Springbilleder – hvordan...?

Springbilleder – hvordan...?

2506visninger 4 svar | 17. feb 2016

Der er mange ting der kan gå galt når man tager springbilleder..
Lige så vigtigt som at ramme de rigtige momenter i dressur, lige så vigtigt er det rigtige ’moment’ i spring.
Der er mange måder at tage billeder på, jeg oplever ofte at folk holder kameraet mod springet og så skyder når hesten flyver forbi – dette vil i mange tilfælde give et flot skarpt spring, men en lidt sløret hest.

For at tage indstillingerne først.
Jeg ville sætte kameraet på Shutter-priority (Nikon S / Canon TV).
Hvis I er udendørs og solen skinner, så indstil ISO til 400/500 og lukkertiden på 1/800.
Er det indendørs i en alm. lys ridehal, så sæt ISO på 1000 og lukkertiden på 1/500.
Når man skal fotografere springbilleder vil jeg ikke anbefale at man går længere ned end 1/500 sek. i lukkertid.

Når man så skal til at fotografere, så stå lidt skrå foran springet, eller lige forfra.. Springbilleder skrå bagfra kan være lidt kedelige, så er lige bagfra bedre, måske taget i nedspringet lidt tæt på.
Når hesten er på vej mod springet, så følg med hesten, i stedet for at holde kameraet rettet på springet. Undervejs så hele tiden tryk halvt ned på knappen, så den bliver ved med at fokusere. På den måde er du sikker på at det er hesten der er stillet skarpt på.

Fang det rigtige moment

Får man taget billedet for tidligt når hesten ikke at samle sine forben helt, og det vil i mange tilfælde ligne den hænger med et af benene. Samtidig med det ligner der har taget 50 kg. på da bagbenene sænker sig, for at sætte af.


Tager man billedet for sent, kommer begge forben til at ligne de hænger, og rytteren har måske allerede sat sig lidt i sadlen igen.


Det bedste er at tage lige når begge bagben har sat af jorden, med mindre springene er meget høje, så er det mens hesten stadig er på vej op, inden den bliver helt lige over springet.


Vil man derimod tage af nedspringet, så sørg for at vent så lang tid som muligt INDEN den sætter den første hov i jorden. Så er forbenene mest strakt og halen vil i mange tilfælde også svirpe op og give ekstra dynamik til billedet.


Man kan også lege med sjove vinkler, og her er billedet taget bagfra både en sjov udfordring, for man skal være hurtig med fokus.
Men prøv at eksperimenter når I tager springbilleder, overdriv det lidt, det bliver bedre når man kan se det underlige, for tidlige, for sene og for skæve er med vilje, fremfor et uheld.. :)  


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Springbilleder – hvordan...?
  •   17. feb 2016 Feeeeeedt indlæg! Synes tit jeg har haft problemer med det springværk der :P.

  •   18. feb 2016 Det var nogle gode ideer!
    Har selv haft lidt svært ved at få kameraet til at fokusere helt 100 % skarpt på hesten..
    Har haft prøvet mange ting når jeg har skullet tage spring, bare lidt svært at stille sig ind foran, er sq lidt bange for at blive redet ned :b


  •   21. feb 2016 Er mega glad for dette indlæg det viser rigtigt godt hvordan man skal gøre smiley

  •   28. feb 2016 Jeg kunne ikke kommentere på din status, så du får lige et forslag her smiley
    Jeg kunne godt bruge noget hjælp til billeder i bevægelser, hvordan man fanger det rette momentum. Hvordan benene helst skal være placeret for et godt skridt billede, trav og galop. Jeg holder bare knappen i bund og skyder en masse billeder, men jeg har svært ved at finde ud af hvordan benene gør sig bedst på billeder. måske også dressur øvelser? Jeg har svært ved at fange et rigtig pænt billede af en schenkelvigning f.eks. Ellers noget mere dybdegående om portrætbilleder måske?


Kommentér på:
Springbilleder – hvordan...?
Annonce