{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Tequila Sunrise [Himmelhest] 1998

13.996 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Beck
Kvinde | 31 år | Oprettet: 15. jan 2007


Dansk Varmblod Tequila Sunrise

Fødselsår:
1998
Højde:
168 cm :D dejlig størrelse - skal i hvert fald ikke være større :D
Temperament
Tequila er vel opmærksom. Hun er sød og rolig nede i stalden, men under ridning kan hun være noget opmærksom, hvis der er noget der ikke lige ser ud som det plejer (: På tur er hun også sød nok, men glor en hel del! Det hjælper dog på det, efter en del "træning!" (xD)
Gangarter
Skridt: Den er fin :b Hun skridter godt igennem.
Trav: hun har ikke den største gang, men den er god taktfast (:
Galop: Galoppen er god nok - den er lidt flad og hun mangler balance i den. Men hun er rigtig god til at korte ind i galoppen - hun skal dog lære at komme lidt mere frem over jorden :b
Stævner
Min mor har startet et par klubstævner på hende, men udviklingen går MEGET LANGSOMT - læs evt. beskrivelsen igennem så kan det være i forstår, hvorfor hun ikke rigtigt har udviklet sig (:

Jeg har startet :

Fredericia Rideklub - Oktober 08 :
Lc2 - 59 %


Egum Rideklub, November 08

Lc2 - 59%
^Første uplacerede..

SYGEPAUSE!!


Egum udvidet klubstævne d.13/6-09
LC3: 55,0 %
Min kommentar: HAHA! Tequila var bange for nogle hvide stævnehegn, som lå henne ved E så jeg kunne slet ikke få hende derhen -.- Hun hoppede og dansede! xD Haha. Spasser hest.
Dommer kommentar: Spøgelser ved E ?? (:

LB1: 55,18 %
Min kommentar: ehhm. Hvad kan jeg sige ? xD Tequila opførte sig pænere, men jeg brugte alt min koncentration påa t få hende ud til E, så red red forkert 2 gange ! Haha. jeg var færdig af grin - MEGA PINLIGT :D !

SYGEPAUSE!

28. November 2009 Fredericia Rideklub
LC2: 62,6 % endte som nummer 6 ud af ca. 18.
Min kommentar: Tequila var super træls på banen, og reagerede overhovedet ikke på mine signaler samt hoppede en smule rundt (: - Men vi var også kun afsted for at hun kunne opleve noget og kigge (:
LB2: 58,89 % - endte ca. i midten ..
Min kommentar: Tequila var bedre i denne klasse, men vi lavede en masse små dumme kiksere, som jo desværre trak ned :b Men hun var mere lydhør i denne klasse (:

6. December 2009: Egum Rideklub
LC2: 60,43 %
Min kommentar: Hun var IGEN rimelig træls på banen - reagerede ikke rigtigt på mine hjælpere og gloede rimelig meget, men fik lavet nogle OK øvelser ind i mellem (:
LB2: 58,xx %
Min kommentar: Magen til træls hest, altså:( Hun var bare SÅ strid - hoppede rundt og stilte sig på midten og lavede buk-stejl osv. Pænt trælst program faktisk (: Endte som nr. 3 ud af 4.

17. Januar 2010 - Egum rideklub
LC2: 60,86 % (første uplacerede)
Min kommentar:
Jeg nåede lige ned af midterlinjen og så spassede hun ud - hoppede væk fra hegnene osv xD Det fortsatte hun med programmet igennem, men der var også et par okay øvelser iblandt (:
LB2: 60,74 % (først uplacerede)
Min kommentar:
Bedre program mht. de farlige ting, men hun spændte rigtig slemt i galoppen så det trak ned (: FIk blandt andet 8 for begge schenkelvigningerne..
Dommerens kommentar:
Mange fine ting, sats lidt mere især i dine øgninger.

SYGEPAUSE ....
Stamtavle
F Rinaldo
FF Raimondo
FM Impala
FFF Ramiro Z
FFM Virginia
FMF Imperial
FMM Schoene Stunde
M Tanja Tulsbjerg
MF Oglio xx
MM Gefione Tulsbjerg
MFF Athenagoras xx
MFM Orellana xx
MMF Gefion
MMM Andante
Køn
Den kønneste hoppe (:
Bemærkninger
Tequila er egentlig min mors hest, men efter min pony Parleur blev aflivet besluttede jeg mig til, at jeg ikke havde tid til at have hest HVER dag - så jeg deler nu Tequila med min mor (:

Tequila er den skønneste hest! Hun har et fantastisk kærligt sind, og er meget pålidelig.

Det er egentlig lidt af et mirakel, at tequila lever. Vi købte hende i december 2006 af Gitte. Da havde Tequila lige fået fravænnet hendes føl nr. to :D Vi fik tequila hjem, og min mor startede en langsom genoptræning..
Det gik fint, men i foråret begyndte tequila at døje med "muskelværdierne" = Hun fik nyreslag.. Ikke en gang - nej 3 gange. Tequila kom over det og blev genoptrænet osv. Pludselig en dag fik hun den grummeste omgang kolik. Det var luft sagde dyrlægen. Efter mange timer, og omkring 100 runder i ridehallen blev vi sendt afsted til ansager dyrehospital. De mente hun havde tarmslyng!
Tequila blev sat i tvangsboksen og fik olie osv. Men hun blev bare mere og mere oppustet. Om natten ringede dyrlægen så til min mor - de blev nødt til at operere hende.
De har senere udtalt, at de aldrig før har lukket så emget luft ud af en hest.
Hendes tarm havde lavet et "knæk" (ligesom på en vandslange, så der ikke kan komme vand ud).
Det var rettet ud, og så begyndte den LANGE, hårde fase, hvor tequila intet måtte lave nærmest..
Det gik iorden! :D Yes. Den lange genoptræning blev gennemført, og Tequila var fit for fight igen..

Efter operationen havde Tequila ca. 8 måneder, hvor hun havde det godt. Men så startede det hele igen.
Maj 2009 fik Tequila pludselig kolik igen. - Det var gæringskolik :s (luft)
Da vi nåede til Juni 2009 havde Tequila haft gæringskolik 4 gange siden den første gang i Maj.
Hun fik slem kolik igen - og det så virkelig slemt ud :s
Vi blev med det samme sendt til Ansager dyrehospital, og hun blev sat i tvangsboksen. Det var tarmslyng igen!! Hun fik smertestillende og så blev hun sat i saltvandsdrop - dette for at sætte gang i tarmene.
Men intet skete. Mandag aften blev hun indlagt.
Tirsdag var der ingen ændring - kun til det værre. Dyrlægen har senere fortalt, at da han så hende tirsdag, var han ret sikker på, at hun ikke ville overleve..
Onsdag kom hun pludselig af med lidt luft - dette kunne dog både være positivt, men også negativ ;s !
Torsdag aften var vi oppe at besøge hende - hun var frisk som aldrig før, og slet ikke oppustet - vi fik et lille håb (:
Fredag ringede dyrlægen så - han kunne slet ikke fatte det, men tarmen havde "viklet sig ud" helt af sig selv, og vi kunne komme og hente hende - han var nærmest i chok, for han havde ikke set hesten siden tirsdag, hvor han stod klar til at aflive hende.
Vi hentede tequila, og håbede at det nu var ovre med alt det kolik.. Meeen ..
der gik 4 dage, og så fik tequila gæringskolik igen !
Hun blev medicineret, og dyrlægen snakkede om ansager igen.. Tequila lå der i halmen helt ubevægelig og så virkelig død ud - det var så ubehageligt at se hende sådan (igen) !

Men hun kom sku over det også (: !

VI synes, at Tequila er vores lille mirakel! Da hun allerede havde været opereret en gang og hun i perioden derefter havde haft det rigtig skidt, ville vi ikke have hende opereret igen, så hvis hun ikke var kommet over det, skulle hun aflives..

10. Juli 2009: Vi er forresten begyndt, at give tequila noget andet foder (igen!).. Indtil videre fungere hun fint på dette foder (: ! Så det er bare great..

Februar 2010:
Tequila står med nyreslag igen! :/ FORHELVEDE, hvor er det dog træls altså ..

Marts 2010:
Vi er igang med genoptræning - og må nu trave 4 minutter om dagen -.- Hold da op :p
Ingen stævner foreløbig ;s

Aril 2010:
Stadigvæk igang med genotpræningen -.- Det går laaangsomt fremad, men det betyder intet, bare hun bliver frisk igen <3 :D

22. april 2010:
Tequila har måske fået nyreslag igen :( ! Nu må det da holde snart :/ Dyrlægen kommer på mandag og tager blodprøve.. Indtil da kun let ridning.. BLIV DOG RASK ;s

OBS'OBS'OBS!!
Tequila har i August 2010 fået konstateret at hun lider af muskelsygdommen PSSM type 2. Hun oplagrer sukker forkert og får derved NEDBRUDT sine muskler, hver gang hun bruger dem, i stedet for at få dem opbygget.
Dette er meget smertefuldt for hesten :/
Tequila kommer ALDRIG mere til at gå undervisning, stævner mm. men det er alt jeg ved indtil videre - vi venter på svar fra ansager, der skal give os nærmere information så vi kan tage en beslutning angående, hvad der skal ske med Tequila fremover..

:/
OBS!***
Tequila blev aflivet i dag, onsdag d. 3 November 2010.
Det var sorgens dag, og jeg orker derfor ikke at skrive grunden ind nu..
R.I.P ..
Himlen har fået en ny, meget smuk stjerne.. Tequila Sunrise - hvil i fred..

*Opdatering d. 4. November:

Himlen har fået en ny, smuk stjerne - den 3. November 2010 måtte vi sige farvel til vores dejlige hest, Tequila Sunrise, efter 4 fantastiske og uforglemmelige år hos os.

Tequila har levet i 12 år - i disse 12 år har hun oplevet forfærdeligt megen smerte.
Hun har blandt andet været kastebold i nogle år, samt blevet redet til med nogle .. ret hårde metoder.
Hun fik i August 2010 konstateret at hun lider af en sjælden muskelsygdom PSSM type 2. Når vi har snakket med tidligere ejere osv. kan vi høre på det hele, at hendes smerter er startet allerede som 4-5 års. Lige siden det, er hendes tilstand blevet forværret i hendes muskler og hun har haft store, store smerter under ridning. Alligevel har hun periodisk været i stand til at lave passage og lignende samlende øvelser - det har gjort FORFÆRDELIGT ondt på hende, men hun gjorde det fordi hun ønskede at glæde os.

Derudover døjede hun med kolikanfald - hun har haft kolik 8-10 gange hos os på 4 år - Hun er blevet opereret for tarmslyng 1 gang og senere fik hun endnu et tarmslyng, som hun dog mirakuløst kom over uden operation.

Hun har haft flere akutte anfald af nyreslag - altid uden grund (nu ved vi det er pga. hendes sygdom)

Hun er bare en hest, der har oplevet SÅ meget smerte og nu skulle det være slut. Hun fortjener meget mere, end i liv i konstant smerte, og da hendes problemer gør, at hun om vinteren f.eks. kun ville kunne stå på mark i 3 timer dagligt synes vi ikke det var et værdigt liv for en hest. Tequila gad aldrig stå ude i dårligt vejr heller, så mange, mange dage om året ville hun kun kunne stå i sin boks og glo - for når hun først var taget ud af ridningen måtte hun ALDRIG så meget som trækkes en tur med, longeres og da SLET ikke rides..

Vi følte, at det ville være af egoistiske årsager at holde hende i live med den fremtid og derfor traf vi den ekstremt svære beslutning at lade hende få fred.

Vi fik "tilladelse" fra forsikringen tirsdag d. 2 november og dagen efter fik hun fred.

Det var igår - d. 3. November 2010. Min mor og jeg tog tidligt derud og tilbragte nogle timer med vores et og alt.
Hun kom på mark, blev striglet og nusset om til den helt store guldmedalje. Kl. 13 kom dyrlægen og vi skulle sige farvel..

Aflivningen "gik fint" og Tequila var nærmest væk allerede efter den første af de to sprøjter.
Da vi gik om til hende, for at sige endeligt farvel, da hun var væk så hun så fredsfyldt ud. Hendes øjne kiggede nærmest op på himlen og hun lå som om hun tænkte "åååeh, det var rart ..." og det bekræftigede os virkeligt i, at vi havde taget den rette beslutning for vores et og alt.

Og nu til det aller'smukkeste.
Tequilas navn er "Tequila Sunrise"
Hele dagen var himlen grå, det regnede og regnede og skyer dækkede hele himlen.
Idét Tequila faldt til jorden og stille forsvandt brød solen frem gennem skyerne og resten af dagen skinnnede solen helt til det blev mørkt.
Tequila sunrise - hun fik i sandhed solen til at stå op og skinne!

Hun vil blive savnet mere end i aner, hun var en helt fantastisk hest, der var utroligt svær at komme ind til - men når først man blev lukket ind i hendes lille univers var hun den mest fantastiske, dejlige og kærlige hest jeg nogensinde har oplevet.

Tak for 4 uforglemmelige, gode og fantastiske år - i medgang og modgang, vi klarede det hele.
Himlen har fået en ny stjerne.
Tequila Sunrise - hvil i fred < 3

Kommentér på:
Dansk Varmblod Tequila Sunrise
Annonce