Portrætbilleder

Portrætbilleder

1939visninger 8 svar | 5. apr 2016

Da der er flere der har efterspurgt en uddybning af portrætfotografering, har jeg samlet lidt fif sammen.
Desværre må jeg ikke komme ind på ikke-hesterelaterede emner, så derfor kan jeg ikke skrive noget om portrætfotografering af mennesker.
Men hvis I vil have lidt idéer, eller har spørgsmål omkring det, så er I altid velkommen til at kontakte med i en PB.

Det rette udstyr
Ud over kameraet, så er det en fordel at skyde portrætter med et objektiv der kan zoome en del ind. Det hjælper til at få baggrunden ekstra sløret.
Så er det også vigtigt med nogle remedier til at gå hestens øre frem og til at få et vågent blik i øjnene.
Så er det altid godt hvis du kan have to hjælpere. Altså én til at holde hesten, og én til at lave lyd, så hesten ikke bliver bange for den der holder den.

Indstillinger
Det er vigtigt at du kan komme så langt væk fra hesten, at du kan zoome helt ind. Hvis solen skinner, så brug Shutter-indstillingen og sørg for at blænden ikke bliver for lav (højt tal). På den måde sikrer man en sløret baggrund.
Så må man indstille ISO og lukkertid lidt efter det. En alm. solskinsdag vil ISO 400 og en lukkertid på mellem 1/1000-2000 være fint, så vil blænden være omkring en f/4-6 stykker.

Når du så skal i gang med at tage billeder, så er det vigtigt at finde et sted med en flot baggrund, og vigtigst, at finde en pæn baggrund I kan komme lidt væk fra.. Så lige op ad en hæk eller mur dur ikke, da baggrunden så ikke vil blive sløret og billedet vil blive fladt at se på.
Så er det selvfølgelig også vigtigt at i kan vende rigtigt i forhold til solen – og ja, det er bedst at tage sådanne billeder i solskin.

Opstilling
Når I stiller hesten op, så sørg for at solen rammer rigtigt, så den side mod fotografen ikke er fyldt med for hårde skygger.
Der er lidt forskellige opstillinger og vinkler man kan tage billedet fra. Personligt kan jeg bedst lide det lidt drejede hoved så man har kroppen i baggrunden.
Men nogle heste dur ikke i den vinkel, de mister simpelthen halsen eller kommer til at se for tykke ud. Så det er med at prøve nogle forskellige opstillinger.

Få ørerne frem
Det kan være rigtig svært at få hesten til at vågne op, især hvis det er en hest der har set rigtig meget, som generelt ikke kigger på ting. Men det er bare at gå lidt til den, så skal det nok komme. Men det er et tålmodighedsarbejde uden lige – det overgås næsten kun af opstillinger af hele hesten J
Ved nogle heste kan et spejl også være en god hjælp, især hvis hesten skal strække halsen lidt frem.
Hvis man virkelig har problemer, så kan den der skal lave lyd evt. gemme sig bag en busk, og pludselig vifte med en paraply ud fra busken – men lad nu være med at vælge en busk omkring hvor i plejer at ride, den skulle nødigt blive bange for busken fremover.

De forskellige opstillinger
  


Lige fra siden er den letteste måde at opstille hesten på. Man skal i korte træk bare have hesten til at kigge lige ud. Det kan være en fordel hvis hesten er meget tyk eller generelt har en krop man ikke er så stolt af. Det er også en god opstilling hvis man har en hest med speciel hovedform - altså enten konkav eller konveks næseryg.


Denne er næsten det samme, men her ser man lidt mere udtryk, men formen på næseryggen forsvinder lidt med denne opstilling.


Opstillingen her er også nem at gå til. Hesten skal kigge næsten lige ud, men billedet tages lidt skrå fra siden. Det kan give et meget stemningsfuldt billede. Og hvis man ikke har en busk at tage en baggrunden, så kan man holde en lille kvist op meget tæt på kameraet - det giver lidt dybde. - Busk på dette billede er dog en rigtig busk ;) 


Billedet her er taget lige fra siden af, hvis hesten skal kigge bagud. Det kræver sin hest, og hesten på billedet har lige en tyk nok hals til at det er helt godt. Denne opstilling kan være en fordel hvis din hest har et utrolig stort hoved og en meget tynd hals. På den måde bliver proportionerne bragt lidt i balance.


Denne opstilling er min foretrukne. Det kan være lidt svært at få hesten stillet op, men det kan lade sig gøre. 
Den letteste måde er at stille hesten op direkte mod fotografen, og så skal fotografen træde et godt skridt til venstre - eller højre hvis man hellere vil tage billeder af den anden side af hovedet.
Den der holder hesten skal stå på den modsatte side af hesten, end den vej hesten skal kigge. 
Og så skal hesten kigge samme vej som bagparten vender. Så står man så man kan se hesten højre side, så skal hesten kigge til højre, og omvendt.


Denne opstilling er stort set den samme som den ovenfor. Her står hesten bare lidt mere på skrå, men den skal kigge samme vej som bagenden og hesteholderen skal stå på den anden side.
Denne opstilling giver lidt mere luft, men kræver også at hesten hoved kommer en del mere op.

Sidste opstilling jeg har valgt at tage med er denne. 
Her står hesten stillet op på samme måde som skimlen. Det skal skal være opmærksom på er bare flyttet ned, så hesten strækker halsen. Her er spejlet en rigtig god idé. Så lige når hesten strækker halsen frem og ned, så rykker man hurtigt spejlet frem mod hesten. Så skulle hesten gerne trække hovedet lidt til sig, og dermed lave en 'god nakke'.


Nu håber jeg der var lidt inspiration at hente, ellers uddyber jeg gerne! 

Mvh. Sanne K


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Portrætbilleder
Kommentér på:
Portrætbilleder
Annonce