{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Mastrup Zolo *Solgt* 2002

6.849 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Freia M. J .
Kvinde | 30 år | Oprettet: 22. maj 2006


Fjordhest Mastrup Zolo *Solgt*

Fødselsår:
2002
Højde:
Målt til 153 m. sko til kåring i 2010.
Temperament
Zolo har et rigtig godt temperament. Han hviler meget i sig selv og falder derfor hurtigt til, når vi er andre steder med ham. Han er opmærksom, men samtidig rolig og afslappet generelt. Der skal meget til at få ham helt op at køre, men samtidig ved ham lige præcis, hvor man har ham.

Han er sin egen herre forstået på en god måde. Han er dog meget håndterbar på både stald og under ridning. Alle kan ride og håndtere ham uden problemer, så længe han en gang imellem lige får at vide, at det ikke er ham der bestemmer. Han elsker at hygge og blive stiglet – og han knytter sig gerne hurtigt til rytteren.
Gangarter
Skridten er meget stor, svingende og taktfast. Han tager gode lange skridt, og træder godt ind under sig uden besvær. Han har let ved at holde den gode skridt, når han samles i dressuren, og har intet besvær med at vise en middelskridt. Han er altid i god balance med sig selv i skridt.

Traven er også rigtig god. Han har et god sving og træder godt ind under sig her ligeledes. Han er meget taktfast i sine bevægelse, og viser også her fin balance.

Hans galop er også meget god, idet den er rummelig og med godt spring. egentlig også fin, da han har et godt naturligt spring. Galoppen mangler dog stadig lidt balance i galopanspring, men det kommer med arbejde.

Generelt har Zolo nogle gode gangarter. Han har meget sving, hvilket man lige skal vænne sig til i starten, men som man efterfølgende vil nyde.

I birken 2010 vandt Zolo gangartsklassen med pointene:

Skridt = 7 (Er forbedret siden)
Trav = 10 (Kommentar: Perfekt takt)
Galop = 9
Ridelighed/manerer under arbejdet = 9
Stævner
2010.

Birkens kr. himmelfartsstævne:
D. 14. - 16. maj

Gangartsbedømmelse:
Skridt - 7
Trav - 10 (Perfekt takt)
Galop - 9
Ridelighed - 9
= 1. plads

LC2B - 67,73 %
= 1. plads

LC2B - 64,55 %
= 1. plads

__________________________________________

Ladelund rideklub:
D. 19. juni

LB1A - 70 %
= 1. plads
Bedste stævne hidtil. God energi og dejlig hest (:

_______________________________________________

Møllebjerg Rideklub:
D. 26. juni

LB1B - 70,72%
= 1. plads
Energisk, god hest på trods af tung ridebane (:

_________________________________________

2011

Birken

Første springklasse
60 cm BO
Jeg red fejl bane - men Zolo sprang perfekt uden fejl.

Jydsk mesterskab
LB3 - 63,93 %
= 2. plads.
Stamtavle
F: Mastrup Zola, Kåret med 8 i helhed
FF: Erosø
FM: Luisel
FFF: Dalar
FFM: Tilda
FMF: Baron Halsnæs
FMM: Lisbeth

M: Mastrup Sacha, Kåret med 7 i helhed
MF: Tor Halsnæs
MM: Mastrup Tiki
MFF: Monolitt
MFM: Fie Halsnæs
MMF: Alf Tyler
MMM: Lotte
Køn
Vallak.
Bemærkninger
I foråret 2009 besluttede jeg i fællesskab med mine forældre, at nu var tiden kommet til, at jeg endelig skulle have min egen hest. Jeg har nemlig i alle år redet heste op for andre, hvilket har givet mig en masse god erfaring og dejlige oplevelser, dog trængte jeg nu til at få min egen.
Jeg skulle selvfølgelig have en fjordhest og søgte efter en unghest, så jeg selv kunne ride den op og præge den hele vejen. Jeg var ude at se på et par stykke, men jeg var ikke rigtigt solgt på stedet.
Den 3. juni skulle jeg så op at se på en fireårs hoppe og en vallak på syv, og jeg havde ikke rigtig tænkt den syvårige, som et aktuelt emne. Men hoppen var blevet halt, så jeg skulle kun prøve den syvårige.
Og jeg var nærmest som solgt, da jeg så den første gang. Vallakken Mastrup Zolo var utrolig smuk med sit vågne blik, sin ”herkommerjeg” - attitude og sin utrolige udstråling. Han havde en kæmpe pandelok, og var generelt bare en kæmpe hest med en højde på 153 cm, men han bar det så flot. Jeg prøvede ham så på banen, og jeg smilede på hele rideturen, for jeg kunne sagtens se ham, som min egen hest.
D. 10 og 14 juni var jeg så oppe at prøve ham igen, for at være sikker i min beslutning. Jeg var nemlig lidt i tvivl, nu da han var syv år gammel, men den 14. besluttede jeg mig for, at dette var hesten (:
Torsdag d. 18. juni fik vi så svar fra dyrlægen, at handelsundersøgelsen var gået rigtig godt med kun den anmærkning, at han var indfodet på forbenene. Og jeg var lykkelig, så allerede om lørdagen den 20. juni var vi oppe at hente den, hvilket forløb problemfrit.

Juli:
Så nu er vi rigtig begyndt på den hårde træning. Da jeg fik ham hjem, var han nemlig i rigtig dårlig kondi, og skulle tabe sig omkring 50 kg. Så nu er genoptræningen rigtig begyndt, og det går godt. Jeg sørger for at variere træningen meget, så vi undgår at gå dø i det. I dressuren ligger vi fortiden at øver nogle sidebevægelser, at han er mere ærlig ude foran og at få noget mere balance i galoppen. Jeg rider desuden i skoven næsten to dage om ugen, hvor vi rider bakker, springer grøfter og træstammer og blot nyder at ride i skønne, naturlige omgivelser. Jeg har desuden sprunget på ham en gang, hvilket gik rigtig fint. Mine fremtidsplaner inkluderer også en masse jord og tillidsarbejde m. bl.a. trailertræning osv. Jeg mener, at tillid, gensidig respekt og tryghed er kerneord, for at opnå et perfekt samarbejde, så det vil vi da arbejde på at opnå.

Opdatering den 30. december 2009
Det er gået stærkt det sidste lange stykke tid, og jeg kan rigtigt begynde at mærke fremskridtene. Pt. ligger træner vi i dressuren, at han skal ned og ligge og slappe af der, da han har en tendens til at gå op og spænde i nakken. Ligeså træner vi rigtig meget galoip, da han på det sidste har skudt skulderen meget, så det nærmest er umuligt at ride en volte.. Men det kræver blot træning og atter træning, så skal det nok gå..
Desuden havde Zolo fået en ordentlig flænge på det ene bagben idag ude på folden, så han kommer nok til at stå stille den næste uges tid, desværre.. Men så må vi hygge lidt stedet..
Opdatering den 11. februar 2010
Zolo har nu stået stille siden han fik flængen på det ene bagben for 1½ måned siden.. Den sidder et rigtigt upraktisk sted, da såret tidligere har åbnet sig hver gang, han bevægede benet..
Såret er ikke åbent længere, men der er skorpe på, og venter sådan på, at der kommer hud på. Jeg vil nemlig ikke begynde at gå med ham eller noget før der er kommet hud på, da det måske ville åbne såret igen.. Så Zolo skal stadig have boksro, hvilket han er godt utilfreds med..
Han er begyndt at blive tyk og hans muskler er ikke så fremtrædende længere, så det er noget rigtig øv.. Zolo er også som en spændt fjeder, når han nu ikke kan komme på fold eller noget som helst.. Men ting tager tid – og vi må bare se positivt på det.

Opdatering den. 30. juli 2010
Zolo kom over sin slemme flænge, men det tog også 3 måneder. Siden sidst har vi været ude at starte nogle stævner - og det er gået rigtig godt. (:
Her til sommer er Zolo kommet på sommergræs, så nu er han ude døgnet rundt - og kommer lige ind nogle få timer hver dag for lidt mad og halm til maven..
Vi nyder at ride i det gode vejr og de sene sommeraftner. I starten af juli begyndte vi på en ny rideform. Zolo har over en længere periode blevet meget sløv, meget hurtigt i dressuren, hvilket har skabt frustration hos alle. Jeg fik tidligt på sommeren taget en blodprøve af ham, hvilket viste en lidt for lav blodprocent, som dyrlægen mente skyldtes bændelorm, som han er blevet behandlet for.
Samtidig er vi som sagt begyndt på en ny form for ridning, der skal gøre ham meget mere selvgående og lettere for hjælperne. Det drejer sig bl.a. om, at jeg skal sidde lidt anderledes, mere ro ved mine ben - og bruge sædet som signal til hurtigere eller lavere tempo.
Jeg har desuden lige fået omstoppet min sadel, så den nu burde passe perfekt til Zolo's ryg. Dette giver jo en vis tryghed, at man ved at sadlen ikke trykker hesten.
Så nu er vi i fuld gang med at få ham til at være mere selvgående - især i galoppen.
Vi glæder os til at begynde til undervisning igen efter sommeferie - og så ser vi frem til de kommende stævner.

Opdatering den. 6. juni 2011
Vi er netop hjemvendt fra vores formentlig sidste stævne i birken, hvor han klarede det rigtig fint. Vi sprang for første gang, som han tog i stiv arm og samtidig fik vi en anden plads til Jydsk meterskab, som dog kunne have været en første plads, hvis jeg havde læst programmet ordentligt igennem. Men det er jo bedre, at jeg laver fejlene end hesten gør.
Zolo er for tre måneder siden flyttet til et nyt sted, hvor han står i en flok på 6 andre heste. Han virker til at være faldet rigtig godt til, idet han nyder de store bokse med spånen, det lækre foder og den kæmpe mark, han kan boltre sig på. I området er der ligeledes en kæmpe skov, hvor mulighederne for at ride tur er rigtig gode. Vi rider en masse varieret med både spring, skov og dressur. Vi har indtil nu fået undervisning på Billund rideklub, som har hjulpet os godt på vej. Zolo ser rigtig godt ud for tiden, da han på det seneste er blevet meget bedre fyldt ud med muskler, så det kunne ikke være bedre.

Jeg har dog valgt at sætte Zolo til salg grundet manglende motivation og mod på nye udfordringer. Jeg har været utrolig glad for den hest, og vi kender også hinanden ind og ud, men jeg syntes ikke nogen af os er bekendt med, at den samme lyst ikke er der længere. Det er dog meget vigtigt for mig, at han bliver solgt til et sted, hvor jeg ved, at han vil få et godt hjem med opmærksomhed og god pasning. Men nu må vi se, hvad tiden bringer – jeg håber i hvert fald at kunne finde en, der bliver lige så solgt i den, som jeg selv blev.

Opdatering d. 22. juli 2011
Zolo blev solgt den 16. juni til en familie på Fyn, hvor han primært skal bruges som turhest. Jeg er meget tilfreds med salget af ham, da jeg er sikker på, at han nok skal få det rigig godt. Det var selvfølgelig sørgeligt at skulle af med min gode makker, som jeg har mange gode minder med, men når alt kommer til alt, så føler jeg, at beslutningen er den rigtige :)
Kommentér på:
Fjordhest Mastrup Zolo *Solgt*
Annonce