{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Irish Patch *I.P* [Himmel hest] 1996

1.797 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Cecilie Avaldorff H
Kvinde | 18 år | Oprettet: 10. aug 2020


Anden særlig race Irish Patch *I.P* [Himmel hest]

Fødselsår:
1996
Højde:
Ca. 149 cm uden sko.
Temperament
I.P er en super sød hest, han er helt nede på jorden men er altid klar på at lave noget. På banen er han altid god og rolig, men ude på tur kan han til tider være ´svær at håndtere´, og har brug for en erfaren rytter. For ikke at nævne at han selv tror han er ´hingst 5 år´;D
Han er desuden enormt livsglad og god til at forholde sig roligt, når han står i en stressende situation.
Han er en guttermand og meget sensitiv, men vil gøre hvad som helst for sin rytter ;)
Gangarter
Skridt: Hans skridt ligger umidbart i et godt tempo, men pga hans korte ben har han svært ved f.eks at gå fri skridt. Dog kan han både skridt-traversader og skridt-travers. Bagpartsvendingerne sidder også lige i skabet ;)

Trav: Hans trav er noget mere fleksibelt, dog skal man være lidt efter ham så han ikke går og dovner den af ;) Ellers kan han sagtens gå samlet i et middel tempo. Versader kan han også lidt af :)

Galop: God stor galop! Dog er han ikke den bedste til at holde galoppen, men han har udviklet sig utrolig meget de sidste par måneder. Han har det med at spæne derud af, og ikke følges med rytteren, men dette trænes forsat. Han kan kontragalop, han synes det er hårdt, men han udvikler sig hver dag. Galop er den gangart han har sværest ved.
Stævner
I.P var springhest i sine yngre dage. Han sprang i mellem 90-110 cm på bane, og jeg ved han næsten altid har fået placeringer ;)

I dag rider han dressur, lige i øjeblikket rider vi LC-klasser, men han kan de fleste LA-øvelser.

Sammen har vi vundet 2 førstepladser og 3 andenpladser. Vi har også vundet klubmesterskabet i 2018.

Vores mål er at ride LB inden mine ponyår er omme ;)
Stamtavle
Hans stamtavle er ukendt. Han kom fra Irland til Danmark i 2002.
Han er Connemara × Cob.
Køn
Vallak. Men det ved han vidst ikke selv ;)
Bemærkninger
I.P er en vallak på 24 år, det er han dog ikke selv klar over ;) Han bliver passet med både dyrelæge og Kiroprakter, som begge har sagt, at han ikke fejler noget om helst, og man skal lede længe efter en hest på den alder, som er så godt i stand ;)
Han har hverken gigt, spat, tandspidser eller andre sygedomme. Han er passet med alle vacciner, og får et årligt dyrelæge-tjek for at være sikker på alting er som det skal være.
Han får Kiroprakter en gang hver 3-4 månede, hvor der hverken er spændinger eller låsninger. Han er dog ret stiv i venstre side af kroppen, som vi arbejde på at få løst, ved at lave strækøvelser efter vi har redet.
I.P bliver redet stortset hver eneste dag. Dressur 3 gange om ugen, og kan sagtens tage en 2. timers tur i skoven 2 gange om ugen :D
Det eneste tilskud han får, er hefekultur, Aloe vera drik og noget til hans led (da han jo er lidt gammel).
Jeg købte I.P af en rideskole som skulle lukke, da jeg selv havde redet ham i 2 år på det tidspunkt. Han er uden tvivl den mest stædige og svære hest, jeg nogensinde kommer til at eje. Men han er stadig min bedste ven og den bedste læremester.
Han har altid været der i de mørkeste tider af mit liv, og givet mig håb når jeg ville give op.
Det har været nogle hårde år jeg har haft ham, med en masse udfordringer der tog flere år at kommer igennem. Mange gange havde jeg lyst til at give op, men når jeg ser hvor langt vi er kommet nu, er jeg så glad for at jeg ikke gjorde!
I.P er en hest fuld af livsglæde, han er altid glad og vil gøre alt for sin rytter. Hvis du fortalte ham, at i skal ud at ride dressur i 30g varme, ville han gøre alt hvad han kunne, også selvom han slet ikke havde noget energi. Han elsker at komme på tur, han er 90% trafiksikker og kan sagtens rides ved vejen. Han er lidt bange for både lastbiler og traktore, men det er han blevet meget bedre til at håndtere, dog ikke på smalle veje, eller lastbiler som larmer meget.
På stranden bliver han ustyrlig og man skal hverken trave eller galoppere, ellers er han ikke til at stoppe igen.
Han elsker at komme i skoven, eller ride en lille tur igennem sommerhus området :)
Han siger ikke noget til studentervogne eller udrykning (helikoptere osv.)

Og sidst med ikke mindst, elsker han mad. Han vil gå igennem ild og vand, for at få mad. Han er typen der elsker mad mere end han elsker sin mor :D
Kommentér på:
Anden særlig race Irish Patch *I.P* [Himmel hest]
Annonce