{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.159 visninger | Oprettet:

Hvorfor rider du som du gør? {{forumTopicSubject}}

Ja, der var jo den tråd med et par spørgsmål til de 'moderne' dressur ryttere, og jeg syntes den havde en lidt nedladende tone.
så nu spørger jeg ALLE ryttere, og ikke kun dressurrytterene:
Hvordan rider i, og hvorfor?
Altså, hvad er tankerne bag det, hvorfor har i ikke valgt en af de 3.000 andre ridestile. Hvorfor mener i at netop den fungerer bedst for jer og jeres hest? Hvem har vist jer den?
Uddyb rigtig gerne alt hvad i tænker og hvorfor netop dette fungerer!

Jeg skal nemlig også skrive en opgave, så ud over en god debat og jere mening, så vil det også hjælpe mig meget smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvorfor rider du som du gør?
  • #1   26. mar 2014 Jeg rider bidløst, og det har jeg valgt, fordi jeg ikke ser nogen grund til at putte et bid i min islænder, som ikke har stamtavle, og som er en pony, nu hvor jeg er over 16 år.

    Jeg rider altid tur,og det er fordi, at det er det, jeg bedst kan lide. Jeg hygger mig, og jeg føler også, at min hest hygger sig.. Så det er egentlig derfor jeg har valgt det - fordi jeg bedst kan lide det. Har ikke taget hensyn til hesten. Hun var ikke tilredet, da jeg købte hende, så hun kender kun til det her. smiley


  • #2   26. mar 2014 Jeg rider bare tur da jeg ikke har ridebane eller ridehus til rådighed i nærheden og så er hun islænder så hun har det bedst på ture og hun vil gerne have lidt fart på så banen er ikke lige hendes stil smiley

  • #3   26. mar 2014 Jeg rider som jeg gør, fordi jeg desværre - trods ihærdig træning - ikke er dygtigere end tilfældet er smiley


  • #4   26. mar 2014 Jeg rider lidt af hvert. Dressur, spring, tur osv.
    Fordi sådan har Natash og jeg det bedst :). Og så rider jeg både med og uden bid.


  • #6   26. mar 2014 Jeg rider pt. min unghest ned til en holdning der hedder hovedet i lod og halsen vandret. Det er her min underviser har sagt til mig at han går rigtigt, så derfor søger jeg det.
    Jeg gør det ved at lirke lidt i tøjlerne for at få ham til at bøje hovedet (øger presset hvis han ikke reagerer) og giver så stille efter på tøjlerne så han strækker halsen.

    De signaler jeg giver ved skift af gangart forsøger jeg at gøre så enkle som muligt, et klik med tungen skridt, to klik trav, 3 klik galop. Dette samtidig at jeg gør tilsvarende med benene (galop presser jeg dog med udvendige ben). Lytter han ikke til disse signaler bruger jeg pisken (igen blødt og øger så hvis jeg ikke får en reaktion).


  • #7   26. mar 2014
    Fordi jeg mener det gavner min hest - det er vel det bedste argument man kan bruge :o)

    Jeg er af den overbevisning at hesten skal slappe af før man kan komme videre. Derfor skal hesten kunne strække sig afslappet frem og ned - før jeg forlanger mere om jeg så skal bruge en uges tid eller mere på det.
    Når hesten så kan det, så starter jeg også hver dressur"time" med at hesten skal slappe af frem og ned.

    Og altid foran lod - med næsen fremme, fordi det er hvad jeg mener er bedst efter hestens anatomi. Samt ikke bruge tøjlen til og placere hovedet - hesten strækker sig selv frem og ned også ændre jeg på holdningen ved temposkift mm.


  • #9   26. mar 2014 Som du jo nok ved Louise smiley Så går jeg op i at min hest trænes med fokus på biomekanikken og indlæringen så min hest kan holde som ridehest i maaange mange år, gerne til han er 25 mindst :-). Derfor har jeg valgt en BBH-underviser både til mig selv og Tindur, men også til min datter da hun ikke skal lære alle de fejl jeg lærte i gamle dage. Og biomekanik og indlæring har BBH underviserne stort fokus på hvor de tager det bedste både fra klassisk dressur, akademisk dressur, jordtræning og andre discipliner for at tilgodese enhver hest og rytter da heste er forskellige ligesom os mennesker. Jeg vil med tiden ud at starte jagter, hvornår dette sker kommer an på hvornår min hest er klar til dette, hvordan tilridningen og den videre uddannelse forløber. Hastværk er lastværk. At få en sund og harmonisk ridelig hest tager år at opbygge hvis den skal holde som ridehest efter den er 15 år +. smiley
    Her kan I der ikke kender BBH læse lidt smiley
    http://www.blueberryhill.dk/index.php/ombbh
    Mvh TT


  • #10   26. mar 2014 Jeg er doven og gider ikke være inder dørs mere en højst nødvendig.
    Jeg VIL være ude i Naturen elsker skov -mark
    Og elsker at ride der ude
    Og igen jeg er doven gider nok ikke gå og cykle.Derfor løber jeg cykler jeg også for at holde min kondi Haha
    Vh
    Annette


  • #11   26. mar 2014 Jeg rider som jeg gør, fordi jeg kan se på min hest, at det virker og den bliver mere og mere afslappet.

    Jeg læser hele tiden forskellige ting omkring ridning, rådfører mig med andre og bliver herved hele tiden klogere og kan udarbejde min ridning mere præcist for hver enkel hest.

    Personligt ser jeg intet godt i at ride rundt på en stresset hest, som spjætter med benene, taber ryggen, går bag lod osv., da dette er ekstremt dårligt for hesten - af den grund kommer jeg aldrig til at ride "moderne" dressur/spring (med moderne menes der det der ses i tv - så er alle vist med)

    Jeg vil hellere bruge 10 år på at lære min hest at slappe af i skridt, inden den tages videre til trav.


  • #12   26. mar 2014 Jeg rider for sæde og ben og bruger kun tøjle til at give støtte. Dette er udelukkende fordi jeg er dybt imod at se folk der hænger i tøjlen, og saver hesten i munden ! smiley
    Jeg går meget op i hesten bliver redet bag fra fordi den skal løfte ryggen og derved løfte få bygget nogle stabile muskler. Det sådan meget kort hvad jeg ridder efter smiley


  • #13   26. mar 2014
    Og har iøvrigt den "politik" at; hvad man kan mærke i hånden er det man mangler bag til, ergo skal hesten bære sig selv og ikke jeg.


  • #14   26. mar 2014 jeg lærte at ride på den klassiske rideskole maner smiley Men da jeg begyndte som 11-12 årig at ride flere og flere heste fandt man stille og roligt ud af at med forskellige heste kommer forskellige temperament, sind osv osv smiley Før det havde man jo for det meste redet på nogle enormt gennemtestede ponyer der var inde i rutinen og ikke stillede store krav til dig som rytter andet end at du skulle have en god ridetur. Min Store udvikling skete med min gamle hest Coco's Calypso som var en enormt misforstået hest der havde været behandlet dybt forkert og havde et følsomt sind. Her gennemgik ikke kun Coco men også jeg en udvikling i min ridning og omgang med hesten og jeg begyndte at stille spørgsmål til de mere traditionelle ridemetoder og hjælpemidler. Man begyndte at tænke over hvornår og hvordan hesten brugte sig korrekt og om du hjalp den nok som rytter. Coco har betydet alt for mit syn på heste og rideverdenen.

    Senere begyndte jeg at ride ved Maj-Britt Carter som viste mig endnu længere af vejen, med hende store hesteforståelse, tålmodighed og viden med både normalt fungerende heste og "adfærdsvanskelige" heste. Og endnu en der ikke prøvede at pådutte en en masse hjælpemidler, men det handlede i ligeså stor grad om at du skulle trænes og blive en dygtigere rytter og ikke kun at det var hesten der skulle trænes. Det gik hånd i hånd smiley Og der blev trænet fra jorden! smiley Og igen at tage hensyn til den individuelle hest.

    Jeg blev så ansat i en dressurstald. Personen jeg arbejde for var rigtig dygtig og hestevelfæren var høj!! Dog fandt jeg de traditionelle metoder svære at accepterer, da jeg selv havde erfaret at det der blev brugt hjælpemidler til (hårdere bid, indspændig, glidetøjler, etc.) kunne erstattes af tid og tålmodighed og et realistisk syn på hvad lige netop den individuelle hest skulle og ikke skulle smiley Men jeg lærte en masse og blev en meget dygtigere dressurrytter og kunne mærke på alle heste jeg red at jeg også her havde opnået en ny udvikling.

    jeg skar senere drastisk ned på stævner og brugte mere min tid på bare at nyde alle aspekterne ved at have en hest og det er det samme jeg gør den dag i dag. Har haft en ridepause men får nu min hest hjem igen. Dog med lidt sarte ben en periode, men at jeg ikke kan ride det ville dressur osv. lige pt. og kun måske ude i fremtiden gør min faktisk ingenting smiley

    For i mit hoved vælger du en hest og den vælger dig og så har i hinanden. Og så står man sammen i både gode og svære tider. Hvis hun kommer til at blive tip top igen kan vi sikkert sagtens finde på at starte stævner igen, men indtil da nyder vi ligesåmeget at ride en skovtur, lave noget træning fra jorden og ride lidt let dressur.

    Jeg tror på at ens ridestil udvikler sig gennem hele din ridekarriere. Og hvordan du rider bør afspejle sig i både hestens anatomi som man bør have mere information om på ridekoslerne, men også i den individuelle hest. Men man har selvfølgelig samlet sig en masse gode erfaringer gennem årene og det er jo ikke sådan du laver din ridning helt om, men en dygtig rytter er god til at tilpasse sig smiley

    Måske en forvirrende forklaring, men jeg synes ikke en ridestil bare kan forklares.. men det kan være tankevækkende at kigge tilbage på sin egen udvikling. Og så tror jeg (og håber) at alle rider som de tror bedst. Hermed ment at du rider udfra den viden DU har og du gør det fordi det er det du mener er rigtigt. Nogle har måske ikke analyseret deres metoder så meget som andre, men de fleste har for det meste haft en eller flere undervisere der har sagt diverse. Og man gør jo ikke noget man er bevist om er dårligt for hesten og som man synes er forkert. Derfor skal man ikke altid dømme folks ridestile så hårdt som vi gør. Folk gør hvad de ved bedst smiley (Her ikke sagt at det er i orden at folk har dårlig opførsel/temperament overfor deres heste og dyr generelt!) Samtidigt synes jeg det er synd at folk ikke er bedre til at lytte på andre og tage imod deres erfaringer og gode råd så ens skattekiste af viden kan vokse smiley


  • #16   26. mar 2014 Ja jeg trænet Tindur i longen i går i frem og ned. Jeg brugte ca 3 mnd at lære ham at gå rigtig i skridt. Så begyndte vi på traven og har øvet dette siden november. Nu har jeg begyndt meget småt med at give ham nogle runder i galop da han jo skal lære kommandoen og det giver lidt afveksling. I går var ejeren af ridebanen der imens jeg longeret ham, det er 3 gang han galoperer i longen og jeg bruger hele den ene del af ridebanen. Når jeg var færdig snakket jeg lidt med hende hvor hun siger at jeg skal være forsigtig med at lade ham galopere i longen når han ikke er ældre og volterne ikke er større da hun så han tabte ryggen. Jeg sagde som sandt var at han var li ved at lære dette og at det var kun tredje gang. Hun sagde han havde en god balance og spurgte så om jeg ikke skulle smide nogle indspændinger på så jeg hjalp ham med at ikke tabe ryggen... "Nope" sagde jeg og tænkte mit. "Jeg bruger ikke hjælpemidler da han selv skal være stærk nok til at klare det selv". Hun kikket lidt underlig på mig og så gik vi hjem... smiley

  • #17   26. mar 2014 Fordi min part og jeg godt kan lide en god tur i skoven. Der vil vi begge helst være. Jeg er ikke en af de bidløse (hellige som ikke) eller en af de akademiske jeg er noget helt tredje. Jeg er den der rider på den måde, som min part og jeg bedst trives med. Jeg indrømmer gerne, at vi endnu ikke har fundet vejen endnu, men jeg har jo god tid til at finde den endnu smiley

  • #18   1. apr 2014 Jeg rider, ånder og lever for dressur.
    Jeg rider mine heste efter det princip at de selv skal gå i holdning og suge frem på bidet, uden at den på nogen måde tvinges ind i den holdning. men at den er løs for hånden og "står" selv med hals og hoved, som min ridelære siger smiley

    Dette gør jeg målrettet fordi jeg gerne vil uddanne min hest til at kunne gå S dressur, og vi er allerede godt på vej.
    Jeg har haft min røde hoppe siden hun var 9 mdr. og har selv formet hende med henblik på dressuren helt fra starten.
    Hun har fra naturens side ikke den bedste trav, men mange års målrettet træning har givet hende et godt afskub og et stort rygsving.
    Grunden til at jeg rider dressur er at jeg altid har været imponeret af samspillet mellem hest og rytter, og det at få hesten til at "danse" og samtidig få det til at se helt ubesværet ud. smiley

    Hvor mange her har ikke hørt "Ridning er da ikke hårdt, du sidder der jo bare"

    Samtidig syns jeg at det er en stor fornøjelse at jeg kan få et dyr på godt 600 kg. til at lystre og reagere på mit mindste signal, netop så det ser ud som om at jeg bare sidder der, og ikke laver noget.

    Skal dog siger at jeg var spring rytter som barn, men da jeg fik min første hest, havde jeg et grimt styrt på springbanen, og det gjorde mig bange, så derfor slog jeg over i dressur.


Kommentér på:
Hvorfor rider du som du gør?

Annonce