Derfor skal du investere i en hesteforsikring

Derfor skal du investere i en hesteforsikring

11. apr 2019

Hestevæddeløb er én af verdens ældste sportsgrene. Ifølge arkæologiske fund, opstod sporten i det antikke Grækenland, Syrien, Egypten og Babylon. Hestene spillede en stor rolle i de gamle græske olympiske lege flere århundrede før kristi. I over 500 år, var Circus Maximus det store forsamlingspunkt for de nervepirrende ræs, hvor 150.000 tilskuere ad gangen fyldte tribunerne. Man kan nærmest se stemningen for sig: brøl, brag og masser af ballade. I færd med at de romerske krigere erobrede mere land, kom der flere penge til Rom. Mange af dem blev brugt på folkets umættelige passion: præmiepuljen voksede, staldene blev forskønnet og stjernekuskenes status eskalerede. Dengang var Diocles den store helt og folk strømmede til for at se ham håndtere hestene. Løbsdagene var festlige: tilskuerne drak sig fulde i vin, spiste sig mætte i brød og brugte penge på souvenirs. 

Én af de aktiviteter, som appellerede mest var at diskutere, hvordan løbet ville forløbe. Det bed forretningsfolk hurtigt mærke i og pludselig blev der kastet store summer efter personlige favoritter. Lige siden har hestevæddeløb været et synonym for væddemål. I dag byder bookmakers odds på nogle af verdens største hestevæddeløb, heriblandt Kentucky Derby i USA, det prestigefyldte Royal Ascot i England og Prix de l’Arc de Triomphe, som er Europas største. I Danmark afholdes der årligt over 2,000 travløb og knap 300 galopløb, heriblandt sommerfavoritten Dansk Trav Derby, som man kan satse på hos 888sport, din online bookmaker.         

Takket være muligheden for at oddse online og lovliggørelsen af væddemål, er hestevæddeløbsindustrien i dag milliarder værd. Denne globale popularitet har også gavnet forsikringsselskaberne økonomisk. Generelt er der sket en stigning i ejere, som får forsikret deres dyr. En simpel forkølelse, vaccinesession eller et brækket ben, kan blive til et dyrt besøg hos dyrlægen. I visse tilfælde, kan man ende i en ubehagelig situation, hvis man ikke har råd til den nødvendige behandling. Det er især sandt for folk som har store dyr. Nedenfor finder du information om hesteforsikring og gode grunde til at tegne én.      

Bliv fri for bekymringer 

Det er ingen hemmelighed, at en hest koster en bondegård. Behandlingen kan komme til at koste mindst ligeså meget – især, hvis hesten deltager i væddeløb. For at kunne give hesten den pleje, som den fortjener, er det en god idé at oprette en forsikring, som kan dække diverse omkostninger i forbindelse med: eutanasi, tyveri, lægehjælp, udstyr, ulykke, tandpleje, avl, retsligt ansvar og meget mere. Man kan selv vælge, hvor meget man vil forsikre hesten mod. 

Vælg den rette forsikring

I Danmark kræver loven, at alle hesteejere har en ansvarsforsikring. I de fleste tilfælde, så er denne dækket gennem en indboforsikring. Det er en god idé at dobbelttjekke før man køber hest eller investere i en indboforsikring, som dækker den lovpligtige ansvarsforsikring. Man kan også tegne en hestelivsforsikring, som er en basispakke, der dækker ansvarsforsikring, død, brand, tyveri, bortkomst, og foster/føl-forsikring. Derudover kan man investere i en standard sygeforsikring, som dækker en del af eventuelle lægeomkostninger eller en udvidet sygeforsikring, som dækker en større del af lægeomkostningerne. Søg rådgivning hos et forsikringsselskab for at finde ud af, hvilken mulighed er bedst for dig og din hest.

Vælg den rette forsikringssum 

Alt afhængigt af hestens race og alder, kan forsikringsomkostningerne være forskellige. Købsprisen er det højeste beløb, som man kan forsikre hesten for i Danmark. Desto større risici der er for smitte og skader, desto bedre er det at have en høj forsikringssum. Derfor er det vigtigt at vide, hvad hesten skal bruges til. Får den rejst meget? Skal den bruges til konkurrencer? Vil den møde mange andre heste? Man kan sagtens have perioder med lave forsikringssummer og andre perioder med høje forsikringssummer. 

Få en hesteundersøgelse   

Før man tegner en forsikring, skal man have hesten undersøgt. Det er dog bedst at få gjort før man køber hesten. Der kan være en række usynlige skader, som de færreste nye hesteejere har lyst til at stå til regnskab for. Man kan selv vælge om hesten skal undersøges af køberens eller sælgerens dyrlæge, men de fleste forsikringsselskaber anbefaler, at køberen vælger egen dyrlæge. I visse tilfælde skal hestens også røntgenundersøges. 

Snak med forsikringen før købet 

En forsikring, som er specialiseret i heste kan også hjælpe med at besvare spørgsmål i forbindelse med ens køb. Især førstegangshestekøbere kan forhøre sig om, hvad man bør holde udgik efter. At købe en hest er en utrolig vigtig beslutning, som man med god samvittighed kan investere tid og energi i. Desto mere informeret man er før købet, desto større er sandsynligheden for at man finder den rette hest.

Held og lykke!


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce