Dette indhold er sponsoreret
Er du i tvivl om, hvordan du skal forholde dig, hvis der pludselig opstår et dødsfald i din familie eller nærmeste omgangskreds? Det er faktisk ikke alle der ved, hvad man skal gøre, hvis det sker. Det kan for eksempel være i forbindelse med begravelse, dødsattest eller bedemænd Århus. Derfor har vi lavet denne guide, så du hurtigt kan få en idé om de ting, der skal gøres i forbindelse med et dødsfald.
De første skridt
Når en person dør, skal du som det første kontakte en læge. Lægen skriver en dødsattest inden for de første 12 timer efter dødens indtræden. Det er også her man bør tage kontakt til en bedemand, som kan sætte de vigtige procedurer i gang, såsom hvor afdøde skal afhentes og om han eller hun eventuelt skal donere organer. For at finde bedemænd, kan du for eksempel søge efter bedemænd Århus, hvis du leder efter bedemænd i Århus.
Papirarbejde
Der er en del papirarbejde forbundet med et dødsfald. Det handler ikke kun om dødsattesten, som lægen underskriver, men også om afdødes personlige papirer. Alle disse ting kan bedemænd Århus også hjælpe dig med, hvis du er i tvivl.
I dette trin skal du skaffe eller fremskaffe en dødsattest, som er den, du får fra lægen. Du skal desuden sende en dødsanmeldelse til kirkekontoret. Når du har fået en godkendelsesattest, skal denne gives videre til begravelsesmyndigheden.
Begravelsen
Der kan være mange forskellige præferencer til en begravelse. Det kan være, at afdøde selv har haft tid til at planlægge en begravelse eller bisættelse, men hvis en person er død meget pludseligt, kan der være mange beslutninger, der skal træffes i forbindelse med begravelsen. For eksempel skal man mødes med en præst eller en anden person, der skal lede ceremonien. Der skal bestilles en kiste og/eller en urne samt en dødsannonce, og selve begravelse, kremering og urnenedsættelse skal planlægges og datoer skal fastsættes.
Afdøde skal desuden overflyttes, når han eller hun skal begraves. Der skal bestilles blomster til kisten, og de pårørende skal inviteres til mindehøjtideligheden. Der er altså mange ting, der skal holdes styr på, når der skal planlægges og afholdes en begravelse, men mange af disse opgaver kan din bedemand Århus heldigvis hjælpe dig med.
Gravstedet
Når det kommer til gravstedet er der også en række beslutninger, som du som pårørende skal være med til at træffe. Afhængigt af, om du er barn, forælder, ægtefælle eller noget andet, er det forskelligt, hvor meget, du selv kan bestemme. Gravstedets størrelse og placering afhænger af din og afdødes økonomi. Afdøde kan have sat penge til side til en begravelse og en gravsten, men det er ikke altid tilfældet.
Det kan være, at din familie allerede har et gravsted, som afdøde kan begraves i, men hvis det ikke er tilfældet, skal du vælge et gravsted. Du skal derfor beslutte, hvilken type af gravsted, du vil bruge samt hvor lang fredningstid du ønsker. Dette har nemlig betydning for vedligeholdelsen af gravstedet. En større sten og et større gravsted vil koste mere. Det er derfor også vigtigt at tage dette med i overvejelserne, når man planlægger en begravelse. Men alt dette kan bedemænd Århus selvfølgelig hjælpe dig med.