvad man rider, spring, dressur, western eller islænder om man skal ride med hackamore.. Til klassisk dressur er det Fyfy! Alt for meget tøjlekontakt og selve holdningen kan give problemer med vejrtrækningen, i spring og western kan det gå an. Islænder... Ja det kommer jo så helt an på hvilken ridestil man er til, der er nemlig meget stor forskel på hvordan islænderyttere rider..

  • #22   4. apr 2011 Interessant holdning, jeg er faktisk tilbøjelig til at være enig smiley

    Den omtalte hest rides med stangbid og er udelukkende turhest. Det er det den er vant til fra sydamerika og det er det min veninde rider den med og det er ikke for at forfine hjælperne, men for at stoppe kræet smiley Hun har prøvet hackamore og nej det hjalp ikke for hesten kunne ikke stoppes. Er ved at lokke hende til at prøve mit HS dynamic bid, da jeg personligt ikke synes at et stangbid gør en hest nemmere at stoppe.
    Men det er et svært spg, for i sydamerika rider man med stang, punktum. Og det er kun en brøkdel af folk der, der bruge fine små signaler, når de er ude og horde køer. Så det er en hest der er vant til at med mindre man hiver i et stangbid, så betyder det ikke stop.

    Men det er lidt sjovt at se at ca. halvdelen i denne diskussoion siger hackamore og ca. halvdelen siger blidt bid.


  • #23   4. apr 2011 Mange kender ikke rigtig til effekten bag et stangbid, og tit får man at vide hvis man er turrytter og ikke kan stoppe kræet "så bare brug hackamore" Det fik jeg selv at vide af min ridelære engang.. Løber den af med dig på tur? Korrektionsbid eller hackamore!
    Det blev min en dyr erfaring! Et stykke tid virker det, men før eller siden vil hesten også blive ligeglad med det. Og hvis den vil løbe, ja så løber den.. Og så står man bare med en signal døv hest, men måske endna ødelagt mund som er ustyrlig på tur smiley
    Så er det bedre at fange det i opløbet med den rette træning hvis du spørger mig..

    Hvis man som din veninde står med en ældrere hest der allerede er "ødelagt" så kan man godt prøve at omskole den, men der skal nok prof hjælp til, og det bliver ikke helt nemt.. Det siger jo sig selv at jo ældrere en hest bliver, jo sværere bliver det at omskole den..


  • #24   4. apr 2011 Enig. For hesten er også begyndt at nægte at standse, stangbid eller ej. Og han løber ikke på en "jeg er bange" måde. Han vil bare helst løbe så hurtigt som muligt, for det synes han er sjovt. Heldigvis elsker ejer fart, og selvom hesten aldrig kunne drømme om at bukke eller lignende, skal hesten jo helst kunne standses igen.

    Hun mangler faktisk råd til hvad man gør, så selvom vi bevæger os totalt offtopic, har du så nogle? smiley Ødelagt i munden klarede sydamerikanerne for hende, så den potte er ude. Og hun er skovtursrytter, så at smide hende i en sandkasse 3 gange om ugen, kommer ikke til at ske.


  • #25   4. apr 2011 Hmm.. Det kommer an på lidt af hvert..
    Starter den med at løbe af sig selv, eller løber den bare meget hurtigt når hun skifter gangart? Er det også et problem i trav, eller kun i galop? Skifter den gangart selv, eller kun på komando?

    Hvis den stikker af med hende uden at hun selv har startet det er et godt gammel rideskoletrick at sparke til den og bede den løbe hurtigere og hurtigere og holde den igang i lang tid, til den bliver træt og nemt kan tages ned igen.. Det må være op til hende selv at vurdere om det vil kunne hjælpe, jeg er nødt til at se hesten inden jeg kan vurdere det. Det kræver selvfølgelig en del mod, og jeg ville aldrig selv turde det. Fart er ikke lige mig..

    Hvis den bare løber stærkt når den bliver sprunget an så kan en metode være at fange det i opløbet, altså springe den an og så få den taget ned igen inden den øger tempoet. Hvis der er problemer med bremse signalet er det en ide at installere et nyt, eks pisk på skulderen eller det noget mere effektive One-reighn-stop.
    One-reighn-stoppet kan også bruges hvis hesten sætter afsted i høj fart med det samme der springes an, men her skal man virkelig tænke sig om og sørge for at det er indøvet grundigt hvis man ikke vil styrte..


  • #26   4. apr 2011 Tror problemet er at ejeren elsker at jorde. Hun har endda gps til at måle hastigheden på hesten. Men så hidser hesten sig op og vil ikke standse igen..

  • #27   4. apr 2011 Aha, så det ER et rytterproblem..
    Altså et one-reighn-stop kunne være et fint redskab hvis hun kan finde ud af at bruge det, men hun skal nok også have lidt undervisning i det så.
    Hvis den står opstaldet et sted med andre heste kan man jo evt få én til at ride med ud på tur og hjælpe med det. Undervisning behøver ikke foregå på bane hvis hesten ikke er til det smiley


  • #28   4. apr 2011 One reighn stop har hun prøvet, men det fungerer ikke rigtigt med et stangbid. Stængerne kan jo ikke drejes på samme måde som et alm bid kan. Desuden har han en tendens til at tage biddet siger hun.
    Dvs hun hiver og han drejer ikke sit hoved.

    Men jeg må indrømme at jeg tror lidt det er et uløseligt problem. Hun vil gerne ride lynende stærkt, men have en super rolig hest og helst opnå det uden for meget baneridning. Og de ting følges sjældent ad. For de heste som kan løbe stærkt er oftest dem med temperament. Man kan jo ikke få både i pose og i sæk. Hun har målt ham op til 50 km i timen, hvilket jo ikke er så lidt.


  • #29   4. apr 2011 Altså one-reighn-stoppet skulle jo forhindre at hesten kan tage biddet, når man drejer halsen kan hesten ikke spænde op.. Hun gør det nok forkert.. Man skal dsuden træne det fra jorden længe først, og fra trav derefter. Man kan ikke bare gå igang med at bruge det sådan uden vidre.
    Men ja det lyder til at være ret uløseligt.. Jeg kan i hvert fald ikke lige klare dén her.. Måske hvis hun søger proff hjælp blandt westernrytterne er der nogen der kan hjælpe..


  • #30   10. apr 2011 Jeg rider i hackamore for det meste. Men hackamoren ville jeg klart skifte til. min hest skal ikke have bid i munden igen.

  • #31   30. jun 2011 Jeg har tit pisk med som jeg "dupper" på bringen. Det kræver godt nok at hesten fra jorden af ved at pisk på bringen = stop.

    Og ellers så rid en masse versader, og tag på ture hvor du stopper evt. bakker efter hvert ?20.? skridt, så lære hesten at vente på dig og bliver mere opmærksom på hvornår du ber den om noget smiley



Kommentér på:
Spg til bidløse

Annonce