{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Dusty 1999

6.313 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race Dusty

Fødselsår:
1999
Højde:
147,5 cm
Temperament
Dusty er en meget kærlig pony. Han knytter sig ikke til en lige med det samme, men han er altid venlig over for andre mennesker. Jeg har aldrig oplevet at han har sparket eller bidt - i hvert fald ikke med vilje!

Han er en frisk pony, og har masser af energi. Han vil kun sin rytter det bedste, men kan dog også være en lille drillende djævel nogle gange. Som mange andre har han sine gode, og sine knapt så gode dage, så det er aldrig den helt samme tur man får på ham hver gang.

Som sagt er han meget kærlig jo mere man lære ham at kende, og nogle gange helt puslende omrking en. Han fornemmer hurtigt hvilket humør man er i, hvis man f.eks. er ked af det, virker det lidt som om han prøver at trøste.

Han har i hvert fald en rigtig dejlig personlighed.

Gangarter
Gode, taktfaste.
men trippende, når han er hidsig/spændt.

Skridt: God, men en andelse trippende indimellem.. men ellers tager han dejlig store, lange skridt.
Trav: Gaske fin når han lige rides frem og kommer rigtigt i holdning.
Galop: Rigtig god. Han kommer virkelig rigtig godt ind under sig med bagbenene, og springer godt frem. Især hans øgede galop er fin, der sringer han virkelig igennem.
Stævner
Dusty har startet flest dressurstævner, og ikke så meget springing pga. ejers manglende interesse.

Han er aldrig helt til at stole på til stævner. Den ene dag kan han være en engel der bare er helt afslappet og gør alt hvad man beder ham om, den næste dag kan han være så fræk og lave numre, eller spænder op konstant.

Dusty og jeg har aldrig været de allerheldigste til stævner. I de første år med stævner blev jeg altid meget nervøs, og så gik det slet ikke inde på banen. Til sidst mistede jeg fuldstændig troen på at noget kunne lykkedes, fordi det altid gik så dårligt. Alligevel lærte jeg dog efterhånden at slappe af mere og mere, og til sidst gik det okay. Vi har dog aldrig været dem der har startet flest stævner, eller fået flest placeringer med hjem.

RESULTATER 2005:
LC2 til 52,60 % - uplaceret.
LC3 til 58,75 % - uplaceret.

RESULTATER 2006:
Spring 60 cm - 2. plads.
LC1 til 59,58 % - uplaceret.
LC1 til 60,83 % - uplaceret.
LC2 til 47,83 % - uplaceret.
LC3 til 51,70 % - uplaceret.
LC3 til 59,16 % - uplaceret
LC3 til 66,25 % - 3. plads.
LB1 til 60,71 % - 1. uplaceret.

RESULTATER 2007:
LC3 til 59,20 % - uplaceret
LC3 til 61,? % - uplaceret
LB1 til 58,57 % - uplaceret.'
LB1 til 56,80 % - uplaceret.
LB1 til 67,50 % - 1. plads.
LB2 til 65,18 % - 3. plads.

RESULTATER 2008:
LB3 til 62,50 % - 1. plads.
LA1 til 58,28 % - uplaceret
- sidste stævne, regnvejr, underlig dommer, lidt spændt dusty.

Han bedste resultat er dog en LA4 til 64 % med tidligere ejer, Maj.
Stamtavle
ingen.
Køn
En køn vallak.
Bemærkninger
Dusty var en pony jeg havde part på fra september 2005 til august 2008. Jeg stoppede fordi jeg skulle på efterskole, og blev derfor nødt til at sige farvel til ham efter 3 gode, lærerige år, som jeg er meget taknemmelige for.

Da jeg startede på Dusty, kunne jeg stort set intet dressur, og det var hårdt i starten, for Dusty var en svær pony at ride, og jeg ville egentlig bare så gerne lære at ride ham.
Men med undervisning og tidens hjælp, gik det efterhånden bedre og bedre, og jeg lærte langsomt hvordan jeg fik ham til at gå til biddet og diverse andre øvelser og teknikker.
Det var ikke kærlighed lige med det samme, og der gik egentlig lang tid før jeg rigtigt begyndte at holde af ham.

Da jeg efterhånden lærte ham bedre at kende, kom jeg dog virkelig til at holde af ham. Jeg fandt efterhånden ud af hvilken dejlig og kærlig hest han var (og stadig er), og hvor mange sider han havde af sin personlighed.

Han er en pony der afspejler rytteren meget når man rider, hvis man selv spænder op gør han det samme osv.
Han er en frisk pony, og der skal mange halve parader til under ridningen.
Han vil dog rigtig gerne ride, og selvom han laver numre, prøver han dog også rigtig meget på bare at lytte til hvad man vil have ham til.

Jeg har nydt meget af at kunne tage ud til ham, og især at ride i skoven en søndag formiddag og rense hovedet og bare være derude sammen med ham. Vi har tit redet uden saddel i skoven, hvor jeg bare har kunnet stole på ham, fordi jeg efterhånden kendte ham godt nok til at vide hvordan han ville gøre i rigtig mange situationer, så det har været rart at have den tryghed.

i sommeren 2007 fik han desværre en skade der viste sig at være en gaffelbåndsskade, og så stod han stille i cirka et halvt år. det var rigtig trist - men han kom sig, og det gik virkelig godt med ridningen til sidst. Jeg har lært meget af ham, og synes stadig det er sjovt at se på gamle billeder fra starten, og se hvor meget han også har udviklet sig siden dengang.
Jeg er glad for jeg staidg kan besøge ham og ride en tur på ham indimellem.
Han er en fantastisk pony som jeg aldrig vil glemme <3
Kommentér på:
Anden særlig race Dusty
Annonce