{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Stutteri Lennestved

3.224 visninger | Oprettet:

Jeg havde lige lyst til at oprette et lille fotoalbum med billeder fra min oldefars stutteri.

Stutteri Lennestved var ejet af min oldefar, Carl Sørensen, der var en velkendt heste -og handelsmand.
Stutteriet lå lidt udenfor Tårs i Nordjylland. Stedet findes stadig, men selve stutteriet og staldbygningerne er der ikke mere. Det er nu i stedet omdannet til ko eller svinefarm.

Carl Sørensen var med til at gøre ridehesteavlen lettere ved at tilføre fuldblod og trakehner til hans oldenborghopper. Først var der kritik af hans arbejde med at gøre avlen lettere, men det blev senere meget anerkendt, og mange fine rideheste er avlet derfra.

Gennem årene vandt stutteri Lennestved mange 1. præmier ved dyreskuerne. Af hopperne kan bl.a. nævnes Frederikke Lennestved, Feronia Lennestved, Flicka Lennestved, Fie Lennestved, Fylla Lennestved Cheanet Lennestved, Carla Lennestved, Caja Lennestved osv.

Stutteri Lennestved havde således en fin hoppelinie, men hingstene var også gode.
Avlen byggede på følgende hingste og hopper:
Hingste:
First Food xx I. kl. e. Solar Slipper xx/First of the Few xx(Fuldblod, importeret fra Irland, og var blandt 'grundlæggerne' af avlen)
Cenzor II I. kl. e. Jodko/Cenzura(polsk trakehner, var også en af de første hingste i avlen)
Conrad Lennestved e. Cenzor II/Franciska Lennestved
Carstenskjold Lennestved (udtales 'Castenskjold') e. Cenzor II/Fanny Lennestved
Charles Lennestved e.?
Chanci Lennestved e. Cenzor II/Frida Lennestved
Caliber Lennestved e. Conrad Lennestved/Flux Lennestved
Felix Lennestved e. First Food xx/Britta Lennestved

Hopper:
Carla Lennestved e. Cenzor II/Rikke Lennestved
Fanny Lennestved e. First Food xx/Britta Lennestved
Farinella Lennestved e. ?
Fausia Lennestved e. ?
Felicia Lennestved e. ?
Feronia Lennestved e. ?
Flux Lennestved e. First Food xx/Britta Lennestved
Franciska Lennestved e. First Food xx/Britta Lennestved
Frederikke Lennestved e. First Food xx/Britta Lennestved
Freja Lennestved e. ?
Frida Lennestved e. First Food xx/Esmaralda
Fylla Lennestved e.?
Rikke Lennestved e. First Food xx/Esmaralda

De 'gamle' hopper:
Britta Lennstved e. Orator/Conny Poulstrup
Conny Polustrup e. Falko/Grethe Tveden
Elsepigen e. Orator/Tulle Skoven
Esmaralda e. Orlando/Conny Poulstrup
Tulle Skoven e. Fogra Vendsyssel /Lise Soven

Nogle af de oplysninger jeg har brugt kan findes her: http://www.varmblod.dk/heste/hingste/hingsteliste/hingstestambog-1
og her:
http://www.allbreedpedigree.com
resten af oplysningerne har jeg fra egne stamtavler.

RikkeW-StaldHenley .
Kvinde | 34 år | Oprettet: 4. jul 2008


Kommentér på:
Stutteri Lennestved
  •   19. jun 2017 Sjovt at læse. Arbejde hos berideren Peter der havde Conrad og han avlede mange gode heste på stedet. De blev alle på stedet til de var redet ordentligt op og indgik i rideundervisningen og mange blev efterfølgende solgt da der kom folk fra især tyskland og sverige på ridelejr. Conrad var en nem hingst at arbejde med og han havde det som blommen i et æg til han døde og var meget elsket af Peter

  •   10. maj 2015 Hej Sonja. Hvor er det sjovt at høre, at han trods alt stadig er kendt af en del. Men min far siger jo også, at hopperne næsten altid fik de højeste point på dyrskuepladserne, hvilket de mange billeder også bevidner. Tak for tilbuddet om billedet, men vi har det også i vores albums.

  •   23. jan 2015 Hej Mette K
    Sjovt at opdage at andre også husker Carl Sørensen og hans heste, så mange år senere. Carl var i virkeligheden min mors onkel, og jeg husker familiebesøgende som en stor oplevelse når han stolt viste sine heste frem. Jeg var hesteglad teenagepige på det tidspunkt, og fik lov at være på ferie hos Else og Carl et par gange. Der var stor respekt om ham, han betød meget for os, men specielt min mor og hendes søskende.
    Jeg har et enkelt billede af Onkel Carl til hest !! taget i Polen, så det må vel være Cenzor II. Jeg mailer det gerne til dig hvis du ønsker det.
    Hilsen Sonja


  •   16. jun 2014 Jeg tror ikke engang der er dyr der mere, kørte der forbi i forgårs der var ingen smiley

    Ja verden er lille lige pludselig!

    Min far hedder Egon Karlsen og min onkel Keld Karlsen. Keld bor på en ejendom 2 km fra Lennetsved i dag og har galopheste smiley


  •   15. jun 2014 Hej Mette K
    Det er sjovt når man finder ud af hvor lille verden er! Min oldefar døde desværre inden jeg blev født og jeg nåede ærgerligt nok heller ikke at opleve stutteriet. Tror vist at de fleste heste blev solgt på auktion, og min far og farfar interesserede sig mere for travheste, så de valgte ikke at beholde nogen af ridehestene - hvilket jeg til stadighed ærgrer mig over! Men men.. Jeg kører også nogle gerne forbi derude, bare lige for at få en fornemmelse af, hvordan det var. Men det er jo, rigtig nok som du skriver, et almindeligt landbrug med køer vist nok. Øv øv. Dejligt at høre nogle kommentarer omkring det smiley Hvad hedder din far og onkel? Kan prøve og spørge min far om han kan huske dem smiley


  •   21. maj 2014 Ej hvor skægt! Min far og onkel arbejdede i en årrække for Carl Sørensen, og vi havde også en hoppe fra stutteriet: Connie Lennetsved, som min far avlede mange gode føl på, og de opnåede også gode resultater. Tror måske også havde flere, men det var før jeg blev født. Fars Dansk Varmblod havde i hvert fald rødder ude fra Lennetsved.
    Han deltog også i dyrskuer, med hestene fra Lennetsved og Carl Sørensen.

    Mine forældre bor ca 7 km fra Lennetsved, og i dag er det "blot" et nedlagt landbrug - men tænker tit på hvordan det mon så ud i sin "storhedstid" når jeg kører der forbi smiley

    Tror også far har nogle billeder fra dyreskuerne, vi har i hvert fald billeder af Conny.


  •   21. jan 2010 super interessant!!! smiley Kunne godt tænke mig at se flere billeder fra dengang

Annonce