{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Skýja hnoðri bækbølling 2008

642 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Tanja j
Kvinde | 47 år | Oprettet: 28. nov 2005


Islænder Skýja hnoðri bækbølling

Fødselsår:
2008
Højde:
133
Temperament
Varm
Gangarter
Skridt, trav og galop
Stævner
Stamtavle
Far:
Kjarni tyrevoldsdal
Farfar:
Orri frá þúfu í landeyjum
Farmor:
Hunka tóftum
Mor:
Lilja petersborg
Morfar:
Freyr flugumýri
Morfars far:
Kolskeggur flugumýri
Morfars mor:
Assa flugumýri
Mormor:
Tinna legind
Mormors far:
Blakkur 685 tumabrekku
Mormors mor:
Stjarna kúskerpi


Køn
Vallak
Bemærkninger
Skýja er en fuldblods islænder.
Jeg fik skýja hjem i januar 2017 og der var der en del arbejde at gå i gang med. Han havde kløet sig så meget at han var skaldet flere steder. I starten kunne han ikke skridte, men steppede afsted og kunne ikke finde ro.
Skyja er absolut ingen børn hest, får han chancen smutter han med dem.
Han var en vilje på 10++
Prøvede flere forskellige bid og jeg døjede med at holde ham når vi var sammen med andre heste, han forsøgte at smutte med mig, ligge sig i skoven og meget andet. Til sidst fandt jeg det rigtig bid som gjorde en stor forskel.
I okt 2019, havde jeg en kranio sekral behandler ud og hun fandt ud af at han var låst i bagparten og overbelastede forparten, han blev løsnet op og hvilken forskel det gjorde.
Kæmpede også med hans hove, han sled den korte og skæve, min trimmer kunne kun forsøge at rette ham op, og da han i 2019 blev ømtået, fik han boots. Nu kunne hovene få ro til at vokse og nu kunne hovene rettes op.
Nu skal han lærer at bruge sin ryg, så det øver vi meget.
Min yngste datter Laura kan efterhånden skridte på ridebanen uden at han pludselig befinder sig i den anden ende af ridebanen. Men vi har fundet ud af at han kan gå som håndhest når vi rider i skoven, så det er Laura også rigtig glad for. Nu kan jeg motionere begge heste på en gang.
Det lyder til her at Skyja slet ikke kan finde ro, men ofte når vi er alene ude så kan han faktisk skridte for lange tøjler. En gang vi var på vej igennem skoven i skridt, kom der pludselig et dådyr springene ud foran os, både Skyja og jeg blev forskrækket, men han stoppede op og ventede på at jeg fik sat mig rigtigt igen. Ligesom den gang jeg var kommet afsted i tennisko og midt i en fuld galop opdager jeg pludselig at jeg ikke havde skiftet sko. Jeg kommer ud af balance og er faktisk ved at falde af. Her stopper Skyja helt af sig selv og venter på at jeg får balancen igen.
Kommentér på:
Islænder Skýja hnoðri bækbølling
Annonce