{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frederiksborg Rigel af Vestergård 2006

13.615 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Frederiksborg Rigel af Vestergård

Fødselsår:
2006
Højde:
Han er 161, med 4 sko. :-)
Temperament
Chilis temperament er meget roligt, tillids-fuldt, og blidt. Han ser generelt meget large på tingene. Der skal meget til at hyle ham ud af den. Hvis jeg går forbi noget farligt eller hvis der er noget der skræmmer ham, hoppe og springer han ikke, men i stedet bevarer han roen og forsøger på at finde ud af hvad det er der er farligt.
Jeg har haft ham siden han var 2½ år gammel, og der er selvfølgelig sket meget med ham siden. Han er blevet mere voksen i sindet. Før ville han gerne bide i min jakkelomme fx, og han havde den der drengerøvs-atitude. ;-) Nu kan man tydeligt mærke at han er blevet mere voksen, og ser mere modent på tingene. Han er generelt blevet mere moden, men alligevel har han stadig drengerøven inden i sig.

Chilsen er nok den tybe hest, som man kan tænde og slukke som man vil. Han ser ikke så højtideligt på tingene, og tager det hele som det kommer. Derfor er han meget lærenem og forsøger gang på gang at gøre sit bedste, uden at stritte for meget imod.

Overfor andre heste er han meget rolig og har ikke behovet for at skulle sætte sig igennem og bestemme. Kun hvis de nærmer sig for meget hans teritorium. Fx hvis jeg kommer ud på marken, og en af de andre heste når hen til mig før ham, kan han godt blive en smule muggen og vise den anden hest hvem der bestemmer, men alt på en en blid måde.
Gangarter
Chilis gangarter er meget normale. Galoppen og skridten fremhæves specielt. I skridten træder han meget fint over sig selv, samtidig med at han har en god bæring. Traven er vi først igang med, men han udvikler sig over alle forventninger, og er begyndt at få meget mere flow i sig. Før var han meget lang og død at se på, nu bliver han mere livlig og får meget mere styrke i sine bevægelser, hvilket også er med til at gøre at han bliver stærkere i traven. Galoppen er utrolig fin på ham, og han arbejder med en god balance. Han har ingen problemer med at skulle lave små øvelser osv. i galoppen, og vi er så småt begyndt på at han skal til at træde mere ind under sig selv, samt ride "op ad bakke" og et tempo der er knapt så stærkt. :-)
Stævner
Så har Chili og jeg startet vores første stævne sammen :-D
Det var i sønderborg. SØR.
Vi startede LC 2.
Vi fik 63,05 Procent, og udelukkende 6+7 taller.
Det blev til en 6 plads ud af 21, så først uplaceret :-D
Han var fantastisk at have med! Min baby :-*

Så har vi været til vores andet stævne, det var i hammelev.
Vi red Lc2 og Lc3 :-)
I Lc2 red vi til 65,06%, og så fik vi en andenplads. :- )
Han var fantastisk i den klasse! Han vrinskede en enkelt gang, men kiggede ikke overhovedet. Han Gik dejligt fremad og lyttede efter alt hvad jeg sagde. :-)
I Lc3 red vi til 61,95%, her fik vi en 4 plads, først uplaceret.
Her var han også rigtig dygtig. Han manglede lidt energi, men ellers var det super. Han var meget træt fra sidste klasse. :-)

Søndag d. 20 Marts var vi i Bedsted og starte. Og vi startede Lc3 og Lc2 :-)
Lc3 red vi til 70% det er det højeste vi nogensinde har redet til, så jeg er simpelhent så stolt af ham. Han gik fuldstændig stabil hele programmet igennem! Det var en kæmpe oplevelse.
I programmet var der et 8 tal og et 6 tal, ellers var der kun 7 taller, også omme i rytteregenskaber, gangarter osv. var det 7 hele vejen. :-) Vi fik en 3 plads, 2 pladsen var på 70,06 og første på 72,00, Så vi lå tæt, der var også nogle i klassen på 49% osv. :-) Så jeg var super tilfreds.
Dommeren kommentar: Pænt program, dejlig fornuftig hest

I Lc2 red vi til 66,96% og en delt 5 plads ud af 20 :-) Han var også rigtig rigtig fin i denne klasse, men han var træt, og var svær at drive frem, og jeg red bestemt heller ikke til punkt og prikke. Så det var dejligt at dommeren stadig kunne se de gode punkter :-)
Alt i alt, et helt fantastisk stævne! :-)

d. 16-17 April 2011, red vi til stævnet her på Tronsøskolen.
Vi red La1 + 2. Bare for at prøve og se om han var klar til det :-) Bassen klarede det super!!!
La1 - 63,43% delt første plads.
La2 - 58,66% (vi var kun 2 i klassen)
Stamtavle
Fars Side:

Far: ** Mistral
Farfar: ** Milton Skyttegård
Farmor: ** Bessie
Farfars Far: * Prins hamlet III
Farfars Mor: Mica Skyttegård
Farmors Far: Asferg Nobel
Farmors Mor: Apollo
FF's Fars Far: * Lasse Langemark
FF's Fars Mor: Dorthe
FF's Mors Far: * Zarif Langløkkegård
FF's Mors Mor: Nica Langlykkegård
FM's Fars Far: Rubin Stenhave
FM's Fars Mor: Tulle Bregnebjerg
FM's Mors Far: Peter
FM's Mors Mor: Susanne Iglebæk

*FF's = Farfars* *FM's = Farmors*

Mors Side:

Mor: * Ledhavegaard's Rubine
Morfar: ** Juvel Tågerup
Mormor: * Rasmine Bundsager
Morfars Far: ** Sebastian Skovagerhøj
Morfars Mor: * Søkildens Kimi
Mormors Far: * Max Attrup
Mormors Mor: Rødhætte
MF's Fars far: * Juvel Klintgård
MF's Fars Mor: Trunte Tornehøj
MF's Mors Far: * Luk Fomann
MF's Mors Mor: Karina Toptegård
MM's Fars Far: * Nugent Hedegård
MM's Fars Mor: Tulle Jonna
MM's Mors Far: Rubin Bregnebjerg
MM's Mors Mor: Anisette Bundsagergård

*MF's = Morfars* *MM's = Mormors*
Køn
En utrolig rolig, skøn og unik vallak! :-)
Bemærkninger
Jeg kunne starte med at skrive at Chili som Rigel er kaldt i dagligtale, er en rød hest med 2 hvide sokker osv. Men alt det kan i jo se på hans billeder, og læse jer til under de andre felter. Jeg kunne også starte med at skrive at han er verdens bedste hest, osv. og der var engang hvor hans profil var over proppet med dét, men det er nu gået op for mig at så længe at han er verdens bedste hest for mig, behøver resten af verdenen ikke have samme mening.
For så mange andre er Chili bare en ganske almindelig hest, men for mig er han noget helt specielt. Jeg kan spejle mig selv så meget i ham, og jeg kunne ikke finde én jeg ville passe bedere sammen med. Jeg er utrolig glad for ham! Han er min bedste ven, og som nogen kalder det min soulmate.

Første gang jeg så Chili var d. 27 december 2008. Han blev flyttet ud i stalden, pga at hende der ejede ham før mig, havde ham stående hjemme på sin kærestes gård, men de blev så skildt, og så flyttede hun ham herud. Jeg blev med ét helt skudt i ham, han var bare HESTEN! han var den hest jeg altid havde drømt om. Planen var at allerede inden ham kom, havde jeg aftalt med ejeren, at jeg skulle passe ham og hendes anden hest i 2 uger fordi at hun lige havde ligt ting hun skulle have ordnet. Men da han så kom, var jeg som sagt helt vildt forelsket. Han var bare alt hvad jeg turde drømme om, min far havde i forevejen sagt, at hvis jeg endag fant HESTEN ville han gerne hjælpe mig med at købe den, og den havde jeg nu fundet. Jeg snakkede med ham om det, og han syntes også at Chili var en fantastisk hest, så vi aftalte at hvis jeg brugte resten af mine komfirmations penge på ham, skulle min far nok betale resten. Dagen efter (d. 29 december) snakkede jeg så med Lis(daværende ejer) om jeg måtte købe ham, for han var jo ikke tilsalg endnu, det var først planen at han skulle sælges til sommer. Men Lis sagde god for det, og vi aftalte at vi skulle betale ham d. 1 marts, men at jeg måtte betrakte ham som min allerede der. Så jeg fik ham jo egentligt først d. 1 marts, men jeg pleger bare at sige at han blev min d. 29 december, for det var jo der jeg fandt ud af at han skulle være min hest. Dette var den bedste dag i mit liv, jeg var så lykkelig. Aldrig har jeg elsket et væsen så højt som jeg elsker ham, han er helt igennem fantastisk.

Chili var ikke tilredet da jeg fik ham, fordi at han kun var 2½ år gammel. Så det første år trænede jeg udelukket HSM og triks med ham. Og han er helt vildt god til det nu. Men så da han blev 3 år, hjalp en der hedder Tine mig med at tilride ham, første gang var der en der hed Vibeke oppe på ham, og så efterfølgende red tine ham til i skridt, trav og galop. Og da han så kunne disse ting, begyndte jeg selv at ride ham, og lærte ham at gå til bidet, osv. og jeg syntes selv at vi er kommet rigtig langt i vores uddannelse allerede.

Men som jeg efterhånden har nævnt mange gange, er chili den mest fantastiske hest man kunne ønske sig. Jeg elsker ham himmelsk højt. Han er det bedste jeg har. For mig er han verdens aller aller bedsteste hest! Jeg har aldrig elsket et væsen lige så højt som jeg elsker ham. Han betyder alt for mig her i verden. Jeg ved at jeg skal have ham til den dag han ikke er her mere. Han skal foraltid være min hest.

Jeg elsker dig Chili! Det har jeg efterhånden nævnt mange gange, og jeg kunne blive ved med at nævne det! for der findes ikke nogen ord der beskriver hvor højt jeg elsker ham, og hvor meget han betyder for mig.

Jeg elsker dig Chili - VERDENSBEDSTESTESTE HEST! :*

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
d. 30/3-2010
Det går rigtig frem af med os nu. Vores træning begynder at give pote :D Chili lystre rigtig godt på mine schenkler, og han går stabilt fortil. I jordtræningen gør han det virkelig også godt, han lystre 100% på mine komandoer, og kan nu smile 100% på komando :D Hihi. Chili blev 4 år, sidste mandag d. 22/3. Så nu er man ved at være en stor dreng. Så til august glæder vi os til stævnerne :D Hans galop er også ved at være rigtig stabil nu. Han er blevet god at anspringe, og holder sig fint i galoppen. Vi longerede for første gang i 4 måneder, sidste dag, og dette er absolut ikke hans stærke side, men han gjorde SÅ super, også i galoppen. (o: Min helt igennem allermest fantastiske hest (': Jeg elsker dig!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23/5-2010
Så har min fantastiske hest haft massør på idag (o: Hun sagde at han var 110% iorden og hun syntes at han var en utrolig smuk hest! Han tog det så pænt og stod stille og roligt og nød det (o:
i Ridningen går det også rigtig godt fremad! Min ridelære sagde i torsdags at det gik utroligt godt fremad med os (o:
Chili skal have massage igen på søndag :D
Kun det bedste er godt nok for min stjerne! Jeg elsker dig Min Chili, du er mit et og alt! :*

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

d. 29/9-2010
Som i sikkert har kunnet læse jer til, er mig og Chili startet på Tronsø efterskole. Og det går ud over alle forventninger, det er så fedt, ikke mindst fordi at jeg har Chili med, han er simpelhent så dejlig at have med, han tager det hele i stiv arm, og han rykker virkelig i hans ridning. Jeg kan se så store fremskridt fra hver dag. Jeg er utrolig stolt af den udvikling han gør, hans gangarter bliver også bedere og bedere, og nu er galoppen også ved at være iorden. Men vi hygger også stadig, det skal der jo være plads til :-D Jeg er ret stolt af at jeg bare kan ride rundt på ham uden hovedtøj og sadel, et hvidt fremmed sted. Min dejlige Chili - Jeg elsker dig! Men det var lidt opdatering fra os, min stolthed har ingen grænser!
Jeg elsker min Chili grænseløst, og helt igennem meget! ;-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

d. 13-10-2010
Uhh, det er så spændene, nu er vi begyndt til springundervisning! :-) Jeg er stolt af at min lille bamse rykker sig så godt. Første gang vi sprang, sprang han bare det hele, ingen stop eller noget, selvfølgelig rev han lidt ned, men det er trods alt første gang. Og nu skal vi igen idag til springundervisning, jeg er simpelhent så stolt af min lille bamse, han rykker virkelig fra hver dag der går, især i dressuren. Nu kan jeg virkelig mærke at han begynder at bære sig meget meget bedere i halsen, og han begynder også og få mere løft under benene, nu mangler vores øvelser bare at blive finpudset, specielt versaderne, men vi har jo masser af tid, så det skal nok komme. Men i hvert fald får vi masser af ros af vores underviser, og han siger også at vi virkelig rykker meget! Ud over spring og dressur, er der selfølgelig stadig plads til hygge, godt nok har jeg bestemt at dette år skulle være et år, hvor vi virkelig bare koncentrer os om ridningen, men vores små hyggeture, dem kan jeg altså ikke undvære. Og han er jo en stjerne, vi kan sagtens skridte uden noge som helst, udenfor og så græsse osv. Jeg rider ham også tit ind fra folden i bare grime, og det er noget vi begge nyder i stor stil. Jeg ved ikke om jeg har nævnt det før, men Chili har fået forsko på, og det er bare fantastisk. Han har døjet en del med surstråle, og har det dog stadig, bare ikke i så slem en grad, men skoene, gør virkelig at han slet ikke snubler ol. mere, så det er jo dejligt! :-) Men som sagt en milliard gange før, elsker jeg min prins over alt på denne jord, i love him now, i love him still, i allways have and i allways will. :-* Men det var lige de nyeste opdateringer fra os.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

d. 30-12-2010
Nu er der gået et halvt år. Vi har gået på tronsøskolen siden August. Det har bragt mange gode, men også forandrede ting ind i vores liv. Vi Har begge forandret os utrolig meget - både psygisk, men også fysisk. Men forandringer fryder, og det har dette også gjort på mange måder. Det har betydt at vi har måttet komme med mange, tårre samt sved. Men nu er vi ved at komme på gode baner igen. I dressuren kæmper vi, vi kæmper og vi kæmper. Ikke med hinanden, men for at blive bedere og bedere. Chili er blevet meget bedere allerede, han er mere stærk nu, og har mere styrke ovealt i sin krop. Det betyder også at han bliver en smule mere svær at danse med, men overhovedet ikke på den dumme måde. Det eneste er at nu begynder jeg jo at stille lidt højere krav til ham, og det gør det hele lidt sværre for ham at udføre. Men han gør sit bedste for at gøre det godt nok - han er så skøn! I spring, kæmper han også - han er virkelig blevet sej, han kæmper en brag kamp for at gøre det godt nok - det er så dejligt. Han elsker at springe.
Nu her i julen, har han juleferie, fordi at han jo har været igang lang tid itræk, uden pauser. Og det nyder han i fulde drag. Vi hygger kun og går ture osv, bare rigtig råhygger os. det er skønt! <3 Vi træner også en del triks, og nu har han sørme også lært at ligge sig ned! det er så dejligt. Jeg havde aldrig troet at det skulle blive muligt, men det er det og det er så fedt! jeg er virkelig glad for at han stoler på mig som han gør. Han betyder hele verden for mig og mere til! Jeg elsker dig min Chili :-* <3

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

d. 26-02-2011
Så er vi rigtigt begyndt at starte stævner. :-) Vi har nu startet to stævner, og vi fortsætter. :-D Han går unikt for tiden, jeg sidder dog ikke så kønt på ham, men det kan der jo rettes op på, vi prøver i hvertfald. På mandag skal vi ud og købe en ny sadel til ham, da den anden ikke lå ordentligt. Jeg håber på at vi kan få en ordentlig en.
Men hensyn til undervisningen, går det også fantastisk, vi får meget ros af vores underviser, det er utroligt dejligt. Han bærer mere sig selv nu, og kommere mere frem og ned. Han tager også mig mere med frem, så jeg ikke hele tiden skal drive på ham. Vi er så småt begyndt at arbejde med kontragalop, dog er venstre side slet ikke særlig god, men det kommer nok. Vores schenkelvininger er super, vi kan både i skridt og trav nu, dog mangler vi lidt fremaddrift, men det kommer nok. Versaderne er okay, han er begyndt at lytte bedere for schenklerne, nu drejer han ikke bare hovedet, men de skal blive meget bedere. Vores overgange er virkelig ved at være super. Vi øver og øver. Tilbagetrædninger går også super! Og så laver vi ellers en masse volte arbejde og smidighedsøvelser, specielt i galop :-) Han er fantastisk!!
Udover ridningen træner vi stadig vores HMS, og Chili glemmer det aldrig :-) Han er simpelhent fantastisk! Nu kan han 100% ligge sig på komando, og gør det første gang han bliver bedt om det. Hans nejen er perfekt uden hjælp nu, og smile, kysse, ryste og kramme de sidder også lige i skabet :-) Dog skal vi til at øve med ham at det er mig der bestemmer tempoet. Han går nogle gange sine egne veje, men det skal der nok rettes op på. Vi træner også en del trailer, da han ikke er så glad for det. Men rom blev ikke bygget på en dag, det gør det her heller ikke :-) Jeg er super stolt og godt tilfreds! Jeg elsker min Chili GIGA MEGA HØJT!! :-*

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så er Chilsen og jeg sørme kommet tilbage til det sønderjyske! Vi startede ud med, efter at vi var kommet hjem at tage en uge til Skanderborg til dressurkursus ved Lene Hansen. Og jeg har aldrig gjort noget bedere for vores udvikling! Han udviklede sig simpelhent så suveræn den uge at det halve kunne være nok. Vi arbejdede med at han ikke længere skulle gå så langt nede med sit hoved, men i stedet skulle komme op i halsen og til at bære sig selv. Samtidig med at han skulle begynde at få mere flow i traven, samt begynde at ride lidt mere op ad bakke i galoppen. Min opstilling arbejdede vi også meget med. Det var alti i alt en FANTASTISK uge! Efter det fik han 1½ uges ferie, og nu er vi ellers igang igen, og han er bare super!! :-)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Smid gerne en kommentar + bedømmelse inden i år.

Husk at stavefejl er gratis.
Kommentér på:
Frederiksborg Rigel af Vestergård
Annonce