{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Belgier Anya af Søbjerg (død) 2002

4.741 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

GooeyDuck *
| 39 år | Oprettet: 20. jun 2007


Belgier Anya af Søbjerg (død)

Fødselsår:
2002
Højde:
Hun målte 158 cm den sidste gang jeg målte hende
Temperament
En god og kærlig hest - var ikke meget for mange mennesker på een gang men havde man hende på to-mandshånd var hun den dejligste hest ever,,,
Gangarter
Jeg fik aldrig set hendes galop, grundet forfangenhed på alle fire ben, og sygdommen trak ned på de andre to..
Stævner
Ingen
Stamtavle
Far Ident: BEH 1852
Navn: BORNEO K
Født: 01-07-1991

Mor Ident: BE 12554
Navn: BELINDA
Født: 10-04-1998

Morfar Ident: BEH 1863
Navn: CARLO VAN PARKZICHT
Født: 04-05-1993
Køn
En dejlig hoppe
Bemærkninger
Anya af Søbjerg var min aller første selvbetalte hest.. Jeg kan huske den dag jeg ringede på hende - hun var kun 2, en stor baby, og jeg måtte bare se hende..

Da jeg så hende faldt jeg for hende med det samme... Denne kæmpe store baby af en Belgierhest måtte jeg bare eje...
To uger efter var jeg 6.000 kr fattigere men en dejlig styks bamselamse hest rigere...!

Hun ankom til sit nye hjem i Jylland en våd og kold februaraften i 2005, hvor hun havde været 6 timer undervejs fra Kalundborg til Jelling.. Og den stakkels lille pige var træt og forvirret da hun blev lukket ud af den mørke trailer og ind i et lyst ridehus et fremmed sted..
Hun blev dog i bedre humør da hun kom ind i stalden og fik hilst på sine nye kammerater..

Første gang på fold var en katastrofe.. Anya ville slet ikke blive bag hegnet, og det endte med at der pludselig kom fem kæmpe heste galopperende ind på gårdspladsen, ført an af Anya...
Hun blev ved med at gå gennem stødhegnet indtil en skønne dag hvor hun blev påmonteret en Teletubbie grime med ståltråd og 30 cm kæde - der gik akkurat to dage så kunne hun godt finde ud af at man skulle blive BAG hegnet indtil mor kom og hentede en ind fra fold..

Da jeg købte Anya lignede hun et kæmpe mulddyr - hun var kortklippet overalt undtaget i hovedet, da hun havde haft lus det sted jeg købte hende fra..

Anya nåede at være min dejlige bamsehest i en måned før jeg måtte sende hende over regnbuebroen - en måned før hun ville have fyldt 3 år:

For at give jer Anyas fulde historie vil jeg give jer avlers historie om den fantastiske hest da jeg synes den er så godt beskrevet:

"I april 2004 fik Anya en voldsom forfangenhed. Det lykkedes at få hende ind fra græs, og efter langt tids behandling så det ud til, at hun skulle klare den. Desværre er hendes mave slået så meget i stykker, at vi ikke har kunne rette det op, så selv om hendes ben ikke ser ud til at have taget noget videre skade, så står hun for at skulle slagtes først i 2005.

Anya blev ikke slagtet. Lige før jul 2004 blev hun solgt til en par i Kalundborg. En pige som min mand kendte gennem sit job. De var sikre på, at de kunne redde hendes mave, og ville bruge hende til handicap hest når hun var blever redet til..Hun blev slogt til slagteprisen, og det var da vores tro at hun skulle blive der. Men efter højst 2 måneder, fik jeg afvide, at hun var slogt. Først hed det sig, at det var et ældre ægtepar omkring Møn der skulle have hende, men pludselig var hun solgt til Jylland. Jeg ville så gerne vide hvor hun var kommet hen, men fik det ikke af vide.

Efter nogen tid blev jeg kontaktet af en pige der hed Camilla. Hun havde købt Anya, og ville gerne have hendes historie. Det viste sig, at hun intet vidste om Anyas fortid. Heller ikke, at hun havde været meget syg. Og den beskrivelse jeg fik at den hest hun havde stående, passede ikke ret meget til den Anya jeg havde solgt bare 3 måneder tidligere. Hun ville ikke have løftet hove. Pisken var hun pludselig bange for, selv om hun er vokset op med, at pisken er et redskab til hygge og behag. Og hvad værre var. Hun løber hele tiden ud af folden. En lang samtale satte nogle ting på plads. Camilla ved nu, at Anya kan en masse ting.. og at hun er smadder god til at snyde folk der ikke ved det.

Anyas historie ender godt, men det kunne have gået grueligt galt. Jeg må opfordre til aldrig at sælge heste for billigt. Der er nogle der skruppelløst vil lave penge uden at tage hensyn til hverken hest eller nye købere. Det er synd for den nye ejer, og det er synd for den hest, som måske i værste tilfælde kan blive udsat for yderligere smerte når man undlader at fortælle om sygdom og histore.

I dag ser det ud til at Anya har fundet lykken igen. Hun står nu i Jylland, hos Camilla som er så glad for hende. Jeg håber at Camilla vil lade mig følge op på deres fælles historie her, for hvor var det dejligt, da hun ringede og fortalte, at hun havde været oppe og sidde på Anya for første gang.

Historien ender ikke alt for lykkeligt. Efter noget kamp med Anya, lykkes det ikke Camilla og få hende til at stå stille mens smeden var der, og dyrlægen måtte tilkaldes. Da endelig smeden fik fat i benene viste det sig, at det stod værre til end forventet. Anya ville sandsynligvis aldrig blive ridelig uden diverse special sko. Sammenholdt med maveproblemerne, som aldrig blev helt ordnet, mente dyrlæge og smed, at hesten ville have bedre af at få fred. Da Camilla ringede og fortalte mig det, blev jeg ked af det, og tænkte, at det da ikke kunne være rigtigt. Jeg kunne stadig huske hvordan hendes ben så ud da hun tog her fra. Hovene var sjove at se på, fordi der var kommet en ring efter perioden uden foder, men det nye horn kom ned i paralelle linier, og hoven havde den rigtige vinkel. Og hun havde ikke været halt efter hun igen blev lukket ud. Så jeg stod oprigtigt temmeligt uforstående overfor hvorfor det skulle være nødvendigt. Der var bare én ting jeg ikke havde taget højde for. Jeg havde ikke set Anya i 4 mdr. Jeg ved ikke hvad der var sket i de måneder. Under en tur i Jylland besøgte jeg Camilla, og så nogle af de billeder HUN havde af Anya.. Og her så jeg noget som jeg aldrig har set før. Hovene på forbenene var vinklede på en måde jeg aldrig har set før. Og det var som om, der var to hornvægge. Ikke bare den forsnævring som vi havde kunnet se. Jeg er ikke længere i tvivl om, at Camilla gjorde det rigtige. Jeg ved ikke hvad der er sket i den mellemligggende periode, men noget er der sket. Og når Anya ikke ville løfte sine forben har det garenteret været fordi, at det gjorde ondt. Hun har stået på en måde, hvor det så er gået helt galt. Arme hest.

Hatten af for en hesteejer der tænker mere på hestens ve og vel, end på at man selv bliver ked af det. Så fredag d. 8. april, en måned før hun ville have blevet 3 år, blev Anya slagtet. Hjemme hænger en tot af hendes hale, som Camilla havde klippet af til mig, inden hendes hest blev sendt til slagteren. Tak for det, og tak fordi du gav Anya en værdig afslutning på livet. "

Hele Anyas tekst kan læses her på avler Gitte Illum Petersens hjemmeside:

http://www.sitecenter.dk/sobjerg/anyaafsbjerg/

____________

Jeg takker Gitte fordi hun avlede verdens dejligste og smukkeste stjerne som jeg fik fornøjelsen af at kende...


ANYA MODTAGER IKKE UDFORDRINGER!
Kommentér på:
Belgier Anya af Søbjerg (død)
Annonce