{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.139 visninger | Oprettet:

Muslingeridebane- har du? {{forumTopicSubject}}

Jeg overvejer at anlægge en ridebane med muslinger. Jeg har fået en ide til opbygning af en vognmand, som indebærer flere forskellige lag: drænslanger, knust beton, stabilgrus, muslinger og sand. Men det løber op i mange penge og så synes jeg også, jeg har hørt, at man kan "nøjes" med muslingerne- altså ikke behøver drænlag og stabiliserende lag.

Så hvordan er din muslingebane opbygget?
Er der lagt drænslanger ud?
Hvilken jordtype ligger banen på? - hvis du har lerjord er der så gravet af helt ned til leret?
Knuste eller hele skaller?
Sand blandet i?

Jeg er særligt interesseret i at høre fra jer, der KUN har muslinger på banen og ikke andre lag.

Jeg tænker, om man simpelthen bare kunne grave af og ligge 20-30 cm muslinger på (evt. med drænslanger)?
Min kæreste er bekymret for, at så tykt et lag bliver dybt/blødt? Men vil muslingerne ikke netop pakke sig og give en fast, men fjedrende bund?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Muslingeridebane- har du?
  • #1   12. jul 2016 Vi overtog en ridebane som var lavet med drænslanger og et tykt lag skaller. Jeg ved ikke hvoran den har været som ny, men da vi overtog var muslingerne helt pulveriseret og stenhårdt. Det gav et hårdt underlag at ride i og så havde vandet meget svært ved at trænge igennem.

    Så jeg vil i hvert fald anbefale at lægge noget sand/grus ovenpå, så det ikke bliver så hårdt.


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.701
    #2   12. jul 2016 De baner jeg har redet på med muslinger har været elendige, også på trods af at de er proffesionel lavet.

    banerne har været hårde, ufattelig ubehagelige at falde af på, også har jeg flere gange set hvor skallerne har skåret op i hestens hov.

    Når banen er nyanlagt, har de en tildens til at stinke voldsomt af rådene fisk/hav.


  • #3   12. jul 2016 Jeg kørte skaller direkte på jorden, uden der var lavet et forarbejde.
    Jorden var godt drænende og det fungerede fint smiley
    Det var dog en halvdyr løsning. Gav 16.000 for 200 m3 og der skulle have været et læs mere på.


    profilbillede
  • #4   12. jul 2016 Og ja, så gør det nas at falde af i Ö

    profilbillede
  • #5   12. jul 2016 av tænk at folk vil have sådan en bane undskyld mit udbrud

    også at hesten kan få skallerne op i sine hove AV AV

    puha flytter min hest hvis der kommer muslinger på banen


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.701
    #6   12. jul 2016 ina: ro på.. Alle har jo forskellige meninger om muslingebaner smiley

  • #7   12. jul 2016 bare det at ens dyrlæge siger han har oplevet flere have problemer med muslinger

    og at der bliver sagt nøjagtig det samme her og på flere andre forums

    det gør at jeg er helt 100 på at det skal min hest ikke udsættes for

    (noget andet er hvis man kommer på stranden så kan man ride mest muligt uden om)
    det kan man bare ikke på en bane bygget op på muslinger

    vil du frivilligt gå på glas jeg ville ikke så skal min hest ikke gå på muslinger


  • #9   13. jul 2016 Har nu aldrig døjet med at skallerne skar eller sad fast i hovene og havde flere der gik uden sko og der var aldrig indvendinger fra smeden smiley

  • #10   13. jul 2016 det er godt for dig at det ikke er sket

    jeg har bare hørt min dyrlæge snakke om det og har set flere forums der siger det samme

    og det syntes jeg at er nok til at jeg aldrig vil overveje en muslingbane


  • #11   13. jul 2016 Ina: Jeg har indtil videre kun hørt godt om muslinger: de er selvdrænende og skulle være faste, men fjedrende at ride på.
    Nu bør sunde og raske heste jo ikke være så ømme i sålerne og strålen, som vi mennesker er på vores fødder- hvis de er det, så er der (i mine øjne) noget galt med beskæringen, fodringen eller miljøet hestene lever i. Begge mine heste er barfodsheste, men går uden problemer på grusveje med store sten og asfalt- en del af deres fold er også anlagt med stabilgrus med store sten, hvor de gladeligt både traver og galoperer over.
    Den ene hest var lidt ømtået på grus da han flyttede ind, men i løbet af det år han har boet her, har han fået fantastiske hove smiley

    Jeg har også hørt at banen kan blive hård med tiden, så min tanke er også, at man måske kunne forhindre det ved blande noget grus/sand i det øverste.

    Jer der har oplevet, heste med snitsår- er det i ballerne på hesten eller?

    Maria P: Min jord er desværre lerjord, det dræner ikke så godt, så jeg er som minimum nødt til at få gravet af. Er det hele eller knuste skaller på din?


  • #13   13. jul 2016 Mathilde B: Ja det har jeg også hørt- banen kræver vist at blive efterfyldt en gang imellem for ikke at blive hård.

    Her vil dog kun være mig, og min part rytter der rider- dvs. den vil ikke blive brugt mere end 4-5 gange ugentligt, så det var derfor jeg håbede, at den så vil kunne ligge længe, inden den skal efterfyldes.


  • #14   13. jul 2016 Jeg ville aldrig få lavet en bane med muslingeskaller, synes ikke de er det værd, i forhold til prisen.

    Jeg har også fået af vide at det kan ødelægge hestens ben, og de gør ondt at falde af på smiley
    Så hellere en drænet bane med sand/grus


  • #15   13. jul 2016 Jeg synes netop skallerne, er noget af det billigste jeg kan lave bane ud fra:
    Jeg har fået følgende priser på muslinger:
    Hele skaller ca. 100 km3: 7000 kr.
    Knuste skaller ca. 220 km3: 12000 kr.

    Mener du at det bliver dyrere i det lange løb? Pga. efterfyldninger?

    Jeg håber, at kunne lave en fornuftig og brugbar ridebane til omkring 20.000 kr. (jeg skal ikke betale arbejdstimer eller leje af maskiner)

    Hvis der er andre forslag til en bane i den prisklasse, som fungerer hele året på lerjord, så hører jeg gerne smiley Banen skal minimum være 20 x 30 meter- gerne 20 x 40.


  • #16   13. jul 2016 Her har vi lerjord. Vores bane fik skrabet mulden af og så blev der fordelt ca. 6 cm vasket sand over hele banen. Punktum!
    Banen er lagt på det højeste punkt af vores jord og har et let fald til den ene ende, hvor vandet kan løbe videre ned af en lille skrænt. Det gør at banen lynhurtigt er brugbar efter selv store regnskyl, hvor vi kan se at andres (drænede) baner stadig står under vand.
    Vores bane har fungeret perfekt i mere end 15 år nu smiley


  • #17   13. jul 2016 Da vores ridebane blev etableret for en del år siden, gravede vi muld af, og fyldte sand på. For ca. 4-5 år siden fyldte vi muslingeskaller på banen, og har efterfølgende fået fyldt på en gang mere. Super bane at ride på i næsten al slags vejr. Hvor vores naboer må opgive at bruge deres baner pga. vejret, fungerer vores bane stadigvæk. Vi har heste og ponyer med og uden sko, og ingen af dem har problemer med hovene pga. skallerne. Jeg skal helt bestemt have efterfyldt med skaller igen smiley

    profilbillede
  • #18   14. jul 2016 Gitte B. Vores jord er bare næsten helt flad, der er godt nok lidt fald der hvor ridebanen skal være, som jeg har tænkt mig at bevare, men der er 25 cm ned til leret og de kloge siger, at man helst skal grave af helt ned til leret og hvis jeg gør det, så kan jeg ikke nøjes med sand- 25 cm ville blive at for dybt og hvis jeg kun ligger 6 cm på, så vil banen ligge i et hul og så kan der stå vand. Fik du gravet ned til leret hos dig?

    Gitte: Fedt det var det jeg håbede på at høre. I har ikke lagt dræn så? smiley


  • #19   14. jul 2016 Nej vi fik ikke lagt dræn, da vi bor på sandjord;-)

  • #20   14. jul 2016 Heldige dig smiley

  • #21   14. jul 2016 Jeg har snakket med en der etablere baner med flere forskellige muligheder, vi sagde det som det var vi ønsker en bane der kan rides på hele året, og vi var ikke interesseret i diverse formor for dræn osv. Da banen kun bliver brugt af en rytter, og det vil være for dyrt.

    Vi fik anbefalet skaller, grav 15-20 cm ned, smid hele skaller på, og knus de øverste med stor maskine/tromle. Vi er dog ikke færdige med banen derfor har jeg ikke det endelige resultat.. smiley


  • #22   15. jul 2016 Lene fedt- det var noget i den retning jeg også tænkte som en mulighed!

  • #23   15. jul 2016 Jeg husker faktisk ikke om vi kom helt ned til leret. Det er jo en del år siden smiley
    Men jeg tror bare at mulden blev skrabet af til fast bund... Nu bliver vores bane så heller aldrig harvet, så vi får ikke blandet underlaget med op i bunden. Den bliver kun planeret.
    Måske kunne du få gravet en grøft i bag den laveste ende, som kunne lede vandet væk? Bare en tanke smiley


  • #24   15. jul 2016 Gitte- det var faktisk slet ikke nogen dum ide smiley det tror jeg, jeg vil overveje uanset hvilken bund vi ender med at ligge. smiley



  • #25   18. jul 2016 Vi er lige i gang med at etablere bane, på meget leret bund ?? . Så vidt jeg kan læse mig til, er det en fejl at begynde at grave af eksisterende jordlag...
    Vi har gravet dræn og lagt slanger. Renderne er fyldt med knust beton/tegl for at dræne. Det er der vi er kommet til. Planen er et lag beton/tegl og sand øverst.
    Vi overvejede også skaller, men har tidligere redet på bane med skaller, og oplevede altså at der sad splinter i sålen på hoven. Derfor valgte vi beton/tegl i stedet. Er ligesom dig meget i tvivl, så håber det bliver godt :D. Den lokale landmand her vi sparret lidt med, han har forsøgt meget mht dræn af diverse ting her i området, så håber han har ret. God arbejdslyst


  • #26   18. jul 2016 Okay? Det har jeg ikke hørt før- at man ikke skal grave af.
    Det jeg har hørt, er at man ikke må flytte jord- dvs. hvis nu din grund hælder meget, så må man ikke grave jord af i den ene ende og flytte til den anden, da man så laver rod i jordlagene og det skulle gøre bunden ustabil smiley

    Arh det er svært, der er godt nok mange meninger om ridebanebund smiley Men jeg overvejer også en løsning med knustbeton/sand. Nu ser vi, hvad det ender med.


Kommentér på:
Muslingeridebane- har du?

Annonce