Hvad kan ryttere og iværksættere lære af hinanden

Hvad kan ryttere og iværksættere lære af hinanden

21. okt 2019

Dette indhold er sponsoreret

Hvis der er to grupper i samfundet, der altid yder deres maksimale for at lykkes, så er det iværksættere og professionelle idrætsfolk. Hvis ikke netop disse to grupper ikke præsterer deres ypperligste, falder deres niveau og det bliver svært at holde sig på toppen. Men kan disse to grupper også lære noget af hinanden? Hvad kan ryttere og iværksættere lære af hinanden, når det kommer til stykket. Iværksætteren Jonathan Løw satte sig i 2016 for at finde ud af det, da han sammen med den danske atletikudøver Stina Troest samarbejdede om at svare på spørgsmålet. Han har senere kastet sig over endnu et iværksættereventyr, hvor han helt sikkert har taget disse erfaringer med sig - find mere information om det her. I dette indlæg går vi dog i dybden med, hvad ryttere og iværksættere kan lære af hinanden.


Hvad har iværksætter og ryttere til fælles

“Succes er at gå fra fiasko til fiasko uden at miste entusiasmen.” Det var den tidligere britiske premierminister Winston Churchill, der i sin tid sagde disse ord. Netop denne sætning opsummerer meget godt, hvad ryttere og iværksættere har til fælles. Det er én lang og sej kamp mod toppen, der kræver både blod, sved og tårer. Hvis man vil opnå succes både som rytter og som iværksætter, så er der ingen genveje eller lette løsninger på noget som helst. Det kræver, at man arbejder hårdt dag ind, og dag ud for at nå sine mål og aldrig giver op på vejen. Viljen til at ville vinde er formentlig det største fællestræk mellem de bedste ryttere og de dygtigste iværksættere. 


Hvor er de så forskellige

Hvor ryttere som regel har fokus på strategien, så er iværksættere også fokuseret på at skabe den rette kultur. Hestesport er i langt de fleste tilfælde en individuel konkurrence, hvor man konkurrerer mod andre og derfor er kulturen ikke ligeså vigtig, som i iværksættervirksomheder, hvor det er et spørgsmål om strategi og eksekvering. Træningsfilosofien er måske også en smule anderledes, da iværksættermiljøerne ofte kræver mange forskellige løsninger på diverse problemstillinger, mens hestesporten ofter er benhård træning at være så præcis så muligt. Det er blandt andet her, hvor ryttere og iværksættere adskiller sig en smule fra hinanden. Iværksætteri er en mere versatil disciplin end ridesportens verden, der oftest handler om at levere den mest præcise løsning på en bestemt disciplin. 


Hvad kan ryttere lære fra iværksættere og omvendt

Ryttere og iværksættere kan uden tvivl lære meget fra hinanden. En af de første ting iværksættere kan lære er den træning det kræver at blive dygtig til arbejdet. Det kræver, at man sommetider gør ting om og om igen, og bliver bedre til at gøre det mere effektivt og præcist. Omvendt kan ryttere hente en hel del gå på mod og moral fra iværksætteverdenen. Dermed ikke sagt, at ryttere ikke arbejder benhårdt, men iværksætterverdenen kan give et indblik i, hvordan man kan tænke ud af boksen og løse opgaver kreativt og anderledes. På den måde har både ryttere og iværksættere noget de kan lære fra hinanden.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce