{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Monique (Mini) [Min part] 2006

929 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

*~•Annemor•~ *
Kvinde | 37 år | Oprettet: 13. maj 2008


Dansk Varmblod Monique (Mini)

Fødselsår:
2006
Højde:
omkring 167-168 cm vil jeg gætte på
Temperament
Varm uden at være hysterisk. Bliver hos én, hvis der er noget som forskrækker hende. Tror hun kan få den helt rette tænding frem, når engang det skal bruges, men lige nu er målet at hun skal slappe af, hvilket hun også er begyndt at lære.
Gangarter
Hun har rigtig gode bevægelser, men mangler noget styrke og balance, især galoppen er svær lige nu.
Stævner
Ikke endnu.
Stamtavle
F: Michellino

M: Victoria
MF: Victory
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Har lige fået part på Mini for en uges tid siden. Så vi skal selvfølgelig have tid til at lære hinanden bedre at kende, men er helt vil med damen, synes hun har et helt fantastisk sind. Hun er SÅ arbejdsvillig og lærenem og vil virkelig gerne gøre dét, som du beder om. Hun er også ganske tilgivende overfor rytterfejl, for de kommer desværre også jo.


Indtil videre arbejder jeg på at få hende til at trække med frem og lægge sig dybt, blive stabilt i rammen. Masser af letridning og løsgørende arbejde. Kan mærke hun har haft lidt muskelømhed ved at komme så meget i gang, men en god lang opvarmning og så kan man få en helt fantastisk tur! Når jeg prøver noget nyt på hende, er hun allerede bedre til at forstå signalerne næste gang jeg er oppe på hende - eller trækker en tur med hende, som for eksempel en træbro vi nu er gået over nogle gange :-)

Men hun skal have en chance for at sætte muskler og få bedre balance. Er spændt på, hvad det så kan blive til, især galoppen glæder jeg mig til at kunne arbejde med, men lige nu er balancen slet ikke til ret meget samling i galoppen.

Er begyndt at få undervisning af Minis ejers underviser, og dette har forvandlet hesten. jeg skal ikke sidde og kæmpe med tempo en hel undervisningstime, men tempoet ligger der bare (sådan nogenlunde) ud fra denne undervisning. Så kan jeg få lov at komme ind og bruge schenkel, og hun kan mærke støtten og runde sig, i stedet for at man smækker benet til en hest, der i forvejen løber af sted. Hun har fået meget mere ro i sit hoved og overskud til at jeg kan få lov at være på hende, der er plads til mig som rytter. Undervisningen på Billund gik kun fremad en kort tid, og her løb Mini meget, og jeg blev hele tiden sat til at lave halve parader, som hun ikke lyttede på, så hun fik lov at tonse af sted med en ret sænket ryg.

Undervisningen på Billund blev totalt valgt fra, da underviseren efter ca. 20 min på ryggen af Mini lavede nogle helt ufatteligt store sår inde i mundvigen, store nok til at sætte en hel fingerspids i. Simpelthen fordi hun har haft så hårdt fat i hesten, som aldrig har reageret på denne undervisers måde at lave halv parade og give efter. Sårene tog en 3 måneder om at hele.

Med den nye underviser har der været meget store forbedringer fra gang til gang de 3 gange, jeg har været af sted på kursus. Første gang skridtede jeg næsten kun, fordi hun løb i traven, og jeg så skulle have ro på hende i skridt i stedet for at tonse af sted i trav. Anden gang travede vi meget af tiden og arbejde med runding, helst indad, men på hendes dårlige volte er det til tider svært, hvor jeg så bare skulle runde hende udad i stedet og så se, om jeg kunne "lokke" hende indad. Jeg begyndte at kunne bruge schenkel en del og få accept fra damens side. Og nu 3. gang på kursus har vi også arbejdet med galop, men igen først når der er en god trav, hvor jeg kan få lov at "være der" og bruge mine ben og bestemme runding og retning. Så den ene dag blev det kun til galop på den gode volte, hvor hun generelt var flyvende, og den anden dag galop på begge volter, og denne dag var det den dårlige volte, hvor hun simpelthen var så lækker og smidig. Jeg føler endelig det er en form for ridning, som er solid og holdbar, også i det lange løb. Hesten virker langt mere tilpas og rolig på alle måder efter jeg er begyndt ved den nye underviser. Endelig kan jeg skimte noget af alt det potentiale, som ligger i Mini og også få lov at bruge det lidt.
Kommentér på:
Dansk Varmblod Monique (Mini)
Annonce