{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
835 visninger | Oprettet:

Dominans eller venlig gestus? {{forumTopicSubject}}

Hej jeg har spekuleret på: Hvad betyder det, hvis ens hest hviler hovedet på ens skulder? Er det et tegn på dominas? Et tegn på hengivenhed? Eller noget helt tredje?
Jeg har læst engang, at det skulle være det sørste, men har ærligt talt aldrig set heste bruge den gestus overfor hinanden i forbindelse med negativ kontakt. Det hænder, at de hviler hovedet på en andens ryg efter gensidig pelspleje?
Spørgsmålet til alle de kloge hoveder derud er altså, hvad betyder det og hvordan skal man reagere, hvis de sker for en selv?
Skal man skubbe hesten væk? Ignorer den til den selv flytter hovedet eller skal man rose den for at være venlig?
Nogen, der kan svare på det?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Dominans eller venlig gestus?
  • #2   16. feb 2009 bare hygge smiley
    social samvær


  • #3   17. feb 2009 Hvis maja nogensinde fik den idé ville jeg rose hende, da hun er en yderst asocial hest der ikke gider kæles med og sjældent selv tager kontakt.

    Ved andre heste tager jeg det også bare som noget hygge :).


  • #4   17. feb 2009 Mine gør det når jeg klør dem, så tror bare det er hygge...

  • #5   17. feb 2009 Jeg var oppe og se min Oliver 1 dag...mens han stod på staldgangen, stod jeg og nussede ham, mens jeg talte med pigen, der viste ham frem - så lagde han hovedet på min skulder, og det var helt klart hygge...næsten kærligt. Han stod mussestille imens - så jeg vil også mene, at når det foregår stille og roligt, at det er en kærlig gestus. :o)

  • #6   17. feb 2009 nogle siger at efter man har taget hovedtøj på, må den ikk gnubbe sig op af en fordi det er tegn på respekt smiley

  • #8   17. feb 2009 Marlene B

    Jeg er helt sikker på at både Monty Roberts, Andrew Maclean og mange andre der kender til hestes natur er uenige med dig, idet de bruger ord som tillid, samarbejde, osv. De er alle ude i, at hesten med sit krossprog viser bl.a. hvordan den har det, hvilke signaler de vil sende m.m....og når det netop handler om det, handler det naturligvis også om følelser hesten evner at rumme og udvise.

    Jeg ville helt klart foreslå dig at læse Monty Roberts bog " Fra mine hænder til dine" - han har hele sit liv været blandt både vilde og tamme heste og kender - måske mere end nogen - til. hvad hesten evner.



  • #9   17. feb 2009 Nu er det så bare lige det at Monty har indrømmet at der er pyntet godt på hans historier - blandt andet med join up, han har ikke set det udført og de venner der skulle ha været med på turen i naturen benægter at være med.

    Skal jeg endelig læse noget om en hest's adfærd, vil jeg foretrække noget læsning baceret på forskning omkring dens hjerne da det er facts end en der har 'oplevet' noget også er blevet berømt pga. nogle metoder og fantastiske ting de har gjort.

    Men konklusion, enig med Marlene B.


  • #10   17. feb 2009 Krikken xD - F.L. L

    Der er jo bare lige det at sige til det, at forksning kan undersøge stort set alt omkring hjernens opbygning og kemien i den - præcis som hos mennesket. Men nu er det jo bare sådan, at man - heller ikke hos mennesker - kan undersøge hvad sjælen består af...hvordan den arbejder forsker psykiatere, psykologer m.m. i, men det er ikke klinisk. Det er al anden forskning som det du skriver. Og selvfølgelig er det facts - men det er det så sandelig også når hestene udviser vrede, glæde m.m....
    Uanset om der er pyntet på Monty Roberts historier eller ej, så har han altså stadig været blandt heste det meste af sit liv...og de andre jeg bl.a. nævnte, har ligeledes studere hestene og deres adfærd. Det får man nok mere ud af i forbindelse med at lære heste at kende, end at måle hjernevindingere, nervetråde m.m.

    Det er synd I har den holdning, for jeg mener helt sikker at I går glip af de pragtfulde oplevelser det er, når en hest tilkendegiver, at den har tillid til dig, og meget gerne vil være sammen med dig. Det er også synd for hestene, for ved ikke at forstå at de rummer mere end bare kemi i hjernen, fratager man dem fra den forståelse, de indimellem fortjener.


Kommentér på:
Dominans eller venlig gestus?

Annonce