{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frieser Jeltsje fra Sonderladegaard(Passer) [Tidl. part] 2003

2.071 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

josefine kloch
Kvinde | 37 år | Oprettet: 27. mar 2006


Frieser Jeltsje fra Sonderladegaard(Passer)

Fødselsår:
2003
Højde:
Har ikke fået den målt endnu, men vil skyde på hun ca er 164 stg.
Temperament
Hun er en meget opmærksom på alt hvad der sker omkring hende og vil meget gerne frem af. Men når man først har fået skabt et tillidsbånd og et venskab med hende, er hun også opmærksom på rytterens signaler.

Temperamentet minder meget om hendes fars.

Hun er en hest som kan være lige så varm som hun kan være rolig, men samtidig meget samarbejdsvillig, pligt opfyldende og yderst lære nem når hun har lært sin rytter at kende.

Hun er ikke en alle mands hest, hvis der er flere ryttere som skal på hende, kræver det at man ride nogenlunde på samme måde, da Jeltsje ellers spænder op i hele kroppen og bliver usikker på hvor hun har sin rytter.

Hun er en speciel hest, som har noget med fra sin fortid, som gør hun ikke virker så stærk psykisk.
Gangarter
Stævner
Jule klub stævne på Kærbo rideklub d.10.12.2011:
LD1 - 65,33% (2.plads)
LC1 - 57,08%

Klubstævne på Kærbo rideklub d.18.03.2012:
LC1 - 63,00% (2.plads)
LC2 - 55,00%

Klubstævne på Kærbo Rideklub d. 23.02.2013
LC1 - 61,25%
LC2 - 64,55%

Planlagt stævne:

Regionsstævne på Kærbo d. 01.06.13 og d. 02.06.13
Stamtavle
Mor: Wietske Fan 't Slyp

Far: Tetse 394

Mormor: Brechtje
Morfar: Fetse 349

Farmor: Amke
Farfar: Gradus 356

Køn
Hoppe
Bemærkninger
Jeg er lige blevet passer for Jeltsje, også kaldt Miss J. Så vi er stadig i gang med at lære hinanden at kende.

Miss J er en sød og meget kærlig hest, som ikke rigtig har været så meget i hænder siden foråret 2011. Så jeg må indrømme at det er noget af en mundfuld at arbejde med hende til tider, da hun selv kun tror hun er et lille føl. ;)
Hun har manglet opdragelse, træning og kærlighed.
Det vil altså sige at jeg står med en fuldvoksen friser som bare maser sig igennem det hele, men hun har allerede gjort utrolige fremskridt inden for de sidste 3uger.

Siden jeg er blevet passer for hende har vi arbejdet fra jorden og trænet basale ting som at stå på stald gangen, blive trukket med og at lægge sadel på, da hun spændte helt op når hun skulle have den på.
Så jeg har derfor ikke været oppe at sidde på hende endnu og det er stadig lidt uvist hvornår jeg kommer det.

18.10.11
Fik Miss J, en ny boks i den anden ende af stalden hvor at der er lidt mere ro. Jeg følte at jeg kunne mærke på hende at hun stressede i sin daværende boks, da der var mange yngre ryttere omkring hende hele tiden i det hun stod omkring elev hestete.
Efter hun er blevet flyttet i sin nye boks, er der kommet meget mere ro over hende og hun er meget mere afslappet i stalden. :)

28.10.11
Jeg har igennem den sidste måneds tid trænet Miss J, fra jorden og trukket nogle ture med hende, og der er jo blevet flyttet bjerge. Hun har gennemgået en utrolig udvikling og vi har fået skabt et stort tillidsbånd.
Så idag kom dagen hvor jeg var oppe at ride lidt på hende for førstegang, og hun tog det overraskende pænt, udover alt forventning. Så den sidste måneds til tider hårde arbejde gav sin belønning her til aften. :)
Hun er utrolig lydhør over for hjælperne, hun tog godt i mod de halve parader(ind imellem stoppede hun helt) og søgte naturlig ned af.

08.11.11
Miss J havde massør idag, og gud hvor den "lille" hest nød det. Men massøren kunne så fortælle mig at hun var lidt skæv i højre hofte og det kunne enten skyldes knogle strukturen eller mangel på muskler. Så det var noget jeg lige skulle være opmærksom på.

06.12.11
Ja det går jo simpelthen bare frem af med ridningen, og vi er blevet tilmeldt juleklub stævne på Kærbo, hvor vi skal starte LD1 og LC1, så det bliver rigtig spændende.
Det er så vidt jeg ved hendes første stævne, og ja for mit vedkommende det første stævne i 8,5år. Så bliver sjovt at komme id at prøve.

11.12.11
Så er Miss j's første stævne overstået, og vi endte med at afslutte dagen med en 2.plads i LD1. LC1 endte så med at være en sjov, underholdende og anderledes klasse hvor vi red alle typer af galop udover den rigtige, og så lavede hun nogle rigtig sjove reje hop ind imellem. Men hun klarede det hele rigtig godt, det var en god læring for hende og hun kom træt ud i sin boks og fik er æble. :)

02.01.2012
Ja idag fandt jeg så lige ud af Jeltsje, vidst har et lækkert afkom
*********
069 Adonis 200806222 Vb H
Geb.: 20-05-2008 Tongnr/Chipnr: 208224000244646 Aft.: -
V. Fabe 348 199311601 Stb
M. Jeltsje fza Sonderladegaard 200305970 Stb Tongnr/Chipnr: 985100010362637
MV. Tetse 394 199825001 Stb Sport
Fokker/Eig.: P. Holst-Jensen, Kirkeskovej 56, 8450 Hammel
Bedømmelse:
Race: Mere ædel . Bygning: gode rammer, god hals.Ben: gode. Skridt:
kraftig skridt. Trav: meget powerfull også bagben kommer godt ind under
sig. Mangler lidt bæring.
Karakter:
6,5 – 7 – 7 – 7 – 7
*****
Så fik jeg da også den med, havde jeg ik lige troet, men man kan finde ud af meget på google.
Men her er en lille video af ham.
http://www.youtube.com/watch?v=QW_rniLx-tM

25.02.12
Det har været en meget lærings rig rejse at have hende indtil videre, både for hende og jeg, og jeg tror virkelig på hun er en hest som ville kunne nå et godt stykke vej inden for dressuren, med den rette rytter.
Hun er en dame med meget personlighed, hun er stædig men hun er også yderst samarbejdsvillig.

07.04.12
Jeltsjes ejer har jeg nu undervist i små 3uger, og det er tydeligt at Jeltsje at mærke på hende at hun ikke altid er helt glad og tryg ved situationen, så hun søger mig meget når ejeren er der. Men vi går langsom frem, så både Jeltsje og hendes ejer han følge med.

Siden sidst har jeg også fået trænet at ride udenfor, og det er hun helt tryg ved nu, og får ik 30 nervøse chok i løbet af træningen, vi er endda nået så langt at vi kan ride en lille tur og det kan vi klare helt alene, det er så dejligt.

25.06.2012
Jeltsje har nu lært at det er helt okay at man rider på tur alene, og nyder det mere og mere for hvergang vi gør det.

Udover det går det stille og rolig frem af med øvelser i dressuren vi er godt på vej med sidebevægelserne og travøgningerne.Hun mangler dog stadig noget balance og stabilitet i galoppen.

VIDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=_5yik38PF7Q&feature=plcp

24.07.12
Efter meget træning og forberedelse på hvad man kan møde når man rider tur ud i det fri, kom Misses og jeg i går for første gang på rigtig tur ud i det fri. Vi red i skoven og hun var så dygtig, fra at hun blev bange for biler der kom kørende ind på rideskolen, mødte vi i går lastbiler, traktor med vogn og anden tung trafik og hun vippede kun lidt med ørerne og kiggede på det.
Og det var virkelig noget hun nød og man kunne mærke hun blev strukket godt ud ved galop strækningerne.
Helt sikkert en fed og positiv oplevelse vi skal gøre noget mere i nu. og fedt at opleve hvilket udvikling hun har haft psykisk.
GOD SOMMER ALLE SAMMEN.

VIDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=sWeQjrEuUk0

<3 <3 <3 <3

"You mean the world to me and I'll never stop loving you 'Cause what you have given me I can never repay And if we meet again somehow, I will love you then as now 'Cause you mean the world to me"
<3
~ David Lamotte
Kommentér på:
Frieser Jeltsje fra Sonderladegaard(Passer)
Annonce