{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.975 visninger | Oprettet:

TAB DIG DOG, HEST.. {{forumTopicSubject}}

Hvordan kan min fjorhest komme til at tabe sig??
Hun står på spånere
Hun får 1 skive hø om morgen (inden hun kommer på fold)
1 skive hø & halm der svare til 1 skive hø(mellem 16-18, når hun kommer ind fra fold)
1 skive hø klokken 22.
FODER:
müsli(staves)
og havre
Morgen; 0.5 L havre 0.5 L müsli
Middag: 0.5 L havre 0.5 L müsli
Aften: 0.5 L havre 0.5 L müsli
Jeg rider hendes hverdag, hun har kun én fri dag i ugen.

Hvordan får jeg hende til at tabe den hænge mave hun har???
Er der et sted (gerne link) hvor man kan købe noget specialfoder


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  TAB DIG DOG, HEST..
  • #1   18. nov 2009 Evt gå MEGET ned i foder? Ö
    Den får da virkelig meget !
    En hest kan LEVE af hø, hvis det er en god kvalitet (:


  • #2   18. nov 2009 Og en fjordhest behøver jo næsten ingen ting at spise,
    de er yderst nøjsomme (:
    Vores fjordhest lever af hø og så får han mineraler/vitaminer.


  • #3   18. nov 2009 Lad være at give den noget halm, det har den ikke brug for det er ikke stårfoder, og når de æder det får de bare hænge mave.
    Ellers så rid 2 gange om dagen, en skridt tur på ½-1,½time og så ridning senere, der går 14 dage så kan man se tydelig forandring smiley


  • #4   18. nov 2009 ~Kathrine Lundqvist Olesen* ~
    ^^hvor meget skal man så gå ned? hun skal jo også beholde hendes energi(:


  • #8   18. nov 2009 . Shella . •Team Bal• .
    ^^har ikke tiden til at ride 2 gange om dagen, & min hest kan heller ikke holde til det(:
    Når hun ikke får mere halm, så feder det ikke. Halm giver hænge mave hvis de får for meget. Og hø det feder(:


  • #9   18. nov 2009 Jeg tror bestemt ikke det kommer til at knibe med energien.
    Jeg ville tage det hele frao g gå over til mineraler og hø kun.
    Ingen halm, det giver dem en vommet mave.
    Hvis du får problemer med energien kan du jo prøve dig frem med at give hende lidt havre, eller evt noget 'energifoder'.
    Müsli feder rigtig meget Ö


  • #10   18. nov 2009 Hvis høet er rigtig godt og nærigt, kan den sagtens leve af det.
    Men kun hvis det er en god kvalitet!
    Ja hø feder lidt, men i denne situatioen vil jeg bestemt mene at det er foderet den er gal med.


  • #11   18. nov 2009 Hvis det er hænge mave/slappe mavemuskler, skal det jo trænes op. Så kan du jo tage den så meget ned i foder, uden resultat smiley

  • #12   18. nov 2009 evt. overvej at give hende noget andet til middag evt. roepiller, det feder jo ikke, men mætter.

  • #13   18. nov 2009 Enig med camilla.

    Jeg ville ikke droppe halmen da det er enormt usundt for en hest ikke at have noget at gumle på. Det er jo et steppedyr der er vant til at spise hele tiden.

    Suregrow er et godt foder med alle vitaminer i som ikke feder ret meget smiley


  • #14   18. nov 2009 Hvis 0,5l er ½kg havre får den da rimelig meget ? (:
    min far et kvart kg byg og kvart kg müsli morgen middag og aften + alt det hø han kan spise, og han skal tage på..


  • #16   18. nov 2009 Drop havren, giv müsli efter normen på sækken så du er sikker på at den er dækket ind med vitaminer og mineraler, og giv så min 5 kg hø, og halm for resten til at tygge på.

    Eller endnu bedre, drop müslien også, og køb en vitamin/mineral blandig, og evt roepiller. Og giv hende så det hø hun kan æde, eller min 5 kg hø og halm for resten. Du regulerer så mængden af høet, alt efter huldet, husk at trappe op igen, når hun når ned på den ønskede huld


  • #17   18. nov 2009 Camilla: Så giver man dem bare mere hø ?

    Halm feder meget mere end hø, og der er ingen grund til at halm når man har hø og det også sundere for hesten, når man 'fodre' med halm er der større chance for kolik/forstoppelse end med hø.

    Din hest kan ikke holde til at ride 2 gange om dagen? hvad er det da for noget pjat, det er da kun sundt for hesten at komme ud på en skridt tur ud over ridning, både konditions mæssigt, vægt mæssigt i dit tilfælde, og en masse andre ting og jeg snakker om skridt tur i skoven.


  • #18   18. nov 2009 Jeg ville IKKE droppe halmen, hvis det altså er af en god kvalitet.
    Halm er godt når maven skal holdes igang, og det rigtige slags, giver ikke forstoppelse, som mange skrøner siger ..

    Ville derimod droppe alt tilskudsfoder, og kun give vitaminer, hvis der er brug for det.
    Typisk kan de finde alt det de behøver i hø, af god kvalitet (:


  • #20   18. nov 2009 . Shella . •Team Bal• .
    ^^min hest kan ikke holde til 2 rideture på en dag, da hun er 12 år & hun har mus i det ene bagben, så nej, det kan hun desværre ikke(:


  • #21   18. nov 2009 Halm giver IKKE forstoppelse, så længe det ikke bliver brugt som eneste grovfoder. Halm er kun sundt for hesten som ekstra fyldefoder, da det betyder at hesten har mulighed for at æde hele tiden som det er bygget til, og kan holde gang i maven. Det kan give mavesår hvis hesten får for lidt grovfoder.
    Halm feder ikke, det gør hesten vommet, ligesom græs og hø gør det


  • #22   18. nov 2009 hvad med og prøve noget som hedder ligth ting ngoet fra tjørnemølle det virkede super da min gjordblanding skulle tabe sig lidt

  • #23   18. nov 2009 Det kun sundt for en gammel hest og komme ud og bevæge benene så den ikke bliver stiv. En mus burde ikke hæmme for 2 gange ridning, hvis den gør det må den sidde et sted hvor de burde opereres væk smiley

  • #25   18. nov 2009 Du må for alt i verden ikke pludselig ændre i fodet. Det skal ske i en langsom tilvendning. Jeg vil ikke gøre mit total klog på foder, men hvis jeg var dig ville jeg tage derned hvor jeg køber foder og få en snak med dem.

    Du må heller aldrig tage høet fra en hest. Men Synes du skal skrue ned for det. Hø er nemlig vigtig for maven og fordøjelsen.


  • #26   18. nov 2009 Du må endelig ikke skrue ned for høet, i alt fald ikke før du har taget alt kraftfoderet fra og skiftet ud med mineraler og den stadig ikke vil tabe sig. Men det tror jeg nu helt sikkert at den vil.

    Du kan evt kigge forbi min profil og min hjemmesiden hvis du ønsker hjælp til at få lagt en foderplan som hjælper hende til at tabe sig. Jeg må desværre ikke skrive den herinde, men du kan finde den på min profil


  • #27   18. nov 2009 Giv den fri adgang til hø og erstat foderet med mineraler.
    Hvis den bliver redet dagligt, er det jo ikke fordi det skal 'trænes' op (;


  • #28   18. nov 2009 Jeg ville droppe havren.. det er alligevel kun stivelse og sukker.. 2 ting der feder og som er svært for dem at fordøje..
    Evt skifte musli ud med ren vitamin produkt hvis den ikke taber sig af at du fjerne havren.. men fjerner du musli ville jeg nok give lidt roepiller i stedet, de mætter godt, feder ikke ret meget og giver den gode energi..


  • #29   18. nov 2009 Som de andre siger er halm meget vigtigt for hestens fordøjelse, den skal have noget og tygge på hele tiden, der må max gå 4 timer imellem den for stråfoder og hvis den kun for hø og tygge på en hel dag, vil den også ende med og blive tyk, hø det feder os' smiley
    Jeg ville også droppe havre og den får jo super meget af det, et halvt kg det er meget og som du skriver så får den i alt 3 kg foder om dagen, det er meget smiley
    Min får en stor håndfuld ponyguf og en lille smule havre morgen og aften og så ellers fri adgang til halm og en plade hø om aftenen + en masse gulerødder smiley ved godt det ikke er en fjordhest, men alligevel, lyder det til din får vildt meget mad smiley


  • #30   18. nov 2009 af en fjordhest får den faktisk meget foder, du kan faktisk godt skære det der svare til 0,5l havre og 0,5l müsli fra, du vil nok se en forandring iløbet af en uge


  • #31   18. nov 2009 Annie B: Hun skal bare lige tjekke at den stadig er dækket ind hvis hun skære i muslien..


  • #34   19. nov 2009 Lisette K
    Jo hø feder bestemt, ligesom alt muligt andet foder når hesten får mere energi end dens daglige behov, mange heste, især fjorheste og shetlandsponyer kan sagtens æde sig fede kun i hø. Halm giver kun forstoppelse i store mængder, og man skal derfor ikke bruge det som grovfoder. Bruger du halm i moderate mængder som tidsfordriv, er det kun godt for maven. Hestens fordøjelsessystem er bygget efter at hesten skal spise næsten hele døgnet, og det har derfor ikke godt af at hesten ikke spiser i eks 12 timer, heller ikke selv de 12 timer er fordelt over hele døgnet. Så har systemet langt bedre af at hesten bliver tilbudt halm som den kan æde når den ikke har hø.
    Der er ikke den store forskel på fordøjelsen af halm og frøgræshalm, den eneste egentlige forskel der er på det, er at man får frøgræshalm når man høster græsfrø, og halm, når man høster korn. Begge dele er 100 % modnet strå som ikke består af ret meget andet som ufordøjelige cellevægge, og dermed er ren fyldstof.

    Lucerne gavner på ingen måde trivelige heste, en hest får mere tyggetid og fylde i maven ud af at få samme energi tildelt i hø istedet, så ingen grund til at tildele lucerne. Lucerne er blevet lidt af en modedille.


  • #37   19. nov 2009 Det er såmænd noget jeg har hørt til et foredrag hvor både en dyrlæge og en foderekspert (agronom) har sagt det. Desuden har jeg det fra egne og andres erfaringer. Jeg har arbejdet rigtig meget med heste og ponyer som bliver tykke hvis de får over 1 kg hø pr 100 kg hest, så de må nøjes med det. Men det er bare for lidt til at holde maven i orden, derfor er halm til dem en nødvendighed.

    Jeg ved rigtig meget om fodermidlers sammensætning da jeg er uddannet inden for landbruget så højt som det kan lade sig gøre uden at skal over på landbohøjskolen, med kvæg som linie, og jeg går MEGET op i fodring.

    Jeg ved også at en hest der er meget trivelig, skal have mest mulig tyggetid og fylde med mindst muligt energi, og der er hø altså meget bedre end lucerne.
    Og vi snakker jo stadig lucerne i så små mængder så det ikke gør den store forskel, skal vi op i så store mængder det skal gøre en forskel, får man et proteinproblem, da lucerne har et meget højt indhold af protein i forhold til hø. Og heste i vedligehold og let arbejde, allerede får rigeligt med protein i høet.

    Hvad angår krybbefoder er en hest fuldstændig ligeglad med om den skal stå ved en krybbe og æde foder, eller den skal stå og æde hø fra jorden. Faktisk har den 10 gange bedre af at æde hø fra jorden, som at æde foder oppe i en krybbe, førstnævnte er bedre for fordøjelsen, da hesten af natur er bygget til at æde fra jorden.

    Lucerne er super til heste der skal prestere noget, eller skal have meget foder for at holde huld. Da det her kan være svært at få nok grovfoder i hesten, og nok proteiner. Her kommer lucernen til sin ret, da det er grovfoder i krybben som hjælper på tyggetiden frem for kraftfoder


  • #38   19. nov 2009 Hvis du læser efter hvad jeg har skrevet igen, har jeg også skrevet at hesten skal have minimum 5 kg hø (hvilket er mere en 1 kg pr 100 kg hest til en fjorhest) Og det bedste var at skifte müslien ud med en mineral/vitamin blanding og mere hø. Det er bare ikke ret mange der er indstillet på at fodre kun med hø og mineraler, mange mener at hesten skal have noget tilskudsfoder, og så er det bedste at vejlede folk så de stadig får en fornuftig foderplan til hesten.

    Og jeg skriver OGSÅ at halm på ingen måde skader som EKSTRA fyldfoder, men det må IKKE være som en del af den grovfoderration som hedder 1 kg tørstof pr 100 kg hest, hvilket faktisk er 1,25 kg hø, og 1,7 kg wrap.


  • #40   19. nov 2009 Lisette K: Det er ikke 1 kg hø/wrap pr 100 kg hest, men 1 kg tørstof pr 100 kg hest.. det glemmer rigtig mange..
    Og min fjordhest står så i en løsdrift fuld af heste der ikke bare tåler frit hø desværre, for det ville jeg helst give, men ikke på bekostning af at de bliver fede, så de får både frøgrås og halm (i god kvalitet) ved siden af for at have noget hele tiden..


  • #42   20. nov 2009 Lisette K: Jeg ser heller ikke at nogle skriver man skal skære i hø/wrap og give halm i stedet.. for halm er ikke strå foder.. men det giver faktisk en god ting.. nemlig træstof.. da vores endnu gik på græs og ikke fik halm begyndte de hen mod at græsset slap op (der blev supleret op med hø) at gnave meget i træ, indtil de begyndte at få deres halm også, så holdt træspisningen op..
    Meget halm kan skade ja.. har selv stået et sted hvor de andre kun gav frøgræs (i små mængder) og halm.. der havde hestene gang på gang forstoppelse.. men der hvor jeg står nu fx der får de 2 skiver halm (bigballe) og dagen til 7 ponyer (2 fjord, 4 islændere og en connemare) af bedste kvalitet ud over deres hø.. og ingen af dem har på 14 måneder haft forstoppelse eller anden form for kolik, ingen af dem har halmvom og ingen af dem problemer der tyder på mavesår.. så halm i moderate mængder som ekstra tidsfordriv hvis de ellers er dækket ind behøver ikke skade..


  • #43   8. mar 2010 du giver din hest for meget foder, that's it smiley og skær ned til 1 fjerde del. kun havre. og så kun en halv skive halm hver gang den får halm, så bliver den hurtig fit for fight ;).

  • #44   9. mar 2010 • Isabell & Lyna • : Så du mener den skal leve af havre og halm ?? hold da op det er da en invitation til mavesår og kolik..


  • #46   9. mar 2010 undskyld men.. det er en pony ikke? min får mindre end din og det er hest!

  • #48   9. mar 2010 Som Camilla skriver.. ingen hest eller pony bør leve af havre og halm alene.. begge dele er enormt svært for hesten at nedbryde og begge dele har faktisk ikke rigtig noget positivt at give hesten.. dvs man faktisk har en hest som er mega sulten konstant.. samt at maden hober sig op i dens tarme og kan give dårlig fordøjelse samt kolik.. den får ikke neutraliseret sin mavesyre så mavesår får den også meget let..
    En hest skal have vitaminer og den skal have hø/wrap eller halm for at dens mave fungere korrekt.. havre derimod har den ikke behov for overhoved, så ingen grund til at give noget helt unødvendigt til en der skal tabe sig..
    Halm er fint som ekstra tykketid til en der ikke tåler for meget hø.. men kan ikke stå alene som strå foder..


Kommentér på:
TAB DIG DOG, HEST..

Annonce