{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.137 visninger | Oprettet:

''Faldt'' over en god annonce !Ö {{forumTopicSubject}}

<b>Spis hest for hestens skyld!</b>
tekst af: per henrik hansen
Væmmelse og afsky. Det vil utvivlsomt være reaktionen fra en betragtelig del af de teenagepiger, der flokkes på landets rideskoler, hvis de præsenteres for et menukort, hvor ordet hest indgår.
Men faktisk har hestekød markante fortalere blandt heste- og rideinteresserede fra generationen over teenagepigerne. Et af deres vægtigste argumenter er, at hvis danskerne spiser mere hestekød, vil flere heste blive slagtet her i landet og dermed forskånet for en lang og udmarvende transport til et hesteslagteri i Sydeuropa.
Da den kendte stutteriejer Betty Rasmussen sidste år fik fortjenstmedaljen i guld fra hesteavlerforeningen Dansk Varmblod, blev det ikke kun begrundet med hendes fremragende resultater indenfor avl af sportsheste. Hun fik også medaljen for at servere røget hestekød af egen avl med den begrundelse, at det skåner hestene for pinefulde transporter sydpå, skriver hesteinfo.dk

<b>Mere saftigt end oksekød</b>
Den holdning deler Henrik Hansen. Han har ridning og kørsel med hestevogn som hobby samtidig med, at han driver det privatejede slagteri og grossistfirma Nordkød, der blandt andet slagter heste.
– Desuden er det godt kød. Det minder om oksekød, men er mere saftigt. Derfor bliver det aldrig tørt. Man skal anstrenge sig meget for at ødelægge hestekød, siger den sjællandske slagter-mester.
Personligt foretrækker han en hakkebøf af halvt hakket hest og halvt hakket okse.
Samme anbefaling kommer fra Winnie Hansen, der sælger hestekød fra Slagtergården i Gilleleje.
– Kunderne er især folk i alderen 40-60 år, som godt kan lide en god saftig hakkebøf. Hestekød bliver jo ikke tørt, som oksekød kan blive. Og så er det omkring 20 procent billigere, fortæller hun.

<b>Færre heste slagtes</b>
Brugen af medicin til rideheste sætter dog en begrænsning på, hvor mange heste, der må slagtes og spises. En del af medikamenterne, for eksempel bedøvelsesmidler brugt ved operationer, bevirker, at hesten aldrig må bruges til konsum. Heller ikke selv om den først bliver slagtet mange år efter, den har fået medicinen.
– Det er i det mindste noget af årsagen til, at antallet af slagtede heste falder, samtidig med at antallet af aflivninger er steget de seneste år, siger konsulent Eric Clausen fra Landscentret Heste under Dansk Landbrugsrådgivning.
I en del avisartikler er det blevet hævdet, at hestekød skulle være sundere end oksekød. Men det er der ikke belæg for, hvis der sammenlignes med magert oksekød, vurderer Martin Kreutzer, ekspert i ernæring ved Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.
– En sammenligning af fedtsyrerne i hestekød og magert oksekød viser kun minimale forskelle. Det gælder både den totale fedtmængde og fordelingen på fedtsyrer, siger han.

<b>Hesteslagterier</b>
I Danmark er der 42 privatejede slagtehuse, som har Fødevarestyrelsens tilladelse til at slagte heste. Nogle af dem sælger kun kød en gros, andre har også detailsalg.


Tænk lige over den !(:


Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Installation kogeplade 600 kr.
  • Min cykel er punkteret. Jeg har brug for hjælp til at fikse det i dag? 300 kr.
  • Hjælp til at montere fjernsyn på på væggen. 890 kr.
  • Opsætning af reol og billeder 750 kr.
  • Fikse geberit væghængt toilet, der løber 1.000 kr.
  • montering af gardiner 400 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  ''Faldt'' over en god annonce !Ö
Kommentér på:
''Faldt'' over en god annonce !Ö

Annonce