{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Suna's Miss Diva 2015

1.660 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Familien Lynge.
Kvinde | 26 år | Oprettet: 2. mar 2011


Anden særlig race Suna's Miss Diva

Fødselsår:
2015
Højde:
Omtrent 155 cm lige nu og skulle blive 160 cm.
Temperament
Meget ilter.
Diva er af racen araber og derfor er hun meget sensitiv. Men på trods af dette, så er hun ekstrem god til at håndtere denne hidsighed. Hun gør alt som en araber gør med at hidse sig selv op, men hun er rigtig god til at få sig selv ned igen. På trods af dette kan jeg få hendes tanker på noget andet ved at trygge lidt med torvet også går hun med. Diva er en pleaser og elsker at arbejde og derved kan man se hendes oldenborger gener også.
Gangarter
Skridt: over middel, den går stort iforhold til dens højde og træder godt ind under sig.

Trav: over middel, den har en flyvende trav, meget taktfast og bestemt også en fin styrke. Fuldstændig med det rigtige gear.

Gallop: middel den har en flad gallop, men springer meget på forparten og derfor er den måske ikke helt korrekt gående og har brug for vejledning. Dog ser jeg forbedring jo mere den slapper af i brugen af galloppen.
Stævner
2 år, så ingen, heller ej kåret eftersom den ikke blev palomino farvet, så havde jeg heller ikke fået lov at købe den.
Stamtavle
Ja men har ikke pas på mig nu, skriver det senere.
Mor: Malou 208333200603087 PSA
Far: Nassir OX SPH 151 DK DSP 208336OX0303757
Mor er oldenborger afstamning og far er DSP/OX araber.
Far:
Nassir ox
Farfar:
Waliant ox
Farfars far:
Ansata nile pasha ox (ahr)
Farfars mor:
Walisha ox
Farmor:
Martobh ox
Farmors far:
Flakari ox
Farmors mor:
Indian chimene ox
Mor:
Malou
Morfar:
Crown's blue pearl
Morfars far:
Crown's tosti
Morfars mor:
Catarina crown
Mormor:
Katcha
Mormors far:
Crown's choice
Mormors mor:
Nelly


Køn
Hoppe
Bemærkninger
Suna’s Miss Diva er en speciel hoppe. Den går super fint og er faktisk rigtig viljestærk i forhold til styrke, taktfasthed samt samling.
Diva er pt en unghest og bliver derfor arbejdet med fra jorden. Jeg har haft mange heste i min favn og dette har kun givet mig styrke til at være rigtig dygtig til at udvikle ungheste.
Diva er endnu et projekt, jeg søgte en frisk og vågen hest, men som samtidig ikke løb fra ens hånd.
Sådan er Diva, den bliver hos en, men er vågen og kigger MEGET men falder hurtig ned igen med nogle rolige ord og et klap på halsen.
Diva er købt fuldstændig rå, så den har aldrig prøvet noget. Dog har den været Van til børn, hund, traktor, biler, larmende unger, fester osv ude ved opdrætter.
Hun har dog altid haft hendes fold venner og støtte sig op ad og derfor er det hele lidt nyt.
Diva valgte på dag 1 ude på folden, at gå igennem 3 steder, men sprang kun 1 pæl og rev lidt i hegnet.
Men fluks blev hun fanget og jeg kom derud og hjalp med hegn, Diva gik lige i hjertet på mig, fordi den var ekstrem bange. Fluks gik vi ind til opstalder ejers ridehal og lod Diva og Blida hygge sig indtil Diva fandt ud af at hun skulle følge Blida.
Så måtte jeg holde ved Diva med træktorv indtil den faldte ned og til sidst efter 30 min slippe den stille og roligt på folden og her fulgte hun Blida og så kunne jeg roligt gå ind og ordne resten.
De næste dage bad jeg ejer af opstalder sted om at have Diva i snor, før hun slap, så den ikke var oppe og køre og lige siden har den ikke gået igennem hegnet og har endda fået ny vallak på folden, så de er 3.

Diva har været i ridehal nu 3 gange og er blevet bedre til at slappe af, følger mig nogenlunde og vil gerne arbejde. Diva skal dog gøres træt og trave et par omgange før at hun helt kan overskue at lære nye ting. Dog går jeg stille frem, fordi den aldrig har prøvet særlig meget. Men hold fast en lækker hest.

Diva står ved Odder og får alt det hø/wrap og kvalitetsfoder den kan spise. Jeg er glad for at min opgave i stalden er vand og ikke andet, da jeg jo starter på ergoterapeut uddannelsen til februar i Holstebro og derfor kun kan komme i weekender.

Søndag 12/11 2017:
Diva har arbejdet med bomme og tog udfordringen så fint. Til at starte med skulle jeg trække hende over og hun pustede sig lidt op. Men efterhånden var de ikke så farlige også var det naboløsdriften til ridehuset, der var mere farlig, fordi det sagde mærkelige lyde.
Derudover hævede jeg bommene og sikke en trav hun kunne præstere og til sidste sænkede hun hovedet som ønsket, simpelthen fantastisk, måske Diva lære og gå afslappet med tiden, vi træner og træner til en mere harmonisk tilgang til nye udfordringer.
Diva har aldrig været dum, men pruster og det er eneste reaktion jeg hidtil har set, hun lyder lidt som en elefant der prøver at lære og trutte.??

Mandag 13/11 2017:

Jeg havde smed til Diva og hun var faktisk ikke helt dum. Hun stod pænt og hoppede kun en gang imellem, hvis smeden havde for hårdt ved.
Diva slås med balancen på højre bagben, men hun havde meget skæv stilling, så det undre mig ikke.
På venstre bagben var en kæmpe revne og smeden mente, at dette var sidste udkald til ham, da det ellers var blevet en hovbyld. :(
Jeg har nu for 430 kr købt Virkon S, som middel for at fjerne bakterier og for, at fremme en ny helingsprocess.
Divaen fik taget super meget af baghovene og har fået fri indtil torsdag, hvor jeg tager derud igen for, at se hvordan hun går.

23/11 2017
Jeg har haft hende 1 god måned og Diva er så ekstrem hurtig til at forstå, når bare hun slapper af. Hun er så lærenem og villig, men kæmper med at fokusere på mig og er nem og få til at se på omgivelserne i stedet.
Men jeg havde en ubeskrivelig god træning i dag, med en hoppe der lyttede og derfor skummede under træning og lyttede til mig.
I dag er det 3 gang jeg træner, at hun skal bukke hovedet i skridt og trav og vupti efter en omgang med bomme på jorden, som var sidste træning, er det som om at hun bare forstår det og med en rolig tålmodig stemme, så er hun bare med mig.??

3/1 2018
Diva har haft smed i dag og smeden roste mig for behandlingen med Virkon S og mente ikke hun skulle bades mere.
Men han har efterladt et hul, som jeg stadig er bekymret for, altså vil jeg bade hebde i 14 dage yderligere også håber og krydser jeg fingre for, at hun er helt på toppen igen.
Derudover er næsten al hendes muk væk, så fantastisk og hun er så fin.

Jeg havde hende med på tur i dag og hun var eksemplarisk, det eneste der egentlig var en smule træls, var at hun blev bange for en traktor, der startede inde i en hal, så både jeg og Diva fik et chok. Men vi mødt både mega hurtigt kørende biler, lastbiler og store biler og alting var bare så fint. Hun gik også over broer, hvor vandet sitrede under hende og hun var fuldstændig ligeglad.
Jeg er meget stolt over hendes rolige reaktion.??

4/01 2018

Diva er så kanon lækker og var med på tur igen i dag.
Vi gik omkring 5-6 km og selvom vi mødte biler, som kørte med hovedet under armen, så var hun eksemplarisk.
Men jeg fik taget lidt nye billeder af hende.
Hun havde shetlænderen Frede med og var rigtig glad for en god omgang støttepædagog. Da der kom en farlig traktor med langt lys, selvom vi havde refleks og lys på, mente manden ikke man behøvede og blænde ned, spade.
Men ellers var hun sød hele vejen igennem:D <3

6/01 2018

Diva var ude og løsspringe for anden gang og hun var meget overrasket over at vi fandt på dette, så hun sprang meget sjofelt de første 2 gange, men efterfølgende sprang hun stort set ikke, eftersom det var ret kedeligt. Nå men satte springes op til en lodret også fik hun ellers benene under sig og kom op og springe igen. Min kæreste Christoph løb rund med hende og de hyggede sig vældig. Da vi var færdig, blev hun forkælet med massere af godbidder samt mash. Så hun var helt klar på de skørere ting bagefter, hun kunne næsten smile, mår Chris leget med hende. Diva syntes det er mega grineren, at man kilder hende på mulen og gerne inde i næseborene, jeg har mig en mærkelig hest.

D 11/3 2018

Diva fælder mega meget for tiden og jeg anvender de gamle/de to hvor den ene er stor og den anden er lille af en gammel model fra StripHair.
Derudover fik hun forebyggende mug behandling fra Solanum Mud Block.
Diva har i dag fået pink udstyr: 2 træktorve af Christoph og 1 MEGA lang longepisk i Pink og dette var også Chris der valgte den.
Fik købt en sliksten og fik godbidder med hjem fra Hest&Rytter i Herning

23/04 2018
Diva blev flyttet i dag og det tog kun 30 min og læsse hende i trailer, til forskel fra sidst, hvor vi bruge 1 time på og læsse hende. Stedet hun stod ved før, ejer mente at det var skide smart og fylde vand imens jeg skulle læsse Diva 2 gang i hendes liv. Dog fandt jeg en løsning, med og trykke lidt bagpå også går hun lige så stikke op i traileren.
Hun er nu kommet i løsdrift og går med andre ponyer på 2,5 år og er selv heste mål - 155 bliver 160.
Men jeg tænker det er bedre end og gå med ældre heste.
Derudover så er opstaldningstedet ekstremt bakket, så alle scener, muskler og led bliver trænet maks og i dag har hun haft mange pauser, og svedt lidt, fordi der er så bakket. Så en hård dag for Diva. Hun står nærmest og troner på bakketoppen og nyder græs og det og kunne have overblik over det hele, er guld værd.
Skal have kontaktet dyrelæge og smed også skal Diva have beskåret Hove og raspet tænder og have 3/3 vaccine, så skal hun kun have 1 gang årligt, så længe vi ikke er på højere niveau.??

Så er stået op kl 06:30 og er først hjemme her kl 17:45, så lang dag, men virkelig dejligt og få alt med til den lille lort??

30/04 2018
Den ellers så søde dame, var her fra Tvingstrup dyreklinik og give mig 2 sprøjter en, som gjorde jeg faldte i søvn og den sidste vaccine.
Pludselig smed hun sådan en jerndims i munden på mig og det brød jeg mig overhovedet ikke om. Så da jeg skulle have tænderne spredt, bed jeg så hårdt jeg kunne, så den søde dyrelæge dame ikke kunne åbne min mund mere, så kan hun lære det. Men så sprøjtede hun vand i min mund og var snedig nok til, og åbne min mund. Så begyndte hun ellers og rokke i alle mine tænder og fjerne alle mine små madpakker, som jeg ellers havde planlagt til senere. Derudover fjernede hun en masse kroge i undermunden på mig og tjekkede også overmunden og filede der.
Jeg var lykkelig, da jeg endelig måtte få dimsen af, og rykkede ikke et øre, da jeg skulle have vaccinen bagefter. Men nu er jeg altså meget træt og tager lige en time på øjet.
Imens blander mor foder og så skal jeg lige skælde hende lidt ud. “God miljø træning siger hun” og få raspet tænder i buldrende tordenvejr og farligt lynvejr også ovenikøbet, i en stald med katte, der kravler alle steder, geder der siger mærkelig lyde, jeg ikke helt forstår og kaniner, som bevæger sig hurtigt nede i halmen. Mor jeg er træt jeg fortjener en masse godbidder fra Hercules med æblesmag og ro.
Godnat alle ungheste venner derude. Med min fødselsdag D 28/06 hvor jeg fylder 3 år, må jeg vidst godt bare få lov og være træt nu. Rigtig god dag??

PS. Jeg lagde en god stor gave til mor på staldgangen, så lidt hævn har man lov og have??

14/05 2018
Diva fik smed og hyggede sig med det. Hun stod dog ikke helt så pænt som hun plejer, men det var ok :)

22/05 2018

Så har Diva været i bad for første gang. :) “ Fy for plyffer det vand var koldt. På trods af at mor varmede det med en keddel og blandede med det kolde vandhane vand i en spand og sæbede mig ind, var jeg ikke helt tilfreds med det i starten. Men jeg lærte og stå stille, da mor var færdig efter nok 15 spande, kunne jeg endelig få lov og blive sluppet fri og tørre imens, jeg legede græsged og spiste al græsset i rundellen, samt på græsplænen.” :)

1/6 2018

Jeg havde en fridag i dag og med den kunne jeg lige så godt bruge hele dagen på min lækre Diva.
Vi gik en tur hen til først en forkert sommerfold, jeg slap Diva løs og hun nød det. Jeg havde dog ikke tænkt over at leddet var åbent i den anden ende af folden. Men Diva løb ikke ud, så jeg fik diva indfanget og gik et lille stykke videre. Så fandt vi den rigtige sommerfold og Diva fik lov og godkende græsset. Så Diva glæder sig frygtelig meget til og være permanent på sommerfold.

På vejen mødte vi 3 busser, 1 lastbil, et cykelhold og sørme også en motorcykel og Diva kunne ikke være mere kold.
Jeg er så stolt af vores arbejde og man må sige, at Diva er en pleaser, hele maven ved mig rottede sig sammen af bare stolthed også fældede jeg da også nogle tårer. Diva er virkelig speciel, meget sjælendt at en unghest er så medgørlig.
Diva fik først sin fødselsdagskage i dag, hun elskede det og alle hestene hyggede med og guffe gulerødder, æbler og rugbrød <3

20/07 2018:

Iiiiiiiiiiiiiiib jeg har en mega nyhed og fortælle.

I dag skulle jeg bare longere min lille lort til en Diva også bestemt jeg mig for bare lige og hoppe op, for sjov. Hun er 3 år. Så ville lige skridte et par runder også af igen.

Min Diva gloede mærkeligt, da vi skulle ind i stalden og ville ikke have hovedtøj på. Men det fik hun også ud igen med pisk og skammel også først lægge over hende også smide det meste af vægten på hende også, stille benet over hende og føre mere vægt på hende. Til sidst et lille skub også sad jeg ellers på ryggen af min lille skid.

Diva forstod ikke et klap af hvad jeg stressede sådan op over, og stod faktisk bare og sov i solen. Jeg kunne sidde der og spille kong gulerod og hun var total ligeglad.
Hun er så cool.

Nå men så kom vi til det og gå frem. Jeg måtte strække mig ud på halsen af hende også hive tøjlen frem og samtidig klemme med schenklen.
Til sidst fattede hun, hvad gå frem mente også kom det med og dreje. Så jeps jeg red ind i alle grene indtil Diva forstod at man skal undgå grenene.

Men hun lærte også og dreje til begge sider også legede vi med og bakke, det var faktisk den kommando hun forstod hurtigst, pisken ved bringen også “BAK” og bagud gik det.

Har jeg skrevet at jeg ELSKER MIN HEST

Kan slet ikke falde ned.

Den hest forbløffer mig hver gang.

Mange knus og kram og endelig skriv hvis jeg skal uddybe andre steder.
Kommentér på:
Anden særlig race Suna's Miss Diva
Annonce