Dette indhold er sponsoreret
Det er hårdt arbejde, at eje en hest. Det kender vi alle. Den skal på fold, passes, plejes og så meget andet. Det er næsten et fuldtidsarbejde, at have en hest og derfor kan det være svært for unge ryttere i teenagealderen og i 20’erne, at finde overskuddet til at finde tid til det hele. Der begynder at komme fester, hvor mange mødes med venner og veninder til øl og vin - Det kan være svært at nå det hele. I takt med at flere unge bliver miljøbevidste er de også begyndt, at handle økologisk og miljøvenligt alkohol heriblandt hos flere biodynamiske vinhandel.
Nedenfor vil du kunne læse om gode råd til den unge rytter som gerne vil nå både fest og hest.
Planlægning, planlægning og atter planlægning
Det kan virke åbenlyst, men det hele bunder i planlægning. Som rytter, ung eller gammel, så kender du til de forskellige ting, som du skal igennem hver evig eneste uge med din hest. Dette er en stor fordel, og jo længere tid, som du har redet, desto mere erfaring har du. Når du ved hvor lang tid alle facetterne tager, så kan du hurtigt planlægge hver dag i ugen.
Du skal have tilpasset din pasning med hesten både med skole, arbejde og venner, så derfor er det vigtigt, at du sætter dig ned og laver en plan for ugen. Skriv det i kalenderen og sæt tid af til hver enkelt ting. Det vil skabe overblik over hvor meget du skal nå, samtidig med at det vil vise hvor du har frirum til at ses med venner og feste. En vigtig pointe er, at skrive det ned samlet. Du må for Guds skyld ikke samle det på forskellige papirer eller i forskellige dokumenter på telefonen eller computeren. Det er vigtigt, at holde alt information samlet for at få et overblik over ugen.
Prioritering er alfa omega
Det er ofte her mange fejler. Det kan være svært administrere både at lave matematikaflevering, passe hesten, shoppe, se vennerne og have tømmermænd - hvornår skal man få tid til det hele? Det er ofte her visse ting, heriblandt pasning og ridning af hesten, bliver negligeret for alt det andet.
Det er derfor en god ide, at lave det vigtigste først. Find ud af hvad du prioriterer højest, og lav derefter det først - hvad er VIGTIGST for mig, at nå i dag? Dette kan være med til at strukturere din tid.
Dette er en løbende proces. Nogle dage er noget vigtigt, andre dage er det knap så vigtigt. Så opdater løbende dit skema - uforudsete ting kan forekomme.
Det er aldrig forkert at spørge om hjælp
Onkel Stewart fra Terkel i Knibe sang det så fint: “Spørg om hjælp, hvis du er i tvivl”. Hvis du har brug for en hjælpende hånd, så spørg veninder eller forældre om hjælp. Det vigtigste er bare, at det ikke går hen og tager overhånd. Hjælp er velkommen, når alt andet fejler - det kan ske for enhver.